urosAT 312 Napisano April 3, 2012 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan ove price o trkalicama koje ne mogu da se voze lagano, nemaju veze sa vezom Poznajes li nekog ko ima trkalicu a vozi je lagano po propisima ? Ja ne. Sta znaci po propisima? Ma daj bre Aco, nemoj da spominjes propise, niko od nas ne vozi 100% po propisima, pa ja sam danas obisao kolonu na semaforu bar 15 puta, to se karakterise kao nasilnicka voznja, a ja mislim da sam sve samo ne nasilnik..A ako me pitas da li znam momke koji nisu celavi, istetovirani i turiraju R-ove u leru pored kafica, DA, znam vise takvih ljudi..Sve cesce mozes da vidis da normalni ljudi, sa normalnom opremom, rancem na ledjima, lagano krstare gradom i zavrsavaju svoja posla kao i sav normalan svet..Upoznao sam i neke skroz normalne ljude sa ovog foruma koji voze R, to im je prevoz za svaki dan.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano April 3, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lagano bracho, ma da li stvarno mislite da ce neko da poslusa bilo koga od nas ovde.. Pa nije baš tako. Eto, sećam se jednog povisokog momka bez vozačkog iskustva koji je došao po savet dal mu je bolje da uzme KLE-a ili Transalpa. Vrlo brzo su eksperti procenili da mu je najbolje da uzme Multistradu. I ode čovek srećan i zadovoljan, odlučan da se ponovi Multistradom. Ili slučaj onog momka koji je hteo da uzme neki supermoto za po gradu. Ima novca, nikad nije posedovao motocikl, ali po sopstvenom priznanju ume da vozi. Neko mu je pomenuo KTM 990 ADV i tu je bio kraj rasprave. Oprezni saveti da to možda ipak nije idealan motocikl za njega nisu bili uvaženi. Čovek ume da vozi, šta mi sad tu njemu nešto ovo ono. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano April 3, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan covek je pitao da li bi mu po gabaritima R od 600ccm bio mali i koji od navedenih da uzme...ne vidim ama bas ni jedan odgovor na ta pitanja sem par njih koji su predlozili cbe600rr i ako je najlosija u klasi ali valjda ljudi nisu culi za nista drugo pa savetuju coveka da uzme hondu. Od pomenutih modela mislim da je gsxr600 k4 najveci po gabaritima. Mada ako vec mozes da biras onda uzmi k4 ali 750ccm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano April 3, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Au jbt... Sinos kad sam postavio temu nisam ni slutio da cu dobiti ovoliko odgovora i savete, sad znam sta znaci moto zajednica! HVALA!!! Da se vratimo na temu... Rekoh vec da mi je prvi motor, ali ne i da ih nisam vozio, kako je vlajko rekao, krenuo sam od bicikle, ali tu sam i stao, tacnije nisam posedovao motor.50cc i 125cc sam vozio od najboljeg druga, cesto, ali opet ne dovoljno da bih stekao iskustvo. Od 600cc sam vozio nepunih 15min yamahu R6 2002, i tad sam rekao sebi da moram posedovati ovako nesto! Nisam prelazio 50km/h, i ne kazem da imam iskustvo, i ne kazem da je kasnije ne bi ganjao (samo ponekad ) , ali prvu sezonu bih sigurno iskulirao, mislim da sam toliko bar pametan i da se mogu kontrolisati ,a znam i sam kako ljudi ginu, pogotovo klinci... Vec dugo gajim ljubav prema R motociklima, ali sam se odlucio tek kad sam seo za jedan,i tek sad sam u mogucnosti da ga i kupim. Mozda bi ipak trebao uzeti nesto slabije, ali enduro, naked i kros... su mi nekako- bljak, nemojte se ljutiti vlasnici istih, ali svako ima svoj ukus, a ja odkidam kad vidim neku brzalicu. 125ica, pa mozda kad ne bi onako prdela po putu, a i malo snage. Vidim da vladaju razlicita misljenja povodom odabira klase, zato pokusacu da budem pametan i nadam se odluciti ispravno. Uglavnom vise me interesuje koji je je od ovih motora bolji odabir,koji istrajniji, laksi za voznju,jeftiniji za odrzavanje i takve stvari, performance su manje bitne. Hvala na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 3, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom vise me interesuje koji je je od ovih motora bolji odabir,koji istrajniji, laksi za voznju,jeftiniji za odrzavanje i takve stvari, performance su manje bitne. Hvala na savetima. Sve ti je to prijatelju malte ne isto. Ako ti nisu bitne performanse i sekunde po krugu razlika između tih motora se gubi i najbitnije će ti biti kako tebi odgovara taj motor. Cena održavanja(redovni servisi, gume) im je gotovo ista. Znači kupi onaj koji ti najviše odgovara i koji je u najboljem stanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano April 3, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci stigli smo i na 750 kubika polako. Bice i predloga i 1000 kubika R sa iskustvom od 50km/h voznje par stotina metara. Vrh. Koliko sam shvatio 600cc nikako nije mali motor, a kada sam sedeo na njemu to nikako nije ni izgledao,naprotiv, tako da jace kubikaze ne dolaze u obzir, bar ne na pocetku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4263 Napisano April 3, 2012 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo nekad pocinjali sa zoljicama,apenima,mz-ima... Pa onda na 50-60 konja...pa onda vozi sta ti milo... Kupi sta god zelis. ovde ces dobiti mnostvo korisnih saveta,ali ako ti trazis da te neko savetuje da kupis ono sto ti zelis,mislim da je svaka prica suvisna. Iskustvo? Sta je iskustvo na motoru. 50 km? Pa nisi ni zagrebao po iskustvu brate moj bajkerski! Iskustvo su hiljade kilometara,hiljade krivina i pravaca,hiljade obilazenja,preticanja,kocenja,gresaka...sam,u grupi,solo ili u dvoje... Znas koliko je momaka platilo danak neiskustvu? Nema broja! Masinu niko nije ukrotio i pobedio. Mozes samo da naucis da vozis sigurnije,a to se uci svaki dan. Ni najbolji vozaci nisu nepobedivi. Video si kako je prosao Simonceli. Na pisti,a tamo je sto puta sigurnije nego na ulici.A da ne kazem koliko je stradalo nase brace u saobracaju. Tudjom greskom ili svojom,svejedno... Pokusaj da izvuces neku pouku iz ovih postova. Na ovom forumu ima dosta zrelih misljenja,ali izbor je samo tvoj. Tvoje su i pare. I glava. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano April 3, 2012 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan On nije rekao da je presao 50km, on je napisao 50km/h tako da nemoj te se vatate za tih 50km, puno je Btw. uzmi nesto novije, 2008+ npr Kawasaki er6n.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4263 Napisano April 3, 2012 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan On nije rekao da je presao 50km, on je napisao 50km/h tako da nemoj te se vatate za tih 50km, puno je Btw. uzmi nesto novije, 2008+ npr Kawasaki er6n.. ...e ako je tako onda je iskusan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 3, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tacnije, koga god sam pitao, rekao mi je da bi mi 600cc bio mali (visok sam 186cm, tezak 86kg). Da li je to tacno, i da li bi smeo da idem na jacu kubikazu s obzirom da mi je ovo prvi motor??? Ja necu da ti kažem da ti je mnogo kubika jel je meni prvi veliki motor Super Tenera od 750ccm. Reći ću ti ono što su meni rekli: "motor se vozi glavom i ako nisi pažljiv može te ubiti sve preko 50ccm (a može i 50ccm). Što se tiče iskustva (znam da sam dosadan) skini sa neta Twist the wrist II (1.2gb - ako se ne snađeš za skidanje baci mi pp) imaš prevod ovde na forumu i na titlovi.net Obavezno idi na kurs bezbedne vožnje kada bude organizovan ovde na forumu. Pošto nisi mali ( visok sam 186cm) za neke 600tke ćeš morati da vežbaš jogu bar 6 meseci (da ti ne bi ispali kukovi posle 5km ) obavezno sedi i vidi na kome ti odgovara pozicija sedenja. Ako te privlače motori sa oklopom tu ne znam šta bi ti rekao, jedino što sam se više nego prijatno iznenadio na Lencuginom Banditu 600 (mnogo je veći nego što sam očekivao i vrlo prijatna pozicija sedenja, ja sam 192cm) I na kraju, saslušaj svakoga a poslušaj sebe... i pamet u glavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 3, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kapiram ja to za konje i obrtni momenat, nije mali svi su mu ovde rekli da je to malo nezgodno za početak. Ukoliko ima zdravu količinu straha možda će uspeti da se uvoza sa takvim motorom. Ako je odlučio da kupi tako nešto verovatno će i kupiti i jedino što čovek može je da ga posavetuje oko tehnike vožnje i sličnih stvari. Ostalo je na njemu Činjenica je da bolje ići postepeno ali ima ne mali broj primer ljudi koji su preskočili male kubikaže i dalje peglaju... naravno mnogo je veći broj onih koji više ne voze zato što su seli na preveliku kubikažu koja ih je istresla sa motora ko ciganče slinu pa im ne pada na pamet da sednu više ikada na motor ili daleko bilo nešto crnje... Osim očiglednog problema prevelike snage kod Rova problem su i dimenzije vozača.. Inače onaj Bandit je F (Suzuki GSF 600 Bandit ) i ima 78 konja što je i više nego dovoljno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano April 4, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poznajes li nekog ko ima trkalicu a vozi je lagano po propisima ? Ja ne. Znam ja kamaru takvih, kupe onaj motor za koji misle da će im pomoći oko izvesnih socijalnih tegoba i onda ga vozikaju okolo 40, kasnije se malo i okuraže. Savetujem jednom da promeni zadnju gumu ne može motor da uhvati podlogu ni u trećoj kad udje u max torque, kaže lik nisam primetio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12705 Napisano April 4, 2012 Ne silazi, 7364 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vec sam pisao da padovi ne moraju biti zbog zbog agresivne voznje. Voznja motora zahteva dobre psiho-fizicke sposobnosti i poznavanje nacina na koji funkcionise. Supersport u klasi 600 definitivno nije nesto na cemu treba da ucis. Nenamerno ces jace kociti ili ubrzavati i takav motor to nece tolerisati, pogotovo losu kontrolu gasa. To ces isto napraviti i sa necim manjim, ali zasigurno povratna reakcija nece biti ista. Takav motor i neiskusan vozac koji ce fiksirati prepreku je nista drugo no ljudski projektil. Susreces se sa jednim psiholoskim balastom, bices i te kako oprezan i opterecen samim motorom. Ne zelis da ogrebes oklope, auspuh, polomis stop svetlo i sl. jer kosta mnogo! To ce ti biti neki vid stresa sa kojim ces sedati na tvoj buduci motor i sprecavati te da se ucis bez tenzije. Pored toga, moraces da odrzavas u balansu nekih 180kg i da drzis prednji tocak na asfaltu. Naravno, 180kg i nije nesto pretesko, ali kao pocetniku desice ti se da ga ispustis, krene da pada na parkingu ili manevrisanju, neces uspeti da ga zadrsis. Navodim primer, ali nema bajkera kome motor nije krenuo da pada bar jednom, pa ga je zadrzao ili ga je bar naslonio na patos. Ako ista drugo pored ponosa manje ce te novcanik boleti. Definitivno ces na manjem/slabijem motoru svoje vestine razviti mnogo brze i mocices da ga iskoristis u potpunosti, sto sa 600cc def. nije slucaj i ne poznajem niti jednog coveka koji na javnom putu moze da iskoristi u potpunosti supersport od 600cc a da ne zeli da se samoubije. Lagano ces nauciti kako da otvaras i zatvaras gas, kako da preneses brzine kroz krivinu i to ces znanje kasnije preneti na jacu masinu, kada joj i ako budes dorastao i to su razlozi zbog cega ja ne savetujem 600cc kao prvi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano April 4, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta da uzme, 125 može komotno i da pozajmi na par dana koliko će mu trebati da mu "okraća". To je za ljude kojima treba prevoz do posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 4, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan popsy, koliko si imao godina kda si kupio teneru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano April 4, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Tlinaest.. Čoveku se očigledno sviđa luk na r-u tako da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 4, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan popsy, koliko si imao godina kda si kupio teneru 10 više nego on slažem se ja u potpunosti sa time da je to prejako i da će najverovatnije da ograniči svoje napredovanje u tehnici vožnje na nivo cafe racera ili tramvaj raidera (2% nagiba u maximumu krivine ) . To su mu svi rekli, ali kao što je rekao enduro mu nije interesantan već samo R. Ako je već zabidžio zbog izgleda ili brzine najverovatnije će to i uzeti (i posle kukati kako nije to to ) ps. a i ja sam imao tebe za senseija tako da se godine ne računaju :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Whatever 83 Napisano April 4, 2012 ***, 162 postova Lokacija: BG Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je dobar sajt gde se moze videti ergonomija motocikla, u odnosu na sopstvenu visinu. Neko ga je vec postovao u nekom forumu http://cycle-ergo.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano April 4, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan popsy, koliko si imao godina kda si kupio teneru 10 više nego on slažem se ja u potpunosti sa time da je to prejako i da će najverovatnije da ograniči svoje napredovanje u tehnici vožnje na nivo cafe racera ili tramvaj raidera (2% nagiba u maximumu krivine ) . To su mu svi rekli, ali kao što je rekao enduro mu nije interesantan već samo R. Ako je već zabidžio zbog izgleda ili brzine najverovatnije će to i uzeti (i posle kukati kako nije to to ) ps. a i ja sam imao tebe za senseija tako da se godine ne računaju :P kao sto vec neko rece, nase je da ga posavetujemo (ako je to uopste trazio) svako na svoj nacin, a on nek sam odluci. valjda forumi zato i sluze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano April 4, 2012 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da opusteno mogu da pisem u ovoj temi s obzirom da sam prvi put u zivotu usao u saobracaj u beogradu sa novim R-om koji mi je inace prvi motor. Pre tog motora, vozio sam par skutera na leto u selu i neku apriliu rs125 nekih mesec dana, to ne racunam jer je to ravno voznji bicikle u parku. Kola ne vozim jer ih ne volim. Pre 3-4 godine je pala odluka da kupim novog R-a od 600cc i izginuo sam dok sam skupio pare, jebem ti Srbiju. Cim te interesuje R i cim si postavio neki limit, u ovom slucaju od 3500e kupices ga, jer te samo R interesuje, to se vidi po tvojim postovima. Glupo je pricati o performansama supersport motorcikala jer su ubrzanja motora od 600cc ravna automobilima koji kostaju preko 50 i vishe hiljada eura, to ti je valjda jasno. U sustini, bar ovaj moj R je lak za voznju kao bicikla i posle prve dve voznje mi je potpuno opusteno da sednem na njega i da ga vozim gde god zelim. Znaci brzo ces se sroditi sa njim i voziti ga opusteno ako si normalan, a ako volis da zavrces gas izginuces, jednostavno. Ginu oni sto voze motore po 30 godina i imaju iskustva a ne ti koj ces tek da sednes na motor, znaci zavrtanje gasa u gradu otpada, pogotovu u naselju. Sve fino deluje, prazna ulica, ti das gas i u trenutku neko se isparkirava a ti letis preko haube. Koci pred svaku raskrsnicu i kad je zeleno i gledaj levo desno, jer sa motorom nikad nemas prednost. Ponasaj se kurcevito da bi te svi videli, turiraj, blicaj i sviraj i gledaj da predvidis sta ce mentol sa kolima da uradi, jer vole mnogo da seku kad se otvori mesto ispred tebe. Kad prelazis shine gledaj da ti motor i prednji tocak bude uspravan i da ti gas bude konstantan a ne da ubrzavas ni da kocis, to vazi i za zebru. Drzi se nogama za motor a rukama bukvalno pridrzavaj jer ako naletis na rupu daces slucajno gas ili ces da ga iseces. Odgledaj keith code twist the wrist 2, tu imas sve o tome sta treba da radis a sta ne. A, da, sto se tice toga koj motor da kupis, moj glas ide bilo kom novijem motoru sa sto manjom kilometrazom, jer su svi oni po performansama veoma slicni. A sto se tice toga koj bi ti najvise odgovarao s obzirom na visinu i tezinu, moras da sednes na svaki motor da bi to utvrdio jer ne odgovara svima isto. Toliko od mene! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano April 4, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da opusteno mogu da pisem u ovoj temi s obzirom da sam prvi put u zivotu usao u saobracaj u beogradu sa novim R-om koji mi je inace prvi motor. Pre tog motora, vozio sam par skutera na leto u selu i neku apriliu rs125 nekih mesec dana, to ne racunam jer je to ravno voznji bicikle u parku. Kola ne vozim jer ih ne volim. Pre 3-4 godine je pala odluka da kupim novog R-a od 600cc i izginuo sam dok sam skupio pare, jebem ti Srbiju. Cim te interesuje R i cim si postavio neki limit, u ovom slucaju od 3500e kupices ga, jer te samo R interesuje, to se vidi po tvojim postovima. Glupo je pricati o performansama supersport motorcikala jer su ubrzanja motora od 600cc ravna automobilima koji kostaju preko 50 i vishe hiljada eura, to ti je valjda jasno. U sustini, bar ovaj moj R je lak za voznju kao bicikla i posle prve dve voznje mi je potpuno opusteno da sednem na njega i da ga vozim gde god zelim. Znaci brzo ces se sroditi sa njim i voziti ga opusteno ako si normalan, a ako volis da zavrces gas izginuces, jednostavno. Ginu oni sto voze motore po 30 godina i imaju iskustva a ne ti koj ces tek da sednes na motor, znaci zavrtanje gasa u gradu otpada, pogotovu u naselju. Sve fino deluje, prazna ulica, ti das gas i u trenutku neko se isparkirava a ti letis preko haube. Koci pred svaku raskrsnicu i kad je zeleno i gledaj levo desno, jer sa motorom nikad nemas prednost. Ponasaj se kurcevito da bi te svi videli, turiraj, blicaj i sviraj i gledaj da predvidis sta ce mentol sa kolima da uradi, jer vole mnogo da seku kad se otvori mesto ispred tebe. Kad prelazis shine gledaj da ti motor i prednji tocak bude uspravan i da ti gas bude konstantan a ne da ubrzavas ni da kocis, to vazi i za zebru. Drzi se nogama za motor a rukama bukvalno pridrzavaj jer ako naletis na rupu daces slucajno gas ili ces da ga iseces. Odgledaj keith code twist the wrist 2, tu imas sve o tome sta treba da radis a sta ne. A, da, sto se tice toga koj motor da kupis, moj glas ide bilo kom novijem motoru sa sto manjom kilometrazom, jer su svi oni po performansama veoma slicni. A sto se tice toga koj bi ti najvise odgovarao s obzirom na visinu i tezinu, moras da sednes na svaki motor da bi to utvrdio jer ne odgovara svima isto. Toliko od mene! Hvala ti puno na sazetijem upustvu, savetima i instrukcijama. Vrlo korisni saveti, kao i svi ostali na forumu. Kao sto se i moze zakljuciti vrlo sam zagrejan za superbike, ali eto ipak sam sebe pokusao za ova dva dana da nagovorim i ne kupim R, vec neki naked, ali ne ide. Za novac kojim raspolazem nista nema sto bi mi se bar malo dopalo, mozda tek od 2009og god, a to je vec veca cifra, mogao bi da odvojim jos toliko, ali posle cu za opremu da ga duvam, a ne verujem da bi mi neko savetovao da vozim bez kacige ... Razmislicu jos malo, ali 90% sam siguran sta cu pazariti. Procitao sam sve savete i sigurno cu pogledati preporucen film, potruditi da tako i uradim. Znaci lagano i da turiram sto jace mogu pri 50km/h kako bi me svi videli. Salim se naravno, mada je dobar savet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 4, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa imaš klasu koja je između R-a i nakeda. Malo uspravnija pozicija i lakša vožnja, a imaju oklope i uglavnom ljepo izgledaju. Sport-touring Kawa ER-6F (mada mislim da će ti bit mali) Honda CBR 600 F Yamaha Thundercat Ima toga još, al koliko kontam ti hoćeš skroz oklopljen motor. Ovde ti je Kawa najslabija(72ks), al su najjeftiniji u odnosu na godište, Honda je na cjeni tako da ti je na limitu budžeta, a Thundercat se stvarno dugo proizvodio tako da možeš da biraš oćeš starijeg jeftinijeg ili novijeg skupljeg u zavisnosti od toga koliko para si spreman da daš samo za motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
phantom85 3 Napisano April 4, 2012 U prolazu, 22 postova Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja javim posto sam imao priblizno isti slucaj kao i ti. Od motora sam pre ove Honde imao samo automatik, a APN sam samo probao po ulici par puta. R-ovi su mi se od uvek svidjali, enduro mi dodje sto ja kazem kao "starinski" bez uvrede naravno, vozio bih i enduro i choper i kros... samo da se vozim :) I tako jednog dana pricam ja sa caletom i skupimo nekako kintu, a on je rekao da ce kupiti motor makar bio i u starackom domu pa je bio red da mu se zelja ostvari i pre starackog doma Naravno i njemu se R najvise svidja pa smo krenuli da vrtimo oglase, pogledao par ZX6R i kad sam video Hondu i ja i cale smo znali da mora biti nasa ljubav na prvi pogled Dovezli je kuci, radost nikad veca, posto je bio mrak cale me je samo provozao, a ja nisam mogao da docekam jutro da probam motor. E ti prvi koraci, krenuo polako, 30-40 kroz ulicu, prva druga, i tako mozda nedelju dana, jbg svi mi se smeju al ja ne odustajem. 6000 obrtaja nisam presao ni naredna 2 meseca, ne odustajem ni dalje... dobio sam L tablicu i krenuo sa drugarima u voznju po gradu, dakle prvi put sam tada zasao u grad, auto vozim jako dugo i imam veliku kilometrazu sa njima, oni ispali pravi "drugari" pa su se u gradu ponasali kao da vozim motor 10 godina i nisu imali razumevanja ni malo, znaci obilazenje kolone, prolazak na zeleno ispred kolone iz suprotnog smera... a ja... vozim svoju voznju, kao da vozim auto... Izasli van grada oni maximala na pravcu... ja celih 100 , ostavili me Bogu iza nogu, nerviram se malo zbog njihovog ponasanja, al vozim svoju voznju. Jedan od tih drugara ima kawu 250cc i za 3 sezone je presao 4000 km i to sve po gradu i naravno u krivine ulazi kao i ja sa predjenih 500 km... I tako malo po malo, da ne davim vise u krivine sada ulazim mnogo bolje i za svoju prvu sezonu sam presao 6000 km ) , ove godine uz bajkerska druzenja nadam se mnogo vise Motor i dalje smatram da ne znam da vozim... i jos uvek se plasim ali i odusevljavam kako to cudo povlaci na 10000 rpm, prosto nmg da verujem da je nekom to slabo. Sto se tvog izbora tice, vazna je samo kocnica u glavi i samo polako, moze taj R da se vozi i polako, pusti ove sto pricaju da ne moze, ako se tebi svidja kupi ga, ja sam rekao da bih ga kupio makar mi stojao u sobi da ga gledam Za Hondu kazu da je najvise User Friendly, sto sam mogao i sam da se uverim, jednostavno nije toliko ostra na niskim obrtajima i oprasta vecinu gresaka, dok je na primer Suzuki 600 K4 koji sam vozio od druga mnogo zustriji na gasu na manjim obrtajima. A visok sam 185cm i opste ne izgledam smesno na motoru Motor je jako nezgodan za suvozaca, i zbog toga bi moj naredni motor mozda i bio neki F, tj bar se nadam da je situacija kod nih malo bolja po suvozaca. izvinite na ovako dugom odgovoru, ali se nadam da sam bar malo pomogao... Pozdrav Bajkeri! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
freepartyman 420 Napisano April 5, 2012 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: Beograd-Cerak,Banovo brdo Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi R-a inace ces se pokajati sta god da kupis. I ja sam u procesu kupovine motora a bas kao i ti najvise volim R-ove. Pogledaj hondu cbr 600 f4i izgleda kao R,a pitomija je. Honda cbr 600 rr ti je najpitomiji motor, ali cini mi se da je po gabaritima najmanji. Najveci su suzuki i kawasaki pricam za godista 03-04. Najbolje ti je da sednes na motor da vidis kako ti lezi meni naprimer najvise odgovara R6 njega jurim, mada gledam i cbr 600rr i cbr 600 f4i. Zelim ti srecnu kupovinu a kad kupis motor obavezno okaci slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRkO_87 4 Napisano April 5, 2012 U prolazu, 69 postova Lokacija: Veliki Crljeni Motocikl: Suzuki GSX R750 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudu na podrsci, honda cbr600rr 03/04 mi se najvise i svidja, i takodje sam nacuo da je najpitomiji izbor sto mi i odgovara . Sto ti kazes, ne bih da kupim motor koji mi se ne dopada,pa posle da se kajem, a nikako ga ne kupujem da bi ga odma prodao. Znaci polako prva sezona i pamet u glavu. Kacim slike obavezno kad budem pazario... Pozdrav i hvala jos jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...