dzems 0 Napisano April 1, 2012 U prolazu, 23 postova Lokacija: trstenik Motocikl: kawasaki zx9 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima vozim suzuki rf 900r nesto me zezaju karburatori na malom gasu se nesto spotice ko da nezna dali ce napred ili nazad a posle kida kako ide ako neko zna nesto o ovome bio bih mu zahvalan neznam na koliko mu se krugova steluje smesa vakumetre imam i to je kao nastelovano ali opet nesto brlja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kanda82 59 Napisano April 2, 2012 U prolazu, 79 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: suzuki rf600r Prijavi odgovor kao problematičan ja imam slican problem sa karbovima, zezame smesa isto, ovako radi super mada mozda bih mogao da mu uradim vakum a za stelovanje smese bokilic kaze da treba da se odvije na dva kruga, meni trenutno je povecana potrosnja pa maltene duplo.juce sam stavio novi filter i svecice tako da sada pri radu se manje oseca benzin ali se ipak oseca a smesa je odvijena na 2 kruga....a neznam kako da znam da je idealna smesa to me muci neko kaze da postoji alat bas za stelovanje ali kod mene u blizini niko to nema....pozzzz ajd da resavamo problem ako zna neko neka javlja sta i kako treba postupiti.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 2, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan idealna smesa... odvijes na krug ipo ,recimo, pa karb po karb, odvijas dok nedigne maximalno ler gas,tu stanes,pa sledeci karb,i tako sva 4..posle nastelujes ler i eto.. prosto.. naravno prvo nastelujes nivoe,vakumetriju odradis, proveris gomilu kanala dali su zacepljeni ili prohodni,itd,itd,suzuki bar ima prote karbove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzems 0 Napisano April 2, 2012 U prolazu, 23 postova Lokacija: trstenik Motocikl: kawasaki zx9 Prijavi odgovor kao problematičan vec sam stavljao na krug ipo i uradio vakume i motor radi ekstra ako ga vozim onako do pola gasa ali cim ga pretisnem malo jace on posle pocinje da brljavi na malom gasu kad krecem iz mesta nesto kao da zastane i pocne da cuka pa posle otkine na vecem gasu a primetio sam kad sam stelovao vakume radi mirno na leru na 1000 obrtaja i odjednom stucne pa opet radi pa kao da mu prekine struja nesto na kratko ali u svakom slucaju opet cu sutra rasturiti karbove da produvam kanale mada sam ih skoro prao ali nisam bas dubinski imam i jos jedan par karburatora pa tako da imam i delova ako nesto primetim da nevaljai hvala druze na pomoci oko smese vozim motor dvadeset i nesto godina ali neznam bas sve da popravi sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 3, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan proveri kablove,kapice pogotovu,i stavi nove svecice,ili ispravne,slazem se da tvoje rade,ali..ali mozda rade na pola koplja sto bi se reklo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzems 0 Napisano April 3, 2012 U prolazu, 23 postova Lokacija: trstenik Motocikl: kawasaki zx9 Prijavi odgovor kao problematičan danas sam se zezao sa karburatorima i odvio sam smese dosta vise nego sto su bile od jedan ipo krug mada mi je nesto slabo reagovao na gas mislim kad sam odvijao smesu nije nesto bas podizao obrtaje vakumi po satu svi isti i nastelujem ja to nekako prima gas u blokadu sve je radilo lepo dok sam isao onako do stotke e posle sam krenuo u malo duzu voznju pa sam ga stezao preko 200 vuce kida i kad sam stigao na semafor on radi ko da se posvadjali klipovi na leru i kad krecem iz mesta ko da je u trecoj a ne u prvoj ko da prekida neka svecica a sve nove moram negde da potrazim kablove sa ispravnog motora da probam a da na leru radi lepo na 1000 obrtajai odjednom zacuka prekine kao sa radom pa proradi pa tako opet neverujem da smesa moze da se pomeri u toku voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 3, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ebiga..sa da ti kazem,muci se malko,ili doteraj do n pazove da ti to pogledamo,ali ako vec imas druge ispravne karbove probaj... ali kablovi i kapice umeju da zezaju dusu da pomere... i naravno proveri zazor izmedju pick apa i okidaca,ume i to da zeza... ah da,promeni i svecice,i proveri dali ti neprelivaju karbovi...kakva ti je vak slavina za gorivo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano April 4, 2012 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je smeša prebogata ili karburatori prelivaju, vro lako može da uništi potpuno nove svećice, a to se manifestuje tako što motor "brljavi" na niskim obrtajima i leru, dok na visokim i kada je zagrejan radi normalno. I proveri pumpu za gorivo, ponekad i ona hoće da zeza, naročito posle dužeg stajanja tokom zime. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzems 0 Napisano April 5, 2012 U prolazu, 23 postova Lokacija: trstenik Motocikl: kawasaki zx9 Prijavi odgovor kao problematičan cackao sam svasta izgoreo sam 10litara benzina dok sam stelovao i on sad kao radi dobro vozio sam ga radio je perfekt neznam sta mu je bilo a da jesam sve spojke na instalaciji poprskao sa kontakt sprej nema vise onih prekida na leru sad dali je bilo do toga pojma nemam jer sam isao redom svecice kablovi vakumi smesa pranje karbova filter nov i sad radi dobro mislim za sad nesto od toga ga zezalo jbl ga sta jer pumpa baca ko luda filter je skoro menjan vakumi uradjeni svi vucu isto i na leru jednaki satovi za stelovanje su sa glicerinom bas precizno pokazuju mada ta smesa mi je nesto slabo reagovala ali bitno je da sad radi dobro prima gas u blokadu i kad ga pustim radi mirno na 1000 ob znaci to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...