pametnjakovich 15 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav, uskoro kupujem prvi motor za sebe, pa se sad malo raspitujem, posto sam skroz nov u svetu motora i ne razumem se ama bas nista u njih. ova yamaha mi se svidela mnogo, gledao sam dosta klipova na yt-u, citao forume i tako.. Neki kazu preslaba, posto je 4t a samo 125, ali mislim da meni za pocetak ne treba bolje. Eh sad, da li bih ja mogao naci do 1200 eura, neku 2000/01/02 godiste u solidnom stanju ovu yamahu ? Gledao sam oglase, nista nisam nasao osim dve koje su 2009 godiste Da li bi mi mozda preporucili neki drugi motor te kubikaze i do te cene ? Molim vas za par saveta Uzgred, cuo sam da se ne kvari (naravno ako se brines o motoru), a kolika je prosecna potrosnja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shadeless 17 Napisano Mart 23, 2012 ♠♥♦♣, 40 postova Lokacija: Beograd-Kragujevac Motocikl: U delovima Prijavi odgovor kao problematičan Moram da te razocaram, YZF R125 je pocela da se proizvodi 2008, tako da ces morati da promenis nesto u potrazi. U tvoje uslove(4t, 125ccm, jeftina, mala potrosnja) se najbolje uklapaju Yamaha YBR 125,Honda CBR 125, Keeway Speed 125, Hyosung GT 125 R, Kymco Quannon 125... A ako ti je sportski izgled presudan alternativa su ti dvotaktne 125-ice starijih godista, Aprilia AF1 / RS125, Cagiva Mito, Honda NSR125, Suzuki RG 125, Yamaha TZR 125... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Mart 23, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan za 1200e mozes tzr125 neku staru da kupis r125 se pravi od 2008e ili 2009te ne znam ni ja imas keeway speed 125, pristojan motorcic za pocetnike, imas i yamahu ybr125 ona je malo skuplja vidi ima i onaj hysong tako nesto ne znam ime lep naked 125cc 4t posto cim se lozis na Rove enduro i sm nema razloga da ti neko objasnjava potrosnja 2-3l nije velika moras da razgranicis sa sobom hoces li 2t ili 4t, onda ide lako... jbg pretekao me kolega iznad pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Mart 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 313 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti preporucio da pogledas sledece: http://www.polovniautomobili.com/oglas869094/kymco_quannon/ http://www.polovniautomobili.com/oglas1988921/kymco_quannon/ Po mom misljenju,a i veoma pozitivnom licnom iskustvu sa Kymcom,ovo su mladi motorcici sa najverovatnije pravim kilometrazama i servisnim knjizicama i ne bi trebalo da imas bilo kakvih problema sa njima.Servisa i rezervnih delova ima.Inace sam u servisu gde ja odrzavam caletovog Kymca pitao bas za Quannon-a i receno mi je od strane majstora da je stvarno pouzdan motorcic.Toliko od mene,srecno u izboru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pivarabip 25 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 29 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Kawasaki ninja 250r Prijavi odgovor kao problematičan За те паре другар боље је да узмеш неког кинеза јер 125цц 2Т троши мнооооооооого. Имају неких 30-ак коња, што за почетак није мало Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pametnjakovich 15 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan e ovako.. prvo da se zahvalim svima na brzim odgovorima!! znaci yzf otpada, posto stvarno nisam znao od kada se proizvodi 2t masine ne bih uzimao, posto cujem da dosta vise trose, ali da mogu sam da ih popravljam, sto meni nije potrebno posto se ne razumem nista.. Za pocetak, mislim da mi je dovoljno neki 125 4t. Najvise mi se svidjaju ovi "sportski" modeli, tako da jedino kymco dolazi u obzir. Cuo sam dosta toga o kymco skuterima, kako su mnooogo iznad kineza, ako sam dobro upucen, proizvode se u tajvanu.. Ako su i motori takvi, sto da ne. Bitno mi je da moze da razvije makar 120 km/h i da se ne muci sa dve osobe na njemu toliko valjda ovaj kymco moze ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4109 Napisano Mart 24, 2012 Nemanja Stojanović, 1383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao i 2T i imam još uvek 4T 125icu, i mogu ti reći da ne vidim apsolutno nikakvu prednost u 2T na 125 kubika. Pošto sam do skoro bio u sličnoj situaciji kao ti, predlažem ti ovo: Qingqi 2D. Mislim da su novi 1300e. Ako ih ima još uvek u Novom Sadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pametnjakovich 15 Napisano Mart 24, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan koliko je "stvarno" skupo odrzavanje rs 125-ice ? ako zanemarimo potrosnju na primer, nasao sam ovu u oglasima i zvuci primamljivo Klik koliko bih ja po sezoni (ako moze ikako nesto da se otprilike kaze) trosio para na odrzavanje ? ne znam stvarno koliko bih prelazio, ali nista preterano, umereno skroz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Mart 24, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan buraz koliko imas godina? pitam se zbog toga da ne gleda 125cc zbog a1 kategorije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pametnjakovich 15 Napisano Mart 24, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan 18 uskoro, trebalo bi da polazem za a2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Mart 24, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan polazi onda i samo rokaj mada 1000e je malo za neki ozbljniji motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Mart 24, 2012 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan koliko je "stvarno" skupo odrzavanje rs 125-ice ? ako zanemarimo potrosnju na primer, nasao sam ovu u oglasima i zvuci primamljivo Klik koliko bih ja po sezoni (ako moze ikako nesto da se otprilike kaze) trosio para na odrzavanje ? ne znam stvarno koliko bih prelazio, ali nista preterano, umereno skroz. "Stvarno" odrzavanje ti je za 2t 125ccm poprilicno skupo i mislim da su motori generalno neisplativi,suvise opterecen motor,imaju oko 25-35ks zavisnosti od modela,klip kosta 80-120e,moj brat radio generalnu da af1 futuri 400-450e(nisam siguran),ne mora da trosi puno ako je ne pritiskas puno,moze i oko 5-6l,a moze i preko 9l,ali sto kazu zujalica trazi gas . Da ne bude da sam protiv 2t motora,rado bih posedovao jednog,ali sta bi bilo sa odrzavanjem I da,ako si srecan pa ubodes neki da mu je masina u dobrom stanju ima da se navozas poprilicno,ali ako ti se zalomi nesto da neki mesec posle kupovine radis motor,postane zajebaTa situacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pametnjakovich 15 Napisano Mart 24, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan onda jedino da se pomucim za leto, pa da radim negde i skupim malo, malo vise para.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Mart 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 313 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan onda jedino da se pomucim za leto, pa da radim negde i skupim malo, malo vise para.. Nisam te pitao da li si uzeo u obzir i to da ce ti trebati jos nekih minimum 120evra za solidnu kacigu i jos toliko za neku jeftiniju moto jaknu i bar 30evra za rukavice.Mislim da je ovo neki minimum od opreme koji bih ti savetovao da kupis pre nego sto sednes na motor. Znas kako to ide,istreses se iz gaca da kupis motor i onda shvatis da ti pored svih troskova oko kupovine,prenosa,mozda i malog servisa fali oprema na koju retko ko misli dok ne kupi prvi motor. E,sad,mozes i bez opreme da vozis dok ne skupis jos para ali ti tu opciju nikako ne preporucujem. Pozdrav i zelim ti da nam se sto pre pridruzis sa svoja dva tocka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Mart 24, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan ako kupis sportaka, kako ribe da znaju da si ti? cvidze crne i fila papuce i kroz grad samo pun gas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4109 Napisano Mart 24, 2012 Nemanja Stojanović, 1383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Prenos je oko 50e i registracija je oko 80 (plus 20 ako nema nove tablice) za 125ice. Ja prošle godine kupio dve i tako nešto su bili troškovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pametnjakovich 15 Napisano Mart 24, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan a joj, znaci jos nekih 500 eura preko treba da imam.. Ipak cu morati da sacekam dok ne sakupim vise novca.. U svakom slucaju, mnogo vam hvala, pomogli ste mi koliko se pomoci moglo izvesticu vas kad budem kupovao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4109 Napisano Mart 24, 2012 Nemanja Stojanović, 1383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne baš 500, ali 150 za papire (ako nije registrovan, najbolje je naći registrovanog do septembra recimo ) ili 50 ako je registrovan. 150 za kacigu, tu već nemoj da štediš, to je neki minimum. I obavezno novu. Preporučujem recimo Caberg 407. Najjeftinija koju sam ja našao a da ima 5 zvezdica na sharp testu, mada je sve to opet diskutabilno. Jaknu možeš da uzmeš za 50ak, polovnu. Rukavice, 10-20. Ja nosim letnje (10e), a zimi stavim windfilter podrukavice (9e) i okej je do recimo 5 stepeni. Ako već uzimaš rukavice, možeš i grejače za kolena, to je oko 20-30e. Znači, od 250 ako uzmeš registrovan motor + kaciga + jakna, to je nešto najosnovnije. Ja sam prvu sezonu vozio samo sa kacigom od 30e i pojasom od 10e, i ne bi preporučio nikome to. Malo sam otišao sa teme, ali mislim da će ti ovo pomoći. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kicoo 73 Napisano Mart 25, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Чачак Motocikl: CBF600N ABS & Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan ja 6 sezona sa kacigom od 50e nije za pohvalu ali kad sam imao udes i ta od 50e mi je spasla glavu jbg ja sam bio na kinezu 50cc enduro pa i nije mogao brzo da ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pametnjakovich 15 Napisano Mart 25, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan uglavnom, videcu sta cu, kad skupim malo vise para.. uglavnom, obavesticu vas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pametnjakovich 15 Napisano Mart 25, 2012 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog misljenja. Poceo da vozim u 24. Nikada pre toga nisam ni na 2s bio na motoru, ma ni na automatiku niti skuteru. Sta vise mislio sam da su svi motoristi budale, priznajem Jednom mi dunulo da probam i ja taj motor, zelja narasla brzo i u roku od 3 dana donesem odluku da ga kupim. Isti mi budzet bio kao tebi. Gledao sve i svasta i nista me nije privlacilo od tih 50ccm. Resim da "rizikujem" i kupim YBR-a, posto ga svi nahvalise da je veoma izdrzljiv a lak za pocetnike. Trebalo je i poloziti za A, pa se nekako skupile pare i za to. Vise puta sam razmisljao da li su to bacene pare ili ne, s obzirom da sam mogao kupiti kivija za 2x manje pare. Evo sada nakon sto sam presao 10-ak hiljada na YBR-u i presao na veci motor mogu reci da nigde nisam pogresio. Ni u momentu kada sam pozeleo da kupim motor ni u momentu kada sam odlucio da to bude YBR. Komsija ima tog kivija, kopiju YBR-a sa sve garancijom, ali nije ga mogao upotrebiti ni blizu koliko ja mog. Kvarilo se to cudo 100x. Od menjaca, preko struje... Sve mu je popravljeno ali on nigde nije mogao mirne glave da krene. Ja sa YBR om i devojkom pozadi napravio gomilu tura po oko 300km, penjali se na planine... Ni najmanjeg kvara.. Potrosnja nesto preko 2.2l/100km, servis 3500din u ovlascenom servisu, registracija 6-7 hiljada. Evo, proradila je zelja za vecom masinom i YBR je zamenjen, ali odradio je svoj posao kako treba. Uveo me u svet motora (iz tog sveta nema povratka ) Toliko sam ga voleo da imam njegovu sliku na zidu, a suze mi krenule kada sam ga spakovao u kombi kada je prodat Vredi to motorce svakog dinara! Listam malo forum i stvarno me je odusevio ovaj tekst. Mozda i bude nesto od ovog motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorista kalu 1 Napisano Mart 9, 2017 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li r125 moze da se otvori kao i rs125? Ako moze da li neko zna performanse i specifikacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DućaTemerin 66 Napisano Mart 9, 2017 U prolazu, 83 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da se otvori.Ako hoces jacu 125icu onda gledaj 2t. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...