Jump to content

Moto Zajednica

Zamena ulja u transmisiji na skuteru

Recommended Posts

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Hyosung GT250 Comet

Za 20-tak dana predajem kljuceve od skutera kolegi sa posla ali se u medjuvremenu vozikam jer jos trazim motor. Planirao sam da zamenim ulje u transmisiji, imam uputstvo pa reko da pitam da li je stvarno jednostavno kao sto je navedeno i ima li jos nesto? Jel Motul Scooter Gear OK?

post-4121-0-79375100-1332271409_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 952 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro

Za 20-tak dana predajem kljuceve od skutera kolegi sa posla ali se u medjuvremenu vozikam jer jos trazim motor. Planirao sam da zamenim ulje u transmisiji, imam uputstvo pa reko da pitam da li je stvarno jednostavno kao sto je navedeno i ima li jos nesto? Jel Motul Scooter Gear OK?

sipaj Motul Scooter Gear slobodno....1zdravo.gif

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Samo hipoidno ulje je malo gusce, ne bi bilo lose da ga provozas par km, cisto da se "razbije" i zagreje malo, lakse ce iscureti iz menjacke kutije. Mada, kakvo je vreme ovih dana, mozda ce biti dovoljno i bude osuncan pola sata, sat, i pristupi inetrvenciji

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Prvo proveri u uputstvu koje ulje za prenosnik se zahteva za tvoj skuter. Postoji standard API GL4 koje odgovara najcesce za male skutere 50 ccm Motul Scooter je bas za njih (narandzasta tubica), a postoji i ulje za prenosnike API GL5 koje je namenjeno najcesce skuterima srednje zapremine motora i srednjih snaga (ja ga koristim u skuteru 150ccm sa 9,5KS). U teske skutere ide API GL6. Razlika izmedju ova tri standarda je u kolicini aditiva, naravno u skladu sa ocekivanim opterecenjima. Ne moras kupovati mala skupa pakovanja, slobodno kada se uveris koji standard ti treba, kupi litarsko pakovanje tog standarda za automobile koje je ista materija u jeftinijem pakovanju. Proizvodjac neka bude zapadni, a to ne znaci da mora biti skupo (700 do 1100 dinara). Zamena je zaista laka kao na tom uputstvu, a najtezi deo svega je pronaci cevku za utrpavanje novog ulja u jedinici vremena (koje traje).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja