spider 38 Napisano Mart 20, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Za 20-tak dana predajem kljuceve od skutera kolegi sa posla ali se u medjuvremenu vozikam jer jos trazim motor. Planirao sam da zamenim ulje u transmisiji, imam uputstvo pa reko da pitam da li je stvarno jednostavno kao sto je navedeno i ima li jos nesto? Jel Motul Scooter Gear OK? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Mart 20, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Za 20-tak dana predajem kljuceve od skutera kolegi sa posla ali se u medjuvremenu vozikam jer jos trazim motor. Planirao sam da zamenim ulje u transmisiji, imam uputstvo pa reko da pitam da li je stvarno jednostavno kao sto je navedeno i ima li jos nesto? Jel Motul Scooter Gear OK? sipaj Motul Scooter Gear slobodno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 20, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Možeš i obično hipoidno ulje za menjače SAE 80-90W Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spider 38 Napisano Mart 22, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Jel mora da bude zagrejan skuter za ovu akciju ili je svejedno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 22, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Samo hipoidno ulje je malo gusce, ne bi bilo lose da ga provozas par km, cisto da se "razbije" i zagreje malo, lakse ce iscureti iz menjacke kutije. Mada, kakvo je vreme ovih dana, mozda ce biti dovoljno i bude osuncan pola sata, sat, i pristupi inetrvenciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Mart 23, 2012 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proveri u uputstvu koje ulje za prenosnik se zahteva za tvoj skuter. Postoji standard API GL4 koje odgovara najcesce za male skutere 50 ccm Motul Scooter je bas za njih (narandzasta tubica), a postoji i ulje za prenosnike API GL5 koje je namenjeno najcesce skuterima srednje zapremine motora i srednjih snaga (ja ga koristim u skuteru 150ccm sa 9,5KS). U teske skutere ide API GL6. Razlika izmedju ova tri standarda je u kolicini aditiva, naravno u skladu sa ocekivanim opterecenjima. Ne moras kupovati mala skupa pakovanja, slobodno kada se uveris koji standard ti treba, kupi litarsko pakovanje tog standarda za automobile koje je ista materija u jeftinijem pakovanju. Proizvodjac neka bude zapadni, a to ne znaci da mora biti skupo (700 do 1100 dinara). Zamena je zaista laka kao na tom uputstvu, a najtezi deo svega je pronaci cevku za utrpavanje novog ulja u jedinici vremena (koje traje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...