radelet 8 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 76 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: nesto savrseno :) Prijavi odgovor kao problematičan Ali cemo se sloziti sa konstatacijom da je manuelni menjac daleko zilaviji od automatike ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Mart 23, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Nikada nisam probao ove nove motore sa automatikom pa i ne mogu bas puno da se slazem Ali sto se kola tice tu se bas i ne bih slozio mislim da su i ovi dosta izdrzljivi. Samo normalno odrzavanje i servisiranje i cao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 23, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Svako ko je seo za ovu moju Hondicu se odusevio tako da te price motor gubi dusu i ostalo padaju u vodu. I ja dok nisam imao mogucnosti da sednem i vozim i kola sa automatskim menjacem sam filozofirao kako je gust da se menjaju brzine i ostalo. A onda sam poceo kolima da prelazim po hiljade kilometara mesecno i shvatio da je automatski menjac majka! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Mart 26, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan da se ogradim odmah...ja sam izneo svoje misljenje da (po meni ) nemaju dusu jer ne volim automatike i do sad su me asocirali samo na skutere...ali Boze moj o ukusima ne treba raspravljati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 26, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan da se ogradim odmah...ja sam izneo svoje misljenje da (po meni ) nemaju dusu jer ne volim automatike i do sad su me asocirali samo na skutere...ali Boze moj o ukusima ne treba raspravljati Nisam ni ja pucao na tebe. Nego samo rekoh nemoj da sudis pre nego sto provozas motor sa automatskim menjacem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 26, 2012 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svako ko je seo za ovu moju Hondicu se odusevio tako da te price motor gubi dusu i ostalo padaju u vodu. I ja dok nisam imao mogucnosti da sednem i vozim i kola sa automatskim menjacem sam filozofirao kako je gust da se menjaju brzine i ostalo. A onda sam poceo kolima da prelazim po hiljade kilometara mesecno i shvatio da je automatski menjac majka! Ja mogu da pretpostavim (i slozim se) da je za hiljade km automatik majka (mada to za auto vise vazi nego za motor), ali nikako ne mogu da zamislim npr. sportsku voznju sa automatskim mjenjacem, a da to bude to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 26, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Mozda trenutno ova nije za profesinalnu sportsku voznju ali sigurno ce u buducnosti i to da se promeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Mart 26, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim da imam Hondu CB400A sa (polu)automatskim menjacem. Motocikl je star 30 godina i voznja je daleko od dosadne! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Mart 26, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da na motorima nije za profi sportsku voznju ali na kolima je odavno jedino resenje za pravo sportsku voznju samo automatika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 26, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da na motorima nije za profi sportsku voznju ali na kolima je odavno jedino resenje za pravo sportsku voznju samo automatika. Vrlo brzo ce se i na motorima to promeniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Mart 26, 2012 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da je na automobilima automatik zakon, ne bi ni stavljali sekvencijalni. Automatik mi je zakon samo za grad, guzvu, kolonu, autoput (i ostali pravi putevi) i sl. A na otvorenom putu prednost dajem menjanju brzina...bilo manuelno, bilo sekvencijalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Mart 26, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Pa sekvencijalno menjanje i jeste automatik samo modernije. Na to i mislimo kada kazemo. Danasnji svi novi menjaci BMW, Audi, Mercedes, VW itd, svi sada ugradjuju takozvanu robotizovanu mehaniku koja je ludilo brza i dobra. Vozio sam Golf 5 sa DSG menjacem to je to, dupla lamela jedna se vrti i sprema sledecu brzinu da nema cimanja i gubitka u snazi itd... E to je ludilo. To su danjasnji automatik menjaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Mart 26, 2012 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostaljam da svi misle na to...ali automatik je po meni kad stavis u DRIVE i teras...a sve sto menjas brzine je ipak menjanje, pa i sekvencijalno. Na trkackim/sportskim automobilima se preslo direktno sa manuelnog na sekvencijalni menjac, a niko ga ne zove automatik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Mart 26, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan da se ogradim odmah...ja sam izneo svoje misljenje da (po meni ) nemaju dusu jer ne volim automatike i do sad su me asocirali samo na skutere...ali Boze moj o ukusima ne treba raspravljati Nisam ni ja pucao na tebe. Nego samo rekoh nemoj da sudis pre nego sto provozas motor sa automatskim menjacem. sve ok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Mart 27, 2012 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Razumnem automatik na skutercetu koji nije brz,ok samo ne znam kako se motor od 1200ccm vozi ostro sa automatikom,kad treba sa 150km/h da uporis pred krivinu ???? Verovatno je stvar navike,meni je nekako to vracanje u nizu brzinu uz kocenje noramalno a ovo me malo zbunjuje + plasi ????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Mart 28, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Razumnem automatik na skutercetu koji nije brz,ok samo ne znam kako se motor od 1200ccm vozi ostro sa automatikom,kad treba sa 150km/h da uporis pred krivinu ???? Verovatno je stvar navike,meni je nekako to vracanje u nizu brzinu uz kocenje noramalno a ovo me malo zbunjuje + plasi ????? Zato sto nikad nisi seo na takav motor. Evo ti objasnjenje kako radi DCT: A evo i kakve modove imas: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zigi011 216 Napisano Jun 26, 2020 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Beograd, uži Motocikl: Zontes 350E, GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Niko me nista nije pitao i tema je od pre 100 godina ali da kazem.... Vozim Stroma koji uopste nije za grad, prodacu ga da bih uzeo nesto sa automatskim menjacem. Aute kupujem samo automatike vec godinama i sad me bas smara na motoru da saltam jer uglavnom vozim po gradu ili lokalu. Ili maxi skuter ili neka Honda Integra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...