Krema 207 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posto su obe kacige na popustu (obe kostaju po 35000 din) razmisljao sam da napokon uzmem neku kvalitetnu kacigu. Ove dve spadaju u vrh ponude i citao sam po forumima o obema,ali nikako da se prelomim i da odlucim koju uzeti. Ono sto je meni zapalo za oko je to da je Schuberth dosta lose prosao na Sharp testu ( Schuberth S1 Pro Sharp Test ) za razliku od Shoei ( Shoei XR1100 Sharp Test ). Sad koliko je merodavan ovaj test nemam pojma. Schuberth je nesto teza, ali to je verovatno zbog toga sto ima integrisan suncani vizir koji Shoei nema. Citajuci forum primetio sam da je Schuberth tisa kaciga, ali i dosta toplija leti... Zanima me kakvi su vasi utisci, prevashodno onih koji poseduju jednu od ove dve vrhunske kacige. Cena jeste povoljna,a uz to moze i na rate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko_vk 9 Napisano Mart 5, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: vinkovci Prijavi odgovor kao problematičan Posto su obe kacige na popustu (obe kostaju po 35000 din) razmisljao sam da napokon uzmem neku kvalitetnu kacigu. Ove dve spadaju u vrh ponude i citao sam po forumima o obema,ali nikako da se prelomim i da odlucim koju uzeti. Ono sto je meni zapalo za oko je to da je Schuberth dosta lose prosao na Sharp testu ( Schuberth S1 Pro Sharp Test ) za razliku od Shoei ( Shoei XR1100 Sharp Test ). Sad koliko je merodavan ovaj test nemam pojma. Schuberth je nesto teza, ali to je verovatno zbog toga sto ima integrisan suncani vizir koji Shoei nema. Citajuci forum primetio sam da je Schuberth tisa kaciga, ali i dosta toplija leti... Zanima me kakvi su vasi utisci, prevashodno onih koji poseduju jednu od ove dve vrhunske kacige. Cena jeste povoljna,a uz to moze i na rate. ako mene pitas- SHOEI! al ti naravno MORAS isprobat da vidis koji ti kalup odgovara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Shoei. (tacka) Probaj obe, pa ces videti koliko je bolja. Imao i S1 i R1 i nisam nasao zglavnu Schuberth kacigu do sada. S1 je kaciga od skupih materijala, odlicne zavrsne obrade i totalno besmislena. Prevelika je, preteska je, ima jako losu aerodinamiku i jos losiju ventilaciju. Mozda ima smisla ako se nosi na onim BMW-ovim automobilima na dva tocka, na normalnim motorima boli vrat od nje posle celodnevne voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4187 Napisano Mart 5, 2012 Ne silazi, 6558 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Padajući sunčani vizir je skoro nezamenljiv. Traži neki drugi model, a pre svega moraš obavezno da probom izabereš da ustanoviš dal ti paše kalup po tipu oblika glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Mart 5, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Mozda si vec video ovo. Ali evo ti za svaki slucaj jos jednom. Casopis "Motorrad" radi ozbiljne testove kaciga jos od 80-ih (ne testira samo pasivnu, vec i aktivnu bezbednost). Kriterijumi koje je "Motorrad" poslednjih godina razvio, spadaju u najkompletnije ili bolje reci najostrije. "Sharp" (program britanske vlade) je nastao 2007. Ne zelim da ulazim u raspravu, jer nemam ni Schuberth ni Shoei kacigu (vec HJC ), ali kad vec pominjes Sharp-a, evo da vidis da postoji i neki drugi test (ako mene pitas, mnogo merodavniji). Tu su naravno i tvoja 2 favorita. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A gde to ima za te pare? I meni S1 zapala za oko, prvenstveno zbog male buke, 85Db na 100kmh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Mart 5, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan A gde to ima za te pare? I meni S1 zapala za oko, prvenstveno zbog male buke, 85Db na 100kmh. Mislim da je u "Moto Land"-u, vidi na sajtu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nece da se otvori kod mene, Google kaze Ooops! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da im je pojeo onaj virus sajt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Mart 5, 2012 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Najtoplija preporuka za šubert. Taj model ima moja supruga i sasvim je zadovoljna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Mart 5, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan S1 i S1 pro su dve različite kacige pa je bitno na koju pojedini članovi misle u svojim komentarima Schuberth S1 (ne S1 pro) je kaciga koja gotovo da nema ventilaciju, tj. jako loše radi i to joj je ogroman problem. Na S1 PRO su u odnosu na S1 dodata dva ventilaciona usisnika verovatno da bi se taj problem sa ventilacijom rešio. Ja nosim Schuberth R1 koja ima skroz OK ventilaciju i sa kojom sam zadovoljan i ukoliko su nešto slično uspeli da urade sa S1 pro to može biti odlična kaciga. Shoei nisam nosio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Mart 6, 2012 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Shoei XR 1100. Super kaciga, lezanje na glavi, ventilacija, ma sve je super, ali bi mogla biti tisa, ja vozim K4, pa mozda je kod mene zato malo bucnija. Ali nije problem. Uzeo sam i tamni vizir sa efektom ogledala, super je. Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Mart 6, 2012 (promenjeno) Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan S1 i S1 pro su dve različite kacige pa je bitno na koju pojedini članovi misle u svojim komentarima Schuberth S1 (ne S1 pro) je kaciga koja gotovo da nema ventilaciju, tj. jako loše radi i to joj je ogroman problem. Na S1 PRO su u odnosu na S1 dodata dva ventilaciona usisnika verovatno da bi se taj problem sa ventilacijom rešio. Ja nosim Schuberth R1 koja ima skroz OK ventilaciju i sa kojom sam zadovoljan i ukoliko su nešto slično uspeli da urade sa S1 pro to može biti odlična kaciga. Shoei nisam nosio. Tacno tako . Covek je lepo napisao da ga zanima "S1 Pro". p.s. "S1" vise i nije u Schuberth-ovoj ponudi, vec samo "S1 Pro" Promenio Mart 6, 2012 član unas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Mart 6, 2012 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Sheoi svakako. A jesli li razmisljao o Shoei Qwest koja je bas turing kaciga i koja mnogo vise odgovara tvom motoru(transalp, barem tako stoji u potpisu). Ja imam bas tu kacigu mnogo je vise turing orjentisana, samim tim i dosta tisa od xr1100. Ventilacija odlicna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Mart 6, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao jesam,ali na zalost taj model nije na popustu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Mart 6, 2012 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Imaj na umu da je sportska kaciga pravljena za sportski položaj sedenja na motoru... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-b 59 Napisano Mart 12, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: BG Motocikl: Ducati Crveniiiiii Prijavi odgovor kao problematičan Bila je na popustu, u Auneru Austrija, Quest za 300e, Bera ti donosi bez provizije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano Mart 12, 2012 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Krema obrati paznju da vozis Transalpa a ne GSX-Ra ! Kacige koje si naveo nisu za tvoj polozaj u voznji. Gledaj recimo Scorpion 1000 model ili 900 flip up. To se meni pokazalo na istom motoru kao najbolje. Araija sam prodao jer je na Transalpu bila neupotrebljiva-a na sportskom motoru idealna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Mart 12, 2012 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Şhoei Quest-u se postava ne vadi što je po meni nedostatak.Tako da glas ide Shoei xr 1100. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Mart 12, 2012 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Krema obrati paznju da vozis Transalpa a ne GSX-Ra ! Kacige koje si naveo nisu za tvoj polozaj u voznji. Gledaj recimo Scorpion 1000 model ili 900 flip up. To se meni pokazalo na istom motoru kao najbolje. Araija sam prodao jer je na Transalpu bila neupotrebljiva-a na sportskom motoru idealna Nisam baš razumeo ovo sa Arai kacigom.Koji model si imao?U čemu se ogledala neupotrebljivost? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Durmitor2000 139 Napisano Mart 13, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: U srcu Honda Africa a u ruci BusPlus Prijavi odgovor kao problematičan Što se mene tice ja sam uzeo u Louis-u Shoei XR 1100 i to bele boje zbog vrucina i sunca. Dosad što sam je nosio ali u procesu obuke za motor i u voznji skutera mi se dobro pokazala. A što se tice sunca ja sam to rešio dodatnim vizirom (iridijum) i stvarno super leži. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale011 0 Napisano Mart 18, 2012 U prolazu, 33 postova Lokacija: 011 Banovo brdo Prijavi odgovor kao problematičan Posto su obe kacige na popustu (obe kostaju po 35000 din) razmisljao sam da napokon uzmem neku kvalitetnu kacigu. Ove dve spadaju u vrh ponude i citao sam po forumima o obema,ali nikako da se prelomim i da odlucim koju uzeti. Ono sto je meni zapalo za oko je to da je Schuberth dosta lose prosao na Sharp testu ( Schuberth S1 Pro Sharp Test ) za razliku od Shoei ( Shoei XR1100 Sharp Test ). Sad koliko je merodavan ovaj test nemam pojma. Schuberth je nesto teza, ali to je verovatno zbog toga sto ima integrisan suncani vizir koji Shoei nema. Citajuci forum primetio sam da je Schuberth tisa kaciga, ali i dosta toplija leti... Zanima me kakvi su vasi utisci, prevashodno onih koji poseduju jednu od ove dve vrhunske kacige. Cena jeste povoljna,a uz to moze i na rate. ako te interesuje ja prodajem S1 Pro, potpuno nova donesena iz Slovenije, crne boje sjaj, velicina 52. Tamo je placena 350 EUR, ja je prodajem za 300 EUR, jos ova mi je ostala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ako te interesuje ja prodajem S1 Pro, potpuno nova donesena iz Slovenije, crne boje sjaj, velicina 52. Tamo je placena 350 EUR, ja je prodajem za 300 EUR, jos ova mi je ostala. Hvala Sale,ali ja sam "malo" glavatiji. Obim glave mi je 57,znaci M ili L mi treba velicina. Za sada sam najblizi kupovini Shoei Qwest. Jedini nedostatak je sto nema integrisane naocare za sunce,ali se to moze nadomestiti kupovinom jos jednog (tamnog) vizira. Doduse nije mali izdatak, oko 70 evra. A vizir se skida i postavlja (menja) bukvalno za 5 sekundi. Jos se nisam definitivno odlucio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan tamni vizir i integrisane naocare nemaju veze jedno sa drugim, tek da ne shvatis to kad kupis kacigu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Mart 18, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Znam za to @zli. U svakom slucaju hvala. To mi je jedini izbor ako uzmem Qwest,dva vizira. Mada ljudi voze i bez integrisanih naocara i bez drugog vizira tako da ne treba da izmisljam toplu vodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...