Marokanac 1882 Napisano Mart 4, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan RUMUNIJA - TRANFAGARASAN 2011..... Evo stiže na red i Rumunija, reših da je obiđem jer sam se nagledao slika od raznih prijatelja koji su bili na TRANFAGARAŠANU (uf, dobro je da nisam pogrešio u izgovoru....)tako da me je malo kopkalo i svrbelo da odem i vidim....... Sa Bokijem (Boki "Slonče") sam se dogovorio, naš drug Ivan je otpao iz kombinacije jer je otišao na more sa porodicom (šta sve ljudi ne izmisle kao razlog da ne idu u planinu.....odu na more !!! ) ......dobar nam je drug pa mu opraštamo..... Dok smo vodili priču kada krećemo, Vasa (zovemo ga od milja "ciganin") nam je rekao da će ići i on sa devojkom i drugaricom :zbunjen: ......... Drugarica se zove Nata i vozi Suzuki DR 650 i svi u porodici su joj bajkeri, mama je trenutno bez skutera jer joj je odneo pauk a ona nešto lenja da ode po njega........, Vasa vozi Yamahu Fazer 1000 i ima originalne gume (prva ugradnja, nije ništa menjao već peta godina......tvrdi da su najbolje gume one koje se ugrade u fabrici :lud: a mi kao razumni ljudi smatramo da nije baš normalan naš drug Vasa. Ali takav je i takvog ga volimo....... :aha: 05.09.2011 oko 09:00 posle kafice Boki i ja krećemo........... Vasa nam je javio da će oni krenuti za nama i da se vidimo u Vršcu, samo da Nata ode do "Kockastog" da nešto našteluje i da promeni ulje i filtere (to se kaže da URADI SERVIS NA MOTOCIKLU u našem selu)........Na kraju su oni krenuli iz Beograda oko 14 časova...... Mi smo rešili da "peglamo" pa smo zastali u Vršcu na brzinski espresso i gaaasssssss...... daljem preko granicu u Rumuniju.......... A u Rumuniji ako niste slučajno znali benzin je odličnog kvaliteta i košta ko ova naša "krdža" od benzina ..........žurili smo da sipamo gorivo od 100 oktana i da čujemo kako bembare da predu........ Prva pumpa i tankujemo motore, i mi tankujemo u sebe vodu, već je toplo........ Po gasu (laganica) i odosmo mi..........lepo ide sa ovih 100 oktančića......samo prede.........stajemo posle nekog vremena da pojedemo neku salatu (vreme je ručku)... restoran je lep, salate su OK, Bokiju se ne sviđa što ima rendane jabuke u salati.....idemo dalje...........gas......gas........ Putevi su onako.....može da prođe........i idemo mi tako kroz neku šumicu kad ja osetih divan miris belog luka. Možete mi verovati, imam svedoka (Bokija)............KOČI..........i na parking..... Ovaj divan miris potiče od tankih i prelepih kobasica na roštilju........ Iako smo pojeli pre toga "obilne" vitamiske salate.........nismo se ni razmišljali, seli da probamo lokalni specijalitet, pa jel tako? Nećemo da vređamo domaćine...... Pojeli smo kobaje, popili LAVAZZA espresso, nekoliko flašica vode i sokova....i sve to košta nešto preko 6 evra :staa2: da, da...... jedan par kobaja je 1 (jedan) evro. Svidelo nam se.......... Idemo dalje............gas, gas.......... Eh, pa taj gas nas je doveo do toga da nas zaustavi policija na nekih tridesetak kilometara od grada SIBIU gde smo rezervisali hotel da prespavamo. Kaže meni policajac na engleskom jeziku da sam vozio 152 km/h i to pretičući crvenu Ladu u kojoj je bio njegov kolega sa svim uredjajima za merenje i snimanje, dok je Boki vozio samo 148 km/h. Pregledali nam dokumenta i kaže on meni.........Vama Gospodine ću da oduzmem vozačku dozvolu, ja mu na to odgovori - kako to mislite da mi uzmete dozvolu? a on crven kao bulka mi odgovori: "Eh, pa sad će da vidite kako" i ode u auto....... Ja uzmem da probam na diplomatiju, kako moj engleski nije tako dobar i da sam se verovatno izrazio na način na koji nisam mislio tako da nema potrebe da se ljuti i tako ja bla bla bla............ a on ima srce od kamena, ništa .........dade mi papir gde da se javim u roku od tri dana pre izlaska iz Rumunije i ode sa mojom roze dozvolom, ostade mi papir kao zamena........I nije neka trampa........ Nastavljamo do hotela bez dodatnih problema....... sedimo i posle večere laganica pijemo kafice, sokove, pivo...........i stigoše Vasa sa Anči i Nata .....oko ponoći......... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Mart 4, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Sunčano jutro je osvanulo, danas je 06.09.2011............ doručkovali smo, popili kafice, pregledali motore i laganica se provozali kroz Sibiu (prethodno sam ja otišao taksijem do policije i uz pomoć notara platio kazne i podigao moju vozačku dozvolu - imam 3 dana da napustim Rumuniju, dobio sam zabranu od 9 meseci upravljanja motornog vozila u Rumuniji). Nata, Vasa i Anči........ Boki............ Ja i Nata........ Anči i Vasa............ Izađosmo iz Sibiu-a i očas posla stigosmo do raskrnice gde skrećemo desno za Transfagarašan...........skrenusmo i ja posle par km, stadoh da pitam jel još daleko do pumpe (Nata kuka stalno jer njen rezervoar je jako mali na DR 650, samo oko 8 litara).... Gledam kako su odjednom napredovali u Rumuniji od kada su primljeni u Evropsku Uniju, to je evidentno na svakom koraku.......... Šta je? pa ranije su to radili sa drvenim plugom........... :zvizduk: Pitam seljake jel još daleko napred pumpa? Odgovor ste shvatili...........pumpa je bila iza nas, pa ništa strašno idemo nazad i tankujemo rezervoare, Nata tankuje i flasu, da ima dovoljno za prelaz ovih Rumunskih Alpa..... Krećemo spremni u osvajanje ovog "strašnog" Transfagarašana............ Prvo nalećemo na neki spomenik, posle više kilometara super krivina.........stajemo i slikamo se..... prolaze neke motordžije..........pozdravljamo se........... pa gaaaasssssssssss............idemo dalje............ puto je desetka.......... priroda još lepša......... Ovo je zaista predivno, druga...........treća .......pun gas, kočnica, druga..........treća........gassssssssssssssssssssssssss.....................mnogo lepo....... Vasa .........Yamahin maneken......... Nata...........Suzukijev maneken........ Anči i Vasa za ................ Playboy..... zaista predivno......... i eto stigoh na VRH...........kazu preko 2.000 metara............ A na VRHU ima .............kobasica, sira, hleba i onako baš lepoooooooo.......pa kupismo da imamo za kasnije.......... stiže i Nata........... dok ovaj ludak Vasa navlači duge gaće ...........kaže hladno mu je........... čovek nema ni blama ni stida.......... Mi čekamo da se Boki vrati, jer je čovek proleteo i nije nas uopšte video.........krenuo da pegla i ne vidi ništa samo gas - kočnica - krivina....... ja polako pakujem kobaje, hleb i sir.......... Boki se vraća ubrzo..........shvatio da smo negde stali........... dok ja malo diskutujem sa pandurima......... i gledam šta sve ima na ovom VRHU.......a ima WC, restoran.......i tako to........ Gas.........i krenuli smo dalje..........sad ćemo malo nizbrdo......... :moto3: 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Mart 4, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan I taman sam počeo da uživam u priči, kad ono... međutimmm... ... Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 411 Napisano Mart 4, 2012 Drug član, 1466 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Pa gde sad stade,nizbrdo je lakse 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Mart 4, 2012 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19132 Napisano Mart 5, 2012 Integrisan, 8525 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde majstore, piši nastavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Mart 5, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 5, 2012 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da ste propustili jezero na vrhu kao i ja kad sam bio gore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19132 Napisano Mart 5, 2012 Integrisan, 8525 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da ste propustili jezero na vrhu kao i ja kad sam bio gore? Jbg, sada morate ponovo tamo... A i ja da vam pokažem jezero Bedak... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da ste propustili jezero na vrhu kao i ja kad sam bio gore? Jbg, sada morate ponovo tamo... A i ja da vam pokažem jezero Bedak... DOGOVORENO.......... ajde da ne idem ponovo pa da opet promasim , rekli su mi da je to jako malo jezero......ali tamo se ide peske ? ili se varam ? :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 227 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 1024 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Jel moguce da ste propustili jezero na vrhu kao i ja kad sam bio gore? Jbg, sada morate ponovo tamo... A i ja da vam pokažem jezero Bedak... DOGOVORENO.......... ajde da ne idem ponovo pa da opet promasim , rekli su mi da je to jako malo jezero......ali tamo se ide peske ? ili se varam ? :zdravo: Ima nas jos zainteresovanih! Kada odlucite eto i mene! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19132 Napisano Mart 5, 2012 Integrisan, 8525 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma, evo ga jezerce, pogladaj u mom putopisu (fotke skoro na dnu ove poruke na koju vodi link, odmah ispod videa): http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/77589-privlacnost-karpata-transalpina-i-transfagarasan-2011/page__view__findpost__p__1244981 To je tačno iznad onih tezgi sa slaninama neposredno iza (ili ispred, zavisno od smera) tunela na vrhu. I da, mora peške, al' ima dobra kafana na samom jezeru (pogledaj gornji link ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan NASTAVAK................ Krenusmo dalje......... i čim smo izašli iz tunela ...............vidik, takav da smo odmah stali da se slikamo. Spustimo se nizbrdo očas posla..........malo je kratko, trebalo bi da bude duže....da malo više uživamo....... Usput sretosmo ............magarca... asfalt je postao očajan...........bilo bi mnogo bolje da ga nema, jer ovako vozimo cik-cak i gledamo da izbegnemo sve rupe.........manje više uspešno..... Dolazimo do akumulacionog jezera............zaista me uvek impresionira visina ili dubina nečega kada se nađem u blizini. Vasa se po običaju glupira.......i njemu očigledno ne smeta visina.......... Boki......... Brana.........impresivna masa betona......... Vozimo dalje, kroz šumu i krivine........idemo do Pitešti (gradić) pa ćemo desno da guramo sve do podnožja TRANSALPINE, rekli su nam da je tamo stavljen nov asfalt i da su krivine samo tako...........dobre. Kako se spuštamo, tako temperatura raste............Eh, sada Vasi smetaju dugačke gaće, stali smo i čovek opet bez srama niti blama..........presvlači gaće. Malo kasnije, moramo u prvom gradiću (valjda je to bio Pitešti) da stanemo da Vasa doduva gumu a Nata da malo skine odeće kako bi mogla da diše....... Nastavljamo dalje .........samo pravo kaže GARMIN a ono kontra smer. Šta da se radi ...........pa voziš kako ti navigacija kaže........samo pravo na izlazu iz ovog grada - palanke........tražimo neki restoran/kafić da popijemo kaficu.... i ja sam ugledao nešto što liči na to, pa sam stao.........svi su se nešto začudili, ja proverio ima espresso, ima Coca-Cola.........nema led. M O Ž E !!!!!!! Počinje kišica........ Vasa nešto analizira nebo i kaže da je bilo bolje da smo nastavili, sigurno bi naišli na bolji lokal..........sledećih puno kilometara nije bilo NIŠTA od lokala Vasinog.... Nata ima opremu koja bi trebalo po njoj da je zaštiti od kiše 100% ............. pakujemo se, i idemo dalje...........treba stići do hotela gde sam ja rezervisao za Bokija i za mene.........neznam šta će ovi drugi ako ne bude mesta........ :zbunjen: ali to njih očigledno, ali uopšte ne dodiruje.......puni su optimizma.......... :lud: put je i dalje .............."odličan".......... stadosmo da potamanimo onu klopicu što smo nakupovali na vrhu Transfagarašana........ dadosmo malo i prolazniku - rumunu - psu............ EU u prevodu Evropska Unija je čudo ! bar u Rumuniji se razvoj u svakom pogledu vidi na svakom koraku......... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4465 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan odlicno, mislim da fazer koji je bio u društvu nije 1000 nego 600. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan dobili su "nove" Michelin gume za ekološka vozila.......1 KS....... i izgleda da su ovde neke demonstracije, krave rešile da se izbore za neka samo njima znana prava...............pa malo šetaju putem u znak protesta....... Vučemo se ko creva, navigacija nas vodi.......kasno smo krenuli jutros (oko podne, zbog plaćanja kazni) a pošto smo imali plan za oko 475 km noć polako pada..... Ne slikamo više............jer je mrak (štedimo blic). Stižemo u hotel oko 23:15, recepcionarka kada je čula motore, izašla devojka i sačekala nas na tremu hotela. Kaže devojka da ima našu sobu ali sve ostalo je puno Dogovorili smo se pošto je naša soba veća, da Nata spava sa Bokijem i samnom a Vasa i Anči da nađu smeštaj.........uz pomoć devojke sa recepcije......... Tako i bi, večerali smo kačamak sa pavlakom i na spavanje.......... Dok se Nata tušira..........Boki se izležava.........samo ja vredno beležim foto zapise..... Lepo smo se naspavali, ujutru sam slikao pogled iz sobe....... Nata je na vreme na doručku............ doručak je onako......... Vasa je kasnio..........normalno....... proverili smo motore......... i gassssssssssssssss............put odličan, oblaci niski.......... vidimo krave i na ovoj visini.........to su specijalne "planinarke"....... oblaci su prisutni.........ipak smo "nebu pod oblake" :moto3: ali raščistilo se u trenutku.......sunce je majka......... pogled je FANTASTIČAN...... put je manje fantastičan ali ok............ malo se slikamo..........za uspomenu.....za spomenar...... moj dragi prijatelj na dva točka....... pogled je i dalje neverovatno lep......... idemo dalje........... pri podnožju planine stajemo da se malo odmorimo pored predivne rečice....... gledam u vodu, voda protiče.......znam nešto bi..........i setih se.......... Put nas dalje vodi preko vrlo, vrlo "čudnih" mostića, čas je dobar asfalt, čas ga nema, čas ga ima na pola puta uzdužno.........sve u svemu gradilište........ naišli smo na kamenolom nasred puta utovaruju kamione........pa to je EU ! svuda se radi i sve napreduje svakim danom u svakom pogledu...... :staa: sa strane jako lepo jezero ...........tako da odmaramo pogled čekajući da natovare kamione......... Vozimo dalje........zastanemo kada nam se čini da je lepo za slikanje....... Vasa me pita već stoti put "na kojoj se planini sada nalazimo"........šta da kažem hvala Bogu, priroda je predivna.......... Vidimo simpatičan restoran, stajemo da se malo odmorimo i usput nešto i pojedemo..... Ovde izgleda seku šumu žestoko.......... mi smo se lepo odmorili, pojeli neke čudne, vrlo čudne čorbe (hvala, ne bih više)....... i ubrzo zatim smo se rastali od Nate, Anči i Vase.......oni su produžili pravo za Temišvar a Boki i ja smo dali gas........pravac Vršac gde ćemo spavati u hotelu Srbija. Ujutru posle doručka, odmorni popili smo kaficu na terasi hotela....... a onda smo krenuli do ..............Szegedina da vidimo ima li guma za naše motore. Hoćemo da montiramo Michelin Anakee2, u Sloveniji imaju zadnju gumu ali nemaju prednju.... Idemo preko Zrenjanina do Novog Sada pa ćemo onda samo pravo do Szegedina.... Petlja Novi Sad se radi, ja sam predložio da siđemo pa ćemo već naći neki put da se popnemo opet na asfalt. Da nije bilo radnika da nam pomognu, teže bi bilo..... Ovako kako Boki, tako sam i ja par minuta ranije........ i onda gasssssssssssssss..........i eto nas u Szegedu. Prvo na parking u čardu na čorbu.... Čorba je standardno ODLIČNA !!! Gume ima ali tek iduće nedelje...........ok, cena je dobra......... Odosmo malo do COIN supermarketa, Verica mi rekla da kupim margarin od maslina, pa da poslušam gospođu.......... i gassssssssssssssss nazad prema Novom Sadu......idemo starim putem.......vozi, vozi pa stadosmo na kaficu........ posle kafice............na autoput i očas stigosmo kući u Beograd. Bilo baš lepo ovih nekoliko dana.........lepo se navozali.........onako baš lepo.... Ajde pozdrav do nekog sledećeg putopisa...... :zdravo: 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Mart 5, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan odlicno, mislim da fazer koji je bio u društvu nije 1000 nego 600. U pravu si Mile............600ccm Hvala na ispravci........ :zdravo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Јаџа 30 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Уб Motocikl: БМВ Р1200ГС Prijavi odgovor kao problematičan super,sa velikim zadovoljstvom pratim sve tvoje putopise poz...sa Uba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan Šta napisati????? Bolje ''naslikati'': :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Vase i putopise gospodina Pande pratim sa izuzetnim zadovoljstvom.Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Mart 5, 2012 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan kao i uvjek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasabike 7 Napisano Mart 5, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Banja Koviljača Motocikl: Piaggio Vespa PX 200, Suzuki Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za putopis !!!!!!! ODLICAN JE!!!!! :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Mart 5, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ala ga uživate junački. Marokanca za BJB hedonizam ambasadora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1758 Napisano Mart 5, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1518 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Lepo , baš lepo dečaci ( i devojčice naravno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor 1200 738 Napisano Mart 5, 2012 no colors, 164 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF1000 AfrikaTwin Prijavi odgovor kao problematičan Ali kako ovo putopis ja bih nazvao gurmanluci sa motorom. Heh kako ja uvek ovo gladan citam ili ogladnim da citam uhhhh. Svaka cast ako ne uspem da odvozam sa vama koji km onda bar na neku klopu da odem . Pozdrav i svaka cast na putopisu odlcno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...