Jump to content

Moto Zajednica

Putovanje po EU (Austrija, Nemacka)

Recommended Posts

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

Naime, cekam papire da mi stignu da palim van na pola godine pocev od 1. aprila. Kako idem Bogu iza tregera (Hamburg pa jos 150-200km severnije) pada odluka da idem motorom, nakon sto sam procitao u putopisima da je decko za Dansku isao vozom iz Beca. Dakle moj put bi se sveo na to da idem od NS-a do Beca, voz do Hamburga i na kraju od Hambrga do ostrva Fehmarn. Stvari i sl cu nekako poslati busom iz BG-a ili NS-a, a neke osnovne stvari cu poneti sa sobom.

Motor treba da se registruje sad u martu, prevodim na svoje ime, a vec ima novu saobracajnu i tablicu.

Dakle da li mi treba zeleni karton ili bilo koji drugi papiric?

Da li mi treba inostrana dozvola?

(Ja stalno cujem price da po novom ne treba, jer kao nove dozvole i sabracajne su sve po ps-u, EU regulative cuda-muda.)

Druga stvar Nemam standardni drzac tablice, prosli gazda ju je imao ispod repa, pa je skarabudzio neki alu lim kad je morao da ide preko u madjarsku da se vidi kao. E sad da li mogu da me zezaju sto nije "original" drzac tablice, ondnosno sto je "uradi sam" fazon?

Treca stvar, imam ksenone (problem?) i na krajevima farova plave led diodice, nije sad da su ne znam ti ni ja kako jarke diode, ali jbg tu su, znam da valjda u Hrvatskoj ne sme, jer samo policija sme plavo da ima???

Treca stvar nemam DB killer, a za to vec znam da je jako velika kazna kod njih, pa me interesuje da li neko ima savet kako da napravim to i da li bi to mozda predstavljalo problem posto bi opet kao i za drzac tablica bilo "uradi sam"? Ne znam da li db killer na sebi ima neki serijski broj? Da li ovi sto prave auspuhe mogu to da naprave kako valja?

Svaki oblik saveta je vise nego dobrodosao!

Sve sto mislite da sam zaboravio, a da nije povezano sa ovim mojim pitanjima vi recite.

Opal!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 283 postova
  • Motocikl: R6

Treca stvar nemam DB killer, a za to vec znam da je jako velika kazna kod njih, pa me interesuje da li neko ima savet kako da napravim to i da li bi to mozda predstavljalo problem posto bi opet kao i za drzac tablica bilo "uradi sam"? Ne znam da li db killer na sebi ima neki serijski broj? Da li ovi sto prave auspuhe mogu to da naprave kako valja?

DB kiler nema seriski broj i to može kvalitetno da ti uradi Robert iz Ade, a posle toga ako ti motor ne pravi buku, ne bi smelo da ti bilo ko pravi problem što je "uradi sam" varijanta. Možeš negde da nađeš kolika je propisana dozvoljena buka u dB za tvoj motor i sa tim zahtevom odeš kod ovih što prave auspuhe.

Srećan put! :zdravo:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5560 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

U principu ako ne pravis buku ne bi trebali da te kontrolisu...ali ako to urade, auspuh mora da je homologiran za tvoj motor.

Doduse, mi kada smo isli na tu stranu, jedan drugar je imao ksenone (sto je zabranjeno) i jedan je imao auspuhe iz Ade bez homologacije...i niko nas nista nije pitao. Pitanje je sta bi bilo da su nas kontrolisali.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja