muljaz 2120 Napisano Decembar 5, 2012 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vec 2 godine na M radim. Ne znam da li i moze da se okrene tockic na nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 6, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Ona impreca što sam slikao je u M modu. evo jedne fotke sa Vivitarom DSC_0018 by Miloš4057, on Flickr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Decembar 6, 2012 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Malo ISO, malo stari objektiv i šum ti pojeo čarape ili je šum nastao od mirisa :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 6, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan ISO 5000. Može i sa manje šuma Nisu smrdljive, samo sam ih namestio da tako izgledaju DSC_0018 by Miloš4057, on Flickr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 6, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Da ne spamujem temu nice shot a ovo ima veze sa adapterima / drugim objektivima. DSC_0075 by Miloš4057, on Flickr ISO 3200 ~f1/3.8 nema dorade. Šta mislite o performansu objektiva? Čini mi se da je oštriji Nikkor 18-55. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 11, 2012 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Svideo mi se ovaj 75-250 a pošto nemam metering, nabavio sam ovu jako korisnu stvarčicu 2012-12-08 15.58.35 by Miloš4057, on Flickr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano April 2, 2013 Drug član, 2763 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Tema je zamrla a mene sad svasta interesuje. Imam D90 od skoro i par objektiva M42 a nekoliko sa Practica bajonetom. Da li postoji adapter sa Practica na NIkon bajonet ? Kakva su na kraju vasa iskustva sa M42 adapterom (sa staklom) po pitanju kvaliteta slike ? Imam jos pitanja ali za sada samo ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano April 3, 2013 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Iskustva sa Canon-om i m42 su bar kod mene odlicna. Koristim nekoliko M42 objektiva, slika na svima je normalnog kvaliteta, a i vec odavno sam se navikao da ne koristim auto fokus. Uostalom, za male pare dobio sam raznovrsnost, sto nikad ne bi imao da sam kupovao samo originalne objektive, pa bi se, verujem i brzo zasitio sa slikanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 3, 2013 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam lepa iskustva sa manuelnim objektivima, imam par retkih zverki, ali ipak ne moze nesto ozbiljnije da se radi sa njima. Za zezanje su i vise nego ok E sad, mi smo canondzije, mislim da se sa nikonom ne vredi cimati (ne mozes da fokusiras na beskonacno) kad imas 35 f1.8, 50 f1.8 i 85 f1.8 koji su cuvena 1.8 trojka i sva tri su fenomenalna, a ne kostaju mnogo (bar prva dva, treci je malo skuplji) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
korniSh1 364 Napisano April 3, 2013 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 35mm f1.8 kod Nikona je FANTASTICAN OBJEKTIV!!! Ne verujem da je sada skupji nov od dvestotinak evrica. Jest' da nema konkretno veze sa temom, al' hajd'! Adapter je svakako odlicna stvar. Igrarije mogu da pocnu kad ga nabavis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano April 3, 2013 Drug član, 2763 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Potrefilo se da momak iz grada prodaje adaptere ,pa cu sutra probati i onaj sa staklom i bez. Malo je falilo da ga napravim neku noc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano April 3, 2013 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj ga praviti, bar nemoj za M42. Ja sam samo bez veze sjebao poklopac. Mnogo je ovo debelo tako da fokus ne da ne moze beskonacno, nego jedva makro radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano April 4, 2013 Drug član, 2763 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan @ muljaz : hvala na savetima. Ovo stvarno pocinje da ubija zelju za igranjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Novembar 23, 2013 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam razumeo jednu stvar. Da li i kod adaptera sa staklom fokus nece u beskonacno, na Nikonu? Cemu onda sluzi staklo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Novembar 23, 2013 Drug član, 2763 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Nisam razumeo jednu stvar. Da li i kod adaptera sa staklom fokus nece u beskonacno, na Nikonu? Cemu onda sluzi staklo? Sa staklom ide fokus normalno ali kvari kvalitet. A bez stakla : 28mmobjektiv izoštrava do 0.5 metra 35mm do 1m 50mm do 2m 100mm do 5m 135mm do 10m 200mm do 25m 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Novembar 23, 2013 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma cu da uzmem sa staklom za 15evra pa sta mu Bog da. Bacao sam pare i na gore gluposti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2856 Napisano Decembar 1, 2013 Drug član, 2763 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Ma cu da uzmem sa staklom za 15evra pa sta mu Bog da. Bacao sam pare i na gore gluposti Jesi isprobao ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Decembar 1, 2013 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jok jos. Zvao da narucim i taj kaze nestalo mu, bice za vikend. Ja posle u nekom poslu i nisam ni zvao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...