Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia rs250

Recommended Posts

• Drug član, 1372 postova

Nisam ga imao ali ga moj drug ima. Iz njegovog iskustva ti ne bih preporucio da uzimas RS250 iz vise razloga.

Mnogo trosi, motor obicno ne moze da potraje dugo i za te pare mozes da kupis 4t motor koji je sa druge strane mnogo pouzdaniji, manje trosi i sa kojim ces sa vecom sigurnoscu moci da krenes negde dalje. U stvari, sve zavisi zasta ti treba motor. Ako ti treba brz, veoma lagan motor, ako ga ne koristis svakodnevno vec cisto radi zabave, pa jos ako volis prelep zvuk 2-t rs250 na koji se jezim svaki put kad ga drug stisne do kraja. Onda uzmi njega. A ako ipak volis da putujes motorom i hoces jeftiniju, udobniju voznju i pouzdaniji motor bilo bi ti bolje da kupis na primer CBR600F 93-94god. Naravno jos jednom kazem da sve zavisi za sta ti treba. Mada je moj drug kupio od nekog lika za 2700e bez registracije i u papirima pise da je motor 2001god a ustvari je bio 98god. Nije presao ni 500km pukla mu karika i ispisala cilindar, tako da ce morati da radi generalnu koja je za njega skupa. Bar je on bio tako lose srece, sto ne znaci da ces ti tako proci. Ako imas nekog od poverenja da ti proda motor onda ok, jer se kod njega tesko moze reci jos koliko bi mogao da predje jer je to ipak 2t motor. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 17 postova

Svestan sam rizika,zato i ne zurim sa kupovinom.Prvi motor(svoj) nameravam da uzmem za ludiranje po kraju a za putovanja bih uzeo nesto udobnije.Ipak sto se odrzavanja i potrosnje tice to mi neigra mnogo veliku ulogu jer svi znamo da ovaj sport nije nimalo jeftin ali pruza mnogo zadovoljstva.Sto se tice 2t misljenja sam da je ipak zahvalniji za odrzavanje jbg zamenis klip,karike lezaj i vozi a uz kvalitetno ulje i strpljenje da se masina ugreje pre cepanja trebalo bi da potraje(licni stav) dok kod 4t je veliko pitanje uraditi generalnu koja valja-obicno mnogi pribegavaju uvozu polovnog agregata za koji je veliko pitanje koliko ce preci.Inace za putovanja bih se definitivno zadovoljio sa cbr600f ili zzr600 yamaha thundrcat 600 itd.

Sto se tice toga da je motor skup sport, sasvim si u pravu. Ali voziti rs250 i nije tako jeftino, ali ako ti kazes da ti to ne igra veliku ulogu onda ok. Vek 2t motora i 4t motora, nikako ne moze da se poredi. Noviji 4t motori su konstruisani da od prilike predju 100000, ali ta brojka moze da bude manja ili veca u zavisnosti od odrzavanja. 2t motori imaju mnogo kraci vek trajanja od 4t, pogotovu rs250 koja je sportska nabrijana masina. Svako ko kupi rs250 ne kupuje ga sigurno da bi ga vozio polako i u niskum obrtajima, kupac tog motora je sklon izivljavanju na motoru(ja sam jedan od takvih :)). Ja bih mozda i kupio taj motor ali dok jos uvek zivim od caletovog i kevinog rada nema sanse. Kada sam prodao skuter i trazio nesto jace, gledao sam sto sam vise mogao da izbegnem 2t i zbog snage i zbog potrosnje jer sam dnevno ybr prelazio oko sto km. Voznja ybr ne moze da se poredi po potrosnji ali isto tako ni performansama koje su izuzetno manje od 125 2t. Tako da ono, RS250 i naprimer 600f isto tako ne mogu da se porede, bar do nekih 180km/h. RS 250 ima strasno brze ubrzanje i mislim da mu 600f nemoze nista, i sto se tice voznih karakteristika mislim da je RS250 znatno laganiji za voznju upravo zbog njegove mnogo manje tezine.

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

ono, RS250 i naprimer 600f isto tako ne mogu da se porede, bar do nekih 180km/h. RS 250 ima strasno brze ubrzanje i mislim da mu 600f nemoze nista, i sto se tice voznih karakteristika mislim da je RS250 znatno laganiji za voznju upravo zbog njegove mnogo manje tezine.

Pa nije bash tako... Ima moj susjed RS 250, vozio sam ga više puta... Da ide brzo ide, no da je puno brži od

600 4T klase nije... To ti je više subjektivan dojam zbog manje težine pa se više propinje... Do 8000 okr ide

dosta slabo, oko 10 000 okr kreće i tek onda se osjeti sav potisak... Inače je na većim brzinama dosta lelujav

i ne ulijeva veliko povjerenje... Prednost mu je što se lako ulazi u zavoje pa tu može profitirati... No dosta je

zamoran za vožnju, to je gušt samo na stazi vjerovatno, a ovako navijanje te vrlo brzo smori.. Elastičnost

jednako nula, skroz treba raditi po mjenjaču... Sve skupa zgodan motor za zajebanciju i ništa više.. O kvaliteti

i trajnosti ne bih, jako ovisi o situaciji... Inače, motor je od 60 KS i maksimalna brzina mu je 205 km/h, barem je

toliko pokazivao BMW 530d iza...

RS 250 ima 72.5ks(pri 11900o/min) i 40 Nm(pri 10750o/min). Tacno je da je zamoran za voznju zog toga sto je tvrd i napravljen za trkacku stazu. Sto se tice elasticnosti, to je jedna od mana 2t motora. Kada sam rekao 600 mislio sam na CBR600f koji ima 88ks i koji ima 200 i kusur kg. To je potpuno drugaciji motor koji je vise napravljen za putovanja nego za trkanje. Sasvim si upravu kada si rekao da je zamoran jer mora mnogo da se udara po menjacu da bi se izvuko maksimum iz njega.A sto se tice poredjenja slucajno sam spomenuo CBR600f kada sam rekao da je mozda bolje da uzme njega.

• U prolazu, 17 postova

Ukoliko neko poseduje service manual za rs250 u stampanom ili nekom drugom izdanju bio bih mu zahvalan ako ga podeli samnom,jos jedno obavestenje bez namere da nekog reklamiram,juce sam u BG u prodavnici Guevara pazario kacigu Caberg 105 flame za 6600 din a identicna je u louis-u bez icije ugradnje 100e,odnos cena-kvalitet je vise nego zadovoljavajuci(moja preporuka) ;)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja