vlaxxdee 7 Napisano Octobar 1, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Uputstvo za demontazu i montazu akumulatora na motociklu,da nikad ne zavarnici: Pre skidanja akumulatora proveriti da li je motocikl (brava) na kontaktu-mora biti na off.Prvo odsrafiti minus (-) klemu sa akumulatora pa tek onda plus (+). Kada vracate akumulator isto uradite samo obrnutim redosledom prvo zasrafite plus (+) kabl na klemu akumulatora,navucite crvenu izolacionu gumu na klemu,nakon toga vratite (zasrafite) minus(-) kabl na akumulator. Ovakvim redosledom izbecicete mogucnost eventualnog varnicenja alata ili kljuca koji drzite u rukama ako slucajno dohvatite do mase,samim tim izbecicete mogucnost pojave plamena(pozara) i sl.u prostoru u kome se nalazi akumulator (u blizini rezervoara ili ispod njega). Za vasu sigurnos i sigurnost vaseg ljubimca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Balki 5 Napisano Novembar 9, 2007 In memoriam, 170 postova Lokacija: Zg i tu i tamo Bg (po nekoliko dana) Prijavi odgovor kao problematičan a sta kazes da skinemo prvo osigurac,pa onda tek aukumulator...bez tih tvojih pravila nego kako ko zna? Ne pretjeruj! Samo se treba držati ovoga što je vlade napisao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 9, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan a sta kazes da skinemo prvo osigurac,pa onda tek aukumulator...bez tih tvojih pravila nego kako ko zna? ti skineš osigurač i kreneš da skidaš kleme i golim ključm skidaš + i slučajno dohvatiš - to jest dodirneš bilo koji metalni deo motocikla. kakve sad tu ima veze osigurač? NIKAKVE! ne znam za moto akumulatere ali oni veći (kamionski) mogu usled kratkog spoja da eksplodiraju i da ti prospu kiselinu u facu pa ti vidi, ali važno je da imaš osigurač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8434 Napisano Novembar 10, 2007 nekrunisani kralj moto cigana, 3182 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam za moto akumulatere ali oni veći (kamionski) mogu usled kratkog spoja da eksplodiraju i da ti prospu kiselinu u facu pa ti vidi zato koristis gelirani, a ne kiselinski, pa ako pukne, ti onako smekerski samo namestis frizuru. izvinjavam se za off, ali bilo je jace od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 10, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ne znam za moto akumulatere ali oni veći (kamionski) mogu usled kratkog spoja da eksplodiraju i da ti prospu kiselinu u facu pa ti vidi zato koristis gelirani, a ne kiselinski, pa ako pukne, ti onako smekerski samo namestis frizuru. izvinjavam se za off, ali bilo je jace od mene jesi probao? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...