Jump to content

Moto Zajednica

Thailand , 2012

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 423 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Putopis je nastavak Zlajinog Thailand-za pocetnike

Kao sto rece Zlaja bio sam na Tajlandu ili jos blize na Phuketu , ostrvu na jugu Tajlanda. Nisam siguran da mogu da vam ponudim nesto novo sto vec Zlaja nije obradio u svom putopisu ali cu pokusati mozda iz jednog drugog ugla da vam ispricam kako sam ja doziveo tu cudnu zemlju koju zovu RAJ. Dajte mi jos koji dan vremena da napravim koncepciju mog putopisa i da proberem neke slike za koje smatram da ce neki uzivati dok ih budu gledali. Inace na mojoj slici koju je postavio Zlaja je grana banane koja je od tereta pukla i srucila se ispred mene na put dok sam vozio moj motoric. Dobro sam prosao , moglo je i na glavi da mi zavrsi. To nije nista neobicno da pored puta raste raznorazno egzoticno voce. Za sad cu da prilozim sliku te iste grane banana , ali posle 3 nedelje stajanja u dvoristu kad je malo sazrela, i koju smo sa uzivanjem smazali.

404297318575341509137100.jpg

p1110405.jpg

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Kad sam vec poceo sa ovim bananama hajde i da nastavim sa Tajskim vocem da ne bi skakali sa teme na temu. Phuket se nalazi za 7-mom stepenu severne geog. sirine sto znaci da je sad tamo zima. Ustvari tamo je skoro cele godine ista temperatura stim sto su udarni meseci od novembra do kraja februara, kada i ima najvise turista. Ovaj perjod je karakteristican sto nema mnogo padavina. Kisni period je od juna do oktobra. Takva klima omogucava vocu i povrcu izuzetno bujnu vegetaciju. Mislim da vise od polovine plodova nisam nikad ni video a kamoli probao. Ova papaja je rasla iza moje kuce gde sam stanovao.

papaja.jpg

p1100345resize.jpg

Ostalo voce cu vam pokazati samo na slici mada nemam pojma kako se zave samo znam da je izuzetno ukusno i slatko. Jedna vrsta cak lici na beli luk sto sam mislio i da jeste da bi me na kraju ubedili da je to jako ukusna vocka.

p1110066resize.jpg

p1110403resize.jpg

p1110657resize.jpg

• Podržavam 1

E sad da pocnem ispocetka. Godinama slusam price o Tajlandu kao obecanoj zemlji ali Zlajin putopis i price koje smo nebrojeno puta ispricali o Tajlandu su me definitivno opredelile da mi ta zemlja bude sledeca destinacija. Nekako su mi se kockice poklopile da mi tamo radi drugar i da sam je trebalo da dodje njegov jedanaestogodisnji sin u posetu kod oca. Detetu je trebao pratioc i eto ti mene u toj ulozi. Kartu smo rezervisali pred sam put i to za 30.12.2011. Povratna karta je kostala 800 eura,a povratak je bio predvidjen za pocetak februara. Po svim savetima nisam smeo da uzmem kartu na kraci period od mesec dana. Ovako niska cena karte imala je i svoju cenu a to je put od 25 sati sa promenom 3 aviona.

Stigao sam u Phuket pred sam docek nove godine oko 20 h. Sledilo je brzinsko spremanje i odlazak u Patong gde je na desetine hiljada ljudi bilo na ulicama i plazama. Ovo mi je prvi docek ovakvog tipa. Vatromet je trajao celu noc, bilo je stvarno za pamcenje. Zao mi je sto nisam poneo aparat , mada po onoj guzvi , tesko bi bilo. Na Tajlandu je nemoguce funkcionisati bez malih skutera od 125 ccm. Mene je i cekao jedan takav sa kojim sam bio odusevljen. To su lake spravice sa izuzetno ljutom masinom koja ladno i dvojcu moze da povuce. Moj drugar je imao kucu u zakupu u Kamali , elitnom delu Phuketa. Samo da vam dam ideju da je kirija za tu kucu sa dve spavace sobe , velikim dnevnim boravkom i ogromnom trpezarijom sa kuhinjom + basta sa tremom, 220 eura mesecno.

p1100266resize.jpg

p1100267resize.jpg

p1100286resize.jpg

Ovo sve pisem iz razliga ako neko bude imao nameru da ide u tu divnu zemlju , da je mnogo bolje ici u sopstvenom aranzmanu nego preko agencije.

• Podržavam 1

Ovde se vozi levom stranom i to mi je prvih par dana pravilo problem kad se ukljucujem iz sporedne ulice. Ja normalno prvo pogledam levo a sa desne da me odnesu. No brzo sam se navikao. Cena ovakvih skutera je oko 1000 eura, a kad ga rentiras izadje te negde oko 70 eura za mesec dana. Benzin im je iznenadjujuce jefti i kosta oko 90 din. E sad kako je kod njih 0,90 a u celoj Evropi 1,5 eura. Verovatno zato sto Tajland kao parlamentarna monarhija stiti svoje i najsiromasnije gradjene. Imao sam utisak da Phuket ima vise skutera nego cela Srbija. Interesantno je da mali skuteri od 50 ccm ne postoje. Na ulicama je oko 90 % ovih skutera od 125 kubika a ostatak su veci skuteri do 500 ccm i jako mali broj Harly-a, koji se isto rentiraju ali po mnogo visoj ceni.

p1100493resize.jpg

dsc02135resize.jpg

dsc02139resize.jpg

Devojke su apsolutno ravnopravno zastupljene u voznji motorica.

dsc02152resize.jpg

dsc02153resize.jpg

p1110103resize.jpg

• Podržavam 3

A sad malo o hrani. Onaj ko voli slaninice, cvarke i ostale svinjarije, tesko da ce se omrsiti na Tajlandu. Glavna karakteristika njihove hrane su povrce, pirinac i riba sa morskim plodovima u svim oblicima. Svaki dan sam isao u nabavku hrane i tu sam se iznenadio u cenama koje su stvarno smesne. Primera radi kg ribe se krece od 1,5-2,5 eura i to nebrojeno vrsta. Osnov svakog obroka je pirinac koji je skoro dzabe 5 kg 2,5 eura. Suhomesnatih proizvoda nema ili nisam bio dovoljno uporan da nadjem, a takodje i hleb se koristi u malim kolicinama ili se ne koristi. Secer isto nije bas u upotrebi i kad tome dodas jos i alkohol koji nije omiljen kod Budista onda ti je jasno sto tamo nema debelih ljudi a devojke su im sve zategnute kao dvadesetogodisnjakinje. Nisam video ni jednu zensku osobu sa celulitom ili strijama. Tesko je i provaliti da li devojka ili zana ima 20 ili 40 godina. Genetski nemaju dlacice na telu tako da im je koza ko puter. Uostalom svako ko ode na Tajland brzo se uveri u ovo sto pisem.

p1100483resize.jpg

p1100509resize.jpg

p1100510resize.jpg

p1100515resize.jpg

p1100551resize.jpg

p1100553resize.jpg

p1100559resize.jpg

p1100742resize.jpg

Inace mi smo skoro svako vece pravili rostilj sa gore navedenim specijalitetima. E sad ko bi to od nas znao da napravi , nego nase pratilje Tajkinje. Uglavnom smo se druzili nas nekoliko Evropljana i svi smo imali devojke Tajlandjanke, to je valda po protokolu, pa kud svi tu i ja. Zene su im prica za sebe i sad cu malo da se osvrnem na ove sa kojima smo bili u prisnijem odnosu a posle cu da dam osvrt i na one druge a koje uglavnom i interesuje bajkere sa foruma. Verovatno ih je kultura tako oblikovala da su one savrsenstvo za svakog muskarca, pa nije ni cudo sto se mnogi nisu ni vratili sa turistickog putovanja. Muskarac je za njih svetinja, mozda jedini zahtev koji imaju prema muskarcu je da ne pije ili da ponekad popije alkohol i da se ne drogira, posto je Tajland pun droge svih vrsta. Ostalo njih mnogo ne interesuje, da li si ti sa drustvom zaglavio u nekom baru sto neminovno znaci i da si kresnuo neku od konobarica, to nema veze.

Higijena im je na najvisem nivou, svaka je toliko cista i mirisljava da bi verovatno to nekima od nasih i snetalo. One to isto traze i od muskarca. Nema sanse da mi udjemo u krevet a da se nisi istusirao i oprao zube, sto isto i one rade. Svako jutro ustaju pre  nas i operu ves od prethodnog dana i nabrzinu spreme nesto za klopu pre nego sto krenu na posao. Ujutro je ista procedura, tusiranje i pranje zuba.

devojke.jpg

p1100377resize.jpg

p1100482resize.jpg

evo jedne zalutale pice koju niko od nas 5, 6 nije uspeo da pojede.

p1110356resize.jpg

• Podržavam 5

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Auuu............sad sam na mukama, upravo sam pozvao Vericu i predlozio joj da odemo sledece zime i prezimimo na Tajlandu. Ako su cene kako je naveo nas prijatelj, pa jeftinije mi je da odem i budem tamo nego ovde sto se smrzavam i gojim sa nasom slaninicom, sarmama i slicno.........

Znaci........zdrava hrana, zdrav zivot........idemo na Pukhet !!!!!!!!! (ako se dogovorim sa zenom, a samog me nece pustiti..........posle necu da se vratim) :nanana: :nanana: :nanana:

• Podržavam 4

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Fino odabrana destinacija, nema sta. Citajuci tekst primecujem da imas par zabluda sto je i normalno za nekog ko na sve to gleda kao turista, posebno o tajkama ;)

Fino odabrana destinacija, nema sta. Citajuci tekst primecujem da imas par zabluda sto je i normalno za nekog ko na sve to gleda kao turista, posebno o tajkama ;)

To si u pravu, ja sam to sagledao iz perspektive turiste, a verovatno je to malo drugacije za onog ko zivi tamo.

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Uhh, odlično :takoje:

Prošle godine sam skupljao pare za Tajland.. i ne odoh..a drugari jesu i OO ću da izgrizem..

ali jednog dana..tj. zime mora se otići..

Evo ovaj februar nam uopšte ne treba ovde..nego odeš tamo i potrošiš malo više pare nego što ti treba ovde dok cepaš drva i ložiš sve živo nebili se ugrejao na prijatnih - beskonačno..

Malo slika i sa tih nasih vecernjih zurki i rostiljanja. Svi su osim mene bili zaposleni , tako da im je ovo opustanje dobro doslo.

p1100738resize.jpg

p1100760resize.jpg

p1100791resize.jpg

p1100798resize.jpg

p1100840resize.jpg

p1100972resize.jpg

p1100999resize.jpg

p1110003resize.jpg

p1110029resize.jpg

• Podržavam 3

Za ovu temu sam razmisljao sta da vam ispricam, i mislim da rec ne moze da docara prirodu i onu lepotu kao fotografija. Inace ostrvo Phuket je se sav u uvalama od po par kilomterera u kojima su smestene predivne plaze sa sitnim peskom i predivnim pejsazom. Voda je zacujujuce topla mada je to more deo Indiskog okeana. Ladno sam mogao po par sati da budem u moru. Klasicnog suncanja nema , sunce je uzasno jako a slab vetric uvek moze da te zavara da i nije tako toplo. Temperature su od 30-35 stepeni ali zbog vlage imas utisak da je toplije. Plaze su prepune kafica tako da nikad nije dosadno a pogotovu sto je Coca Cola 1 euro. Jedini problem predstavlja cena alkoholnih pica. To je verovatno zbog poreza i  njihove vere da je alkohol stetan po zdravlje. Vidim da se niko nije ni obaziro da ostane zdrav vec su svi tukli po pivu koje je oko 2 eura. Uzivajte u ovim fotkama, trudio sam se ko Veve.

dsc02080resize.jpg

Ovo je brod Ruskog tajkuna Maljnjicenka koji je ozenio nasu Sandru modelsicu. I oni su par dana bili u Phuketu.

p1100398resize.jpg

Veseli jarani

p1100431resize.jpg

p1100445resize.jpg

p1100496resize.jpg

p1100603resize.jpg

p1100633resize.jpg

p1100647resize.jpg

p1100653resize.jpg

p1110412resize.jpg

p1110419resize.jpg

p1110424resize.jpg

p1110434resize.jpg

p1110493resize.jpg

p1110626resize.jpg

p1110680resize.jpg

p1110737resize.jpg

p1110742resize.jpg

• Podržavam 7

Boravak na Tajlandu mi je bio ulepsan odrzavanjem moto skupa Harly Davidson motora a sve to u sklopu karnevala koji organizuje Kamala, mesto na Phuketu. Kamala je bila mesto gde je cunami prvo napravio haos, tako da je posle 2004. uglavnom sve izgradjeno nanovo. Upravo se karneval i odrzavao na Kamala beach gde je i memorijalna spomen ploca nastradalima u cunamiju. Interesantno je sto je karneval trajao ceo dan a sam moto skup od nekih 5 - 9 popodne. To je mesto porodicnog okupljana sa dosta klope pica i muzike.

dsc02047resize.jpg

Memorijalna spomen ploca

dsc02046resize.jpg

Ovo je obavestenje za gradjane kako da se evakuisu ako bi se cunami ponovo pojavio

dsc02027resize.jpg

Na ovoj bini su poznati Tajlandski pevaci zabavljali prisutne posetioce

dsc02034resize.jpg

dsc02033resize.jpg

dsc02013resize.jpg

dsc02016resize.jpg

dsc02017resize.jpg

dsc02020resize.jpg

dsc02022resize.jpg

dsc02041resize.jpg

• Podržavam 6

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Lepo si nam to docarao,a vidim da si se i dobro proveo.Kao i mnogi mastam o zimskom odmoru na Tajlandu ali treba se prvo odreci Kopaonika i jos koje stosta ali zapravo treba prvo docekati zdravu i uspesnu poslovnu godinu.

Zavidim ti! :care:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja