Mandex 15 Napisano Jun 2, 2013 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege skuterasi, imam ozbiljan problem sa vibracijama na mom Bev-u. Pokusacu da opisem sta se dogadja. Prilikom voznje pri przinama od 80-90 pa sve do 120-130 knstantno osetim vibraciju pod nogama i sedistem. Ta vibracija nije konstantna, vec kao da se oseti na odredjeni vremenski period. Npr: 1-2 sekunde se oseti a zatim toliko i ne (ako je gas konstantan. Prilikom popustanja gasa, taj period se skracuje do momenta dok vibracija nije konstantna. Prilikom ubrzavanja ovog problema nema. Pokusao sam sve sto je bilo do mene i zamenio sledece: -varijator i remenicu -kais -kvacilo -gume Nemam pojma sta vise da uradim kako bi to prestalo. U gradu nije problem za voznju, ali prilikom duze voznje (van grada) izaziva nervozu Ako je neko imao ovakav slucaj, bio bi zahvalan da iskustvo podeli samnom kako bi resio problem. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan NS 71 Napisano Jun 2, 2013 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gilera Nexus 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao slican problem na svom motoru, svasta sam pokusavao i ispostavilo se da mi tockovi nisu bili dobro izbalansirani, kod vulkanizera koji je montirao nove gume je navodno sve bilo ok a kad sam otisao kod drugog ustanovljeno je da ovaj prvi nije dobro odradio posao. Mogu ti poslati na PM koji vulkanizer ima najbolju opremu za balansiranje u Ns-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan NS 71 Napisano Jun 2, 2013 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gilera Nexus 500 Prijavi odgovor kao problematičan Inace meni je najvise vibriralo na gazistu za noge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mandex 15 Napisano Jun 2, 2013 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan I ja najvise osetim na gazistu. Kako si resio taj problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mandex 15 Napisano Jun 2, 2013 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Tek sada vidim da si dao dva posta. Posalji mi ko ti je to odradio. Istina je da gume nisu balansirane. To sam provalio po starim tegicima koji su bili na felni posle montaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Jun 2, 2013 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Tocak, verovatno zadnji ne stoji lepo, mozda je ona balansiran ali ne stoji lepo - pravo u odnosu na prednji. Ili guma, ili nije ni balansiran dobro, mora da je nesto od toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 572 Napisano Jun 5, 2013 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Imene te vibracije ubijaju,nikako da iskuliram u voznji. Sumljao sam da su gume u pitanju posto ni nisu bas najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djile77 15 Napisano Jun 5, 2013 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Novi Sad-Veternik Motocikl: Suzuki Bandit 600s Prijavi odgovor kao problematičan Tek sada vidim da si dao dva posta. Posalji mi ko ti je to odradio. Istina je da gume nisu balansirane. To sam provalio po starim tegicima koji su bili na felni posle montaze. Vidis disho da majstor Shumi ipak nesto zna :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mandex 15 Napisano Jun 6, 2013 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam stare tegice, bez balansiranja. Situacija je mnogo drugacija, Vibracije jos uvek postoje, ali su blaze. Idemo dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srdjan NS 71 Napisano Jun 6, 2013 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gilera Nexus 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pokusaj da izbalansiras samo prednji tocak, sa skidanjem kod vulkanizera kosta 1k dinara i resices problem! Poslao sam ti na Pm ko to radi u Ns-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Jun 6, 2013 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan A mozes i sam da skines tocak, onda je 300 din 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 1, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Skidali danas na jednom bevu varijator da proverimo stanje kvacila, kaisa i rolnica. Greskom ili ne, upalimo ga kad je bilo skinuto zvono sa kvacila i malo gas da vidimo da se slucajno ne odvija matica varijatora. Posle toga vratimo zvono na kvacilo, vratimo deklo i kad upalimo motor vrti tocak na leru. Kad se gura ugasen tesko ide. Obloge lamele leze non stop na zvonu. Kada skinem zvono i prstom podignem jednu od obloga ona lako izlazi i ne vraca se sama bas do kraja. Da li je moguce da su se opruge prilikom onog davanja gasa bez zvona toliko istegle da sad ne skupljaju obloge dovoljno da zvono bude slobodno kad je na leru? Sta sad raditi? Da li imaju opruge za 500tku posebno ili mora celo kvacilo? Da li je uopste taj problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jul 1, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan isto sam i ja uradio sa davanjem gasa bez zvona i istegle su se oprugice.skini ih sve i uporedi videces u kojoj je problem. resenje problema je u novim oprugicama ali sam ja resio problem na tako sto sam malo sabio oprugice sa stegom.(ali skroz polako da ne puknu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 1, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da je to jer sam do sad skinuo i vratio jedno 50 varijatora i nikad nisam imao taj problem. Sad sam prevideo tu mogucnost, jbg Zna li neko gde kupiti nove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Jul 1, 2013 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako me secanje ne vara kolega /dragan/ ima viska opruga kvacila pa vidi sa njim ili MotoGhost, PGS.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dieselman 45 Napisano Jul 1, 2013 BJB Maxi scooter club, 134 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Aprilia Atlantic 200 Prijavi odgovor kao problematičan ...mislim da ja negde imam set belih i zutih,ako ti trebaju posalji broj telefona pa cu se javiti...pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 1, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako god, moj broj je 0638295104. Ako neo ima i Draganov broj moze u inbox posto bih to sutra pre podne resavao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 1, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se postize tim belim ili zutim oprugama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Jul 1, 2013 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Da li ce kvacilo da hvata na 2000 obrtaja,2200 ,ne znam da li su to sad 100% tacne vrednosti,ali uglavnom se radi o ''mekoci'' ,tj. kada ce kvacilo da ''hvata'' ,msm da su bele najblaze i da ce sa njima da krece iz manjih obtaja,dok su zute neki standard,a crvene su najcvrsce iliti najjace i agregat ce morati da se zavrti na malo vece obrtaje da bi se kvacilo otvorilo. Promenio Jul 1, 2013 član Culle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 1, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan E odlicno. Znam sta se postize nego me zanimalo da li neko zna koji rezultati po kojim bojama idu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
/dragan/ 53 Napisano Jul 2, 2013 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jes da sam ti rekao al ajd i ovde da drugi znaju. Ja sto sam kupio komplet je malossi 2912779 i u kompletu ima 15 opruga. Crvene, zute i plave, crvene su najslabije i hvataju otprilike na 2100 obrtaja sto je po meni idealno za atlantic (nema trzaja pri kretanju, i ranije pusti kvacilo pa moze malo i u "leru" da se kotrlja), zute su polutvrde i plave tvrde.Mislim da one hvataju u razamku oko 500 obrtaja al to je moja odokativan teorija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 2, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dieselmaneeee.... zovi ili daj broj ili neko ako ima njegov neka mi da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 3, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan U trenutku kad sam trazio nije imalo nigde samo oprugica, pa sam preko moto berze nasao i kontaktirao nekog Srdjana iz Malog Mokrog. Kaze ima nove fabricke 35 evra. Ja danas dobijem zute, verovatno Malossi. Palo je malo sisanje, ali jbg kad je zurba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
/dragan/ 53 Napisano Jul 3, 2013 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan U bas je lepo naplatio, al sta ces kad je zurba . Sto bi rekli skola mora da se plati, ja sam ti iskusan po tome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1890 Napisano Jul 3, 2013 Skuteras, 3691 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu o placanju raznih skola mi nista nemoj govoriti. Jos ja kazem coveku da sve sto ide i radi ne treba da se cacka i kontrolise, ali on napao i jbg Stavljene te zute. Imam utisak da malo ranije krece nego pre i da jednacitije ubrzava. Obloge su bas nejednako pojedene (svih 5 su iste, ali svaka je napred prilicno tanja nego nazad), pa ima i malo vibracija na nekom manjem gasu. Uglavnom problem resen. vodite racuna ljudi, iako mislite da sve znate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...