Jump to content

Moto Zajednica

Avgust u septembru - ALPI 2011.

Recommended Posts

• Ne silazi, 5573 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sa Gerlosa se spustmo u Zillertal. Plan je ici na sever pored jezera Achensee, pa kroz nemacku prema Garmish Partenkirchen-u i dalje do Fussen-a gde se nalazi dvorac Neuschvanstein.

RDbIY_img4404n.jpg

KNBo7_img4411w.jpg

lAMeq_img4412g.jpg

Na samom jezeru je kafanica sa pogledom i vreme je za pauzu.

yGRAw_dscn3166r.jpg

NqFKt_dscn3173v.jpg

KsM1K_img4414ql.jpg

3ardr_img4416s.jpg

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Vozeci se fenomenalnim puticem sa nemcke strane greskom skrecemo u nacionalni park Hinterriβ, gde tek nakon placanja 2,5€ shvatamo da smo pogresili. Ipak odlucujemo da se provozamo i vidimo sta se nudi. Trebalo bi da je tu najstarije polje javora u Evropi i neke stare farmerske kuce. Nekoliko kucica koje smo videli usput su nam pomogle da se nadjemo u zabludi, misleci da je to sve sto trebamo videti. Ali tek kad sam kod kuce pokusao da vidim gde smo to bili, otkrivam da se citavo seoce (Eng Alm) sa starim i prelepim kucama nalazilo samo par stotina metara dalje od mesta gde smo se parkirali.

2BFi5_img4420f.jpg

n4ohZ_img4421hb.jpg

LPjTA_img4422p.jpg

zexjW_img4423ox.jpg

• Podržavam 3

Vracamo se na pravi put, ali i tu je rampa, 3€. Ovoga puta ipak ne znam ni sam sta se placa obzirom da put vijuga uz neku reku, kakvih ima na stotine.

Iz Garmish-a biramo vijugavi putic kroz planinu i pored jezera Plansee. Malo nas vraca u Austriu, pa opet u Nemacku. Voznja je svakim metrom pravo uzivanje.

6z8Wz_img4429i.jpg

DLrO2_img4430ts.jpg

U Fussen stizemo popodne, i nalazimo parking ispod dvorca. Odmah se vidi da je citav grad podredjen turistima koji dolaze da posete dvorac. U principu, u pitanju su dva dvorca, Neushvanstain i Hoheshvangau, koji su napravili sin i otac, ali je prvi poznatiji i jedan je od najposecenijih i najslikanijih objekata na svetu. Cak ga je i Dizney iskoristio za svoje crtane filmove.

Kupujemo karte (cini mi se 11,5€) za grupu sa vodicom na engleskom jeziku. Do dvorca, koji je udaljen nekih 2-3km uzbrdo placamo po 6€ da se vozimo kocijama. Dvorac je veoma impresivan, kako spolja, tako i iznutra. Necu previse opisivati, koga interesuju detalji, lako ce na netu naci sve pojedinosti. Ovaj dvorac je ujedno i jedina znamenitos koju smo obisli na citavom putovanju.

nJVOX_img4432i.jpg

dv816_img4433a.jpg

yT20l_img4436n.jpg

VD4yO_img4438l.jpg

n9Lrz_img4449k.jpg

TRqkD_img4453d.jpg

xYJAQ_img4454r.jpg

ywIid_img4455o.jpg

BvoUY_img4459gy.jpg

vliua_img4462w.jpg

Kada smo zavrsili posetu dvorcu i obisli Marienbrucke, most sa koga se pruza najlepsi pogled na dvorac, propustili smo poslednji autobus za povratak do motora. Tako smo i shvatili da smo stigli u poslednjem trenutku i kupili karte za poslednju posetu ovog dana. U tom trenutku, nailazi Toyota, sa dvoje ljudi koji su nas pozvali da nas povezu tih par kilometara do dole, jedino sto je jedan od nas morao da se preveze u gepeku. Pogodite ko je to bio.

s3eHT_img4467wx.jpg

RqD5g_img4472vu.jpg

HliFh_dscn3254u.jpg

• Podržavam 6

Posto je dan vec bio na zalasku, trebalo je naci smestaj. Odlucili smo da predjemo u Austriju i vozeci kroz naselja pokusamo da nadjemo neki smestaj. Posle par skupljih i mnogo vise popunjenih smestaja, konacno nalazimo nesto prihvatljivo. U mestu Reutte nalazimo gasthof za 25€ po osobi sa vrlo konkretnim doruckom.

p0h26_img4476fl.jpg

Jos jedno suncano jutro. Snabdevamo se u prodavnici pored smestaja i krecemo. Plan za danas je veoma ambiciozan. Prvo je pred nama Fernpass. Malo vise saobracaja za moj ukus, ali u principu lep put za voznju. Posle se iskljucujemo na neki manji prevoj koji sam nasao na karti. Put je uzan, prolazi kroz nekoliko sela i penje se u planinu. Voznja je super i na vrhu dobijamo nagradu u vidu fenomenalnog pogleda.

DqBep_img4480uy.jpg

xKVXz_img4481l.jpg

G4zD7_img4484n.jpg

nYwlD_img4486p.jpg

Mx7sW_img4490b.jpg

Vec smo na granici sa Svajcarskom, pravimo jednu manju gresku pa jedan manji prevoj vozimo u oba pravca. Ipak nam je prolazno vreme dobro pa krecemo na Fluelapass prema Davosu.

fICM0_img4492b.jpg

5qVsz_img4499a.jpg

dqRJK_img4501c.jpg

Ep2kf_img4502vp.jpg

SS0Jp_img4506v.jpg

rNYQy_img4507aa.jpg

Malo alpskih pejzaza, penjemo se na Julierpass. Na vrhu prevoja, tik pored jezera pravimo piknik.

QUyhr_img4518k.jpg

ino3h_img4519e.jpg

5QbS0_img4520p.jpg

k2Cay_img4521mv.jpg

4yU2E_img4524n.jpg

Kpg56_img4529hx.jpg

• Podržavam 7

Sjajno Dotore.. :takoje:

Da nisi to izvozao.. klipovi bi ti zapekli.. :jee:

Bas tako...posle svih ovih godina, otkrio sam XT-a...pa je Strom jedva dobio priliku! :zvizduk:

Spust nas vodi prema St. Moritzu. Posto sumnjam da cu bas zimovati na ovakvim mondenskim mestima, odlucujemo se da svratimo na kafu.

OW08P_dscn3303l.jpg

WQkAH_img4532g.jpg

RCCdW_img4534u.jpg

6gjxZ_img4536va.jpg

uxfLm_img4537k.jpg

Ali prvo treba naci parking za motore. Nalazimo javnu garazu koja se nalazi bas ispod stanice policije. Posto je skoro potpuno prazna, a i ocekivali smo da je parking bas skup, prolazimo pored rampe, parkiramo motore, ostavljamo opremu na motorima i odlazimo u grad. Iz garaze smo kasnije izasli na isti ulaz kuda smo i usli, u kontra smeru i izgubili se.

rbJT8_img4538i.jpg

Sam St. Moritz me nije nesto specijalno ocarao, ali mesta na ulasku i izlasku iz grada su mi se bas svidela.

DFK9U_img4542k.jpg

fdo6H_img4543j.jpg

R5pjz_img4544x.jpg

• Podržavam 1

Ubrzo nakon izlaska iz grada pocinje uspon na Bernina pass kojim ujedno ulazimo u Italiju. Jedan od prevoja koji ima bas siroke serpentine. Silazak na italijansku stranu je mnogo zivopisniji.

XfF31_img4553mc.jpg

wNNij_img4555ts.jpg

RkkXT_dscn3329v.jpg

Prolazimo kroz Tirano, penjemo se uskim planinskim puticem i dolazimo u planinsko turisticko mesto Aprica. Kako je vec vece, potrebno je neci smestaj. Prva varijanta sa bungalovima nije nam se dopala, ali vec posle par kilometara nalazimo veoma dobar i povoljan hotel. Komforna cetvorokrevetna soba je kostala 65€, opciona doplata za dorucak 7€ po osobi (nesto preko 23€ BB/osobi).

6hVT8_img4558j.jpg

• Podržavam 2

Danasnji plan da se provozamo kroz Austriju, Svicu i Italiju je uspeo, cak smo dobacili dalje nego sto smo ocekivali.

Jos jedno jutro kako se samo pozeleti moze. Suncano i divno. Prvo mesto na putu nam je Ponte di Legno od kojeg pocinje uspon na Passo Gavia.

wzbz9_img4562a.jpg

Sa ove strane uspon je prilicno tezak, vrlo uskim putem bez obezbedjenja, veoma surovom stranom planine.

J8rcS_img4563t.jpg

F6aur_img4565u.jpg

Na vrhu prevoja, skoro kao pravilo, jezerce.

fRYuS_img4567o.jpg

bWhM7_img4568s.jpg

mbaxH_img4569ll.jpg

P6TO3_img4572o.jpg

Spust prema Bormiu je mnogo zivopisniji, kroz mnogo pitomije krajeve, obrasle cetinarima.

• Podržavam 4

Od Bormia krece uspon na cuveni Passo Stelvio. Vec sam uspon obecava. Brojne serpentine i pogled prema dolini iz koje se dolazi. Na vrhu prevoja ogromna guzva. Mnogo motorista, biciklista, automobilista, prodavaca virsli i suvenira…Cuveni pogled sa vrha prevoja na citav splet serpentina, sto bi moj drug Glodjo rekao…perece!

R8P0j_dscn3353c.jpg

b42Rw_dscn3360z.jpg

fuaJH_img4579f.jpg

mLOF9_img4580f.jpg

rcAbh_img4585y.jpg

6MS4F_img4587j.jpg

JuBGM_img4588j.jpg

nnSQB_img4589mc.jpg

Hn70D_img4592rd.jpg

3lQ59_img4596it.jpg

SXwJ6_img4597a.jpg

usASX_img4603h.jpg

• Podržavam 4

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Svaka cast doco! :care: Ove godine moramo nesto slicno sa XT masinama :lol::takoje:

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Znao sam da cu jednog dana moci da kazem:" Sa ovim covjekom sam isao u skolu" :)

Svaka cast!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja