mitri 1847 Napisano Octobar 26, 2007 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Uhh ... pa meni se ovo sve vishe dopada !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 27, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=LNh1MsDA9Qw http://www.youtube.com/watch?v=qEak7Q47zUg Izgeda da se radi u samo jednoj boji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 27, 2007 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Izgeda da se radi u samo jednoj boji! Jok bre , pored ove zlatno-zute , tu su jos i plava , bordo , crna i siva . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 7, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=6rmkC7GmWfE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 7, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam gledao reklamu, i sve sto mogu da kazem, odo do garaze da promenim plocice, pa posle odo pravo u pi*du materinu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Novembar 7, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mina jel' odgovara ova boja? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Januar 13, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam kupio najnoviji broj MotoPulsa(koji je po meni ipak najbolji casopis na "nasem jeziku") i naravno odmah procitao rubriku "Test motocikli"! TU sam se zalijepio na stranicama novog Transalpa(jer mi je to"najmilija" klasa motora)! E sada, posto znam da u Srbiji MP debelo kasni(a mnogi brojevi uopste i ne dodju) zelio bih da prenesem neke zanimljive dijelove ovog texta(testa)! Naime poslije 100 recenica grube mehanike i tehnike(kao sto neko rece"...testovi gdje samo spominje Prednji i Zadnji...") na red dodje i poglavlje pod imenom"POGLED NA KONKURENCIJU" koji i po meni predstavlja intersantan presjek osobina 3 glavna konkurenta! Dakle....POGLED NA KONKURENCIJU.... "Razmislimo li o konkurencii, u obzir dolazi Suzukijev model V Strom kao najdirektniji suparnik te Kawasakijev Versys kao modernija izvedba svenamjenskog motocikla.Oba modela vec u startu deklasiraju Transalpa cijenom,koja iznosi svega 53.348kn u osnovnoj izvedbi za Versysa, te 56.850kn za Stroma. Transalp kosta 65.990kn sto je 20tak POSTO SKUPLJE!Sva tri motocikla se proizvode sa ABS om i bez njega. Iako snaga pogotovo nikad nije presudna, Transalp ima cak 7 konja manje od V Stroma i 4 manje od Kawasakijevog Versysa. Uprkos napretku tehnologije i podatku da je dosao zadnji na trziste Transalp je znatno tezi od konkurenata: 20kg od Suzukija i cak 33kg vise od Kawasakija. Da bi zaustavila najvecu tezinu Handa ima i NAJMANJE diskove : 256mm, dok laksi konkurenti imaju 300 odnosno 310mm. Kako je Transalp smanjio promjer prednjeg naplatka sa 21 na 19 cola u zelji da bude bolji na cesti i ide u korak s konkurentima,jer 98posto radnog vijeka ovi motori provedu na asfaltu,straznja guma mu je ostala jos uvijek najuza: 130 naspram 150 na Stromu i Versysovih 160. Da bi Honda trebala biti jeftinija ne govore samo ti podaci, vec i podatak da oba konkurenta imaju aluminjiske straznje vilice nasuprot Hondinoj zeljeznoj,modernije okvire od dvostrukih greda(Suzukijev je cak aluminijski),prednje maske podesive po visini,itd. Versys ima cak za ovu klasu,skuplju up side down vilicu i nazubljene diskove. S obzirom da smo vozili i Versysa i Stroma ne mozemo se oteti utisku da su oba i snaznija i zabavnija!!!! i na kraju zakljucak..."Zahtjevnijim vozacima ako traze putni enduro, ipak preporucamo VARADERO!" Ostaje malo nejasno sta je Honda htjela da kaze novim Transalpom(ako se poredi s konkrentima) jer je mnogim rjesenjima izbacila TA sa terena na asfalt ali ga ipak osakatila za tu borbu i snagom i tezinom i kocnicama i naplacima i gumama i zadnjom vilicom a na kraju i cijenom.....ostaje da se vidi kakve izmjene ce donijeti model2009ta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Januar 13, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan neka neka, ja bih ga posedovao. A potrosnja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Januar 13, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Potrosnja mu je smanjena za 7procenata nego na prijasnjam modelu a podataka koji bi se poredili sa konkurentnim modelima nema ! Koliko se iskreno mozemo pouzdati u fabricke podateke o potrosnji bilo da se radi o novom autu ili o novom motoru??? Pojam potrosnje na motoru je vrlo rastegljiv pojam. Najvisa i najmanja potrosnja se se mogu razlikovati i duplo npr 5,5 litara kada se vozi na 3500 obrtaja magistralom bez saltanja i 10 ili 11 litara po gradu! Ja sam na TDM uspio najmanje da potrosim 6 litara na auto putu ali po gradu je neizmjerljva potrosnja jer dosipam na svakih sat vremena ;D! Sto se tice novog Transalpa , cini mi se da je poruka test vozaca bila "Ljudi, ako hocete off road voznju cuvajte stare modele TA jer "Savrmena nauka" jos uvijek nema odgovor na pitanje "Koja je namjena novog TA"?!" :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Januar 13, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan zasto je honda skuplja?? pa zbog kvaliteta, nekaze se dzabe honda je honda i tacka..... ;) ;) ;) A ja sam mislio da je OVAJ FORUM prerastao te konstatacije ....Honda je to ...itd. .....mozes li da navedes neke konkretne podatke o Hondinom kvalitetu , tipa neke statistike,broja,testa ili bilo cega drugog...?? Mislim, ipak suprostavljas svoj stav misljenju i procjeni grupi eminentnih strucnjaka iz oblasti moto industrije koji bi se vjerovatno sjetili da napomenu...."..... da, ali ipak Honda je to"! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Januar 13, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mene odbija pre svega dizajnom, ali to je subjektivna stvar. Ne moze se pohvaliti ni sa 218kg suve mase (model koji ja vozim ima 38kg manje, a u minusu je svega par konja). Videcemo se kako ce se pokazati u praksi. Da imam para za nov motor, moj izbor ne bi bio novi Transalp... Pre mali Strom, ili nova Tenera, o Versysu ne znam skoro nista pa necu da komentarisem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Januar 13, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan I meni takodje malo smeta ta konstatacija o kvalitetu Honde, i prethodni model Transalpa nije opravdao ocekivanja, prodato je dvostruko manje primeraka u odnosu na plan. Kada bismo poredili nekog kineza sa Hondom imalo bi smisla pominjati kvalitet, ovako Suzuki, Kawasaki, Yamaha takodje spadaju u svetski vrh i tu poredjenja po pitanju kvaliteta nema. Najmerodavnije poredjenje je odnos ulozeno - dobijeno. Vredi li Prethodni model Transalpa 7700e? To je 50% vise od cene novog KLE-a i skoro 35% od novog Versys-a. Dobija li se bas toliko vise, ako se uopste dobija? Ja cisto sumnjam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Januar 13, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu mnogo subjektivnog. Što nije loše nikako. Eto, ja recimo jako volem BMW. Noviji modeli mi se manje sviđaju estetski u odnosu na moj, ali ipak bih voleo da imam neki noviji. Pa čak iako su dosta skuplji od konkurencije. Sve to oko tehnike i nekih razlika bih mogao da progutam ako mi se nešto više sviđa, čak i cenu. Zato skroz razumem vlasnike Honde koji vole baš Hondu da oni brane i ovog novog Transalpa. Ali činjenice govore to što govore i to se ne može sakriti. Dakle, što se tiče suvih činjenica, novi transalp je u odnosu na konkurenciju kada se uzmu svi parametri slabiji. Ali to nikako ne znači da onaj ko voli, ne treba da ga kupi?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Januar 13, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja recimo vozim jamahu TDM ali to mi ne daje za pravo da budem neobjektivan . Prethodni Transalp u rukama onog italijana sto vec putuje nekoliko godina po svetu presao je vec 300000 km a taj podatak govori sam po sebi nesto.Honda je najveci proizvidjac motocikala u svetu (po broju proizvedenih ) a po mom misljenju je i po kvalitetu broj 1 u svetu, ovde ne uzimam odnos ulozeno dobijeno nego bez obzira na cenu.Drugo honda ima najmanji broj promasenih i neuspelih motora u odnosu na konkurenciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest babyboy Napisano Januar 13, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan ...kvalitet je vrlo relativan pojam - bolje reci POUZDANOST! Mene Honda licno odbija svojim modelima, nesvidja mi se cak ni novi fireblade - ali najverovatnije postoji ta stavka da je Honda najbolji motor na duge staze tj. da ga vozite i vozite i jos dugo vozite (50.000 - 100.000km) sto se nemoze videti na samom pocetku a i vecina "provoza" motorce 20.000 do 30.000km i posle ga menja za nesto jace-bolje-novije-skuplje...Tako da...mislim da se translap pokazao na polju POUZDANOSTI (a ne kvaliteta) a Honda to debelo naplacuje - ali i vredi toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan ...kvalitet je vrlo relativan pojam - bolje reci POUZDANOST! Mene Honda licno odbija svojim modelima, nesvidja mi se cak ni novi fireblade - ali najverovatnije postoji ta stavka da je Honda najbolji motor na duge staze tj. da ga vozite i vozite i jos dugo vozite (50.000 - 100.000km) sto se nemoze videti na samom pocetku a i vecina "provoza" motorce 20.000 do 30.000km i posle ga menja za nesto jace-bolje-novije-skuplje...Tako da...mislim da se translap pokazao na polju POUZDANOSTI (a ne kvaliteta) a Honda to debelo naplacuje - ali i vredi toliko. Pouzdanost-kvalitet to nekako ide jedno sa drugim a cene je od konkurencije veca tu 1000-1500 , pre bi se reklo da konkur encija obara cenu da bi bila konkurentna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 14, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...bolje reci POUZDANOST... Tacno! Ljudi generalno brkaju pojmove, ovo je tacan i precizan termin. Neko bira pouzdanost i tradiciju, a neko pak zeli performase, neko drugi egzoticnost i exkluzivnost, a neko kombinaciju necega od nabrojanog... Sve je to izbor pojedinca i tu se ne treba mijesati. Ja licno uvijek biram performanse u kombinaciji sa servisnom mrezom. Kod nas to definitivno nije Honda tako da ona ispada tu, Kawasaki i Yamaha su po tim kriterijumima mislim najbolji izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne mozemo da jos da kazemo da je novi Transalp pouzdan, jer je nov model... Na zalost ja ne mogu sebi priustiti nov motor, pa ni ne gledam cene, ali ni ja se ne slazem razlikom u ceni u odnosu na iste klase iz tacke gledista kupca, ali recimo priozvodjac ima pravo da odredi cenu kakvu god zeli. Posle zavisi samo od reklame i kupaca da ce neko kupiti taj proizvod ili nece. Nego, ajde svi koji sad komentarisu da je Kawasaki bolji, ili Suzuki, bolja, ili BMW zakon, ili Honda rulez... da se vrate polako na temu , koja je o novom Transalpu. Za mene je najveci minus sto ima manji tocak napred od prethodnog modela, i sto ima digitalnu instrument tablu... A najvise mi smeta sto ga nemam u svojoj garazi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Januar 14, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Nego, ajde svi koji sad komentarisu da je Kawasaki bolji, ili Suzuki, bolja, ili BMW zakon, ili Honda rulez... da se vrate polako na temu , koja je o novom Transalpu.Za mene je najveci minus sto ima manji tocak napred od prethodnog modela, i sto ima digitalnu instrument tablu... A najvise mi smeta sto ga nemam u svojoj garazi... Prednji točak je smanjen zbog boljeg kontakta s asfaltom. NE opravdavam ''višak'' u ceni, ali niko te ne tera da kupiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan U navedenoj konkurenciji: mali Strom, Versys, Transalp, mislim da najvise za kintu nudi Versys. Pa cak i da su ista cena, opet Versys ima najnoviji agregat, usd viljusku, meni i najzanimljivije izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Moje interesovanje za Transalp se završava predposlednjim modelom. Za ovaj zadnji nisam ni čitao review, ne interesuje me jer ružan za medalju. Imam utisak da kawa polako sprema vaskrs na tržištu... videćemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Januar 14, 2008 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Moje interesovanje za Transalp se završava predposlednjim modelom. Za ovaj zadnji nisam ni čitao review, ne interesuje me jer ružan za medalju. Imam utisak da kawa polako sprema vaskrs na tržištu... videćemo... Pricaj ako se nesto kuva...... ??? ??? ??? :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Januar 14, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Moje interesovanje za Transalp se završava predposlednjim modelom. Za ovaj zadnji nisam ni čitao review, ne interesuje me jer ružan za medalju. Imam utisak da kawa polako sprema vaskrs na tržištu... videćemo... Nisam ocekivao od jednog Afrikanca ovakvu reakciju na transalpa (mislim na komentare o kawi) ok je deo vezan za ukuse i da je far pomalo futuristicki ali profil joj je po meni ok jeste da smo mi afrikanci uvek gledali na transalpa kao na neku malu afrikicu koja je za pocetnike dok se neuvozaju pa tek onda Kontinent. Ali ja licno nimalo nesumnjam da ce to biti dobar motor ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Moje interesovanje za Transalp se završava predposlednjim modelom. Za ovaj zadnji nisam ni čitao review, ne interesuje me jer ružan za medalju. Imam utisak da kawa polako sprema vaskrs na tržištu... videćemo... Nisam ocekivao od jednog Afrikanca ovakvu reakciju na transalpa (mislim na komentare o kawi) ok je deo vezan za ukuse i da je far pomalo futuristicki ali profil joj je po meni ok jeste da smo mi afrikanci uvek gledali na transalpa kao na neku malu afrikicu koja je za pocetnike dok se neuvozaju pa tek onda Kontinent. Ali ja licno nimalo nesumnjam da ce to biti dobar motor ! Transalp mi daleko bolje leži od afrike, ali da nemam afriku nikad ne bi zadovoljio sopstveni ego Slatko sam se navozao i sa kawama i suzukijima, ali ovo što danas izlazi iz Montese je svetlosnu godinu daleko od svega što se nekada sklapalo u Japanu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miladin 0 Napisano Januar 15, 2008 U prolazu, 16 postova Lokacija: Futog Prijavi odgovor kao problematičan Po meni, Vesys je pomalo nepraktican za putovanja... Vise je za relacije 100-200 km. A Varadero mi je ostao u najlepsem secanju. Honda jeste najskuplja, ali poznajvajuci ranije modele, novi Transalp ce prelaziti bez problema 100000km. E sad sto svako od nas ima drugaciji ukus... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...