boza_kg 6472 Napisano juče u 09:28 Ne silazi, 4747 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zimsko je vreme, ne vozi se, a nostalgija drma :), pa je momenat kada razmišljam o (budućim) ljubimcima. Za 2026-stu najavili su nekoliko novih, meni bar, interesantnih modela skutera. Ne znam da li će stići kod nas do Sajma, ali bih jako voleo da ih vidim uživo. Evo mog užeg izbora za novu sezonu. Preduslov mi je da su potencijalno komotni za visoke vozače, ali i da nisu preglomazni, tj. da su multipraktik makine, pogodni i za grad, kao i za izlete: 1. Aprilia SR GT 400 Među najjačim u klasi (Piaggio HPE 400 agregat), visok klirens, mala masa, veliki točak (16") napred... Ima skupocen i komplikovan CVT prenos, doduše, ali i mnogo obećava, provocira i mami Očekivana cena, oko 7.000€ 2. Kymco X-Tera (Xciting X350) Poznati G5 agregat, 28,5 ks, kao u DT GT i sličnim modelima, ali u avanturističkom stilu, konkurent Honda ADV 350 modelu. Pošto volem Kymco, naravno da mi je interesantan, liči da ima mesta za noge, visok je korman... Očekivana cena, oko 6.800€, otprilike. 3. QJ Motor Fort 350 Evo Karakteristikama i cenom, ovo mi je ubedljivo najinteresantniji model, samo da nije kinez, majku mu Urban GT klasa, uzak za muvanje kroz grad a udoban i za izlete, puno mesta pod sedištem, veliki točak... Cena mu je u Grčkoj oko 4.900€ 4. Zontes 368K Najnoviji Zontes, skladnih linija, poboljšane udobnosti sedišta, sa boljom zaštitom od vetra u odnosu na ranije modele. Cena 5.650€ Koji su Vaši favoriti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3173 Napisano juče u 09:46 BJB Maxi Scooter Club, 1056 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ako Aprilia bude nalik 125 i 200 modelima, jedino da je voziš sa zadnjeg sedišta Ja bih birao Zontesa da sad uzimam skuter (G model u mom slučaju ali to je to). U salonu sam gledao Fort 350 i tada 350 modele Zontesa. Fort je.. baš kinez (takav mi je utisak za celu gamu QJ-a spram konkurenata). Ozbiljnije uradjeno deluju Zontesi, više su zaživeli kod nas, bolje opremljeni, jači.. Pritom ovaj Evo deluje malo, kao mešavina ona 2 Peda maxija što valjaju kod nas 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6472 Napisano juče u 09:55 (promenjeno) Ne silazi, 4747 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Na snimcima sa EICMA sajma, Aprilia izgleda poprilično veliko i komotno, bar među onim talijančićima. Zato i kažem, voleo bih da vidim uživo. A Fort nažalost jeste, baš je kineščina Al sviđa mi se konceptualno. Zontes jeste kvalitetniji, ozbiljniji i bolje podržan, rekao bih isto. Promenio juče u 09:58 član boza_kg 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 68 Napisano juče u 11:19 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan QJ600 Fort....Fort400 u klasi 400 treba ozbiljno razmisliti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4025 Napisano pre 19 sati Drug član, 1865 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT,C650GTBeverly300hp,Honda x-adv750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Voge sr450X 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...