Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Ne silazi, 2435 postova
  • Motocikl: Benelli

Ma zezam se.Uskoro cu mozda da navratim u vezi SR125.Kako stoji situacija sa njim?Jel ce ga biti za dva meseca?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: NEMAM

Što se kaže, izvolte u salonu :)

Pa to se ne zna. Za sad SR-ova imamo dosta na lageru ali može da se desi da sve ode brzo zato što su većenom za firmu koja se bavi dostavom i kupuju više komada odjednom u turnusima. Osim toga, pojavi se često neka nova firma (ne može kroz grad da se prođe od SYM-a) pa je 2 meseca u tom smislu period koji ne možemo da predvidimo. Svakako, ogroman lager skutera imamo i verujem da će biti dovoljno za sezonu a ni to nije 100%, ako se nastavi kako je krenulo biće dopuna. Kao npr sa 300 kubika, ode kontejner skutera dok smo pukli prstima.

• Podržavam 1

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: Yamaha xmax 300 (2025)

Svašta gledao, na kraju prelomio na xmax 300 2025 običan model. Isporuka kraj aprila. Za ono prevashodno što meni treba a to je odlasci do vikendice ( tamo i nazad ukupno 36km) za suprugu 50kg i ja 100kg. Nadam se da će biti sve u redu za vožnju što se tiče snage i amortizera. Svestan sam da nijedan skuter kao ni motor nije savršen, loš kvalitet plastike i lošiji amorti, ali paziću i biću “”nežan” na neravnom terenu- makadamu. Ovo bi bio i ujedno “probni” povratak na 2 točka posle više od 30god🙂. Videćemo kako će nam “sesti” ovakav prevoz a što se mene tiče jedva čekam prve kilometre. Javljam po preuzimanju utiske i impresije! Svim kolegama želim bezbednu i sigurnu vožnju!!👍💪❤️

Promenio član DAR'C NS
  • Sviđa mi se 5

On 4/1/2025 at 4:11 PM, URKE 80 said:

Danas uplatio SYM Jet 14 200...
I veliko hvala @slobasuper9!
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Koliko je registracija za 200ccm?Koliko je veca od 125ccm?

Bozo sta je po tebi bolje?Za odrzavanje na duze staze?

Sim symphony st125 vodeno hladjenje 9,3 kw ili st200 vazdusno hladjenje 9,1 kw?

U principu znam odgovor vodeno hladjenje.ali konkretno zam mislio na jednostavnost.Nema vodene pumpe,termostata.Veca tolerancija kod vazdusnog.

• Ne silazi, 4052 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa ne znam ša biK ti reko... Vodeno hlađenje na 125-ici omogućava, zbog konstrukcije, da izvuče više snage iz malenog agregata, tj, da bude slične jačine kao vazdušar veće kubikaže. Tačno je da je time komplikovaniji sklop, ali to je već davno jako zrela tehnologija, pa i ne treba očekivati neke muke. Ja sam imao 3-4 vodeno hlađena skutera, i nisam imao nikakvih problema sa tim.

Al ako se stalno motaš po gradu, vazdušar možda može da bude bolji izbor. Kad se antifriz ne hladi strujanjem vazduha, kao što je na otvorenom putu, to mu dođe kao da nosiš bojler sa vrelom tečnošću sa sobom, ventilator stalno mora da vrti ionako...

Jedna stvar jeste bitna - 125-icu lakše prodaš sutra, jer je više ljudi traži, tj. oni koji su ograničeni A1 kategorijom.

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Honda Forza 350

Ok, po forumima ugl. nailazim na takve komentare, ali nitko konkretno ne kaze to je zbog toga, toga i toga... 

Cijena registracije nije problem... 

Prijatelj ima Beverly Cruisera 250 ie, najavio je prodaju pa je u planu 300 ili 350, posto mu ovaj od 250 malo preslab da prati mene na Forzi bez nekog naprezanja. Do cca 100 km/h mu je ok, al iznad kaze da osjeti da se skuter muci i fali mu snage, pogotovo na uzbrdicama i kod preticanja pa ce ic na 300 il 350, sve ovisno koji je manje musicav i isplativiji na duze staze... 

• Drug član, 1384 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Ako je to sistem kvačila kao na novom bev400, to su neke lamelice unutra koje se samelju kad naglo i jako krećeš cimaš po gradu.To je problem kod 400cc bev .

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja