Jump to content

Moto Zajednica

VFR/VTR tema za vlasnike i ljubitelje

Recommended Posts

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec ABS (2002.)

V-Tec ima razvodni lanac..više troši.. ima aktiviranje v-teca na nekih 5500obrt...6000obrt...ume neprijatno da iznenadi u sred krivine.

vfr800 bez v-teca.... 1998 do 2000. Ima povezane kocnice... ima razvodne zupcanike u prevodu neunistiv.. injection i elektronika rade besprekorno.. nikad nisam cuo da je vfr800 bez v-tec imao bilo kakav problem osim reglera.

Od 2002. do 2005. Vtec ukljucuje na 6800 obrtaja, a od 2006.(valjda) pomerili su ukljucivanje Vtec-a na nesto malo nizim obrtajima (6200 cini mi se), tako sam bar čitao ovde na forumu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 101 postova

Ispadose mi oci ova dva dana citajuci temu o VFR-ovima :)

Elem, prodao sam moj motor i sad bi da kupim vfr-a, valjda sto sam cuo toliko dobrih stvari o njemu a vozio sam u par navrata drugov rc36.

Svidja mi se vfr800 vtec, e sad, voleo bih da cujem vase misljenje o tom motoru i eventualno poredjenje sa modelom rc46 bez vtec-a.

Koliko je pouzdano to direktno ubrizgavanje i elektronika na vtec-u?

Da li covek od 193cm i oko 100kg moze lepo da se spakuje na taj model (vtec)? Korisio bih ga pretezno za duza putovanja sa suvozacicom i 3 kofera.

Kakav je polozaj vozaca sto se tice umaranja u toku voznje? Ja sa mojim thundercat-om sam mogao max 200-250km da predjem u cugu da me ne zabole ruke ili ledja ili pozadina :)

Svaka pomoc mi je dobro dosla, jer nemam priliku da blize pogledam vtec niti da ga probam.

Mislim da neko tvojih gabarita + suvozac ipak treba da se opredeli za 1000f ili XX... nesto tako. Posebno sto kazes da bi motor pretezno koristio za duza putovanja 500km +. Ja moju 36icu koristim trenutno za sve, za lokalne voznje do prodavnice :), do voznji od preko 1000km... Samo zbog toga mi jos uvek odgovara, medjutim kada finansije dozvole veci luft, najverovatnije cu preci na neki od gore navedenih masina plus skuterce za grad :)

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Vidim da je cena za rc46 sa i bez vtec-a prilicno slicna bar do 2003 godine, pa zbog toga me interesuje da li je nesto losili ovaj vtec. Mislim, vecina motora ima lanac u motoru, kao i moja Thundercat pa je normanom voznjom presla mnoooogo kilometara a lanac i dalje fabricki.

Razmisljao sam i o XX-u, ali mi se cini da su rucke previse spustene za neki touring motor (mozda gresim, ali tako se cini). Inace je motor po izgledu dosta priblizan Thundercat-u, ali vtec mi najbolje izgleda od ova tri motora. 

1000f mi je nekako stari dizajn, znam da je odlican motor, ali me dizajn ne privlaci.

• Very Funny Rider, 1128 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Koji god da uzmes vfr neces progresiti... ako ga kupis uradis konverziju sa turing kormanom i uzivas :)

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Vidim da je cena za rc46 sa i bez vtec-a prilicno slicna bar do 2003 godine, pa zbog toga me interesuje da li je nesto losili ovaj vtec. Mislim, vecina motora ima lanac u motoru, kao i moja Thundercat pa je normanom voznjom presla mnoooogo kilometara a lanac i dalje fabricki.

Razmisljao sam i o XX-u, ali mi se cini da su rucke previse spustene za neki touring motor (mozda gresim, ali tako se cini). Inace je motor po izgledu dosta priblizan Thundercat-u, ali vtec mi najbolje izgleda od ova tri motora. 

1000f mi je nekako stari dizajn, znam da je odlican motor, ali me dizajn ne privlaci.

XX sa podignutim kormanom umesto heblova je, izgleda, ono sto tebi treba, obzirom da pucas na sport-touring...inace bi ti rado predlozio barem Varadera, zbog udobnosti i tvoje visine.

Moj drugar ga vozi i probao sam ga, polozaj je odlican.

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Мотобус

Ma dal je moguce da se pojavio motor za Damira? :jee:

Zamislite i probirač nekada ubode. Danas Damir kupio VFR V-tec.

Sa srećom Dugi da se voziš, kad već pamet nisi stekao.post-39044-0-74406700-1462799322.jpg

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 531 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 2005

Sa srećom Dugi da se voziš, kad već pamet nisi stekao.attachicon.gif13180956_1079174018808978_1573323952_n.jpg

Nek je sa srecom i puuunoooooooo kilometra Damire :jee1:

• U prolazu, 47 postova

Sa srećom Dugi da se voziš, kad već pamet nisi stekao.attachicon.gif13180956_1079174018808978_1573323952_n.jpg

Hvala Zoki

Eto, napokon, nasla se i za mene VFRka

• U prolazu, 47 postova

Pozdrav svima i hvala.

Konačno sam i ja dosao do svoje VFRke.

Danas zamenjeno ulje u motoru i filter ulja.

Sutra registracija.

Za sada mi EXTRA odgovara za moju visinu (191cm-80kg)

Ali vise utisaka posle prvih voznji a biće i slika kako ovaj motor "čuči" i nama "dugima"

post-36568-0-81137100-1462902641.jpg

• Podržavam 1

• Vinyl rider, 826 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Auu svaka cast, sve lepsi od lepseg

• Podržavam 1

• U prolazu, 47 postova

Damire daj te slike da vidimo malo bolje taj motor..ali i ovaj na zidu u garazi ti nije los ;)

Biće slika Sale, samo da ga malo provozam negde ;)

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29"

Ako neko hoće dobrog VFRa, oglasio sam svog u temi Prodajem.

Razlog? Pa fali mi kinta za drugi motor... malo hocu da promenim...

Žao mi je jako ali sta da radim prelomio sam i to je to. Ko kupi nece se zeznuti.

• Drug član, 1245 postova

Drugari, primetio sam u poslednje vreme da kada mi motor stoji u mestu i pokusam da okrenem guvernal levo-desno, da to ide malo teze i kada se vraca guvernal ka sredini i ispravi se kao da upadne u neki zleb.

Pretpostavio sam da je u pitanju lezaj guvernala i kada sam krenuo u demontazu primetio sam da ispod matica sa "nutovima" ima limcic cija je uloga da spreci upadanje prljavstine u gornji lezaj, ali je on ima lufta, tj matice nisu bile stegnute do kraja.

Prvo sam probao da dotegnem malo, cisto da vidim sta se desava, i bilo je jos teze okrenuti guvernal. Daljim gledanjem sam ustanovio da "ispod" tog limcica ima neki kao distancer koji naleze na lezaj, ali u stvari je taj distancer cak i visi od limcica i zapravo matice njega pritiskaju i zbog toga se i guvernal malo teze okrece.

Sada da li sam ja lud ili ne, ne znam, uglavnom ako neko ima misljenje, neka kaze. ili ako neko ima rc24, neka baci pogled samo da li su matice dotegnute toliko da limcic ne moze da se pomera. Slike u prilogu ;)

post-6674-0-13323600-1463072481.jpg

post-6674-0-94631900-1463072474.jpg

post-6674-0-39545700-1463072476.jpg

post-6674-0-32995700-1463072478.jpg

post-6674-0-17842300-1463072480.jpg

• Vinyl rider, 826 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Pa trebalo bi na 50km jedna crtica ali i to nekad varira, nemoj te to brine

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: Crveni...opet!!!

@ Zille-nbg

Definitivno su ti lezajevi upravljaca zreli za zamenu.

Taj "sraf" sa zarezima sa strane se steze na tacnu kilazu i tada ne moras da razmisljas da li je pretegnuto ili labavo ( oba slucaja dovode do brzog ostecenja novih lezajeva kao i tezeg upravljanja). Za tvoj motor ne znam ali za RC46 momenat stezanja je 25 Nm ili 2.5 kgf/m. Sve sam to zimus radio... ;)

Ako ti treba neka pomoc ti zovi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja