MaRRe 997 Napisano Februar 27, 2015 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Eto i slike mada ne znam koliko se ti biti od pomoci. Mislim da je najbitniji razmak između ova dva zuba na vrhu kljuca a to je 25mm Zahvaljujem se članu "hotazmaj" što ga nije mrzelo da slika ključ Uz pomoć njegove slike sam uz malu asistenciju adobe illustratora izvukao konturu ključa i našao pravu meru. Slika ključa je ispod a u attachementu je skica u PDF-u pa kome bude trebao neka se posluži. Svaka cast Marre :takoje:super si odradio.I ja sam se dosad patio sa stelovanjem lanca,ali sad zahvaljujuci tvom crtezu cu da napravim jedan sebi :moto3:Koliko vidim u fajlu,to je prava velicina kljuca? Koju debljinu materijala si koristio? Debljina materijala 3mm. Da u fajlu je prava velicina kljuca. Ištampaj taj pdf fajl, ali da ti opcija SCALE to fit bude isključena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iske 251 Napisano Februar 27, 2015 Svrati ponekad, 329 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29" Prijavi odgovor kao problematičan @Dafi super je VFR, ali mislim da svi hronicno imaju los zadnji amortizer. Na VTECu su viljuske super ali je amortizer katastrofa. Od kad sam stavio drugi kod mene pesma @Alekre sta fali Hiflo filterima? Negde sam nasao da su OEM Honda bas Hiflo filteri. Ja sam stavljao Hiflo i Mahle. U principu stavim koji nadjem menjam kad menjam i ulje a to je jednom godisnje. Posto sam vikend ili svaki drugi vikend bajker onda i ne predjem mnogo km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Februar 28, 2015 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan i mene bas zanima zasto ne hiflo? Mislim da nije neka nauka napraviti filter ili mozda jeste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Mart 2, 2015 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Wikinze, lepa masina,,, cini mi se da je bio pre godinu dana takav na prodaji u subotici. otisao za 1000ku. Jel to taj...taj mi je otisao ispred nosa Resio sam problem sa plastikama...(ko je pratio temu)... al sam ih nadogradio limom, nitnama i plastificirao, prefarbao. Radio mi covek koji zna sa alatom... stavicu fotke uskoro... Hvala za savet... p.s. pomenuo si nekog lika iz Zemuna za sediste...koje su mu cene i gde mogu da se vide neki radovi... poz Raduje me sto ti se svidja moja masina Ne cini ti se,i nije ti otisao ispred nosa .Ja sam ga prodavao(posto sam kupio rc-36),ali sam na kraju odustao.Nudili su mi zabe i babe,pa sam popizdeo,i skinuo ga sa oglasa.Sledece godine puni 30 godina,pa cu imati lepog oldtajmera.Jos kad bi uspeo da kupim i rc-46,onda bi imao kompletnu kolekciju vfr-a sa zupcanicima. Za sediste ukucas u google Boban moto sedista Zemun,a ima on i profil na fejsbuku.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mladunac 4 Napisano Mart 4, 2015 U prolazu, 10 postova Lokacija: Beograd / Sajam Motocikl: honda vfr 750, yamaha virago 750 Prijavi odgovor kao problematičan Wikinze, bukvalno sam vece pre kretanja za suboticu zvao ili video ne secam se da je prodat. Zvao je ortak guderijan sa foruma. popizdeo sam uzeo sam ok masinu... sad ga malo sredjujem. Ovako...uradio sam plastike, one unutrasnje crne ispod volana, novi filter za vazduh jedva nadjoh u NS. Uzeo juce xenon svetla !!! dajte koment ... krpim i sediste, medjutim... DRAGI VFR-asi za rc24 1986 god mi treba termodavac, ona mala djunta za paljenje ventilatora, posto mi je do sada bilo na prekidac a to ne bi... nema nogde...jos mi ostaje e bay ili hondin servis... cuo sam da pasuje sa suzuki marutija ???? dal pasuje sa drugih hondi? koliko sam video treba za temp od 85 c... Kako to da nadjem? Neki majstor mi rekao ne mozes sa ne znam drugog vfr-a ili cbr-a jer nisu iste temp...? mozda je covek i u pravu... Dajte pomoc... Hvala unapred. p.s. Wikinze tolko sam bio zagrejan za tu masinu da sam vec planirao posto je ceo beo da stavim red cross iz zajebavanja na njega... kao hitna na putu. lozio bi muriju razmisli... poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1186 Napisano Mart 4, 2015 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Za termodavac vidi da li pasuje sa nekog automobila, nije to raketna nauka, a za ove sitne potrepstine za servisiranje kao sto je filter vazduha, slobodno prvo pitaj ovde, da ne bi lutao. Filter vazduha si mogao da kupis na 2 mesta na Nbg-u i na Vozdovcu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Mart 4, 2015 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan Wikinze, bukvalno sam vece pre kretanja za suboticu zvao ili video ne secam se da je prodat. Zvao je ortak guderijan sa foruma. popizdeo sam uzeo sam ok masinu... sad ga malo sredjujem. Ovako...uradio sam plastike, one unutrasnje crne ispod volana, novi filter za vazduh jedva nadjoh u NS. Uzeo juce xenon svetla !!! dajte koment ... krpim i sediste, medjutim... DRAGI VFR-asi za rc24 1986 god mi treba termodavac, ona mala djunta za paljenje ventilatora, posto mi je do sada bilo na prekidac a to ne bi... nema nogde...jos mi ostaje e bay ili hondin servis... cuo sam da pasuje sa suzuki marutija ???? dal pasuje sa drugih hondi? koliko sam video treba za temp od 85 c... Kako to da nadjem? Neki majstor mi rekao ne mozes sa ne znam drugog vfr-a ili cbr-a jer nisu iste temp...? mozda je covek i u pravu... Dajte pomoc... Hvala unapred. p.s. Wikinze tolko sam bio zagrejan za tu masinu da sam vec planirao posto je ceo beo da stavim red cross iz zajebavanja na njega... kao hitna na putu. lozio bi muriju razmisli... poz Mladunac.Izgleda da je bila jos jedna masina bela ko moja u Subotici.Mnogi iz okolnih sela stave motore na oglas,pa napisu da su iz Subotice.Mene niko nije zvao iz Beograda,a pogotovo bi znao da je neko od clanova foruma.Imao sam dve ponude sramne,jednu iz Subotice,drugu iz Kikinde.No to nije sad vec bitno,vazno da si ti pazario dobru masinu .Cekam slike da postavis,da vidimo tu lepoticu Sto se tice termodavaca,bitno je da otvara na 85 celzijusa.RC-24 ima isti agregat kao i rc-36.U tome je razlika izmedju 2 agregata,da rc-24 ima stelovanje ventila na kontru(kao stari bmw),a rc-36 ima plocice na ventilima.Hladnjak na rc-36 i cbr600f su identicni.Slobodno mozes stavitit termodavac od novijeg vfr-a,ili cbr-a. Inace bivsi vlasnik moje rc-24,je imao plave diode sa strane motora.Kad si ga gledao izdaleka,izgledao je ko murijaski motor.Veruj mi na rec,za 4 godine voznje nije me 2 puta zaustavila murija.Ima nesto u toj beloj boji Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Mart 5, 2015 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Otiđi u bilo koju prodavnicu auto delova. Trebali bi da imaju katalog termodavača i termostata. Ponesi svoj i tamo prema katalogu nađi koji je identičan sa tvojim (temperatura na kojij pali - gasi prečnik i dužina navoja). Ja sam tako našao termostat za Afriku. Da ne poveruješ paše od nekog peugeot kombija 2.5 dizel - identičan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Mart 12, 2015 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan E da sam znao da je ovoliko komplikovano balansirati zadnju gumu uradio bih sam. 3 vulkanizera sam promenio...bas zajebana ova zadnja felna. Ima li ko iskustva sa ovim problemom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1186 Napisano Mart 12, 2015 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Problem da balansira alu felnu? Pa sta bi radili da treba da balansiraju 21" sa zbicama? Ako nisi probao, vidi kod Mileta u Biker House-u na Tosinom bunaru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Mart 12, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za informaciju kolegama VFRistima.. Poslednje u sta treha sumnjati kod ovih motora je sam agregat! Proverio sam zazore ventila na mom RC24 nakon 100 i kusur hiljada kilometara, rezultat odstupala dva izduvna i jedan usisni i to u granicama tolerancije kako kaze fabrika! Ulje posle 5k nije ni 100g potrosio ... Tako da ja ostajem u familiji VFRova.. )) Mozda predjem na RC46, kad finansije dopuste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Mart 12, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo bi plastike malo doveo u red, a i farbanje bi moglo da padne... ako neko ima da preporuci dobrog.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wiking 80 Napisano Mart 13, 2015 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Subotica Motocikl: vfr750f rc24,rc-36 Prijavi odgovor kao problematičan E da sam znao da je ovoliko komplikovano balansirati zadnju gumu uradio bih sam. 3 vulkanizera sam promenio...bas zajebana ova zadnja felna. Ima li ko iskustva sa ovim problemom? Treba napravit kod strugara jednu plocu sa unutrasnje strane felne,da se dva konusa ne bi dodirivala.Kad to imas,balansiranje je decija igra .Kolega mi ima masinu,pa sami balansiramo.Mozes i sam da napravis masinu,ili da kupisu luisu,kosta nekih 50 euraEvo kako izgleda balans masina,i par slika home made masine..Inace ovako balansiraju na trkama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FckThWrld 47 Napisano Mart 24, 2015 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da pocnem od ulja... Ja sipam Fuchs silkolene ride 10w-40. Mjenjac radi perfektno svih 5000, ja stvarno ne primjecujem nikakvu razliku kako ulje ide prema tih 5000km i preporucio bih ga svakome za rc36. Ni ja još nisam čuo da rc36 nekome trosi ulje ali sve je moguce, meni stvarno ne trosi ni gram i koliko naspem toliko i istocim. Što se guma tice vozio sam i 170 i 180 i ni tu nisam primjetio nikakvu razliku s tim da sam ja umjeren vozac. Sto se širine tiče 180 jako lijepo izgleda na felgi i jednostavno kao da je za nju pravljena. E sad čuo sam da ni sve 180-ke nisu bas u milimetar iste širine. Sve zavisi od proizvođača. Sigurno da to nije neka drastična razlika i na oko je neprimjetna ali sigurno postoji. Što se mene tiče ja se drzim originala ali u ovom slučaju sam bio znatizeljan pa sam probao 180/55 i mislim da cu ostati na toj dimenziji. Dafi, nije mi trebalo puno da vidim da mi kod tebe na toj zadnjoj felgi nesto ne stima, Jednostavno se vidi da je presiroko. Kolega, hvala na savjetu ! Gdje u Sarajevu ima da se kupi Fuchs ulje i po kojoj cijeni ? Moja masina je prosla 60.000 km i od kada sam sipao Motul 5100, 10w 40, kada se dobro ugrije, povremeno se cuje neki zvuk prilikom prebacivanja iz prve u drugu (ili iz lera u drugu). Da li da sipam gusce ili da probam sa tvojim izborom ulja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Mart 24, 2015 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Posaljem ti u privatnoj poruci vezano za ulje, da ne reklamiram javno jer ne znam smije li se. Mislim da nema potrebe za guscim uljem, pogotovo ako vozis vfr-a... ne vidim u potpisu sta vozis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10784 Napisano Mart 25, 2015 Hronični Motociklopata, 7445 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam u moj VFR sipao Fuchs Silkolene 10w40 i odlicno je radio menjac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Traveler 17 Napisano Mart 30, 2015 U prolazu, 51 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: GSX 1400, MZ ETZ251 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, da li neko ima na prodaju produženi vizir za RC36 '93 godište; ili zna nekog da pravi vizire? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 103 Napisano Mart 30, 2015 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan Ivan u Beogradu pravi vrhunske vizire 064 284 7847,a mislim da imas i temu ovde negde na forumu.... provrti se pa nadji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Traveler 17 Napisano Mart 30, 2015 U prolazu, 51 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: GSX 1400, MZ ETZ251 Prijavi odgovor kao problematičan Ivan u Beogradu pravi vrhunske vizire 064 284 7847,a mislim da imas i temu ovde negde na forumu.... provrti se pa nadji Hvala, druže! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hotazmaj 84 Napisano Mart 31, 2015 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je neko radio neka baci neku sliku i koju rijec. I mene bi ovo moglo zanimati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuybT 290 Napisano April 3, 2015 Zainteresovan, 546 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Beverly 300 i.e. Suzuki GSX650F/GSXR600 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitah celu temu, odlični postovi! Razmišljam da se ponovim VFR-om... bio bi to moj prvi motor... Neću da pitam za utiske i iskustva, sve je već rečeno... nastavljam da pratim temu... PS. ako neko naleti ili zna za dobar VFR vtec od 2002. god na ovamo, neka se ne ustručava, slobodno neka javi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano April 3, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Obrati se Marko iz Visnjice, pravi covek za tebe...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano April 3, 2015 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radi honde, a i prodaje.... uvek ima nekog dobrog VFR-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 7, 2015 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima da proda desni retrovizor za VFR 800, 1998god. , ili samo nosač pošto je pukao. Zna li ko jel to isti reteovizor kao na cbr f2-f3? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano April 8, 2015 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Nije isti kao na F2 i F3. Na pomenutim motorima je sve isto kao na VFR-u ali su kraći za 30mm. Ja imam problem sa levim pa sam morao nešto da nabudžim. Dakle na F2 i F3 je rastojanje od ose okretanja retrovizora do ogledala 100mm a na VFR 130mm i ako staviš taj kraći primetiće se. Inače je sve ostalo isto. Pokušaj da nađeš na http://www.motodelovi.comOn može da ti nabavi. Mislim da je do 3000.00 dinara komad, ali mu moraš obavezno nagalasiti da je za vfr a ne za cbr 600 Imaš na tom sajtu i katalog VICMA firme gde ima i kataloški broj, pa je nabolje da naručiš po broju. Mislim da na VFR ide isti kao na 900rr. Nisam siguran. Ja hoću da stavim oba retrovizora kao na VFR800 01.god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...