Jump to content

Moto Zajednica

Nova Tenera !!!

Recommended Posts

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Ne verujem o price o Africi, Transalp... mozda, mada mi ni to nije verovatno jer imaju Transa od 650ccm i Varadera od 1000ccm.

Sto se ove Yamahe tice, nije bas laki enduro, ima 183kg. Moja Afrika ima 185kg suva, pa niko ne kaze da je laka, naprotiv. Inace, ima dosta slicnosti, izuzev sto Afrika 650 ima 2 cilindra i verovatno je jaca od ove Yamahe, tezina slicna, broj stepena prenosa isti, rezervoar skoro isti...  E sad, ako Afrika sa 2 cilindra na V ima samo 2kg vise, pitam se ko je tu napredniji? Ono sto je na Yamahi sigurno bolje su kocnice. Ostaje jos samo pitanje generalne izdrzljivosti, a tesko ce me neko uveriti da se ova Yamaha po tome moze meriti sa legendom.

Sve su to papirnate priče - prvo, legenda je XRV 750, 650 je manje legenda. Drugo, kilogrami nisu bitni

nego ukupna izbalansiranost motora, kutevi vilica, položaj vožnje, setup ovjesa itd...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12118 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ne verujem o price o Africi, Transalp... mozda, mada mi ni to nije verovatno jer imaju Transa od 650ccm i Varadera od 1000ccm.

Sto se ove Yamahe tice, nije bas laki enduro, ima 183kg. Moja Afrika ima 185kg suva, pa niko ne kaze da je laka, naprotiv. Inace, ima dosta slicnosti, izuzev sto Afrika 650 ima 2 cilindra i verovatno je jaca od ove Yamahe, tezina slicna, broj stepena prenosa isti, rezervoar skoro isti...  E sad, ako Afrika sa 2 cilindra na V ima samo 2kg vise, pitam se ko je tu napredniji? Ono sto je na Yamahi sigurno bolje su kocnice. Ostaje jos samo pitanje generalne izdrzljivosti, a tesko ce me neko uveriti da se ova Yamaha po tome moze meriti sa legendom.

Sve su to papirnate priče - prvo, legenda je XRV 750, 650 je manje legenda. Drugo, kilogrami nisu bitni

nego ukupna izbalansiranost motora, kutevi vilica, položaj vožnje, setup ovjesa itd...

Ako odgovorim ovde - idem u off. Ovi dana sam pretrazivao www.xrv.org.uk bas po tom pitanju. Kompletan materijal o Afrikama imam, pa ako je do diskusije 650/750 otvori novi topic.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Ako odgovorim ovde - idem u off. Ovi dana sam pretrazivao www.xrv.org.uk bas po tom pitanju. Kompletan materijal o Afrikama imam, pa ako je do diskusije 650/750 otvori novi topic.

Jok, ne treba mi novi topic, dosta sam dobro upoznat sa svijetom enduro motora, ipak

ih vozim, pratim i šarafam godinama. Svaki motor je dobar na svoj način, neki više neki

manje, neki imaju više mana neki manje, itd.  ;)

• Drug član, 1194 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Meni je ovaj bajk sjajan. Ja se ionako ložim na sitnice, a one gumetine na amortizerima su mi do jaja. Ima još nekoliko stvarčica koje mi se sviđaju tako da ako neko poklanja ovu spravicu jer mu je ružna ili loša, neka mi pošalje poruku na PP. Da li je motor lep? Ja glasam ZA! Da li je dovoljno dobar da opravda reputaciju? Mislim da neće imati vremena, ovih dana se modeli previše brzo smenjuju.

najzli

Guest Cubric

Meni se takodje svidja, samo mi deluje suviše nežno, prosto bi mi bilo žao da je poteram u neki "ozbiljniji" off-road, u šumu recimo. Mada, možda grešim. U svakom slučaju lepo izgleda.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja