Jump to content

Moto Zajednica

Vespa LX 50 vs Scarabeo 50

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

Potrebna mi je pomoć oko rešavanja dileme.

Da li kupiti Scarabeo 50 ili Vespu LX 50?

Lično, mi se više dopada vespa ali me dosta "muče" njeni mali točkovi pa je iz te muke proizišla druga opcija: Scarabeo 50.

Da li su ovi veći točkovi stvarno i garant da je to bezbedniji skuter?

Po vama, koji od ta dva skutera zaslužuju bolju ocenu?

Hvala na informacijama

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 7699 postova
  • Motocikl: TDM 900

Vespa je vec decenijama sinonim za stil i vrh ponude medju skuterima. Ima neku magiju i harizmu koji ostali skuteri nemaju. Scarabeo je takodje dobar izbor ali, po onome sto sam gledao u ''Skuter Centru'', Vespa mi deluje kvalitetnije i daleko vise emocija mi je izazvala no Scarab. Nemoj da uzmes ovo kao reper jer sam ja poprilicno pristrasan sto se Vespi tice, sedi na oba, probaj, mada sam 80% siguran da ces izabrati upravo Vespu jer je zaista posebna. Ako ti je srce zaigralo na nju, kupuj.

Puno puta smo pisali u vezi precnika tockova, ako govorimo o brzinama koje razvijaju skuteri, nema velike razlike izmedju jacine ziroskopske sile, mada je cinjenica da su skuteri na manjim tockovima agilniji. Ja sam vozio na 12icama i nikada nisam imao problema, vozio sam 16ice i u poredjenju sa istim nemam ni jednu zamerku nad manjim tockom.

• Zainteresovan, 853 postova
  • Motocikl: PX 200 E Arcobaleno

Pitanje malih tockova......stalna dilema i briga :neznam:

Jedno malo glupo poredjenje ali mozda te podstakne na razmisljanje...

Kao klinci svi smo naucili da vozimo na BMX bajsevima a posle presli na Maunti bajk i slicne.Padali smo i sa jednih i sa drugih isto.

Moj glas za VESPU :takoje:

• Podržavam 1

• HTTP 404 page not found, 87 postova
  • Motocikl: suzuki freewind xf650

...Padali smo i sa jednih i sa drugih isto...

kakav komentar! svaka čast...ubo si u poentu :care: :care: :care:

i ja sam za Vespu.. ipak je to "brand" iako nemam pojma šta je bolje, mali su i jedni i drugi točkovi, možda pri tim manjim brzinama i nema neke veze, to bi bolje znali skuteraši koji izgleda svi spavaju -_-

• U prolazu, 6 postova

Hvala vam na komentarima. Izlgeda da sve naginje ka vespi. :)

Da li sada poznavaoci skutera (ili još konkretnije vespi) mogu da mi kažu na šta treba da se obrati pažnja pri kupovini vespe. Šta im je standardna boljka? Ove informacije mi trebaju sam ukoliko se odlučim za kupovinu polovne. Još nisam načisto sa sobom da li da kupim novu 50 ili neku polovnu 150 (200). :( (Uvek neke dileme)

• Drug član, 759 postova
http://www.polovniautomobili.com/oglas1712868/piaggio_vespa_250_gts/ Za cenu nove Vespe+još malo novca za polaganje kategorije(ako je nemaš)možeš sebi da priuštiš veoma atraktivnu i nadasve upotrebljivu igračku.Ako se ipak odlučiš za 50ccm,po meni je prednost Aprilie samo u potrošnji.Vespa kupi sve lovorike baš zbog malog točka jer je mnogo lakše manevrisati sa točkom maliog prečnika,manji točak daje bolji start.....i nikad nisam video Vespu sa velikim točkom :hej:

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: APRILIA SR50 DITECH

Ali nikako Scarabeo Ditech ! Jes da je mali potrošač, ali je velika briga sa direktnim ubrizgavanjem, tako da potrošnja izađe na nos.

• Zainteresovan, 853 postova
  • Motocikl: PX 200 E Arcobaleno

Jos da dodam i ovo....

ako se odlucis za vespu moj savet su ti 2T mesine,jednostavnije su i samim tim jeftinije za odrzavanje.

E sad drugo isto toliko bitno...nove vespe LX,ET su vespe novije generacije.Dosta su pouzdane,ne kvare se itd.Jednina stvar koja mi se kod njih ne svidja to je struja i novi nacin na koji su to talijani resili.Nemoj sad da te to pokoleba(ne kvari se bas tako)ali kad se pokvari kosta lepo.

Zato ja prednost kod vespi dajem manualcima jer nema tih zezanja.Masine,struja su im proste i ne znaju da stanu.Odrzavanje je daleko jeftinije nego varomatima.poredjenja radi vespa PX=golf 2.Sipaj i vozi.

Skockas sve cinjenice i odlucis sam hoces vepu retro look fazon ili nesto noviju varijantu.

• U prolazu, 6 postova

Hvala svima koji su učestvovali u ovoj temi.

Zahvaljujuće vašim informacijama, iskustvu i naravno finansijama uspeo sam postati vlasnik Vespe LX50. Znam da će mnogi reći da je to igračka ali sam stvarno zadovoljan kupovinom ovog motčića.

Pozdrav

• U prolazu, 1 post

Potrebna mi je pomoć oko rešavanja dileme.

Da li kupiti Scarabeo 50 ili Vespu LX 50?

Lično, mi se više dopada vespa ali me dosta "muče" njeni mali točkovi pa je iz te muke proizišla druga opcija: Scarabeo 50.

Da li su ovi veći točkovi stvarno i garant da je to bezbedniji skuter?

Po vama, koji od ta dva skutera zaslužuju bolju ocenu?

Hvala na informacijama

ako jos nisi kupio vespu lx 50, jel bi te zanimala skoro nova, vozena jednu sezonu, svetlo plave boje sa full opremom? cena je veoma povoljna. 066 137909

• Skuteras, 3729 postova
  • Motocikl: T-Max 500

ako jos nisi kupio vespu lx 50, jel bi te zanimala skoro nova, vozena jednu sezonu, svetlo plave boje sa full opremom? cena je veoma povoljna. 066 137909

Dva posta iznad tvog je napisao da je vec kupio ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja