Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko odabira skutera, Malaguti Madison

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

motobike...a ima i moto radnjama...kod mene ovde u paracinu je oko 300-350din...ja kupio prosle godine...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

ja ti mogu sutra pogledati ovde kod mene u ovoj radnji koja je cena i ako ti odgovara da ti posaljem post expresom...mada ne znam koliko ti se to isplati...

• You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

Danas registrovao skut i pala prva voznja, svidja mi se kako vuce, mislio sam da ce 150ccm biti malo za skut ove velicine medjutim sasvim dovoljno za gradsku voznju pa cak i za otvoren put...........iako je danas bas duvao jak vetar probao sam na kratko malo van grada i postigao nekih 115km (i gps je pokazao toliko) i mislim da je mogao jos malo vise ali nema potrebe, inace 80km lagano ide i ne cuje se masina pa i na 100km lepo ide stim da tu vec krece da ulazi u obrtaje....... Jedinu zamerku koju imam su tvrdi zadnji amortizeri koji non stop poskakuju na neravninama, ne znam da li je tako i na ostalim madisonima ali izgleda da su ovi moji gotovi iako nisu procereli............

IMG_2012033538.jpg

Pho55to280.jpg

Phot5o283.jpg

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

ciao Drandigo...a zamisli da ti stavimo jedan 180cc fabricki i bregastu za njega :)...ode ti uz vetar samo tako :takoje:

Slike su sa "Ozren" planine, inace ova sto se vidi na ovoj slici je planina "Rtanj"a ovo doleee je Sokobanja........ odavde bas lep pogled...........Fali samo jedan dobar digitalni.............

Photo2811111.jpg

ciao Drandigo...a zamisli da ti stavimo jedan 180cc fabricki i bregastu za njega :)...ode ti uz vetar samo tako :takoje:

Nema se para tako da daj boze da ovaj cilindar od 152ccm potraje nista vise mi ne treba, a i iskreno sasvim solidno ide tako da sam zadovoljan i ovim............;)

• Svrati ponekad, 220 postova
  • Motocikl: Bev 2oo

Malo je falilo da pazarim jedan crni Madison 150 u Vinči, imao je samo veći (višlji) vizir i koferče al nisam imao kuku na pasatu tad pa kasnije naleteh na ovo sokoćalo. Sviđa mi se položaj sedenja i ogroooman prostor ispod sedišta.

Meni se svidja model, po meni izgleda novije nego sto jeste (2001god).....

Sad sam skinuo jedan amortizer da vidim kako to cudo radi al ceo zatvoren, pa sta mislite jel postoji neki nacin da se pune, remontuju ili ne znam sta vec............evo slike neke sa oglasa kako izgledaju,ovaj trazi 40e po komadu xexex malo je :lud:

http://www.motorradcentar.com/IMG_9379.jpg

• BJB Maxi Scooter Club, 314 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

Meni se svidja model, po meni izgleda novije nego sto jeste (2001god).....

Sad sam skinuo jedan amortizer da vidim kako to cudo radi al ceo zatvoren, pa sta mislite jel postoji neki nacin da se pune, remontuju ili ne znam sta vec............evo slike neke sa oglasa kako izgledaju,ovaj trazi 40e po komadu xexex malo je :lud:

http://www.motorradcentar.com/IMG_9379.jpg

Druze,stvarno ne znam da li mogu da se pune ovi amortizeri ali i da mogu to ti je po mom misljenju resenje ako hoces da se resis skutera pa ono drzi vodu dok majstori odu.

Inace,kad sam se ja raspitivao za moje amortizere cuo sam se sa majstorom Milosem iz Kraljeva iz servisa moto Lazovic,evo linka http://www.moto-berza.com/adresar/prodaja-polovnih-motocikala/kraljevo/moto-lazovic-d-o-o-_3/

Imam i njegov mobilni,ako hoces mogu da ti pustim na PP.On ce ti lepo objasniti koje sve opcije imas sto se tice amortizera,da li ces original ili zamenske,i posto ide u Italiju po delove mozes da narucis da ti donese.Ali,moj ti je savet da pre nego sto bilo sta uradis svratis do nekog majstora ako imas u blizini kako bi bio siguran da je problem u amortizerima da ne bi bacao pare.

Nadam se da sam bar malo pomogao.Pozdrav :zdravo:

to su ti majstore klasicni zatvoreni amortizeri koji traju dok traju i nema punjenja i revizije,sad ti radi samo feder i zato ti skace skuter al brate po ovim nasim rupama,bilo koji takav ce da proplace jako brzo...jedan savet,znam da je problem sa kintom al se te stvari tipo original kupuju nove da znas da ce da ti traje a one specijalne koje imaju mogucnost svega i svacega se mogu uzeti polovne jer ih mozes doraditi kad ti se hoce...ja sam nekad davno i pravio,tj sastavljao manuelno amortizere za skuter trke od svih mogucih delova pa imam neko da kazem iskustvo...skupi pare pa uzmi dva paiolia na gas i da te bog vidi al ako ces da prodajes vozilo,ne vredi se ni bakcati oko toga...pozdrav

Danas reko da malo eksperimentisem sa amortizerima, racunam posto sam se resio da ih menjam prvom prilikom nije steta i ako ih upropastim, izbusim burgijom rupu u vrhu amortizera i istocim (ispumpam) malo ulja sto je bilo u amortizeru i za cudo amortizer krene lepo da ide gore dole(odblokira), napunim ga uljem i istog momenta krene da blokira i tesko da radi,probao sam sa uljima sae30, 5-40, i nekim guscim od ova dva i uvek isto. Znaci amortizer se lepo krece gore dole baz ulja a cim sipam i samo par kaplica ulja istog momenta krene tesko da radi i da lupa ( kad sabijem amortizer i pustim ga tad lupne). To je misterija za mene, ne razumem kako radi i sta mu fali.Elem samo zasrafih holsraf sa malim dihtungom i ostavih tako, i mnogo lepse radi sada nego sto je bilo, u voznji sada amortizuju samo opruge pa na vecim neravninama zaljulja malo ali nije strasno, ali za cudo vise ne lupaju,a lupali su i najmanje neravnine na putu, sad znam da ovo nikako nije resenje ali posluzice do zamene istih. Opruge sam podesio na najmeksi stepen i bas lepo vozi sada........Ako se neko razume u ovo cudo nek napise nesto, primera zastu su prestali da lupaju sada kad nema ulja i zasto krenu da blokiraju kad sipam ulje?????????????

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Syma

Sve sto covek napravi to covek moze da popravi... I zavareni, zapertlovani i za ovo, i za ono se i otvaraju i popravljaju, samo... Samo je pitanje isplativosti... I samo amortizer moze relativno dobro da se remontuje ukoliko je tek, otisao, pustio ulje i slicno. Ukoliko je vozen duze vreme neispravan, neminovni su risevi na kliznim povrsinama i nema mu spasa...

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Danas reko da malo eksperimentisem sa amortizerima, racunam posto sam se resio da ih menjam prvom prilikom nije steta i ako ih upropastim, izbusim burgijom rupu u vrhu amortizera i istocim (ispumpam) malo ulja sto je bilo u amortizeru i za cudo amortizer krene lepo da ide gore dole(odblokira), napunim ga uljem i istog momenta krene da blokira i tesko da radi,probao sam sa uljima sae30, 5-40, i nekim guscim od ova dva i uvek isto. Znaci amortizer se lepo krece gore dole baz ulja a cim sipam i samo par kaplica ulja istog momenta krene tesko da radi i da lupa ( kad sabijem amortizer i pustim ga tad lupne). To je misterija za mene, ne razumem kako radi i sta mu fali.Elem samo zasrafih holsraf sa malim dihtungom i ostavih tako, i mnogo lepse radi sada nego sto je bilo, u voznji sada amortizuju samo opruge pa na vecim neravninama zaljulja malo ali nije strasno, ali za cudo vise ne lupaju,a lupali su i najmanje neravnine na putu, sad znam da ovo nikako nije resenje ali posluzice do zamene istih. Opruge sam podesio na najmeksi stepen i bas lepo vozi sada........Ako se neko razume u ovo cudo nek napise nesto, primera zastu su prestali da lupaju sada kad nema ulja i zasto krenu da blokiraju kad sipam ulje?????????????

u amortizere ide posebno ulje (komercijalni naziv "fork oil"), gradacije od 5w do 20w. mesanjem istih možeš da utičeš na tvrdoću amortizera. Vidi u kompp.co u batajnici ili na web šopu link

ja prodajem Agip fork oil od 7,5 i 10 mada tebi ne treba nijedno ulje vec novi amm......to sto si primetio nije nimalo cudno jer ulje ima svrhu kocionog sredstva,tj treba da optimizuje rad klipa tokom voznje.ako nema ulja,nema sta da koci i naravno da ce lako gore dole gde radi samo feder a to je odlika neispravnog amortizera...sad ja ne znam po kakvim to rupama vozis i jesu li bas toliko ucestale ali ulje svakako treba da bude prisutno u amortizeru....to sto si busio amortizer tamo gde nema nikakvog otvora je veoma pogresan potez...no svako moze da radi sta mu se hoce pogotovo sa svojim stvarima al pazi samo da ne preteras pa ukapiras posledice toga sto si uradio...pozdrav

Stigle nalepnice i trakice za felne, zamenio sijalicu i ulje (motul 10-40w ) evo koako sada izgleda.............

Na dalje sledi zamena amortizera i vizira......

SL2743062.jpg

SL2743085.jpg

SL2743121.jpg

SL27431052.jpg

SL274311255.jpg

Nije druze nemam to, planiram novi vizir jer je ovaj neupotrebljiv al nikako da se opravim.... :neznam:

Mada sam se i navikao na ovaj....

• Zainteresovan, 786 postova

Nije druze nemam to, planiram novi vizir jer je ovaj neupotrebljiv al nikako da se opravim.... :neznam:

Mada sam se i navikao na ovaj....

Vidi kod Alexanta onaj kao produzetak vizira.....kazu ljudi da radi posao....ne mora nov vizir.

To mi se ucinilo da imas...

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

@Drandigo

meni tvoj vizir lici na fabricki, samo malo "skracen" Vidi da nadjes polovan, nov je verovatno skup do bola

Pa ja kao planiram kod majstor Ivana da porucim jedan al sve nesto od danas do sutra..... a ovaj je fabricki samo sam ga ja skratio i zatamnio jer nije mogao lepo da se ispolira inace mi se i ne svidja bas kako je ispalo al ....

Ljudi prvi mali problemi, ispraznio mi danas akumulator skroz, i skinem isti al prrazan isterao svu kiselinu napolje ostale prazne celije, pa dosipem nesto kiseline i destilirane vode i ponovo radi sada...... ali izmerio sam punjenje i puni na 18v (kad upalim svetla puni na 15v) sta mislite sta to moze da bude??? Zar ne bi trebalo da puni na 12-13v??

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere

verovatno regler, imao sam slican slucaj samo sto je meni punio oko 18v sa upaljenim svetlima.

promenio sam regler i problem je nestao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja