Jump to content

Moto Zajednica

Policijski auto pokusao NAMERNO da me obori sa motora

Recommended Posts

• U prolazu, 75 postova

Ma samo ti guraj to, i ne treba da mu popustis, moze da se mrsti koliko hoce, nista ti ne moze. Jedan se naterivao sa mnom negde oko Loznice pre tri godine, nije mi bilo tesko da izgubim cestiri sata mlateci se prvo po sudu, a zatim i u stanici gde sam razgovarao sa njegovim pretpostavljenim, pa je na kraju popio suspenziju od dva meseca, o cemu sam uredno obavesten pismeno od strane loznockog SUP-a. Pa ti onda vidi, burazeru, dva meseca bez plate i mita, da vidim kad ce sledeci put da ti padne na pamet da se kurcis, da budes sa mnom na per tu, i da mi govoris da ti je radar zbog koga si me zustavio 'petsto metara nize, kod kolege u kolima'. Ako ih vec placam, ne moram da trpim njihove bezobrazluke. Jebem ti zemlju u kojoj vise vredi rec polupismenog neizivljenog policajca, nego gradjanina koji posteno placa porez od koga ova stoka zivi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• jedan od DDMZ, 818 postova
  • Motocikl: R, gsx R

Drugari,

apelujem na sve vas da ne etiketirate ljude, u ovom slučaju policiju, kao bagru, lešinare, itd. Ne mora niko od nas da voli policiju, ali iz poštovanja prema OK ljudima u njihovim redovima i iz potrebe da mi držimo neki nivo i dostojanstvo, ajde da oni ostanu: policija, plavci, službeno lice, itd.

Nije teško biti fin.

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Svakako....

I najgora policija je bolja nego nikakva a obostrani interes je da dobri odnosi medju nama i dalje funkcionisu!

Ovaj dogadjaj ce vjerovatno pomoci poboljsanju medjusobnih odnosa.....vrijedjati necemo jer se tako samo spustamo na nivo doticnog policajca koji kroz prozor kaze"....eeee batice..."!

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Drugari,

apelujem na sve vas da ne etiketirate ljude, u ovom slučaju policiju, kao bagru, lešinare, itd. Ne mora niko od nas da voli policiju, ali iz poštovanja prema OK ljudima u njihovim redovima i iz potrebe da mi držimo neki nivo i dostojanstvo, ajde da oni ostanu: policija, plavci, službeno lice, itd.

Nije teško biti fin.

Svaka cast Nesho! 

• U prolazu, 75 postova

Sa ovim, na zalost, ne mogu da se slozim. Jer jedno je etiketiranje, a cinjenicno stanje je, pak, nesto sasvim drugo. Kod nas policija ne sluzi da suzbija kriminal, vec u njemu aktivno ucestvuje, a saobracajna policija je posebna prica, za dvadeset godina staza na drumu nisam nijednom video da je iskljucen iz saobracaja neko ko vozi olupinu kojoj samo sto ne pootpadaju tockovi, nisam video da policija proverava stanje guma, stanje kocnica, signalizaciju, da ne nabrajam. Saobracajna policija ima samo jedan cilj, a to je da te odere za kaznu, ili da ti uzme mito. Treca opcija ne postoji, jebe se njima zivo za bezbednost u saobracaju. Ako im je stalo do bezbednosti, zasto o njoj narocito pocinju da vode racuna svake poslednje nedelje u mesecu? Treba para za plate, a i mito dobro dodje, visok je datum. To su najobicniji drumski razbojnici, i iskreno se nadam da ce doci vreme kada ce ova zemlja imati normalnog ministra i normalno ministarstvo unutrasnjih poslova, nekoga ko ce konacno dovesti u red ove bezobzirne i bezobrazne haraclije.

Prica o tome kako medju njima ima casnih ljudi ne pije vodu, iz prostog razloga sto su takvi u zestokoj manjini.

Sto se mene tice, policajac je neprijatelj na drumu. Zauvek.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ne valja forum na kome se ovako pise, coveka treba usmeriti da trazi neprijatelje na drugim mestima, sada vise ne etiketira samo policajce vec i sam forum.

Izvini ali mi smo se u vecini opredelili za neke drugacije vidove voznje i druzenja.

Guest farbach

znam da Zodiac gasira malo ostrije. Isto tako ne mogu reci da nije u pravu. Zadnji put su se trgli petog Oktobra i kada su videli da nikom dlaka sa glave nije falila, zajedno sa carinicima su pojacali na 10. Ovog leta u Mitrovici motore  najvise najvise voze i kupuju "milicioneri"i. Stedljiv svet.  Ko ne veruje neka se raspita. To ne znaci da su motoristi cvecke i da su svi panduri losi.

Ajde da budemo fini pa necemo o ovome nego cemo se praviti blesavi, kada o nekoj stvari ne govoris ona ne postoji.

• Svrati ponekad, 436 postova

Ja o policiji mislim sve najbolje, a o policajcima u Srbiji sve najgore!!! Cak sam jedno vreme mislio da promenim posao kojim se bavim vec dugo vremena samo zbog njih.

Svaka cast uff-u podstakao me je da u buduce ne budem malodusan u situacijama slicnim njegovoj. I oni su nasi, kakvi god da su, ako ih mi ne popravimo, ko ce?

• Svrati ponekad, 105 postova

Ljudi jasno je da ima nedostataka i propusta kako kod policije tako i kod ostalih sluzbenika a i uopste i u  zivotu, pa da nema loseg dobro se ne bi ni prepoznavalo,

a ovo sto  se desilo Uff-u je KATASTROFA moglo je da snadje svakoga od nas ali to po meni i taj cin  ne treba da utice ma neki vid generalizacije policije .......

Covek treba da se zali i ima podrsku svih nas sa foruma ! makar i dosli sa 50 bajkova ispred te cukarice ...........makar i ne izgurali nista cisto da se vidi da je masa bajkera upoznata sa tim i da se ne ponovi !

Pisao sam u par tema o problemima sa policijom  i kada vratim  film nazad pa ja sam u 95% slucaja zaista bio krivac  :( ,ali sa pridoslicama sa kursa  retko kada sam imao kontakt..........par puta su dizali lampicu i pokusali da me zaustave sa motorom ali ...........,Znam samo da cu se iznervirati sa njima , dok je saobracajna nesto drugo ........bar tako mislim...........

Zodiac je za neke stvari u pravu licno o nekim njihovim vecim  propustima u radu,, pisao sam i ja nesto o tome  , ali mislim da je ministar odbrane nema nikave veze sa ovlascenim licima  on je jedan obican ljigav  politicar kao i svi ostali  i oni ce se menjati a ljudi koji rade u policiji ostaju godinama.........i ima bagre ali ima i OK ljudi koji rade svoj posao !

pozdravljam

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: DR 650

Ponekad, naidjem i na nekog finog i kulturnog i bas  se prijatno iznenadim... Ali, u vecini slucajeva nailazim na one sto se kriju iza zbunja, i istrcavaju pred kola kao blesavi jedva cekajuci da ti nadje nesto da pise kaznu, ili da ti uzme koji evro kao mito... A to kako vole da se prave pametni je posebna prica...

Skoro me jedan uhvatio na radaru, dozvoljeno 60, ja iso 75, OK kriv sam, pise jedan od njih kaznu, a ovaj drugi me pita:"Priznaj da nas nisi ocekivao na kisi?" (uzgred padala je kisa) ja cutim i razmisljam kakvo je to pitanje, a on pocinje da se kliberi kao blesav, smeje se naglas, smeje se tako dobrih 2 min., ja sa zenom i kevom u kolima, gledamo se i pitamo sta mu je toliko smesno, ma iskida se covek od smeha...(valjda mu je smesno kako me zajebo jer sam ja toboze mislio da nece da zaustavljaju na kisi) I sta mogu da mislim o takvim tipovima, obican olos!

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

bilo bi  jako glupo da se ovakava tema zakljuca,verujem da to niko od vas ne zeli

sto se tice razmisljanja,i svih ovih rasprava u vezi milicije,slozicecete se da to nevodi nikud,mislim da vodi samo ka gorem,ja nisam pristalica,a i nisam takav covek da govorim nekom kako sta treba da kaze,u ovom slucaju da napise,a dok sam na ovom forumu,naisao sam na stotine postova koji po meni nisu imali nikakvog smisla,neki su mi bas i smetali,ali imam toliko privatnih zajebancija,problema i muka,da sigurno nebi trosio svoje dragoceno vreme,da bih se pripirao s nekim to jeste tako,to nije tako

pozdrav za sve

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Svako od nas posveti određenu energiju i određeno vreme nekim stvarima u svom životu. Meni je ovaj forum relativno bitan, tako da trošim svoje dragoceno vreme na mamlaze koji ga prljaju.

• U prolazu, 81 postova

"Iz takvih razloga ne zelim da se pravim strasan raznoraznim pisanjem koje ce neko upiti kao sundjer i kasnije nastradati zbog toga kada na ulici pokusa da interpretira taj upijeni deo."

Mislim da je ovo kljucna recenica...

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

@Zodiac

Treba da se pise, ali ne i da se vredja sve i svako. Nisu svi isti!!!

Pa na forumu imamo momke koji rade u policiji, jel' i njih svrstavas pod sve ono vec navedeno???

Licno znam jednoga i smatram da je decko veoma korektan.

Lancia88 je samo rekao da ne generalizujes i da ne preterujes. Nista vise.

• U prolazu, 75 postova

Poslednje tri recenice su ujedno i odgovor na ovo sto je napisao lancia88. Mozda imamo drugacije pristupe, ali sam svojevremeno prelazio i po 70.000 godisnje, i odlicno znam sta i kako radi nasa saobracajna policija, otud pomanjkanje takta kada su ovakve stvari u pitanju, bas zato sto znam da ne postoji ni trunka dobre volje da se bilo sta promeni. To su isti oni ljudi iz devedesetih, niti su se promenili oni, niti njihov sistem vrednosti i 'rada', a takvi su bas zato sto im se vecito dopusta da rade sta im padne na pamet, jer konsekvenci, bar za njih, svakako nece biti. Opet ponavljam, dok god na sudu rec policajca ima vecu tezinu od reci gradjanina, a to je redovan slucaj, nemamo o cemu da razgovaramo. Znam X ljudi koji su bili zestoko osteceni, i osudjivani za ono sto nisu napravili, kome oni da se zale? Nemaju pravo ni da ukazu na to sto im se desilo, cuti i trpi, policija je to, a sa njima se ne kaci, plati i vozi dalje. Nece moci, bar ne kod mene. Ko je spreman da to trpi, ok, postujem, ali ima i onih koji nece, pa ne treba da te iznenadjuje kada se oglase. Zasto uskracivati pravo nekome da bude revoltiran, kada je objektivno ostecen, i dokle ta igra u rukavicama? Opet podsecam, te ljude, od pozornika do nacelnika, placamo svi mi, to je drzavna sluzba. Zato je valjda normalno da se iznerviram kada vidim da sluzbeni automobil koristi za zajebanciju, jer sam mu ja platio i gorivo, i automobil. Zato je valjda normalno da ocekujem da se prema gradjanima odnose sa postovanjem, umesto sto ih tretiraju kao dileje kojima treba oteti pare, i sikanirati u svakoj prilici.

• jedan od DDMZ, 818 postova
  • Motocikl: R, gsx R

Hvala svima koji su na ovaj ili onaj način pokušali da diskusiju vrate na kolosek.

Sad ću da sklonim većinu postova a "zodiac"-u najozbiljnije upozorenje. Jasno je zašto.

Editovan je text koji se poziva na obrisane postove.

NeshaXX

Cenim, kao što Sale napisa, drugačije stavove. Demagogiju i prosipanje pameti - ne.

Zvezdice? Savršeno me zabole za njih. Da mi je do toga, pisao bih mnogo više. Kao što rekoh, kvantitet/kvalitet...

Ko je rekao da je meni više stalo do foruma nego nekom drugom? Ja sam napisao da mi je do foruma stalo toliko, da ću posvetiti svoje vreme i energiju dešavanjima.... nisam se poredio ni sa kim. Čitaj. Pažljivo.

• U prolazu, 75 postova

@Zodiac

Treba da se pise, ali ne i da se vredja sve i svako. Nisu svi isti!!!

Pa na forumu imamo momke koji rade u policiji, jel' i njih svrstavas pod sve ono vec navedeno???

Licno znam jednoga i smatram da je decko veoma korektan.

Lancia88 je samo rekao da ne generalizujes i da ne preterujes. Nista vise.

I ja znam jednoga sto je veoma korektan i prijatan za druzenje, sa covekom uvek rado popricam, dobar drugar, posten covek, otac dvoje divne dece.

I? Sta sad? Zbog nekolicine takvih, a svako zna ponekog, treba da se cuti o ogromnoj vecini drugih, koji su susta suprotnost?

• U prolazu, 75 postova

Slusaj, ocigledno je da su nam stavovi dijametralno suprotni, i tesko da cemo se sloziti oko bilo cega. Nije mi bila namera da bilo koga dodatno obrazujem, svi smo odrasli ljudi, vec sam samo rekao ono sto mislim. Zastupati svoje stavove i svoje misljenje, pa makar ono bilo i pogresno iz tvoje vizure, nije tako losa stvar. Bolje stav, nego bez njega.

Imam samo jedan poriv, a to je da ti se izvinim zbog upucene psovke, nije bilo u redu, to inace u zivotu ne radim bez dobrog razloga, a rasprava na forumu svakako nije dovoljno dobar razlog za to. Za sve drugo, tesko da ce nas diskusija negde odvesti.

• Drug član, 1392 postova

Ljudi cemu sve ovo?

Ja sam samo hteo da podelim sa vama moju srecu u potencijalnoj nesreci,da trazim savet,da vas upozorim....

Ima i dobrih i losih ljudi u svakoj profesiji (mada u policiji to ne bi smelo biti-ali to je utopija) ne vredi raspravljati se o tome - ne na taj nacin (za to je pm),nije lepo,steti ugledu foruma

Takodje mislim da svako ima pravo na svoje misljenje i da treba da ga iznese javno a ostali mogu da se sloze ili ne.

Samo bi svako od nas trebao da pripazi na nacin na koje to misljenje iznosi da ne bi doslo do ovakvih situacija

Najzli,Dex hajde uredite ovu temu da lici na nesto jer mislim da je previse vazna da bih je zakljucao.

Slazete li se?

Slusaj, ocigledno je da su nam stavovi dijametralno suprotni, i tesko da cemo se sloziti oko bilo cega. Nije mi bila namera da bilo koga dodatno obrazujem, svi smo odrasli ljudi, vec sam samo rekao ono sto mislim. Zastupati svoje stavove i svoje misljenje, pa makar ono bilo i pogresno iz tvoje vizure, nije tako losa stvar. Bolje stav, nego bez njega.

Imam samo jedan poriv, a to je da ti se izvinim zbog upucene psovke, nije bilo u redu, to inace u zivotu ne radim bez dobrog razloga, a rasprava na forumu svakako nije dovoljno dobar razlog za to. Za sve drugo, tesko da ce nas diskusija negde odvesti.

Da li ovo piše isti čovek? E, ovo je civilizovana poruka. Prihvatam tvoje izvinjenje, i izvinjavam se i ja tebi zbog provokacije. Da si ovako lepo pisao i ranije, ne bih pogrešio i pomislio da ima potrebe da se spuštam na taj nivo. Eto...  :)

Različiti stavovi - pa naravno, svet bi bio jedno strašno mesto kada bi svi isto mislili. Jedino je sporan način iznošenja i branjenja stavova. Nadam se da bi smo lepše diskutovali da smo se, nekim slučajem, sreli uživo...

Nego... Što se policije tiče - verovatno sam imao veliku sreću da su, kad god sam imao kontakt sa njima, bili (bar) OK, a u većini slučajeva korektni, ponekad čak i ljubazni. Naravno da ima neprimerenog ponašanja u službi. U to ne sumnjam, i ne tvrdim da su generalno ovakvi ili onakvi. Neko koje imao nesreću da naleće na nezgodne policajce, donekle opravdano misli da su svi takvi. I ja bih mogao da, donekle opravdano, mislim da su svi korektni, ali se trudim da ne zasnivam zaključke isključivo na osnovu ličnog iskustva, pa bilo ono maleno ili ogromno. Isto tako, mislim da postoji još jedan faktor u tim situacijama - verujem da prosečan policajac bira kako će nastupiti prema licu koje legitimiše na osnovu delanja tog lica - molim pripadnike policije da se uključe, cenim da je to možda i propisano... Na kraju krajeva, ako ćemo pravo, policajac nikad ne zna sa kim ima posla, i radi sopstvene bezbednosti bi trebalo da pristupa svakom kontaktu kao da je preko puta njega opasan lik... Ako mu ti uzvratiš istom merom, epilog je jasan. To, naravno, ne brani skotove među njima koji misle da su bog i batina... (čisto da ne bude da ih a priori branim i ljubim  ;))

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Strasti su se razbuktale a od razlika u stavovima značajnija su zajednička gledišta kojih ovde takođe ima, samo su nekako izgubila u razlikama...

Ne treba puno pameti da se razlike uoče, različitih smo godina, vozimo različite motore, neki voze automobile a neki ne, različitih smo profesija , radnog i životnog iskustva, mesta stanovanja i uslova odrastanja, finansijske i kupovne moći, obrazovnog nivoa, nacionalne i verske pripadnosti... Pridavanjem važnosti razlikama svi su na šteti, forum, članovi zbirno i pojedinačno, Uff koji ipak ima određen i realan problem...

Mislim da je veličina ljudskosti u tome kako se razlike prevazilaze a da ovakvi forumi postoje da bi se negovale i razvijale sličnosti.

Eto, npr. niko nije ni na koji način rekao da je Uff nešto pogrešio. Svi su na raspolaganju da pomognu. Umesto da se bavimo radom policije u celini ovde imamo jednog određenog i identifikovanog izgrednika kojeg niko nije pokušao da odbrani, računajući i njegove kolege. Sigurno je da mnogo njih nevalja ali smo ovog navatali, ovaj je pao... Znači, bavimo se jednim jedinim policajcem za čiji propust imamo dokaze. Svi smo se složili da je potrebno ući u zakonsku proceduru prijave nesavesnog policajca što je Uff i učinio.

I sada šta dalje? ??? ??? ???

Uff, da li su ostavili kontakt telefon ili neki drugi način kako bi mogao da se informišeš šta se radi, dokle se sa tim stiglo kao i šta predstoji?

Procedura ima pravila koja se temelje na nekim zakonima a ovde nam nisu iznesena pa ako ih neko zna neka navede, biće laše Uff-u ali i svima ostalima.

Lepo i korisno bi bilo da ovaj postupak ispratimo do kraja a ne da sami sebi zaključamo rešenje.

Uff, kako ćemo, šta dalje?

• Drug član, 1392 postova

Uzeli su moj kontakt telefon i rekli da ce me zvati kad zavrse svoju istragu, tako da cekamo poziv.

Ne znam kad ce to biti ali cu definitivno javiti cim me pozovu.

Ne zelim da bilo koga razapinjemo na krst vec da se odgovorni kazni za svoj postupak.Svi mi imamo slobodu izbora ali pre nego sto izaberemo moramo biti svesni mogucih posledica i spremni da odgovaramo za svoje postupke.A kad si u uniformi onda je teret jos tezi jer predstavljas i drzavu a ne samog sebe.On je odabrao verovatno ne razmisljajuci previse ili ne na odgovarajuci nacin.Dobro je sto niko nije povredjen.

Njegovu kaznu neka odredi njegov predpostavljeni ili oni koji su za to zaduzeni a u to se niti razumem niti zelim da se mesam jer nemam prava nikom da sudim.Mada ako ga posle ovog sretnem u civilu u ulici gde zivim ima odmah da mu presudim jer sigurno nije dosao da mi se zahvali ili da sa mnom razgovara uz pice.

Znam samo da ako me pozovu na kako bih to nazvao "suceljenje" ili citanje zapisnika i ispostavi se da su mnogo lagali i smislili neku pricu da bi on prosao nekaznjeno lepo cu da ih upozorim (ne da im pretim vec da im fino nagovestim) na moguce naslove u novinama,tv-u i invaziju bikera u okolini policijske stanice a ako se to desi onda ce im mnooogo gore biti, jer kad javnost sazna tad postaje manje vazno da li je to istina ili ne i da li ce se taj policajac kazniti ili ne jer je ugled cele stanice otisao u k...  kanalizaciju

HVALA svima na podrsci.Lep je osecaj kad znas da nisi sam

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja