Jump to content

Moto Zajednica

Vaša najkritičnija situacija u ovoj godini

Recommended Posts

  • Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3622 postova
  • Lokacija: Niš / Donji Adrovac
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Evo, prođe i ova godina. Namerno ne kažem sezona jer ima i onih koji motor voze stalno.

Tokom vožnji svi smo dolazili i u problematične i opasne situacije, bilo svojom, bilo tuđom krivicom, a iz kojih smo se (pošto smo u mogućnosti da ovo čitamo ) izvukli, sa više ili manje uspeha i posledica.

Ne bi bilo loše da opišemo te događaje (sa komentarom o eventualnom ličnom "doprinosu" nastanku takve situacije. Dakle šta smo učinili loše, šta dobro i šta smo još mogli da učinimo bolje?

Mislim da bi smo iz opisa ovih događaja možda mogli nešto i da naučimo. U svakom slučaju, ne škodi. A ako ne škodi .... .

Da počnem prvi: U proleće sam imao jedan lakši pad (bez tuđe krivice i bez posledica), pre desetak dana sam opet imao pad (ovog puta mi "pomogao" auto koji me odgurnuo). Par oteklina i ništa.

A potencijalno najopasnija situacija u kojoj sam se našao je nastala isključivo mojom krivicom i ogromnom srećom bez posledica.

Dana 18.09.2011. sa grupom drugara iz Niša i okoline krenuli motorima na prelaz Jarinje (da damo podršku braći na barikadama). Vozimo uglavnom 80-90km/h, ali jedan od drugara ima nekih problema i teško prati ostale. Cela grupa se povremeno zaustavlja da ga sačeka. U međuvremenu jadnik se vuče i kasni i po par kilometara iza ostalih. A ja sam sebi uzeo u zadatak da budem "vezni" vozač, odnosno da idem iza grupe, pratim situaciju sa ovim drugarom i pričekam ga povremeno. Uglavnom sam bar 50% vremena gledao u retrovizor ili preko ramena.

Na delu puta prema Jošaničkoj banji (mislim da se u blizini nalazi mesto Koznice) iz desne krivine izlazim u veoma dugačku i relativno blagu levu krivinu. Vozim oko 80-90km/h. Dalje ispred mene neki kamion, leva strana puta obrasla drvećem, pa ne vidim gde i kako kako se završava ta krivina. Gledam u retrovizor, a drugar se ne pojavljuje? Krivina u kojoj sam postaje oštrija pa usporavm, a ujedno u retrovizoru vidim sve kraći deo puta iza sebe. Pa se okrenem i gledam preko levog ramena unazad. Drugara nema? I onda ponovo pogled napred i na nekoliko metara ispred sebe vidim auto u čiji ću levi bok da udarim za par sekundi! Vidim "izbečene" oči vozača i saputnika na zadnjem levom sedištu! A verovatno su i oni videli iste takve oči ispod vizira moje kacige. Desilo se to, da sam ja (dok sam "zevao" unazad), iz leve krivine uleteo u izuzetno oštru i dugačku (180%) desnu krivinui, uz to na nizbrdici. A pri tom sam još uvek bio u levom nagibu! Tako se desilo da se automobil koji se kretao iz suprotnog pravca (svojom trakom) našao bukvalno popreko ispred mene. Iza njega je bila kolona vozila. Bio sam siguran da ne mogu da izbegnem udarac u ovaj auto. Ipak sam naglo "cimnuo" guvernal ulevo i motor je oštro "zalegao" udesno. Toliko oštro da ja telom nisam uspeo da to ispratim (zbog inercije), pa se desilo da je motor u oštrom desnom nagibu a moje telo gotovo u suprotnom. Čudo jedno, ali nisam pao (što sam očekivao) i uspeo sam da nastavim kretanje pored samih točkova tog automobila i sledećeg u koloni. Između tog drugog auta i kamiona koji je bio iza njega napravio se dovoljan prostor, pa ja ispravljam motor i presecam preko suprotne trake i izlazim na nekakav zaravnjeni i utabani deo pored puta. I uspevam da se zaustavim bez pada. Ovo sam uradio iz razloga što sigurno ne bih uspeo da (u onakvom neprirodnom položaju) prođem celu krivinu, već bih se sigurno zakucao u nekog. Sačekao sam drugara i nastavio vožnju. A sledećih dvadesetak dana me je bolela kičma zbog naglog trzaja prilikom manevra "izbegavanja". I sada kad se setim osetim grč i bol. A u momentu dešavanja zaista se nisam ni malo uplašio niti "uzbudio" i odreagovao sam najbolje što je u toj situaciji bilo moguće. Ali sam zato pre toga zaista suviše riskantno vozio i napravio gotovo katastrofalnu grešku.

Samo delić sekunde (ako "zveramo" okolo) dovoljan je da nas "iznenadi" nešto što je ispred nas. A ako nas u tom trenutku i sreća napusti ...... !?

Za mene još jedno veliko iskustvo. Nikom ne želim slično.

  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 222 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW R1100RT

Dobro si prosao hvala Bogu :takoje:

Ja budala pri 80km/h setim se da mogu malo da pruzim noge posto smo neplanirano krenuli malo dalje , vozim u grupi unutrasnjom i nogom ne mogu da spustim prednji levi fuzaster pa se sagnem i rukom ga pomerim medjutim predjem na drugu stranu kolovoza a iz suprotnog pravca ide astra on malo desno ja nazad desno i za dlaku nije bilo tako strasno koliko je bilo glupo :staa: i sad se najezim od sopstvene gluposti ! :care:

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1604 postova
  • Lokacija: NBG
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

aauu žile ja ožedneh dok sam čit`o, i prepip`o sam kičmu :/, na sreću nisam imao nekih kritičnih situacija, uglavnom vozim k`o baba. меđutim sam se par puta prepao zbog kasnih iznenadnih kočenja, u poslednjem trenutku i pri malim brzinama. krivci su šljašteći minići prelomljeni u struku. tako da to treba zakonom zabraniti i strogo sankcionisati,jer odvlači pažnju vozača. :)

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova
  • Lokacija: Padova, Italy
  • Motocikl: R1200GS

Moja kriticna situacija je bila posle sarmi u kisachu. Kad sam se vracao kuci toliko mi je grgeljao stomak da sam mislio da cu se usrati na motoru i tako ulitan izazvati neku saobracajku. Bese bas gusto, ali Bogu hvala stigoh kuci i sve je dobro proslo.

 

Eto, priroda se nekad bas poigrava sa nama.

  • Podržavam 15

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 222 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW R1100RT

Moja kriticna situacija je bila posle sarmi u kisachu. Kad sam se vracao kuci toliko mi je grgeljao stomak da sam mislio da cu se usrati na motoru i tako ulitan izazvati neku saobracajku. Bese bas gusto, ali Bogu hvala stigoh kuci i sve je dobro proslo.

 

Eto, priroda se nekad bas poigrava sa nama.

 

Imas dobar enduro nije ti problem saobracaj , kroz njive i livade samo sibaj :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12115 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

U prinicpu nemam opasnih situacija, ali dve sam zapamtio.

 

Pocetkom aprila prosle godine smo isli do Sarajeva, a odatle za Kiseljak, po gume za Afriku. Na izlazu is Sarajeva prema Kiseljaku, vozim i stojim da malo opruzim noge i odmorim sedalo :) Ispred mene kolona. Odjednom auto ispred mene pocinje naglo da koci i bez migavca (koliko se secam) krene u levo. Da sam sedeo, ispratio bih odmah adekvatnim kocenjem, medjutim stajao sam i trebalo mi je neko vreme. Video sam udarac u auto, ali sam ipak nekako stao.

 

Druga situacija je od pre mesec dana mozda. Vracam se sa posla, ulaz u Lazarevac. Neka devojka ide pesackom stazom u istom smeru kao i ja i ne mogu da je ne pogledam. Prolazim je i pokusavam da je osmotrim u retrovoizoru. Odjednom, ispred mene na par metara auto koji stoji (poslednji auto u koloni ka semaforu) a ja na oko 50-60 na sat... Nabo sam i prednju i zadnju, ABS je vristao, mozda sam i ja :) Smatrao sam da ga 100% udaram i neverovatno je sta prodje kroz glavu coveku za taj delic sekunde. Pomislio sam, u nekoj skracenoj verziji, eto, toliko sam prosao i konacno cu doziveti udes, ajd da vidim kako je to. Auto je sve blize i kad sam vec ocekivao udarac - GS je stao. Stao sam na mozda 5cm od branika tog auta.

 

U obe situacije sam ja iskljucivi krivac.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 190 postova
  • Lokacija: Toronto, Ontario, Canada
  • Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400

Svaki udes posle koga mozes da ustanes je dobar udes.

 

Ove sezone sam presao oko 30.000Km po skoro celom severnoamerickom kontinentu I moram da se pohvalim da nisam imao ni jedan "Oh shit!" trenutak. Bandit mi je pao dva puta u mirovanju, ali na to sam navikao i vise se ne uzbudjujem - samo izvadim rezervne zmigavce :).

 

Najblize kriticnoj situaciji sam bio na izletu do jednog predivnog vidikovca u planinama iznad Doline Smrti i Julu. Cetrdeset stepeni u hladu koga nigde nema, 20 kilometara puta koji ne moze da se klasifikuje ni kao makadamski i kojim mozda prodje jedan dzip nedeljno.

 

IMG_7549.JPG

 

Ostre krivine, strme uzbrdice, provalije... Oblio me hladan znoj kad sam pomislio sta mi sleduje ako mi ovo kamenje ostro kao zilet isece gumu. I do deset kilometara pesacenja kroz najtoplije i najsuvlje mesto na zapadnoj hemisferi - u sred dana, u Julu! Da sam tamo "pao", nasli bi mi izbledele kosti posle deset godina, kao onim Svabama sto nastradase '96-te. U glavi sam preracunavao da li imam dovoljno vode da prezivim do asfalta gde bi mi se sansa da me nadju osetno povecala (prodje bar jedan auto na sat). Znalci kazu da je pod tim uslovima za mirovanje u hladovini potrebno oko 4L vode na sat. Ja sam imao oko 5L, sto znaci da moje sanse da prezivim eksponencijalno teze nuli posle samo 3-4Km. Zvuci previse alarmantno, ali jednog turistu su nasli mrtvog samo cetiri sata posto je krenuo u setnju sa dva litra vode. Ruku na srce, ljudi u Dolini Smrti umiru vrlo retko, ali kad se svi faktori urote... Dobro je da sam bar Park Ranger-ima rekao gde idem...

 

Elem, sve se dobro zavrsilo, a na kraju sam bio nagradjen fenomenalnim pogledom na Dolinu i neopisivim kombinovanim osecajem postignuca i samoce.

 

IMG_7501.JPG

 

IMG_7512.JPG

 

IMG_7531.JPG

 

Povratak je bio laksi, iako je uglavnom nizbrdo (ne znam za druge, ali meni je lakse da na rastresitom ili klizavom terenu kontrolisem motor gasom nego kocnicama). Da li bih isao opet? Apsolutno! Sledeci put cu da pokusam da prenocim na vrhu - da vidim i zalazak i izlazak sunca iznad Doline Smrti:

 

IMG_7317.JPG

  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • BJB Maxi Scooter Club, 1515 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Versys buljavi

19.09 vožnjica sa drugarima Maxi skuterašima u Sunčanu reku (Banja Koviljača), da sad ne dužim... ali sam katastrofalno loše procenio duplu krivinu i ušao prebrzo (za moje vozačko umeće) već u prvu krivinu, nekako je savladao ali je druga bila neosvojiva, trenutna blokada u rukama i glavi i dok sam umesto o svojoj lobanji razmišljao o slomljnim plastikama na motoru , samo sam u trenutku provalio da mogu da produžim pravo iz krivine na neki sporedni puteljak, izlećem iz krivine na blatnjavi putić pun rupa i šljunka, počinjem onako pogubljen da kočim motor počinje da se zanosi... i tu dolazimo do najbitnije stvari pročitane na forumu, a još jednom se ovako javno zahvaljujem kolegi Furious Pandi koji je do detalja i vrlo slikovito opisao "California Superbike School" ....

Citiram

" Problem nastaje kada vozač pokušava da se suprotstavi zakonima fizike kojima se motor pokorava. Prvo, motor je jači od čoveka (jedna konjska sila, 15, 50 ili preko 100 KS je jače od čoveka). Drugo, vreme za reakciju se meri milisekundama. Zato važi pravilo, veruj motoru, vozi opušteno, ne steži korman. "

"U kritičnoj situaciji koju sam naveo u prvom pasusu (točkovi idu cik-cak), najbolja reakcija je da se pusti volan i da se motoru dozvoli da sam odradi svoj posao – da se smiri. Pokušaj kontre ili stezanja kormana, destabilizuje motor i on još više podivlja"

"Pustio sam za trenutak volan i motor se vratio u normalu"

 

I to me je spasilo, oslabio sam malo taj grčeviti stisak i sve je bilo baš kako treba... Motor se ispravio i produžio pravo, a ja ostadoh na njemu

 

Jedini problem tog dana su bile male porcije dimljene teletine ali to je već druga priča.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Never drive faster than your angel can fly, 108 postova
  • Lokacija: Louisville KENTUCKY; EU
  • Motocikl: Harley Davidson, cbr 1000 rr

Svaki udes posle koga mozes da ustanes je dobar udes.

 

Ovo ne važi uvijek. Imao sam poznanika, koji je u blagoj krivini pao s motora. Pad nije bio težak, ni brzina velika. Čovjek bi rekao nije mu ništa. On je odma ustao i baš tako rekao, nije mi ništa, dobro sam i otišao da pogleda kako je prošao motor. Nakon nekoliko sekundi je pao a nakon nekoliko sati umro je u bolnici. Čuo sam za još nekoliko sličnih slučajeva. Valjda šok uradi svoje :neznam: .

 

Ja inače ove godine nisam imao nijedne ozbiljnije kritične situacije.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 108 postova
  • Lokacija: Pozarevac
  • Motocikl: Kawasaki versys

Pa odnosi se na sve godine voznje motora. Dan kada sam poceo da volim motore, je najkriticniji moment u celom zivotu. :moto3: , A "sitnica" ima mnogo. :zdravo:

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Šljivotres, 72 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: BMW R1100R

uh... ja sam imao 2 situacije koje su me gadno oznojile, i obe u gradu (BGD). U prvoj situaciji sam se kretao iz grada Visnjickom ka Visnjickoj Banji i na semaforu pre GSP garaza isece me Volvo koji se kretao iz pravca Visnjice i skretao u Mirijevski Venac (klasicno oduzimanje prednosti). Gazenje obe kocnice, proklizavanje i lelujanje zadnjeg kraja, niz psovki pod kacigom i prodjoh dobro bez pada, mada sam ostavio dobar komad sare zadnje gume na asfaltu. Druga situacija, miting SNS u centru, izlazim levom trakom iz tunela kod Zelenjaka, a u desnoj traci (preko puta Mc Donaldsa) stoji Golf 4 (u smeru ka Brankovom mostu) i drzi ukljucen levi migavac oce polukruzno da okrene preko pune i da se vrati u tunel, i ja ga skontam sta mu je na umu, svirnem mu i ablendnem i on stane, kad nije proslo sekund a on tacno ispred mene krenu u polukruzno... i opet gazenje obe kocnice i opet proklizavanje.... al ovaj put se prednjim tockom zakucam u njegov zadnji branik (bocno) i nekim cudom ostanem uspravan i ja i motor... ja u soku, ovaj zbrisao odmah, vozac GSP-a na stanici kod Mc-a se krsti i rukama i nogama, pogledam motor vidim sve ok i produzim dalje...

 

pouka: ne jurcaj u gradu imas vece sanse, i kad pomislis da upotrebis sirenu a ti koci!

  • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 190 postova
  • Lokacija: Toronto, Ontario, Canada
  • Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400
Ovo ne važi uvijek. Imao sam poznanika, koji je u blagoj krivini pao s motora.

 

Naravno da ne vazi. Izreka se shvata u prenesenom smislu i sa umetnickom slobodom. :hej:

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1055 postova
  • Lokacija: Novi Sad-Sabac
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Evo da i ja podelim zajebanu situaciju, svojom greskom napravljena.

 

Vraćao sam se sa skupa iz KM i negde u posle Čačka ulazim u tunel i tu nastaju problemi. do tada sam vozio otvorenim putem i imao sam naocare za sunce i to prilicno tamne. Pri ulasku u tunel mrkli mrak, a kolona dolazi u susret a tunel ima i krivinu. Da zlo bude vece u Čačku mi se otkaci sajla kvacila, ja mislio pukla ne smem da stanem, a i usporavanje je kriticno, jer moram bez kvacila da saltam.

Srecom ostao sam pribran, a imao sam i dota sreće. Pratio sam svetla koja dolaze u susret ali u jednom trenutku sam se i priblizio suvise sredini puta. Onda sam vrdnuo levo i tu imao srece da za malo omasim ivicnak, da sam njega pogodio i ja i devojka bi završili pod točkovima.

Bas ovaj prvi tunel i dugacak, ali opet imao sam srece i odmah sam skinu o naocare.

Bogami dobro sam se uplasio, o suvozacici necu ni da pricam

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Vozim iz Zrenjanina za NS, put nov, letnje doba u podne, nigde nikog, brzina srednje zalosna da ne pregrevam masinu a i nigde ne zurim, na prvoj odlicno preglednoj raskrsnici posle mosta na Tisi a kod Zablja meni sa leve strane sa sporednog puta vidim dolazi auto sa kamp prikolicom, usporavam raskrsnica nemoz biti preglednija, ali i on staje, ok polako dodajem gas i produzavm dalje, kad on ponovo sada zustro krece i to u momentu kada sam bio da desetak metara od raskrsnice. Kocim sumanuto ali dzabe, jedva al jedva mu eskiviram kamp prikolicu na par centimetara od kraja. Stadoh koji minut da dodjem sebi, stignem dedu na uslaku u Zabalj, ono stranac Holandjanin sa zenom, nije me video izvinjava se naravno. Koji ce moj tu i kako je uspeo da me ne vidi i danas se pitam!

Mozda nekom pomogne da i cistu situaciju ne smatra nikad cistom!

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5900 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pre skoro 30 godina u Nisu : Idem sporednom ulicom i dolazim na raskrsnicu sa glavnom. Stajem jer mi sa leve strane dolazi zastavin kombi koji ima prvenstvo prolaza. Kad je kombi bio na 5 - 6 metara od mene, puca mi sajla kvacila, motor poskoci napred pravo pred kombi. Na moju srecu, vozac kombija je isao polako i uspeo da zakoci tako da me je samo udario u levi kraj kormana , nisam cak ni pao, al bese cupavo. Od tad vise nikad na raskrsnici ne stojim sa motorom u brzini !

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 952 postova

Često vozim na ivici pa "blizu" situacija ima na pretek mada se do sada nisam ozbiljno preigrao svojom krivicom. No prošli vikend me stvarno uhvatila panika, presuo sam ulja u viljušku i dobio tvrdje ogibljenje, tako se zaleteo u makazice i u odsudnom času neravnine na putu me protresu celog te mi kaciga spadne na oči. Umalo da mi šerpa dodje glave, zategao sam je još ali generalno imam problem jer mi je glava četvrtasta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3622 postova
  • Lokacija: Niš / Donji Adrovac
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

ratboy user_popup.png

Postavljeno Danas, 12:06 PM

 

 

Često vozim na ivici pa "blizu" situacija ima na pretek mada se do sada nisam ozbiljno preigrao svojom krivicom. No prošli vikend me stvarno uhvatila panika, presuo sam ulja u viljušku i dobio tvrdje ogibljenje, tako se zaleteo u makazice i u odsudnom času neravnine na putu me protresu celog te mi kaciga spadne na oči. Umalo da mi šerpa dodje glave, zategao sam je još ali generalno imam problem jer mi je glava glava četvrtasta.

Pod hitno da "zaobliš" (zaokrugliš) glavu!1lol.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post
  • Lokacija: Thessaloniki
  • Motocikl: BMW GS 650 DAKAR

Ajde i ja da opisem moja desavanja. Imam dosta situacija od kojih su sve komicne uz dosta srece osim jedne koja se dogodila prosle god.

 

Elem, ta situacija od prosle god se desila u paracinu, zapucao ja iz Thessaloniki za PN 1moto3.gif, stigao ziv i zdrav 1care.gif i sutra dan stavim brata na motor da ga provozam i isli smo iza busa i SRECOM primetim lika koji hoce da se okrene polukruzno pa usporim kad kako je bus prosao njega tako on pun gas, ja sirenu i kocnicu i krenem ulevo da ga zaobidjem i udari me branikom po nozi, srecom niti smo pali niti je motor ostecen, samo sam ja bio ogreban i isto tako momentalno sam se parkirao sa strane i krenuo da mu drzim predavanje o lepo ponasanju jer pokusao mene da okrivi jer brat nije imao kacigu 0staa2.gif1staa.gif1lud.gif Da ne krenuh da kocim na vreme ko zna sta bi bilo......

 

Poslednja situacija ovde u solunu, od 21.11.2011 (sve jedinice neke), uspavam se za posao 1zzz.gif i jurio motorom da ne zakasnim, i na jednoj raskrsnici katastrofa guzva, sad ja da budem mangup i ne zakasnim na posao udjem u jednosmernu ulicu (kontra smer) koja je duga mozda celih 300 metara ali obilazi semafor, e sad komedija, ta ulica je kaldrma i nekada je tu prolazio voz i jos uvek postoji pruga koja je u ravni sa ulicom, tako da ja sa nekih 40-50 tuda i upadne mi prednji tocak u prugu-sinu i ja se lepo onako gospodski srkljam moto2.gif, uganem zglob, motor i dalje parkiran ne popravljen itd... Pouka price, uvek ustajte na vreme za posao... 1oda.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ghost Rider, 65 postova
  • Lokacija: Toplicki okrug
  • Motocikl: Kymco KR-Sport

Ja imam bas malu kilometrazu iza sebe ali ipak dve kriticne situacije.

 

Prva situacija,iskljucujem se sa glavnog puta u sporedni u jednom naselju i dao sam levi zmigavac na vreme,prestrojavam se uz isprekidanu liniju i spremam da skrenem.U retrovizoru vidim auto iza mene ali nije krenuo u preticanje.

Sekundu...ali bukvalno sekudnu pre nego sto sam hteo da skrenem lik me pretice punim gasom :staa: Stao sam na sred tog puta za trenutak jer nisam verovao sta je uradio. Mogao je da me prospe po putu.

 

 

 

Druga situacija,vozim se sa komsijom i krenuli smo do jedne banje blizu naseg grada. Put je uzak,krivine ostre a vozila retko prolaze. Mi idemo oko 40-50kmh jedan iza drugoga. Komsija ide prvi.

U trenutku nailazi auto iza krivine i presao skroz na nasu stranu.

Komsija skace sa motora,auto skrece na drugu stranu i pravo u kanal...ja na obe kocnice ,zadnji tocak pocne da proklizava i bukvalno me pretice...uspem nekako da zadrzim i zaustavim motor i to na sredinu puta.

Sledecih 10 sekundi niko ne mrda. Meni su ruke i dalje stegnute,motor u brzinu,kvacilo i kocnica pritisnuti.

I vec pocinju svi da mrdaju,ovi iz auta se izvlace,komsija ustaje ceo oguljen i krvav,ja pomeram motor u stranu,srce bije,disanje ubrzano,zuji u usima...

Strasan je bio prizor dok sam ga gledao kako pada ispred mene. secam se te scene kao da se juce desila.

 

Hvala Bogu,svi su dobro prosli bez vecih povreda.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 12 postova
  • Lokacija: Beograd,Zvezdara,Olimp
  • Motocikl: Honda Shadow 750,Honda CB 500,Mondial 150

Uff,koliko situacija.....hm .....odakle da počnem....

 

Leto,2009. ja tek kupio novu đuntu,uprtio devojku pozadi i krenuo...od BGD uz lepi plavi Dunav,pa sledeći dan do Vlasinskog jezera e onda za malo da ne stignemo do Kopaonika... :staa2:

Negde pred uspon ka Kopaoniku,pičimo mi 80-90km/h,polagano sustižem šleper,izvidim levo čisto ko suza,nema vozila,dam levi migavac ,4.-a pun gas,stižem na pola šlepera,blagi uspon i kako se penjem navrh vidim auto idem mu direktno među rogove,kad frajer sa šleperom dodaje gas :zbunjen: :zbunjen: :zbunjen: Ja na sirenu pitam se dal je poslednji put pritiskam,nema druge gazim kočnice do kraja ne bi li se vratio iza šlepera,a face ljudi u kolima verovatno neću još dugo zaboraviti.....ne znam da li sam bio besniji ili usraniji.... :zbunjen: nakon par km sam obišao šleper,kulturno mu se naje... majke,pokazao srednjaka i nastavio....

 

Jesen,2011. krenem kod ortaka do Mirijeva,novim putem koji dnevno bar jedanput prođem što kolima što motorom,znam mu svaku pukotinicu.i danas se pitam koji mi k... bi da vozim tako sumanuto.Obilazio sam kolonu na punoj liniji u ne baš preglednoj krivini.i naravno iz drugog smera nailazi taxi ja u sendviču,malo levo malo desno,nekako se provučem a kako ni sam ne znam :zbunjen:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Super specialist, 5992 postova
  • Lokacija: Šumadija
  • Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R

...

Jesen,2011. krenem kod ortaka do Mirijeva,novim putem koji dnevno bar jedanput prođem što kolima što motorom,znam mu svaku pukotinicu.i danas se pitam koji mi k... bi da vozim tako sumanuto.Obilazio sam kolonu na punoj liniji u ne baš preglednoj krivini.i naravno iz drugog smera nailazi taxi ja u sendviču,malo levo malo desno,nekako se provučem a kako ni sam ne znam :zbunjen:

To se nama iz Mirijeva dešava barem 2-3 puta po sezoni. Jbg, krivudav, ok put, pa kad se nađe neko u kolima da pegla 35-40 na sat... zbogom pameti. :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja