markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Što samo da reklamiramo Nemce zar ne Čehe? Već znam što si se namestio u prvi red... sad će da počne... U pravu si, sto bi neko dao 460e i maltretirao se sa narucivanjem iz inostranstva, kad ima kod nas za 760e i nije neka razlika u ceni Eto vidiš Čehu Nije uspeo da izdrži... Pardon! Sa 10% popusta cena mu je 680 EUR kod nas sa sve SCG Route i garancijom od 2 godine u Srbiji. A ako čovek ima firmu ili nekog ko je ima, može da ga dobije za 576 EUR kada se odbije porez. Na žalost ne može da se skine cena SCG Route karte koja je bez poreza 66 EUR, ali tada bi cena bila 510 EUR. Ali dobro evo i računice za nemački zumo koji košta 460 EUR: + SCG 66 EUR (ako se kupi na firmu bez poreza). Ili staviš neku divča verziju pa se čudiš kako nema bulevara i Vrnjačke Banje. Znači 0-20 EUR u zavisnosti kako se snađeš i da li ćeš platiti da ti neki "stručnjak namesti" kartu. + Carina oko 100 EUR? Ma dobro evo 50 EUR. Ili ajde i ne mora da se plati ako prošvercuješ. Znači 0 ako si u tom fazonu. + Malo košta i put i vreme. Neka bude 0 ako ti ga plati mama, stric, ljubavnica ili firma. Ili ti neko ponudi da se džabe maltretira da ti uštediš 116 EUR (vidi dole). + Garancija koja ostaje u nemačkoj. Ne košta ništa, ali može da nastane problem ako se ne daj bože nešto desi. Dakle uz svo zezanje nemački uređaj te košta 460 EUR, a srpski 576 EUR (sa legalnom SCG Route kartom koju nemački nema). Ali da u pravu si. Isplati se Svako ima svoju računicu, a ja ne znam zašto ljudima uskratiti sve informacije? Zato što dežurni Aca i Skyrunner ne vole mene, Info Team ili Garmin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod Offa... Na osnovu ovoga što sam izdvojio mogu da zaključim da možda imaš staru kartu koju treba ažurirati ili nisi dobro prebacio karte SCG Route. Ako uopšte koristiš SCG Route, a ne neku drugu (City Navigator Europe recimo i sl.). Jer je nemoguće da nema bulevara u bilo kom gradu, a Vrnjačka Banja postoji i može se uneti kao adresa. Evo ovako, zainteresovao me je taj problem, pa sam probao da ga ponovim juce kuci, opet nije hteo da nadje V.B. kada idem na adresu, a bilo je kada idem na Cities. Medjutim, kada odem na Address, treba prvo da kliknem Cahnge Country, pa ponovo izaberem Srbiju, i tada ima V.B. Imam SCG Route licencu, updateovano na zadnju verzijju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ali dobro evo i računice za nemački zumo koji košta 460 EUR: + SCG 66 EUR (ako se kupi na firmu bez poreza). Ili staviš neku divča verziju pa se čudiš kako nema bulevara i Vrnjačke Banje. Ahm! Da ponovim, imam legalnu SCG licencu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2036 Napisano Decembar 17, 2011 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dobro Markone, malo si previse karikirao. Ogromna vecina ovde nema firmu i tih 576e je skoro pa cista teorija. Isto tako vecina (ne ogromna) ima rodjake&prijatelje u Nemackoj i za mesec ili dva moze imati uredjaj ovde. Zasto bi placao carinu? Ubedjen sam da tako mali uredjaj niko ne bi ni pogledao na carini. Cak i da nemam rodjake ili poznanike tamo, tu je ebay i par ljudi koji za malu nadoknadu donose robu odatle. Tako da je realan odnos 460+66e (necemo pirateriju) naspram 680e (ako neko stigne da ubode popust jer je on vremenski ogranicen). Razlika je znaci 154e pa svako neka vidi da li mu se ti isplati ili ne. Bez popusta ovde (nije tako nerealna situcija) razlika je 234e ili tacno 50% vrednosti uredjaja u Nemackoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda jedina slaba tacka 550 (pored malog ekrana koji mogu da zanemarim) je napajanje preko USB porta. Jos nisam video kombinaciju USB kabal&uticnica koja se nije posle par meseci razlokala od vibracija. Rezultat je prekid napajanja koji jede zivce. GPS uredjaj za motor se mora napajati preko cradle-a, namenskim kontaktima. E sad, posto se trazi kompromis na neke stvari se mora zazmuriti jednim okom. Ili na oba kad crkne USB kabal... Da potvrdim da i ovaj moj Nuvi1200 ima tako lose smisljeno napajanje u autu kroz mali USB. Cak bi mnogo bolje bilo da su stavili onaj "Г" usb prikljucak, tako da kabel iz uredjaja izlazi na dole, a ne iza uredjaja pod 90 stepeni. Prvo, sto je u voznji jako tesko ukljuciti napajanje kada vam se isprazni baterija, a drugo sto takav nacin prenosi vibracije i gravitaciju nezgodno na maleni USB prikljucak na uredjaju. U USA, 550 kosta 230evra, kod nas su cene prosto neverovatne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, sto se moga izbora tice, za sada Nuvi 550 i Dakota 10 bi mogli da mi zavrse sve potrebe. Da li mozda na netu postoji neki simulator uredjaja, gde bih mogao da vidim organizaciju menija i interfejs? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo kod Offa... Na osnovu ovoga što sam izdvojio mogu da zaključim da možda imaš staru kartu koju treba ažurirati ili nisi dobro prebacio karte SCG Route. Ako uopšte koristiš SCG Route, a ne neku drugu (City Navigator Europe recimo i sl.). Jer je nemoguće da nema bulevara u bilo kom gradu, a Vrnjačka Banja postoji i može se uneti kao adresa. Evo ovako, zainteresovao me je taj problem, pa sam probao da ga ponovim juce kuci, opet nije hteo da nadje V.B. kada idem na adresu, a bilo je kada idem na Cities. Medjutim, kada odem na Address, treba prvo da kliknem Cahnge Country, pa ponovo izaberem Srbiju, i tada ima V.B. Imam SCG Route licencu, updateovano na zadnju verzijju. Tako sam i mislio. Kada nemaš detalje koji ti trebaju koristiš u stvari City Navigator Europe kartu. Uradi sledeće ili odnesi kod Garmin dilera da ti to odradi: - update softvera uređaja - update SCG Route karte (ako nemaš 2.5NT koja je aktuelna) - isključi City Navigator dok koristiš uređaj po Srbiji ako prve dve stavke ne pomognu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ali dobro evo i računice za nemački zumo koji košta 460 EUR: + SCG 66 EUR (ako se kupi na firmu bez poreza). Ili staviš neku divča verziju pa se čudiš kako nema bulevara i Vrnjačke Banje. Ahm! Da ponovim, imam legalnu SCG licencu. Imaš za uređaj koji trenutno koristiš. Verovatno To bih mogao da ti potvrdim ako mi pošalješ ID broj uređaja (ne serijski broj). SCG Route karta je legalna kada se koristi na uređaju za koji je izdat 25 karakterni kod. Tu kartu ne možeš legalno da koristiš ni na jednom drugom uređaju. Dakle, morao bi da kupiš SCG Route da bi je legalno koristio na uređaju koji nije kupljen u Srbiji od legalnog dilera sa legalnom kartom SCG Route. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2036 Napisano Decembar 17, 2011 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, sto se moga izbora tice, za sada Nuvi 550 i Dakota 10 bi mogli da mi zavrse sve potrebe. Da li mozda na netu postoji neki simulator uredjaja, gde bih mogao da vidim organizaciju menija i interfejs? Ja takve stvari nalazim Na Youtube - otucaj u upiti Nuvi 550 i naci ces gomilu filmova - od raspakivanja uredjaja, preko prikaza mogucnosti i menija, do snimaka iz prakse. U USA, 550 kosta 230evra, kod nas su cene prosto neverovatne! U Nemackoj je 236e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Dobro Markone, malo si previse karikirao. Ogromna vecina ovde nema firmu i tih 576e je skoro pa cista teorija. Isto tako vecina (ne ogromna) ima rodjake&prijatelje u Nemackoj i za mesec ili dva moze imati uredjaj ovde. Zasto bi placao carinu? Ubedjen sam da tako mali uredjaj niko ne bi ni pogledao na carini. Cak i da nemam rodjake ili poznanike tamo, tu je ebay i par ljudi koji za malu nadoknadu donose robu odatle. Tako da je realan odnos 460+66e (necemo pirateriju) naspram 680e (ako neko stigne da ubode popust jer je on vremenski ogranicen). Razlika je znaci 154e pa svako neka vidi da li mu se ti isplati ili ne. Bez popusta ovde (nije tako nerealna situcija) razlika je 234e ili tacno 50% vrednosti uredjaja u Nemackoj. Ništa nisam karikirao. Vidiš ja mnogo više ljudi poznajem koji imaju privatne firme i mogu da kupe opremu na firmu i odbiju porez nego onih koji mogu da mi donesu nešto od preko bez naknade. Za carinu sam i napisao da je 0 i nisam je računao ako dobro pogledaš. Samo sam rekao da postoji rizik. ebay je čudo. Kolika je ta mala nadoknada? Eno imaš čoveka koji donosi u berzi pa ga pitaj. neka je 10 EUR i cena mu već ide na 470 EUR. Ne, ne... realno je 460 jer ako je neko spreman da se toliko drnda da iz Nemačke nabavi zumo što bi plaćao SCG Route? Budi realan. Naspram 576 EUR jer ti i dalje tvrdim da je lako kupiti uređaj bez poreza (meni lakše nego da organizujem dovoz iz Nemačke), a vremenski je ograničen i popust u Nemačkoj. Kada prođe popust pričaćemo o tome da li je realna razlika veća ili ne. Možda bude i manja, ko zna? Trenutno stanje je kako sam napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 17, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam firmu, ali mi navigacija qrcu ne treba za firmu, već za mene lično. Š'a ja da ra'im? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja takve stvari nalazim Na Youtube - otucaj u upiti Nuvi 550 i naci ces gomilu filmova - od raspakivanja uredjaja, preko prikaza mogucnosti i menija, do snimaka iz prakse. IZgleda, kriju nacin unosenja adrese u Dakotu. Moguce iz razloga koje je Markone naveo oko komplikacija oko unosenja adresa. U Nemackoj je 236e. mislio sam da pricate o Nuvi a vi ustvari o Zumo550. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Mozda jedina slaba tacka 550 (pored malog ekrana koji mogu da zanemarim) je napajanje preko USB porta. Jos nisam video kombinaciju USB kabal&uticnica koja se nije posle par meseci razlokala od vibracija. Rezultat je prekid napajanja koji jede zivce. GPS uredjaj za motor se mora napajati preko cradle-a, namenskim kontaktima. E sad, posto se trazi kompromis na neke stvari se mora zazmuriti jednim okom. Ili na oba kad crkne USB kabal... Da potvrdim da i ovaj moj Nuvi1200 ima tako lose smisljeno napajanje u autu kroz mali USB. Cak bi mnogo bolje bilo da su stavili onaj "Г" usb prikljucak, tako da kabel iz uredjaja izlazi na dole, a ne iza uredjaja pod 90 stepeni. Prvo, sto je u voznji jako tesko ukljuciti napajanje kada vam se isprazni baterija, a drugo sto takav nacin prenosi vibracije i gravitaciju nezgodno na maleni USB prikljucak na uredjaju. U USA, 550 kosta 230evra, kod nas su cene prosto neverovatne! Sada polako sklapamo mozaik... Nuvi 1200 dolazi sa lokalnom kartom ili bez nje u zavisnosti od zemlje gde ga kupuješ. Tvoj uređaj ako je kupljen u Srbiji je došao sa legalno instaliranom kartom SCG Route. Ništa više. Ako imaš City Navigator NT onda bi trebalo da si ga kupio legalno ili si ga naknadno "stavio" na neki od nelegalnih načina. Zatim, originalni Garmin 12V punjač ima L USB priključak na kablu. Ono što ti imaš ili nije originalni Garmin 12V punjač ili nije za nuvi 1200. Ovako izgleda original: Iz tih sitnih detalja se sklapa slika zašto neko nije zadovoljan Garmin uređajem, a po mom iskustvu razlozi su sledeći: - Skromno makar teorijsko znanje kako GPS uređaji rade. - Korišćenje nelegalnih karata ili legalnih karata koje su na neki način loše učitane (nije odabrana cela karta koja želi da se koristi). - Ne korišćenje usluge (uključujući i besplatne) ovlašćenih dilera za Garmin. Po sistemu - znam ja to bolje od njih. - Propuštanje da se uradi besplatan update softvera uređaja. Sam ili kod ovlašćenog dilera. - Korišćenje neoriginalne dodatne opreme kao što su nosači i punjači. U besplatne usluge našim kupcima spada sledeće: - Objašnjenje o svim detaljima i na šta treba da se obrati pažnja prilikom kupovine uređaja. - Update SCG Route karte svaki put kada se u uređaju zatekne starija verzija. - Update softvera uređaja svaki put kada se uređaj ponaša "čudno". - Savet kako da se reši neki problem ili podesi uređaj na najoptimalnije parametre za konkretan korisnikov stil vožnje. To su sitnice, ali onaj ko je naš dugogodišnji korisnik zna da te sitnice razlikuju zadovoljnog od frustriranog korisnika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, sto se moga izbora tice, za sada Nuvi 550 i Dakota 10 bi mogli da mi zavrse sve potrebe. Da li mozda na netu postoji neki simulator uredjaja, gde bih mogao da vidim organizaciju menija i interfejs? nuvi 500 serija: http://www8.garmin.com/buzz/demos/nuvi500demo.jsp Dakota: http://www8.garmin.com/buzz/dakota/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 21073 Napisano Decembar 17, 2011 Integrisan, 8727 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam firmu, ali mi navigacija qrcu ne treba za firmu, već za mene lično. Š'a ja da ra'im? Markone - nisi realan (mada te razumem i razumem čak i frustraciju). Kupovine ZUMA na firmu i posedovanje firme je specijalni slučaj i nije svakome na raspolaganju. Mnogo, mnogo lakše je na bilo koji način ZUMO nabaviti napolju i dopremiti u SRB, nego kupovina preko firme. Praktično, preko firme je ok samo za vlasnike (jer je zbog vrednosti nabavke ZUMO onda osnovno sredstvo firme i niko ti neće učiniti uslugu i nabaviti to preko svoje firme, a onda da ga nema fizički u slučaju kontrola). Prosto cena Garmina u Srbiji potpuno i uopšte nije konkurentna. Od kada Europe city navigator (od ver. 2012) ima i detaljnu kartu Srbije, više za 90% običnih korisnika ni SCG karta u domaćem bundlu nije prednost, već naprotiv (dodatni nepotreban trošak). Za one koji bi detaljniju kartu - opet ni SCG nije dovoljno dobra. Zato sam i rekao ranije - Garmin je u Srbiji u realnom problemu sa pozicioniranjem. Na moju žalost, doduše... Mi koji smo kupili ZUMO u Srbiji smo strogo specijalan slučaj i najbolje znamo kakve uređaje dobijamo (zbog malog uvoza i nepostojećeg lagera). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam firmu, ali mi navigacija qrcu ne treba za firmu, već za mene lično. Š'a ja da ra'im? Zezaš me? Ako imaš firmu, navigacija ti je "osnovno sredstvo" i ako je kupiš preko računa ili uzmeš gotovinski račun kada je kupiš za keš ili karticom možeš da odbiješ porez ako si u sistemu PDV-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Decembar 17, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan markone, zašto je Garmin toliko skuplji kod nas? Zbog bezobrazno visokih marži uvoznika (Infoteam) i/ili dilera ili zbog nečeg drugog? Priča o PDV-u ne pije vodu, jer se pri uvozu oslobađa strani PDV i dodaje naš, koji je među najnižima u Evropi, i onda se formira cena. Znači, sva je logika da kod nas Garmin bude i jeftiniji nego u EU, a situacija je dijametralno drugačija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan OK, uz uredjaj sam dobio legalnu SCG Route i legalni CN Europe NT. Sve je to lepo registrovano na sajtu i updateovano na poslednje verzije (firmware i karte). Nema nista nelegalno na uredjaju! Punjac je original Garmin, tako pise na njemu. Ima zelenu diodu sa gornje strane koja ulazi u upaljac. Znam kako se ubacuju karte. Dakle, Markone, kao sto vidis, sve je ispunjeno onako kako si ti napisao da treba. Mislim da je uzrok mog nezadovoljstva NAJVISE losa SCG karta. Kao primer bih ti naveo predlog MapSource programa za put od Jagodine do V.B. Vide se podesavanja rute. Pa pogledaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam firmu, ali mi navigacija qrcu ne treba za firmu, već za mene lično. Š'a ja da ra'im? Markone - nisi realan (mada te razumem i razumem čak i frustraciju). Kupovine ZUMA na firmu i posedovanje firme je specijalni slučaj i nije svakome na raspolaganju. Mnogo, mnogo lakše je na bilo koji način ZUMO nabaviti napolju i dopremiti u SRB, nego kupovina preko firme. Praktično, preko firme je ok samo za vlasnike (jer je zbog vrednosti nabavke ZUMO onda osnovno sredstvo firme i niko ti neće učiniti uslugu i nabaviti to preko svoje firme, a onda da ga nema fizički u slučaju kontrola). Prosto cena Garmina u Srbiji potpuno i uopšte nije konkurentna. Od kada Europe city navigator (od ver. 2012) ima i detaljnu kartu Srbije, više za 90% običnih korisnika ni SCG karta u domaćem bundlu nije prednost, već naprotiv (dodatni nepotreban trošak). Za one koji bi detaljniju kartu - opet ni SCG nije dovoljno dobra. Zato sam i rekao ranije - Garmin je u Srbiji u realnom problemu sa pozicioniranjem. Na moju žalost, doduše... Mi koji smo kupili ZUMO u Srbiji smo strogo specijalan slučaj i najbolje znamo kakve uređaje dobijamo (zbog malog uvoza i nepostojećeg lagera). Hmmm... daaa... Niko ne bi da uzme keš bez poreza, umanji dobit na kraju godine (i ne plati porez na taj iznos) kada otpiše uređaj, itd... Ajde da se ne pravimo naivni i budimo realni. Važi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 457 Napisano Decembar 17, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan markone, zašto je Garmin toliko skuplji kod nas? Zbog bezobrazno visokih marži uvoznika (Infoteam) i/ili dilera ili zbog nečeg drugog? Priča o PDV-u ne pije vodu, jer se pri uvozu oslobađa strani PDV i dodaje naš, koji je među najnižima u Evropi, i onda se formira cena. Znači, sva je logika da kod nas Garmin bude i jeftiniji nego u EU, a situacija je dijametralno drugačija. Ti si bar iz IT branše pa bi trebao da znaš kako to ide? A ako mi postavljaš ovakvo pitanje onda ću se zabrinut šta i kako radiš? Kojom se ti logikom rukovodiš? - Stvarno misliš da diler iz Srbije može da dobije istu nabavnu cenu kao i diler iz Nemačke? Ono kao količine par stotina naspram nekoliko hiljada, uslovi plaćanja i sl... - Stvarno misliš da je cena transporta male količine uređaja proporcijalna ceni transporta za ogromnu količinu koja se na zapadu prodaje? - Stvarno misliš da je cena administracije za malu količinu uređaja proporcijalna ceni administracije za ogromnu količinu koja se na zapadu prodaje? - Stvarno misliš da RATEL ne traži ništa prilikom uvoza i da se oko toga ne mora mrdnuti prstom, a o sumi za svaki model uređaja da ne pričam? I tako... ima tu još par "detaljčića" za koje oni koji su stručni za sve od sastava reprezantacije u fudbalu pa do toga koje lekove treba da uzmu (jer doktori nemaju pojma) mogu da misle i da Garmin može da bude jeftiniji nego na zapadu. I znaš šta, u pravu su jer u Srbiji može i to: - Odeš sa torbom u prvi veliki tržni centar koji pravi rasprodaju. - Pokupuješ jedno 200 komada uređaja i dobiješ dodatni popust. - Pojaviš se na EU carini i tražiš (i dobiješ) povrat poreza. - Kod naših na granici se praviš lud i na pitanje da li imaš šta da prijaviš samo se nakeziš i tutneš stotku čiki - isplati se. - Otvoriš na fejsbuku stranicu Garmin-jeftino! i počneš da trguješ. Čak možeš i lokal jeftino da iznajmiš i tamo da prodaješ bez firme, i ostalih budalaština koje koštaju. Ja mislim da u tom slučaju može Garmin da bude i jedno 20-30% jeftiniji nego na zapadu? Karikiram? Ne! Samo dajem ideju i puštam mašti na volju kao što rade neki... E a kad atreba to i odraditi, jave se "određeni" problemi. Evo vam recept pa srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6369 Napisano Decembar 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12473 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kao preporuku za "low budget" GPS razmisli i o Bear navigaciji za motocikl, ima "cradle" sa napajanjem uređaja preko pinova, zaštićena je od kiše, Ugradio istu na nekoliko motora i svi su zadovoljni a cena vrlo prihvatljiva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 17, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ima l' taj međed neđe da se viđi? Mare, kako mi je GPS osnovno sredstvo, ko određuje šta mogu da nabavim kao osnovno sredstvo? Da li je to vezano za delatnost firme? Preduzetnik, nisam u PDV, tako da ništa od povraćanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6369 Napisano Decembar 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12473 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Jav'se na peratrap Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Decembar 17, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan I da li ima neku oznaku modela taj Bear? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6369 Napisano Decembar 17, 2011 Svakom po zasluzi, 12473 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan MOTO NAVIGACIJA BEAR 3.5 inch. GPS35MT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...