Lomnica_city 12 Napisano Septembar 27, 2007 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Ako to radi Masinski fakultet mozes da probas u Nisu na Masinskom faksu,on ti je u istoj zgradi kao i moj faks stim sto njima pripadaju parni a nama na Gradj-Arh. pripadaju neparni spratovi pa potrazi nekog odgovornog tamo da ti objasni gde da dovezes motor,dotle ga bar mozes odvesti u nekoj prikolici ili zaobilaznim ulicama!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 27, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Sutra idem do Zastite na ispit pa u povratku mozda svratim do masinskog. Kad saznam obavesticu vas, mozda jos neko ima isti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Septembar 27, 2007 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Udjes u hol masinskog i ides samo pravo kroz nekakav hodnik i videces na vratima valjda pise atesti i imas pored tablu i cenovnik usluga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 27, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan MOLBA: Ako možeš pitaj za prikolicu ako ima pločicu da li mora atest ili samo ukucaju njen broj u saobraćajnu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 28, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan E jbga, zaboravih danas da svratim. Setio sam se sada kada sam video temu. > > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 28, 2007 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan E jbga, zaboravih danas da svratim. Setio sam se sada kada sam video temu. > > Nema veze, zato služi telefon, da možeš da smaraš a oni moraju da daju smislene odgovore ;D U Beogradu odelenje pri Mašinskom fakultetu koje se bavi atestom ima sledeće brojeve telefona: 011/3302-214 011/3302-480 011/3302-482 Na brojeve se javi ljubazni čika koji kaže da za sve što nema fabrički originalni račun o kupovini postoji obaveza atestiranja. Da bi se ušlo u proceduru atestiranja potrebna je izjava dva svedoka da je reč o samogradnji (onoga o čemu je reč, prikolice, motorcikla, ili bilo čega drugog, svejedno) pa se sa tim izjavama ode do SUP-a koji izdaje uput/nalog za atest. Tek sa tim nalogom moguće je izvršiti samo atestiranje a ukoliko ulična policija zaustavi vozilo u dolasku a vozač ima taj nalog ne piše prijave, zapravo njemu nije poznat takav slučaj. Cena za atest mopeda i motorcikla je 3.540 dinara a za prikolicu za motor i ne postoji u cenovniku, to nikada niko nije radio. ??? Ja pošto nemam originalni račun moram prikolicu da atestiram uz isti postupak, kao da je reč o samogradnji a koliko će da me košta niko nezna, ne postoji ta kategorija, ostaje da se vidi za neki dogovor... Naravno, sve ove informacije su dobijene od lica sa navedenih brojeva telefona što uopšte ne znači da nije u pravu bilo ko koji tvrdi da ima još izdataka jer nakon atesta treba otići u policiju koja sigurno ima još neke takse i sl... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 28, 2007 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Vujo care za ovu informaciju imas pivo od mene. Vidi se ko je ovde odgovoran a ne kao ja, baraba (tako bar kaze moja majka). Hvala za obavestenje predpostavljam da je i u Nishu slicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Septembar 28, 2007 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan U Nišu možeš informacije da dobiješ od Miodraga Stamenkovića AMSS-CMV, 065/987-1077 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 10, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan izvinite sto pisem u ovoj staroj temi ali zanima me jel neko radio atest i koje su ustvari cene i ts-chopper jel gotov taj tvoj motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
a.i.c. 37 Napisano Mart 10, 2014 U prolazu, 99 postova Lokacija: Vojvodina Prijavi odgovor kao problematičan sve ovo je bilo nekada...a sta je u pravilniku za 2014 godinu o rucno radjenim motorima??? ima li ko ista pametno da kaze jer sam ja trogodisnji san doveo do stvarnosti i samo mi jedan korak fali da je ostvarim a to je sam atest. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Mart 10, 2014 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan sve ovo je bilo nekada...a sta je u pravilniku za 2014 godinu o rucno radjenim motorima??? ... Pravilnik o ispitivanju je bitno izmenio priču. U stvari pravilnik je doveo do realizacije policijsku želju za krajnjim otežavanjem legalizacije svih prepravki a ne samo krš budževina. Za pojedinačno proizvedeno vozilo je pametno napraviti jedan mali eleborat i deklarisati kao proizvođač sve bitne karakteristike vozila (proivođač, tip, model, vrsta, oblik, vrsta motora, gorivo, zapremina, snaga, kategorija izduvnih gasova i način pripreme smeše, najveće dozvoljeno zagađene, najeveća brzina, masa praznog vozila spremnog za vožnju, najveća dozvoljena masa, a pametno je da se za sve elemente koji su korišćeni od postojećih motocikala napiše njihova homologacija i karakteristike kao potvrda da je moguće upotrbiti "baš te kočnice" jar su u originalu za sličnu težinu/brzinu... Onda je potrebno kontaktirati Agenciju za bezbednost saobraćaja i videti sa njima koja će sva ispitivanja zahtevati jer od toga zavisi ukupna cena igranja. Što više dokumentujete na početku manje ispitivanja smeju da zahtevaju. Ako sam nešto zaboravio ne zamerite ja ne radim na ispitivanju vozila. Bolje informacije možete da dobijete od rukovodioca Instituta za vozila AMSS CMV Mirka Gordića na 065/987 3114 (al ako može zovite u normalno radno vreme). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano April 16, 2022 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Gledam i ne mogu da poverujem, pa da li je neko isao na atestiranje motocikla? Ogroman strah od prolaska na tehnickom pregledu i svi pricaju da se ne prolazi zbog ne fabrickog auspuha, zbog led migavaca, povisenih vizira, nosaca kofera, zbog raznih prepravki i svi smo naplaseni od atestiranja. ja volim te prepravke i moj je prepravljen i to dosta i nisam ga registrovao od Korone sto bi rekli i sad imam i volju i sredstava ali ne znam dal moze i odakle da krenem? konkretno sam prepravio rep i bas dobro je uradjeno (po mojoj meri, sad to je stvar ukusa) i uz led migavce i karbonskog Remusa, Honda 929 nije fabricka, citaj NIJE TEHNICKI ISPRAVNA. Da ne kazem da sam to radio ima vise od cetiri godine a i vozen je tako do pocetka muka sa tehnickim pregledom. Odjavio tablicu i evo sad razmisljam sta i kako…. Imam naravno stari rep,stari ram ispod repa, oklop, sediste, stopaljku,(nemam migavce i fabricki auspuh) ali nije poenta sve to pakovati i prepakivati pa traziti vezu pa registrovati pa ja bih opet sve vratio i tako bzvz… Da li je neko atestirao uopste nesto na motociklima ili nije? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4282 Napisano April 16, 2022 motoras, 2470 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nazoves AMSS CMV. Kažeš svoju muku, oni ti kažu šta može, šta ne može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano April 17, 2022 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Ocekivao sam odgovor nekog ko je prosao atestiranje, hajde, ima li takvih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano April 17, 2022 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, milan b je napisao: Ocekivao sam odgovor nekog ko je prosao atestiranje, hajde, ima li takvih? Da bi prosao atest moras dobiti saglasnost proizvodjaca, nijedan proizvodjac se nece saglasiti sa prepravkom njihovog proizvoda. Ako se ukine saglasnost proizvodjaca kao uslov i ostavi inzinjerima da odluce da li je nesto uradjeno valjano/bezbedno postoje neke sanse da se izvrsi atest. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1644 Napisano April 17, 2022 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan I dalje se sve i svasta registruje samo zavisi gde, pre neki dan sam video motor koje je registrovan a nema ni oblik po saobracajnoj, tako da nemoj da gubis nadu ako atest nije moguc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano April 17, 2022 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, mislim da bi Honda dala saglasnost kad vidi kako rep od hiljadarke cuci na 929….. To sam potpuno smetnuo s uma, saglasnost dobiti…. Videću Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5475 Napisano April 18, 2022 Ne silazi, 4888 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro prolazim neku proceduru što se tiče AMSS-a , uglavnom kod mene je u pitanju promena snage. Radi se o tome da za svaku prepravku moraš da imaš saglasnost proizvođača i kasnije potvrdu od uvoznika da su oni izvršili prepravke. Nakon toga ideš u AMSS ili kod nekog ko je ovlašćen da ti da papir da je sve okej i tek onda možeš da ideš na tehnički ili u AMSS po potvrdu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 125 Napisano April 18, 2022 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ovo registrovao redovno po novom, nisu pravili problem za rep. Zavisi od tehnickog do tehnickog, negde ces mozda i proci. Zmigavci imaju homologaciju, vizir takodje mada nisu gledali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...