Jump to content

Moto Zajednica

KAWASAKI GPZ 500s 1988god. ima li trajno resenje za magnet?

Recommended Posts

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

Da li postoji nesto sto moze da se uradi,kupi drugi novije generacije magnet ili sta vec da skinem brigu sa glave imam ovaj motor hvala bogu nemam problema sa magnetom al lepo je znati...?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Može da se kupi od novije generacije, al treba malo da se budži. Za neke skoro pa rutinski zahvat.

A što se raspituješ i brineš, ako ti se već nije raspao magnet?

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

hvala drugari,al gledajuci forume svi kukaju na njega a od skoro imam motor pa se uplasih. Hvala nadam se da necu morati da brinem o tome :zdravo::zdravo::zdravo:

• nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova
  • Motocikl: Yamaha YBR 125

Druze, samo ti to vozi i pusti price. Ume da se desi razletanje magneta, ali se desava izuzetno retko. Ja sam imao dva GPZ-a i jednog KLE-a proizvedene pre 1994, i ni sa jednim nikada nisam imao problema, ni sa magnetom, ni sa bilo cim drugim. Ono o cemu bi trebalo da razmislis je prebacivanje tockova sa novijeg GPZ-a, sa 17" felnama se motor sasvim drugacije ponasa, o razlici u kocenju i da na pricam (dva diska napred umesto jednog, pozadi disk umesto dobosa). A i lakse je nabaviti gume ;)

Mislim da 1988. godiste nema dva diska. Ako me secanje dobro sluzi, samo jedan disk napred, dobos pozadi. I ocajno koci, neuporedivo slabije od novijih. A za 16" felne se slazem da su idiotluk, motor je ionako malih dimenzija, sa tim felnama je za patuljke.

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

U vezi rotora imas ovde moju temu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/72674-kle-rotor-stator/

I stari i novi model su se pravili i sa jednim, i sa dva diska napred.

POZZZ!!!

Evo da razresimo dilemu, prokonsultovao sam dobri stari Google: od 1986-1988 single disc, nakon toga dva diska i dobosi do 1993. Od 1994. iskljucivo diskovi 2+1, bar sto se modela GPZ 500S tice. Od 1994. takodje krecu i 17" tockovi. Bilo je modela i sa jednim diskom napred, i jednim nazad, ali su to najcesce bili Ninja 500R modeli, na 17" felnama, od 1994. do 2003.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Modeli sa jednim diskom napred su za američko-kanadsko tržište. Takvi se prave od 87. Točkove od 16 inča je tih godina imala i Yamaha FJ1200, tako da to nije ni do klase ni do proizvođača, takva je bila "moda", doduše tada su bile česte i felne od 18 inča. Tek polovinom 90tih je felna od 17 inča postala neka vrsta standarda za ulične motocikle

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja