misa-pei 6236 Napisano Decembar 28, 2011 Drug član, 3034 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Upališ motor, namestiš nekako gas kao da je ler, da ravnomerno radi, prskaš WD40 na spojeve i na flanšnu od karburatora do motora. Ako se podigne broj obrtaja, onda vuče falš vazduh. Još je bolje ako imaš onaj "Start-sprej". Ako ne, onda karburator mora da se sređuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 28, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam druze sve i svasta . Zato sam i stavio nove gumice na spojevima . Ajd probacu opet to isto sutra opet ali cini mi se da je karb odsluzio svoje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Decembar 28, 2011 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne pronadjes karb mogu da ti uzmem ovaj sto je na linku iz motobike-a po nizoj ceni posto kao servis imam popust ,u VP cenovniku je 36e +postarina ali mogu proveriti tacnu cenu.Sto se sauha tice moze se prepraviti na rucni tako da nece biti problema.Imam i jedan keihin cvk ali mu je polomljen siber skinut je sa yamaha scutera od 125ccm ako te interesuje napravicemo ok cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako . Danas sam probao sa drugim karburatorom i opet isto . Ali bukvalno isto . Znaci prvo nece pod sauh da upali . Kada upali drzi neke velike obrtaje posle sam spusti i na kraju se ugasi . Ajde mozda i nastelujem da se ne ugasi ali sigurno drzi jedno 10 sekundi velike obrtaje . Znaci i na karburatoru koji je radio dobro na motoru opet isto . Sta bi moglo da bude ????????? Kontrolisao ne vuce fals vazduh . Smanjivao nivo goriva u karburatoru opet isto . Jedino sto nisam radio je paljenje i uzubljivanje . Ne vidim da bi zbog ovom mogao da drzi obrtaje ako neko ne da gas ili mu dozira gorivo od negde . Sta mislite ?????/ POMAGAJTE ILI CU SUTRA DA GA UPOZNAM SA SA MACOLOM OD 10 KG . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Decembar 29, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi prestelovao ventile, i jesi proverio u kakvom je stanju glava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to nema veze sa ventulima . Proverio sam i ima lepo zazor . Nisu pretegnuti . A glava naravno da je ekstra . Pa zbog nje je i motor bio u kvaru . Znacio zim je upalio tako je radio . Iskreno sumnjam da moze da bude bilo sta drugo osim nekog goriva . Jer on na vazduh nece da radi . Znaci ako karburator zatvori a on opet drzi obrtaje pa ih posle spusti onda je valjda to neko gorivo u pitanju ????? Malo me buni sto i na ovom drugom karburatoru isto tako radi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Decembar 29, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan jesi li proverio dotok goriva u karburator iz slavine, da nije ona zapusena ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan da ne zeza i drugi karb ? proveri dal opet negde ne vuce fals vazduh! kakva mu je ona guma ili difuzor kako ga vec neki zovu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Da je slavina zapusena ne bi radio a on radi i vise nego sto treba . Probao sam i iz flase isto je . Ovaj karburator nema gumu ima plovak koji se podize i spusta preko sajle . Sto se tice fals vazduha nemam pojma vise kako da proverim . Proverio sam na sve meno poznate nacine i nista . Taj karburator radi perfektno na kinezu od 125 . Do duse isti je identicno kao i moj karburator zato sam i uzeo da ga probam . E da . Sto se tice fasl vazduha cak sam i karburator direktno na glavu motora zastafio i opet nista . Kao da preliva gorivo . Ali mislim je nivo goriva ok . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Proveri deo pod rednim brojem 7 i 15 !!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan To sam proverio . Tj. obe gumice i na glavi i na karburatoru su nove . A i deo sto je izmedju i on je relativno nov i ispravan 100 % . Zato i kazem da mi je skroz nelogicno to sto se desava a sve je u redu . Kazem opet . Jedino paljenje nisam dirao i neznam da li to moze da utice da tako radi . Sto se tice ostalog u to se dobro razumem a sto se tice struje sam mnogo slab . Pa sam i zato pitao sta bi moglo da bude . Meni logicno ako masina radi na vecim obrtajima da negde dobija gorivo vise nego sto treba . Ali ajde da se to desava sa mojim karburatorom pa da sumnjam u njega . Nego se desava i sa istim takvim koji radi ok . Jedno sto nisam davio coveka da stavi moj karburator na njegov motor da probam . Ali ni to mi ne vredi kada njegov isti takav kod mene radi identicno kao i ovaj moj . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad nije na tu stranu mozda je na drugu. Jesi li provjerio kuciste filtera i sam filter, da li ima nekih rupa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna da li moze ovako nesto da se desava ako na primer nije uzubljem notor kako treba . Mislim da se omasi za jedan zub napred ili nazad . Pitam zato sto u ovom trenutku je to 4-vrta glava na ovom motoru . Pa nesto razmisljam da slucajno se nesto ne gadja sa necim . Mozda neki reper za uzubljivanje ili slicno . Ako neko zna da li bi moglo to da bude mogu da probam da pomerim za jedan zub tamo-ovamo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad nije na tu stranu mozda je na drugu. Jesi li provjerio kuciste filtera i sam filter, da li ima nekih rupa? Ovaj motor moze da radi i bez filtera . A probao sam i sa filterom isto se desava . Jedino nisam za post gore koji sam napisao siguran . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sada sam procitao nesto na netu pa cu sutra da probam . Lik je imao isto problem i bio mu je ne odgovarajuc filter za vazduh . Videcu sutra da stavim novu sundjer i lepo ga natopim uljem pa cu da proverim kako radi . Javljam rezultate . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Decembar 29, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan . Meni logicno ako masina radi na vecim obrtajima da negde dobija gorivo vise nego sto treba . Moze da bude, a ne mora da znace Nisam siguran da li je tako kod 4t motora, meni je na cvaji redovno dizao obrtaje kad se zapusi dizna za gorivo, pa dobija siromasnu smesu. A obavezno probaj sa regularno nauljenim filterom za vazduh, mene je filter za vazduh zezao samo tako na XL-u, dok ga nisam nauljio kako treba, motor je stucao i gasio se. Dosta i filter za vazduh utise na smesu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 29, 2011 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kakav je karb kod tebe znam da ovi CVK kao sto ja imam nece da rade: - ako im ne odgovara protocnost filtera - ako im ne odgovara zapremina kucista filtera - ako usisna guma nema odgovarajuci oblik - ako ima i najsitniju rupu u svemu prethodno navedenom itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 30, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ljudi ja da se javim posle danasnje majstorije . Naime onog dela sto stoji izmedju karburatora i stubline izgubio sam nedelju dana . Zamislite fabricki je bio kriv kod dela gde se kaci karburator . Vec sam bio probao da stavim karb direktno ali se isto desavalo . Zbog cega? Pa zbog jebanog dela koji je iskrivio i kuciste karburatora . Posle mnogo muke uspeo sam da stavim jednu podlosku koja se lepo prilagodjava i stavio direktno karbirator . Kad ono medjutim motor kao sat radi . Ali morao sam dosta da ga stelujem . E sad zasto onaj od drugog motora nije hteo da radi . Evo zasto . Nisam hteo coveku da diram smesu a i bio mu je ostecen jedan deo dihtunga koji je stajao zalepljen na karburator kojeg nisam hteo da diram . Eto to je za sada nadam se reseno . Hvala svima na pomoci koji su hteli da pomognu . A sada IDEMO DALJE >. Proradio mi net pa mogu i slike da kacim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Decembar 30, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da pitam . Da nema mozda neko onu diznu odozdo sto se steluje ler gas ( neki to nazivaju i smesom ) . Ona sto je na vrhu ostra kao igla . Nemam nigde neku sliku da okacim da vidite na sta mislim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Januar 11, 2012 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ljudi ja da se javim posle danasnje majstorije . Naime onog dela sto stoji izmedju karburatora i stubline izgubio sam nedelju dana . Zamislite fabricki je bio kriv kod dela gde se kaci karburator . Vec sam bio probao da stavim karb direktno ali se isto desavalo . Zbog cega? Pa zbog jebanog dela koji je iskrivio i kuciste karburatora . Posle mnogo muke uspeo sam da stavim jednu podlosku koja se lepo prilagodjava i stavio direktno karbirator . Kad ono medjutim motor kao sat radi . Ali morao sam dosta da ga stelujem . E sad zasto onaj od drugog motora nije hteo da radi . Evo zasto . Nisam hteo coveku da diram smesu a i bio mu je ostecen jedan deo dihtunga koji je stajao zalepljen na karburator kojeg nisam hteo da diram . Eto to je za sada nadam se reseno . Hvala svima na pomoci koji su hteli da pomognu . A sada IDEMO DALJE >. Proradio mi net pa mogu i slike da kacim Kad budes postavljao slike, islikaj malo agragat!!! Za svoje godine agragat je lijep, cak mislim da se slican takav,mozda i isti ubacuje u neki od kineza ili je to prica prodavaca da imaju Honda agregate. Sto se tice rama i on nije da je staromodan, lijepo bi na njega lega rezervar i ostali detalji od nekog CR-a, a pogotov neke USD viljuske .... pratim temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Januar 12, 2012 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovako stoje stvari . Sto se tice motora polako odustajem od secenja i ostalog . Iskreno jos uvek testiram agregat da vidim da li je moja carolija uspela . E da sto se tice kineza jete . Slican je agregat i da ti kazem veoma je kvalitetan . Rasturao sam jednog od 125 posle predjenih jedno 10 000 km i to sve na offroad-u i da ti kazem ekstra je . Lageri na bregastoj koji se lako menjaju . Na radilici i sve je ekstra reseno . Ja trazim agregat od 250 kineski koji stoji uspravno . E kada to resim onda sledi secenje i ostalo . Ipak mislim da ci mozda nekada da kupim trial motor jer ovaj mi je zao da ga toliko upropascavam jer je za offroad ekstra . Znaci ostaje pitanje samo vremena kada cu da ugrabim malo vremena da pocnem da ga secem i ostalo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Januar 12, 2012 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan http://www.mojauto.rs/polovni-motori/868343_Honda_xl_1983_god pazi ovo,mozda ti bude interesantno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...