Jump to content

Moto Zajednica

Nacuo sam da ce policija uskoro smeti da juri motoriste...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

Vidim da je otislo u pogresnom pravcu...

Nisam ni ja imao problema. Postujem propise,kulturan,uljudan,stanem,pozdravim,uvek sve ispravno,cak i jebene sijalice,zbog sebe... ali zasto? Samo to pitam. Pored prodje na stotine kojekakvih i nista.

Jos kad idem svojim kolima,odtimer,sjaji se ko pasija kesa,ispravan potpuno. Redovno pitanje...da li je taj auto ispravan? Znas,to me vredja. Moj auto ima servo pojacivac kocnica kao i A6. Ali ja nemam ABS i AIR bagove koje mogu da iskljucim (kad je skarabudzen posle udesa). Sto njega ne pita da li je ispravan!

ILi sara na gumama? Moje su DOT 09,na sva cetiri tocka,sada zimske. Jos imaju iglice sa strane.

E to je moja poenta. Ne bezanje i izigravanje face.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Hornet S

@ mimi

Letos rutinska kontrola. Lagano se spustam motorom sa Klisanskog mosta (NS) i merkaju,da li da zaustave ili ne. Pustam gas,pratim,pocinjem da kocim,policajac istupa sa palicom. Stajem (sve imam,cak i PP),dobar dan,dobar dan,dokumenti...rec po rec o motoru i tako.

Kada mi njegov kolega kaze da se njih dvojica kladili da li cu stati. On je rekao da hocu,a onaj sto me zaustavio da necu "jer vozim takav motor". Naravno,nije bilo problema.

E ovo je sramota svih nas sto vozimo motore.

A isto tako je i sramota policajaca koji su to uradili.

Plus i tema za razmisljanje svima nama. Ako zakon propisuje da se vozaci ponasaju po odredjenim pravilima i treba. Sve ostalo je kaznjivo. Uslovi saobracaja (putevi,signalizacija...) mora biti u skladu sa tim zakonom. Ko za to odgovara (mislim u stvarnosti,a ne na papiru). I trece,svaka kontrola od strane sluzbenog lica mora da bude u skladu sa tim zakonom i da se po njemu zna sta je cije pravo i sta je cija odgovornost.

To je sustina koju isticem od provog posta,uz izvinjenje za digresiju.

• Podržavam 3

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Drago mi je ukoliko smo bar malkice uspeli da spustimo loptu i sagledamo stvari malo realnije. Zivot je isuvise kratak da bismo ga trosili bez veze. Budimo odgovorni prvenstveno prema samom sebi, prema porodici, prema poslu, prijatelju, komsiji. Imajmo ciljeve u zivotu jer zivot bez cilja i nije neki zivot. I dozvolimo drugima da svoj posao obavljaju onako kako je to neko propisao. Zakoni svuda u svetu su pravljeni po istom sablonu, ali mi smo navikli da ih tumacimo onako kako nama odgovara. Slazem se da trebamo da se borimo za ostvarenje nasih prava, ali pre toga trebamo da se upoznamo sa tim koje su nase obaveze.

• Podržavam 2

• U prolazu, 58 postova

Otkad je to pubovima zabranjeno da jure????

To prvi put cujem, za 20 godina koliko vozim oduvek su se davali u poteru,kolima,motorima,kombijima ili dzipovima,nije bitno. Cak i skuterima jure begunce,a po Adi i biciklima.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Ja mislim da treba doneti neku uredbu kojom se propisuje da je strogo zabranjeno zaustavljati motorciklistu, ili vrsiti bilo kakvu kontrolu, te isto tako osloboditi motorcikliste od bilo kakve odgovornosti, osloboditi nas registracije, ukinuti polaganje vozackog ispita, dozvoliti nam da upravljamo istim pod dejstvom alkohola i lakih droga, a uz sve to dozvoliti nam i nosenje vatrenog ili hladnog oruzja kako bi lakse resavali nepredvidjene situacije u sabracaju. S kojim pravom oni nas da zaustavljaju? Oni, koji su te motore zaduzili jako skoro, da driblaju nas koji smo vozili motore dok su oni vukli serpice po pesku! Pa ni Divlji Zapad nije imao policiju po raskrsnicama, ne treba ni nama.

mimi, ne podrzavam ovu tvoju inicijativu posto si izostavio teske droge. bez njih mi ne pada napamet da izadjem na ulicu! ;)

salu na stranu, mimi je lepo rekao i u potpunosti ga podrzavam. gledajte to iz subjektivnog ugla: recimo, kada upoznajete neku osobu vi ne znate kakva je ona dok ne provedete neko vreme sa istom. policajac ako ne obavi rutinsku kontrolu ne zna da li je ta osoba ili vozilo u stanju da se krece u saobracaju bezbedno i po okolinu i po sebe. vrlo jednostavno.

mene su zaustavili saobracajci zato sto sam izbegavao rupu koju sam kasno video posto je u podvoznjaku bio mrak. naravno, odsvirao sam u alko test sa rezultatom 0.0. pitali su me zasto sam uradio to sto sam uradio i cime se bavim, i kada sam im rekao vratili su mi dokumenta. pre toga zabelezili su podatke. gledano iz njihove perspektive ili je vozilo kojim sam upravljao bilo neispravno ili sam ja bio rizik po bezbednost u saobracaju. prema tome, opet po meni, oni su pravilno postupili.

• Ne silazi, 5013 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Otkad je to pubovima zabranjeno da jure????

To prvi put cujem, za 20 godina koliko vozim oduvek su se davali u poteru,kolima,motorima,kombijima ili dzipovima,nije bitno. Cak i skuterima jure begunce,a po Adi i biciklima.

Možda će i da počnu da primenjuju metode iz Vijetnama, naime u Hanoju su počeli da hvataju bajkere sa ribarskim mrežama!?! 1lud.gif

F5sbu_20111125145727201111250.jpg

http://www.vietnamnet.vn/vn/xa-hoi/49968/-quang-luoi-bat-quai-xe-vi-trach-nhiem-voi-dan-.html

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

izvod sa komšijske stranice: http://goo.gl/S8eW3

"Policijska praksa legitimacije

Pretpostavljam da će biti ljudi koji će reći da pričam gluposti, te da je ´biti policajac´časno zvanje, te da ima slučajeva u kojima je policija pomogla ljudima. Stoga želim biti jasan; naravno da postoje slučajevi u kojima je policija pomogla ljudima, no činjenica jest da se čuje i za loša iskustva ljudi. Pitanje jest; dali je u redu da se tolerira to da jedna uprava sebi može dozvoliti korupciju, kriminal te po koji slučaj kršenja ljudskih prava ukoliko se postupi po naređenju? Dali sve te stvari možemo poturati´pod tepih´i robovati stavu kojeg nameće opće javno mnijenje?

Sistem se mijenja i policija, uz korak s represivnim državnim mjerama, otkriva svoje pravo lice. Ostaje na pojedincima koji rade taj posao da odluče dali će nastaviti primati zapovjedi ´od onoga iznad´ koji pak prima naređenja ´od onoga iznad njega´. Policijski posao, u globalu, nije častan sustav kojemu je primarna svrha pomoć ljudima, već možda tek sekundarna. Zato preferiram ukazati na to da nije u redu podržavati takve institucije, i institucije općenito, samo zato jer ih javnost prezentira kao nužne, časne i normalne. Navesti ću neke primjere i pretpostavljam da je svatko od vas upoznat s sličnim stvarima, te još s mnogo njih.

Ono čim se policija, u ´slobodno vrijeme´bavi, između ostalog, jest treniranje strogoće i pasivno/agresivno nametanje svoje prisutnosti među ljudima na način da se u društvenu podsvijest utjera osjećaj´nadgledanja i kontrole´putem niza legitimacija građana, koje se najčešće svode na nasumično zaustavljanje onih građana koji se pojedinom policijskom službeniku osobno čini sumnjivim. Da to nije tako, tada bi unutarnji poslovi policije bili potpuno drugačije određeni. Primjerice, u propisima bi stajalo; ´Ne legitimirajte ljude bez da je kristalno jasna opravdanost vaše sumnje u počinjenje kaznenog djela, inače ćete osobno snositi posljedice´ , policija bi se drugačije ponašala. Suprotno tome, njihove ovlasti u zakonu su preširoko definirane i time su potpuno bez učinkovitih mehanizama samokontrole. Bitno je shvatiti da tome doprinosi, i da to održava, i narodni, pučki stav; ´stroga policija je najbolja policija´."

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja