Jump to content

Moto Zajednica

Nacuo sam da ce policija uskoro smeti da juri motoriste...

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Kao sto kaze naslov nacuo sam da ce policija uskoro smeti da juri motoriste cak i sa kolima a ne samo motorom kako je bilo to do sad(dal neki zakon ili tako nesto) Takodje su mi rekli da ce imati neka fora da ako je lice bezalo i u poteri poginulo da se sluzbeno lice oslobadja krivice. Ne bih da palim vatru posto mi to mnogo smrdi ali svejedno rekoh da pitam.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 952 postova

U praksi je sve to i dosad bilo prekore ih tek kad zgaze pešaka usput. A i ko je lud da beži bukvalno, da slomi vrat, ako nećeš da staneš samo ih iskuliraš i onda se izvučeš na foru, isprovlačiš kud ne mogu autom, paziš da ne ulaziš u klopke, bez jurnjave i panike. To je posebna tehnika potrebna je pamet, iskustvo i poznavanje terena a najbitnija je preventiva, gledas da nikad ne dodje do bliskog kontakta i prilike da te zaustave, gledaš iza horizonta i ćoška, na semafor nailaziš samo kad je zeleno itd. Zabavno je ali nije za svakoga.

• Podržavam 7

još malo pa će biti predlog da se bajkeri naoružaju pa da pucaju policiji u gume

Ima razlike izmedju izbegavanja i stvaranja problema ako to uopšte možeš da shvatiš. Da pojasnim ono - iskulirati, znači kad se primeti policijska kontrola, a poželjno da se primeti što ranije pa ako vam savest nije čista ne zevajte okolo, ne treba iskušavati sudbinu već skrenuti ili okrenuti. Ako je kasno za to e tek onda treba zevati okolo tj na drugu stranu i produžiti nepromenjenim tempom. U većini slučajeva pomisliće da nisu primećeni, slegnuti ramenima i zaustaviti sledećeg.

• Podržavam 5

• ODUSTO OD DIJETE, 2634 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Meni je dosta puta prolazila fora kad vidim da kreće da me zaustavi ja mu mahnem kao da mu se javljam i on refleksno se i meni javi i dok on skonta odakle se mi znamo ja tj ne znamo ja mogu i sa letovanja da se vratim a on i dalje da razmišlja.

• Podržavam 12

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Kao sto kaze naslov nacuo sam da ce policija uskoro smeti da juri motoriste cak i sa kolima a ne samo motorom kako je bilo to do sad(dal neki zakon ili tako nesto) Takodje su mi rekli da ce imati neka fora da ako je lice bezalo i u poteri poginulo da se sluzbeno lice oslobadja krivice. Ne bih da palim vatru posto mi to mnogo smrdi ali svejedno rekoh da pitam.

Smece

• Vlasnik sajta, 5362 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Druze, bez uvrede, ali hajde prvo proveri kad nesto tako cujes, pre nego sto to objavljujes svima na forumu. To sto si napisao je rekla kazala dok se ne potvrdi, a samo povecava jaz izmedju policije i motociklista, sto nikome ne koristi. Ti si formulisao post na kraju u formi pitanja, ali je za prosecnog forumasa to sto si ti pitao, u stvari nova vest koja ce dalje da se prepricava na milion mesta. Hajde stvarno da ne radimo takve stvari...

Nisam pravnik, ali zdrav razum mi govori da ako je neko lice krenulo da bezi, policija ima pravo da ga juri, nezavisno od toga da li begunac bezi kolima, motociklom, autobusom ili svemirskim brodom. Takodje, ako begunac u poteri pogine, svakako ce da se istrazuje slucaj i ustanovi krivica policije ako je ima. Ako je begunac sam udario u stub i poginuo, ko je kriv? Policija nije, on je sam krenuo da bezi. Ali ako je policajac njemu bez razloga pucao u glavu prilikom bezanja, a taj begunac ocigledno nije imao oruzje, taj policajac ce odgovarati za prekomernu upotrebu sile, pa je policija kriva za pogibiju... Sve drugacije od toga sto sam napisao nam nece Evropa dozvoliti da uradimo.

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

ne bi me iznenadilo, to bi im svakako otklonilo nelagodan osećaj ako progonjeni pogine a pritom u poteri strada i poneki pešak, majka sa bebom u kolicima, trudnica..zbog npr. onako hipotetički primer; мotorista uživa u gradskoj vožnji, vozi po propisima, do dozvoljene brzine, uz desnu ivicu kolovoza , sa upaljenim svetlima, puna oprema...i vidi isped sebe, desno, policajca koji se sprema da ga zaustavi. zna da nije nigde pogrešio i odlučuje da se ne zaustavi jer ne želi da plati kaznu zbog neposedovanja prve pompomoći, koju svesno nije hteo da kupi,ili pod dva, iskoristio je neki deo neposredno pre vožnje npr. izvadio keru trn iz šapice i previo zavojem iz PP i potrošio zihernadlu. daklem je opet "neispravan" i zato ne staje.legitimno. onda policija takođe legitimno kreće u poteru. pritom pregaze i ponekog pešaka, i sve bude kako sam već naveo. na kraju strada i motorista. na kraju kad se utvrdi da čovek nije hteo da stane jer ne pristaje na iznudu od tih 5000rsd za kupovinu pp , pa kazna za neispravan pp = smrt pešaka majke sa bebom u kolicima, trudnica.

e zato je potrebno doneti neki takav propis gde nedužan postaje kriv.

• Podržavam 3

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Nepotrebno nabijanje zimske nervoze... to rekla/kazala je dosta loša priča i samo se nabija tenzija... ja generalno svuda stajem kada me zaustavljaju regularan sam i nemam razloga da ne stanem, može da mi se desi da ih ne vidim na otvorenom putu ako su sa radarom u nekom malom prekoračenju...

Pre nego sto krene zima i zimske teme pročitajte - Noam Čomski: DESET STRATEGIJA MANIPULACIJE STANOVNIŠTVOM

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Potera nije strana stvar sta je vama ?

Ne vidim nikakav problem ako begunac pogine - znao je sta ce se desiti ako ne stane, bio je svestan rizika jurnjave, a ako ce neko bezati od policije i rizikovati krivicnu prijavu zbog neposedovanja PP, sta da vam kazem, svako ima pravo da bude glup.Ako nemas znanje i OO onda ne izigravaj Ghost Rider-a na gradskim ulicama.

Doduse mislim da je veci problem je sto u policiji ima dosta usijanih glava koji su dobili motore i sada zele u stilu prljavog Harija da se bace u poteru.

Sta ako policajac pogine ?

• Podržavam 1

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Nisam pravnik, ali zdrav razum mi govori da ako je neko lice krenulo da bezi, policija ima pravo da ga juri, nezavisno od toga da li begunac bezi kolima, motociklom, autobusom ili svemirskim brodom.

Svemirski brod, prema PSu, ne smeju da jure. Ima neki član, pa pod j).... valjda tako nešto.

1oda.gif

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Honda nx650

Meni je dosta puta prolazila fora kad vidim da kreće da me zaustavi ja mu mahnem kao da mu se javljam i on refleksno se i meni javi i dok on skonta odakle se mi znamo ja tj ne znamo ja mogu i sa letovanja da se vratim a on i dalje da razmišlja.

Iskreno ovo mi nije palo na pamet, ali pokusacu ;)

Ma cak i da se donese takav propis, da li ce to ista promeniti??? Pandur u kolima ce tesko motor stici i kad nije guzva (u prvu jednosmernu ulicu i moze da se ****) a kamoli kad jeste. Vise treba da nas brinu ovi na motorima, pogotovo od kad su osvezili vozni park...

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

Druze, bez uvrede, ali hajde prvo proveri kad nesto tako cujes, pre nego sto to objavljujes svima na forumu. To sto si napisao je rekla kazala dok se ne potvrdi, a samo povecava jaz izmedju policije i motociklista, sto nikome ne koristi. Ti si formulisao post na kraju u formi pitanja, ali je za prosecnog forumasa to sto si ti pitao, u stvari nova vest koja ce dalje da se prepricava na milion mesta. Hajde stvarno da ne radimo takve stvari...

Nisam pravnik, ali zdrav razum mi govori da ako je neko lice krenulo da bezi, policija ima pravo da ga juri, nezavisno od toga da li begunac bezi kolima, motociklom, autobusom ili svemirskim brodom. Takodje, ako begunac u poteri pogine, svakako ce da se istrazuje slucaj i ustanovi krivica policije ako je ima. Ako je begunac sam udario u stub i poginuo, ko je kriv? Policija nije, on je sam krenuo da bezi. Ali ako je policajac njemu bez razloga pucao u glavu prilikom bezanja, a taj begunac ocigledno nije imao oruzje, taj policajac ce odgovarati za prekomernu upotrebu sile, pa je policija kriva za pogibiju... Sve drugacije od toga sto sam napisao nam nece Evropa dozvoliti da uradimo.

Bravo sve si rekao,nazalost kod nas je uvek bilo i previše traceva ali i previse onih koji veruju u to :staa:

• Podržavam 1

Potera nije strana stvar sta je vama ?

Ne vidim nikakav problem ako begunac pogine - znao je sta ce se desiti ako ne stane, bio je svestan rizika jurnjave, a ako ce neko bezati od policije i rizikovati krivicnu prijavu zbog neposedovanja PP, sta da vam kazem, svako ima pravo da bude glup.Ako nemas znanje i OO onda ne izigravaj Ghost Rider-a na gradskim ulicama.

Doduse mislim da je veci problem je sto u policiji ima dosta usijanih glava koji su dobili motore i sada zele u stilu prljavog Harija da se bace u poteru.

Sta ako policajac pogine ?

Većina policajaca ni ne pokušava da juri nekoga osim ako to iz centrale nije naredjeno. Došli su da zarade platu a ne da glume vajat erpa i rizikuju da naprave glupost ili da nose nekoga na duši. OK snimio je onoga ko se pravi pametan, doći će na lajmu pre ili kasnije. No problem su oni napaljeni koji su puno gledali filmove i bukvalno ih shvatili. Sumnjam da će neko da im daje krila a peglanje svinjarija koje naprave je i do sada dobro funkcionisalo.

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Ja mislim da treba doneti neku uredbu kojom se propisuje da je strogo zabranjeno zaustavljati motorciklistu, ili vrsiti bilo kakvu kontrolu, te isto tako osloboditi motorcikliste od bilo kakve odgovornosti, osloboditi nas registracije, ukinuti polaganje vozackog ispita, dozvoliti nam da upravljamo istim pod dejstvom alkohola i lakih droga, a uz sve to dozvoliti nam i nosenje vatrenog ili hladnog oruzja kako bi lakse resavali nepredvidjene situacije u sabracaju. S kojim pravom oni nas da zaustavljaju? Oni, koji su te motore zaduzili jako skoro, da driblaju nas koji smo vozili motore dok su oni vukli serpice po pesku! Pa ni Divlji Zapad nije imao policiju po raskrsnicama, ne treba ni nama.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 283 postova
  • Motocikl: R6

Postoji zakon po kom policija ne sme da juri motocikliste? :staa2: :staa2:

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Pa sta ako smeju da jure motocikliste?

Ajd prvo da vidimo ko bi bezao od policije.

Onaj ko ima veliki razlog, ubio je nekoga pa bezi, opljackao je nesto/nekoga pa bezi, uglavnom onaj ko je napravio neko veliko sr..nje, pa zasto ga onda ne bi jurili.

Jbga, ako misli da je sposobniji i bolji neka proba, ali ipak su vecina njih (policajaca) bolji vozaci od vecine koji sebe nazivaju bikerima, imaju dosta obuke,

dosta svakodnevne prakse po ulicama...

Jednostavno ne vredi ...

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000
a uz sve to dozvoliti nam i nosenje vatrenog ili hladnog oruzja

Ovo treba :), ostalo ne mora... Ja odavno zagovaram tezu da svi treba da nosimo oružje, verujem da bi bilo mnogo manje sranja na ulicama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja