đunta 4171 Napisano Mart 3, 2017 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Serija 1.2 bi trebala da ima viši napon punjenja kao što ima i većina automobila danas. A moguaće je svaki regler modifikovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Mart 3, 2017 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Serija 1.2 bi trebala da ima viši napon punjenja kao što ima i većina automobila danas. A moguaće je svaki regler modifikovati. mereno na mom GS-u 14,5V od lera dalje........za AGM je potrebno 14.7V , ali ta 0,2V ne igraju neku ulogu..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Mart 4, 2017 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Serija 1.2 bi trebala da ima viši napon punjenja kao što ima i većina automobila danas. A moguaće je svaki regler modifikovati. mereno na mom GS-u 14,5V od lera dalje........za AGM je potrebno 14.7V , ali ta 0,2V ne igraju neku ulogu..... Tako je, na starijima je ispod 14v što je nedovoljno za AGM pri čestim paljenjima kad ga BMW prazni a ne uspe da dopuni kratkim vožnjicama. Primeri trajnosti kojima se Odisej hvali su pod idealnim uslovima kako ustalom i navode. Vozio sam pre neki dan, realtivno skoro je bio aku dopunjen Ctek-om, juče upali ko mina kao i obično, al posle par minuta stanem da zakopčam kolenicu i ugasim motor pošto sam bio na dobroj nizbrdici, cvrc, muči se akumulator i ajd na kvačilo i u drugu, umalo ne preleteh sa motora, ko da sam nabo kočnicu, treća i na žvaku upalih. Nisam nikad palio BMW na gurku i iznenadilo me je toliki kompresioni otpor, da je na ravnom, šipak bih ga upalio gurajući. Očigledno ovaj Landport nit ima potrebnu starnu snagu nit izgleda drži struju, dva uzastopna paljenja i kraj. Juče sam baš debatovao sa prodavcem kako je Landport dobar i da nemaju reklamacija, naveo sam tvoje iskustvo, u Sloveniji je nestao sa tržišta. Ako danas budem vozio, ima da probam koliko puta ima kapaciteta da kresne, maše mi izgleda Odisej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3718 Napisano Mart 4, 2017 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je kiselinski Varta aku sa njim je stigao iz nemacke. Aku stavljen 3.2012. Dopunjavao sam ga Ctek-om zimus kad sam nestrpljiv vozio na oko +3,4C max dnevne temp. Sada stoji na motoru i krese bez problema. Nije me zezao prosle god nijednom a ne zeza ni sada kada su ove normalne temp za voznju.Predpostavljam da cu uskoro morati da ga menjam s obzirom da je 2107 godina. Nisam znao da su toliko skupi aku od 19Ah... svakako cu kupiti ovaj isti Vartin ako ga nadjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Mart 4, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan @Laki, mi, 11xx , koristimo PC 680 od 19Ah koji košta 15.690 Din.=127€, a ovaj što si linkovao, PC 545 od 16Ah je 14.530 Din.=117€, (trenutne cene), jeste verovatno naj bolji, ima svega par firmi sa takvom tehnologijom, al nije neuništiv, meni je crkao ko što sam naveo, što zbog stajanja što zbog nedovoljnog napona punjenja, ko ga uzme ili mora da izvrši korekciju reglera ili da ga intervalno dopunjava nekim od punjača koji mogu da daju tih 14,7v koliko Odisej traži, to treba imati u vidu. Nisam jos to cuo , jel to vazi i za 1200 ??? jel korekcija reglera moguca na 1200 ... Jel ti dovoljan podatak da ja koristim taj Odyssey akumulator na mom 1200GS-u več više od 5 godina.....jedino ne znam kako se ponašaju ovi "vodenoglavi" GS-ovi.... Hvala na informaciji !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Mart 4, 2017 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan @Laki, mi, 11xx , koristimo PC 680 od 19Ah koji košta 15.690 Din.=127€, a ovaj što si linkovao, PC 545 od 16Ah je 14.530 Din.=117€, (trenutne cene), jeste verovatno naj bolji, ima svega par firmi sa takvom tehnologijom, al nije neuništiv, meni je crkao ko što sam naveo, što zbog stajanja što zbog nedovoljnog napona punjenja, ko ga uzme ili mora da izvrši korekciju reglera ili da ga intervalno dopunjava nekim od punjača koji mogu da daju tih 14,7v koliko Odisej traži, to treba imati u vidu. Nisam jos to cuo , jel to vazi i za 1200 ??? jel korekcija reglera moguca na 1200 ... Jel ti dovoljan podatak da ja koristim taj Odyssey akumulator na mom 1200GS-u več više od 5 godina.....jedino ne znam kako se ponašaju ovi "vodenoglavi" GS-ovi.... Hvala na informaciji !! Služimo narodu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3718 Napisano Mart 27, 2017 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bih da pazarim akumulator u dogledno vreme pa me interesuje da li ima neke bitne razLike izmedju kiselinskog i gel akumulatora. Nasao sam na sajmu "exide" 19Ah gel za oko 11 000 i kiselinu za 7000. Ovaj na sajmu prodavac kaze razlika je neuporediva! Ja pitam pa zasto. On : "pa gel duze traje i kad se motor nagne na copu ne sliva se u celije" ja reko pa i nisu neki argumenti... meni je trenutno varta kiselinski i u motoru je od 2012 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4239 Napisano Mart 27, 2017 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj na sajmu prodavac kaze razlika je neuporediva! Ja pitam pa zasto. On : "pa gel duze traje i kad se motor nagne na copu ne sliva se u celije"Jes'odvalio...Gel nece da iscuri napolje ako se polozi aku ,a ni jedan ne sliva u celije kada je na copi. Celije su na kiselinskom uronjene u kiselinu i nema gde da se sliva kiselina. Moze kad se prevrne na bok da iscuri kiselina. To je sve. Ako je ispravna struja na motoru i kiselinski ce ti trajati godinama. Ako nije riknuce ti svaki. Kupi taj od 19 kiselinski,nakrivi šešir i vozi Misko.... Ja se pretezno opredeljujem,a i preporucujem Vartu. Meni po 7-8 godina na oldtajmeru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eraser 6 Napisano Maj 11, 2017 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari,pazario sam fazer-a jesenas. Na njemu je bio nov JP akumulator. Covek mi dao garanciju. Kupljen 8. meseca 2016. I posle samo neki 9 meseci i 1500km izdahnuo. Napunim ga i ostavim 2 dana ne moze ni da zavergla (Punjen Bosh punjacem na rezimu za motore). Odem do Andreje u Temerin jer je naravno jos pod garancijom kad tamo iznenadjenje. Nisam dolazio na redovne preglede akumulatora i vozila ( koji se naravno naplacuju) koji se vrse na 6 12 i 18 meseci tako da mi garancija ne vazi. Istina je da to pise na garantnom listu koji ja nisam citao jer prvi put cujem da postoje redovni pregledi akumulatora da bi ti vazila garancija. U pitanju je YT12B-BS akumulator i AGM tehnologija je. E sad moje pitanje je sta uzeti? Citam sad da se starije masine i AGM bas ne slazu. fazer je 2003 i u uputstvu pise da je charging system na 14V. Od JP i Exide-a odustajem definitivno.. Vartu mogu lako nabaviti ali vidim da je ne hvalite mnogo Razmisljam da uzmem Yuas-u jer je svi hvale ali da li mi se isplati opet uzeti AGM? Na motor mi pase OVAJ model. Rado primam predloge ako imate da mi preporucite neki drugi Izvinjavam se za off,sad tek vidim da je tema u BMW sekciji. Al nadam se da ne smeta jer nisam uspeo da nadjem drugu temu o akumulatorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Jun 6, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari,pazario sam fazer-a jesenas. Na njemu je bio nov JP akumulator. Covek mi dao garanciju. Kupljen 8. meseca 2016. I posle samo neki 9 meseci i 1500km izdahnuo. Napunim ga i ostavim 2 dana ne moze ni da zavergla (Punjen Bosh punjacem na rezimu za motore). Odem do Andreje u Temerin jer je naravno jos pod garancijom kad tamo iznenadjenje. Nisam dolazio na redovne preglede akumulatora i vozila ( koji se naravno naplacuju) koji se vrse na 6 12 i 18 meseci tako da mi garancija ne vazi. Istina je da to pise na garantnom listu koji ja nisam citao jer prvi put cujem da postoje redovni pregledi akumulatora da bi ti vazila garancija. U pitanju je YT12B-BS akumulator i AGM tehnologija je. E sad moje pitanje je sta uzeti? Citam sad da se starije masine i AGM bas ne slazu. fazer je 2003 i u uputstvu pise da je charging system na 14V. Od JP i Exide-a odustajem definitivno.. Vartu mogu lako nabaviti ali vidim da je ne hvalite mnogo Razmisljam da uzmem Yuas-u jer je svi hvale ali da li mi se isplati opet uzeti AGM? Na motor mi pase OVAJ model. Rado primam predloge ako imate da mi preporucite neki drugi Izvinjavam se za off,sad tek vidim da je tema u BMW sekciji. Al nadam se da ne smeta jer nisam uspeo da nadjem drugu temu o akumulatorima. Bogami, kod mene Varta AGM stara 6 godina i pali iz prve. Došla uz motor. Menjam je na savet Arakisa. Toliko o Varti Sent from my SM-G925F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 6, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih ja to menjao sve dok pali bez problema. Kad počne da stucka onda bih razmislio o promeni. Šteta je i za džep i za okolini da menjaš preventivno ispravan akumulator. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Jun 6, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih ja to menjao sve dok pali bez problema. Kad počne da stucka onda bih razmislio o promeni. Šteta je i za džep i za okolini da menjaš preventivno ispravan akumulator. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Dosta je bilo. Čuvaću ga za uspomenu i za ne daj bože. Sutra mi stiže Yuasa i baš ću da vidim koliko će ona da traje Ovaj je od 8 a meni treba 9ah Sent from my SM-G925F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6003 Napisano Jun 6, 2017 Ne silazi, 1798 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Treca sezona sa ovakvim aku,ne skidam ga zimi i nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Jun 7, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi treba mi savet. Stigao akumulator i punjač. Sipao elekrolite, ostavio da odstoji 30 - 40 minuta, prikljucio punjač i on u startu pokazao 13.5V Još uvek se puni i trenutno, posle nešto manje od dva sata, pokazuje 14.1V. Da li je to ok? Prvi put sam formiram aku pa nisam siguran u ove vrednosti. Trebalo bi da se puni od 3 do 5 sati, bar tako piše u uputstvu za Yuasu Sent from my SM-G925F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arhe 28 Napisano Jun 20, 2017 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Hyosung GV125 Prijavi odgovor kao problematičan Šta mislite o Topla akumulatorima? Da li vredi pazariti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 20, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan On 6/7/2017 at 16:48, NebojsaG je napisao: Ljudi treba mi savet. Stigao akumulator i punjač. Sipao elekrolite, ostavio da odstoji 30 - 40 minuta, prikljucio punjač i on u startu pokazao 13.5V Još uvek se puni i trenutno, posle nešto manje od dva sata, pokazuje 14.1V. Da li je to ok? Prvi put sam formiram aku pa nisam siguran u ove vrednosti. Trebalo bi da se puni od 3 do 5 sati, bar tako piše u uputstvu za Yuasu Sent from my SM-G925F using Tapatalk Drzi se uputstva i nesec pogrijesiti. Medjutim vecinu akumulatora kad se formiraju nije potrebno stavljati na punjac vec ostaviti 24h da se celije dobro natope i tada je napon oko 13.5V. Ako je motor skoro paljen mozes ga odmah po posatvljanju ( akumulatora ) upaliti, ako motor nije dugo paljen, dobro je pojacati srtuju automobilskim akumulatorom ( kablovima ) i to plus na plus akumulatora na motru, a minus negdje prikaciti na masu motra. Kad motor upali otkaciti kablove i pustiti da alternator motora puni akumulator. Ja tako radim i akumulatori mi traju po 5-6 godina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Jun 20, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Napuni se on lepo i radi svoj posao. Ta merenja i ja dobih. Interesantno da uz akumulator ne dolazi originalno pakovanje elektrolita nego pošalju litar u plastičnoj flaši. Oni iz Kragujevca, koji su uvoznici, pravdaju to time da je Yuasa stigla avionom a kiselina ne sme u avion. E sad, ponadao sam se da je treperenje na instrument tabli noću pod svetlima do akumulatora ali i sa ovim novim treperi. Sa prethodnom Vartom pod dugim svetlima a sa ovom Yuasom i pod kratkim. Sa Vartom je brže palio. Malte ne na dodir. I sad pali dobro ali nekako mlitavo. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Jun 20, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Haa dobra im prica. Da mozda ta YUASA nije "made in prc". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Jun 20, 2017 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Haa dobra im prica. Da mozda ta YUASA nije "made in prc". Original je 100% Pisao Yuasi, Yuasa me uputila na zastupnika za Evropu, pisao njima i nakon sat vremena me pozvali uvoznici za Srbiju iz KG i uputili gde da se javim i kupim. Tu nema greške.Sent from my SM-G925F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan1984 35 Napisano Jul 3, 2017 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Plovim drugim vodama Prijavi odgovor kao problematičan Drugari sta preporucujete za 1100RT-a? Sada je na njemu Yuasa akomulator pa malo zeza, a mislio sam da uzmem Landport 12Y16A-3B. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan1984 35 Napisano Jul 3, 2017 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Plovim drugim vodama Prijavi odgovor kao problematičan Ili mozda YT19BL-BS Yuasa ili EXIDE BIKE YTX20HL-BS 12V 18Ah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Jul 3, 2017 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Exide 12V 19A 11300d dimenzije istog bas za tvoj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Jul 9, 2017 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan Odisej PC 680 je izgubio snagu naklon 6 godina upotrebe na BMW-u R1150GS, nisam mu prekontroliso punjenje ali predpostavljam da je sa nižim naponom od radnih 13,8v što nikako ne prija Odiseju o čemu sam već pisao. Nova neka cena za Odisej je 20.000 Din, možda ima za nekih 18.600, no, ugradio sam Unibat CP 18-12, isto AGM tip, ali po fabričkim navodima može da se puni nižim naponom. Po iskustvu, odlično vergla BMW, košta oficijelno nekih 7.600 kinti, može da se nabavi za cca 7.000 sa poštarinom, praktično je bez malo 3 puta jeftiniji nego Odisej i nek traje 3 godine pa su to dva za 6 godina, opet jeftinije nego jedan Odisej. Landport je tu negde sa istom cenom, ali je potopljeni i traži povremeno kontrolu i dolivanje vode što je samo po sebi zezanje, naročito na RT-u, na GS-u se lako pristupi i može sam čovek al opet. BMW se dosta greje i isparavanje je veće i zato mora češće da se doliva. Po mom rezonu, svi akumulatori sa među cenom su neracionalni, ala Varta koja ništa posebno ne traje po Lalajkovom iskustvu, ili Odisej ili neki od ovih u naj nižem cenovnom rangu. Evo tek ubačenog Unibat-a u GS 1150, malo labavo stoji i mora da se zakajluje, isto je i sa Odisejem i on landara bez obzira na gurtnu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jul 9, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Neće slika kako treba, nadam se da nije opet do mene jer sam probao i preko web i preko ttVerzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Jul 9, 2017 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan "Photobucket offers three paid plans to members, but only the most expensive plan supports third-party hosting of images. It is available for $39.99 per month, or at a discount when billed yearly for $399.99. According to Photobucket, the site has more than 100 million unique users who have stored more than 15 billion images on its servers." Tako da zbogom fotografije, odnosno sve što je publikovano po netu putem njih, nije ovo prvi put da se dešava i bojim se da će se i ostali povesti za njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...