svetac 527 Napisano Januar 23, 2012 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan uskoro moj burgmam ide dole sa cenom za cenu registracije,tako da se mozemo naci na mostu ili cupriji sa cenom!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan 130 / 60 R13 ovu dimenziju madison nosi ,hvala Nole jos jednom.Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Januar 23, 2012 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bas danas bio da probam http://www.polovniautomobili.com/oglas1807720/malaguti_madison_t_150/#2 , izglada da smo u istoj situaciji xexe, i ovaj trazi 1000e zadnja cena ,ima ovamo u drugoj temi sam pisao, ja mislim da je razlika velika izmedju 125 i 150 ali to je moje misljenje nikako neko pouzdano da na to odgovori, elem 125 kais krene da izbacuje na 70km i sve preko se motor dere i muci i nije uopste prijatno za voznju ( kratak prenos) , ja sam danas probao ovaj 152ccm al sve kratke ulice i mokar asfalt kisa padala nikako nisam imao gde da ga poteram do 100km da vidim kako se ponasa i ostalo je sve na tvrdnji vlasnika da razvija 120km ,sto bi se iz toga zakljucilo da je prenos duzi na 150ccm, pa ako ima neko takvu informaciju ne bi bilo lose da podeli s nama.................. inace meni se sve u svemu svideo skut mada nije bas neko stanje al sta da radim ako hocu bolji i noviji realno nema ga ispod 1500e nikako, ako budes isao da vidis napisi utiske ja sam ovom mom rekao da cu razmisliti za par dana i javiti sta cu............. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 23, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Da imam para kao i ti šutirao bi se nogama u du*e Baci pogled na ovaj Ovaj Za kes ,cena ide sigurno dole zovni,vidi nista te ne kosta . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Januar 23, 2012 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj suzuki nisam video ne znam kako mi je promakao, aj sutra cu da ga cimnem da vidim koja je zadnja cena, ovaj x9 mi se ne svidja nista posebno mada mi se masina svidja ,,,, ovom za malaguti cu sutra da ponudim 900e i ako hoce uzimam, ako ne nista polako samo trazim dalje, mada iskreno gledam da prodjem sto jeftinije ako je moguce a bez posledica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan X9 1000€ Minusi koje sam ja zapazio : 1.Piaggio natpis ispod stop svetla treba da bude mislim za ovo godiste sive boje kao X9 2.Sediste na kome pise 300ie iako je skuter 250 ne i 3.Zastita auspuha je predugacka 4.U dnu vizira sa unutrasnje strane ne znam da li je prljavo ili je lepljeno Iskusniji ce presuditi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Januar 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj kolegu Noleta da da svoje misljenje. Ovo je 250ccm za 1000e a negde gore si gledao crni 200ccm za malo vise para koja po meni bolje izgleda. Jel si primetio da je napisao covek da ima 39KS. Verovatno ne zna koliko tacno ima. Ima par stvari o kojima treba da povedes racuna (nadji gde je Nole posao o tome u nekoj od tema). Vidi dokle je registrovan pa probaj jos malo da mu spustis cenu. Imas tosak prevoda oko 80e, obaveznog velikog servisa oko 150e + na slikama ne lice da su nove gume kako pise u oglasu. Srecno.. EDIT: sad videh ovaj oglas.. Mozda nije za tebe ali nekom drugom mozda bude interesantno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Januar 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na osnovu fotki malo toga može da se zaključi... Vlasnik je stavio širi vetrobran, mada deluje amaterski napravljen (originalni ima fino zaobljenje u gornjem delu, radi aerodinamike). U osnovi ima neka oštećenja koja je probao da sakrije toniranjem. Sedište je sa novijeg Xevo, staro se verovatno pohabalo, mada me čudi da ga nije samo presvukao kod tapetara, jeftinije je nego staviti novo. Top auspuha je farban, što je dobro ako je kvalitetno urađeno. Štitnik nije originalan, što nije neobično, skupi su (za jedno parče plastike), a prvi strada ako ispustiš motor na desnu stranu. Po šrafovima bi rekao da tabla nije otvarana - dobar znak, naravno ako je sve ispravno. Motor je verovatno farban, jer boja deluje dosta sveže za godište. Plastike deluju uredno i leže kako treba, sa izuzetkom desnog retrovizora, na jednoj slici spoljna guma deluje krpljeno. Ako smem da nagađam, rekao bi da je motor padao na desnu stranu, zato krpljen desni retrovizor, pravljen vetrobran, farbane plastike, menjano pocepano sedište i štitnik auspuha? Vlasnik je u opcijama naveo ABS i Kickstart koje ovaj model nema, ili malo hvali svoga konja ili je neinformisan (ovo je verovatnije). Ali, ovo je sve kozmetika, ništa ne znači dok se ne isproba, može biti pristojan komad ili saraga na samrti Neko je posvetio dosta pažnje ovom motoru, pitanje je da li samo površinski, ili i ispod plastika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ja sam izgoreo .Ispred mene imam 950€ i mogu da se nategnem za jos neku hiljadu tako da je ciljana grupa skutera do 970-980 € za kes ,gleado sam madison 150 od ulaganja ima akumulator i zadnju gumu da se zameni da bi bio savrsen , nisam ga probao zbog (ne)vremena, s tim sto se malo plasim da se na otorenom putu ne zanesm i ne spalim karike ,sta bi vi odabrali od aktuelne ponude? Zvao sam onaj X9 za 1000€ za kes vlasnik kaze da pre nego sto ga je dobio u zameni na skuteru su zamenjene plocice i ulje ,kaze a ga je malo vozio 50km jer vozi jace motore. p.s. Znam da sam mnogo dosadan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Januar 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Culle opusti se, prvo, nisi dosadan - "triput meri, jednom seci", jel tako? Drugo, nemoj da izgorevaš, napolju je minus i bljuzgavica, nema vožnje još mesec-dva a možda i duže. Možeš da budeš strpljiv i možda nešto upecaš, mada po pravilu - ozbiljniji maxiji mogu da se kupe tek u klasi do 2000e. Ali razmisli i o ovome - ako je tvoj budžet apsolutni maksimum, možda je bolje da gledaš Apriliju Leonardo (150cc+) ili Hondu Pantheon (150cc). To je realna kupovina za tu lovu, i oba mogu da se koriste za lagani turing, dovoljno su kvalitetni i pouzdani skuteri, i imaš korektan izbor za kupovinu. Mislim da je bolje kupiti dobrog Leonarda za 800-900e, nego se nategnuti preko mogućnosti i pazariti lošeg Malagutija ili X9 ili nešto treće, u koga opet treba ulagati pare koje nemaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Januar 24, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikada probao Leonardo, ali ovaj mi deluje zanimljivo (250cc): http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/aprilia-leonardo-oglas-37478/ ili ovaj (150cc): http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/aprilia-leonardo--oglas-25490/ Pantheon je mašina koju dosta ljudi preporučuje: http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/honda-pantheon--oglas-38100/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1894 Napisano Januar 25, 2012 Skuteras, 3693 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj leonardo sa prvog link je vrh. Em je mlad, em noviji model, ima one prosirivace za zastitu od vetra, em je cena skroz ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Januar 25, 2012 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam gledao tog leonarda 250 i dvoumio se izmedju tog i ovog sto sam kupio (isto 250) slao sam druga koji zivi u KG da ode da pogleda medjutim nije se nasao sa tim sto prodaje. Izgleda ok jedino sto sam video sa slika je da je leva rucica kocnice kriva a lik kaze da je pao u mestu... ovako izgleda skroz ok. Dobro bi mi dosao taj vizir pa ako neko zna gde ima da se nadje nek mi javi na pp. I ova honda izgleda skroz pristojno, nije je bilo kad sam ja pazario... Sto se tice leonarda 250 meni se em svidja em sam zadovoljan kako ide, doterao sam ga iz Lazarevca u Novi Sad (oko 130km) i to mi je za sada jedina voznja tako da nemam puno iskustva ali se dobro pokazala. Sad sledi malo sredjivanje za sezonu pa ce biti zzzzzzuuummmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 25, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Prosla me je frka za instant kupovinom(kad sam video kako je napolju ) , ne preostaje mi nista drugo sem da cekam (i nadam se cudu ) ,aprilija je za mene premala,izgledao bi kao medved na bicikli ,visok sam 188cm . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Januar 25, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan :lol: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Januar 25, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 25, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Nole,struja si extra slika . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1894 Napisano Januar 25, 2012 Skuteras, 3693 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro bi mi dosao taj vizir pa ako neko zna gde ima da se nadje nek mi javi na pp. Koji vizir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnja 32 Napisano Januar 25, 2012 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Aprilia leonardo 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj providni sto ima na ovom leonardu, otprilike bas takav ni veci ni manji. http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/aprilia-leonardo-oglas-37478/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Januar 25, 2012 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan http://oglasnik.bjbikers.com/ads/leonardo-3/ dobijes ga za 880 - POSLEDNJA CENA posto vidim koliki je budzet...plus kod mene je sav sneg istopljen i moze da se proba:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1894 Napisano Januar 26, 2012 Skuteras, 3693 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj providni sto ima na ovom leonardu, otprilike bas takav ni veci ni manji. http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/aprilia-leonardo-oglas-37478/ Kod Ivana ima kalup, ali za veci. Pravio je meni nekoliko puta. Okreni ga pa pitaj, mozda ima i manji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 27, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan @Nolezmaj Probao sam X9 razvukao sam ga 120km/h mogao je jos ali nisam ja smeo,gume su nove,probao sam kocnice, ne zanosi kad koci,presao sam preko rupe,nista ne baca u stranu,jedino je prednji desni disk i zadnji malkice ''ustinut'' ,i retrovizori su klimavi tj ona guma preko njih je malo iscepana,registrovan je do juna,99% ga uzimam,jel imas nesto posebno da obratim jos dodatnu paznju,ne trese na maoj brzini prednji kraj,znaci dobri su lezajevi,amortizeri zadnji ne mogu rukom da pomerim one podesivace,i to je to,ako ima jos nesto reci . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Januar 27, 2012 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Pa lepo nek ti je srecna kupovina, bitno je da je masina okej plastike ces srediti polako samo duga je zima, bilo bi lepo kad bi nabaavio onaj fabricki vizir kao na evo mada to mislim da moze da se napravi bas bi mu dao smek.....i uz malo truda izgledace kao ovaj na slici ''my wish'' ,Ako nisi proveri brojeve masine da se slazu sa saobracajnom ko zna za svaki slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Januar 27, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To sve zvuči okej, za retrovizore ne brini jer je ta pokrivna guma glup patent, i ako se te gume ne iscepaju, onda od promena temperature izgube formu i elastičnost (kao kod mene), svakako su krš. Ti podešivači su problematični, kod mene je jedan zapekao i bog otac ne može da ga pomeri (razni čekići, ključevi, grejanje). Nije drama, koliko sam čuo jedino na najtvrđem podešavanju imaju smisla, ostale pozicije su premekane (kao, za suvozača i prtljag, mada ja nisam imao potrebe da ih pomeram). Ako kupiš makinu, jednom kada budeš zaludan, skineš amortizer i taj nosač rasturiš, podmažeš i ponovo sklopiš. Max brzina bi trebalo da je preko 130kmh, svoj sam vozio skoro 140kmh na autoputu na blagoj nizbrdici. Svakako mu ovo ne prija duže vremena, kruzing je 100-110kmh, i tako može rasterećen dugo da se vozi. Ako na maloj brzini ne zanosi i ne trese, i nema centralni položaj u koji upravljač "upada", lageri su verovatno okej. Pogledaj i auspuh, vidi da li je motor zauljen sa donje strane kartera, pogledaj svećicu. Nije loše da vidiš i hladan start, dogovori sa prodavcem da ga ne pali sat-dva pre tvog dolaska. Obavezno probaj sve prekidače (svetla, migavce) i detaljno pregledaj digitalnu tablu, mora sve da radi! Ima tu još sitnica (kada je kupljen akumulator, menjana svećica, ulje, antifriz, stanje pločica, datum registracije...) ali su manje bitne, važno je kakav ti je opšti utisak, i kako ti "čuči". Još nešto, drugarski savet: ako si ranije vozio manje skutere, pazi sa kočenjem. Na svojoj prvoj test vožnji zamalo sam pao kada sam zaboo kočnice do kraja. X9 je kao autobus, treba malo da se navikne čovek na dužinu i odnos mase, kao i na doziranje leve i desne ručke kočnice. Srećno u kupovini i pregovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Januar 27, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Na sta tačno da obratim pažnju kod auspuha,pretpostavljam da svećica ne treba da bude crna ili zamašćena već svetlo sive boje onako zdravo ''opaljena'' ,a pre svega gde njemu stoji svećica ?Svetla i sve prekidace sam probao,sve radi,a za sta sluzi dugme pored dugmeta za paljenje i dugme ispod leve ostavne kutijice?Svidja mi se kako koci leva rucica (prednji + zadnji) malo sam ga probao ,ekperimentisacu ,malo mi je cudan kad se skrece,obara prvo sam probao u jednu stranu mislio sam da nesto ne valja pa sam probao i u drugu i isto,nekako... ne znam... verovatno treba da se navikenm,tezak je,posto je sneg u dvoristu koje je pod nagibom dok smo ga izgurali na put preznojio sam se . Picture P.S. Gde se njemu nalazi broj šasije ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...