vlada penzos 6 Napisano Novembar 10, 2011 U prolazu, 11 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: xt 600 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imam Yamahu XT 600 Teneru, i na njoj trenutno prednju gumu dimenzija 3 X 21, a zadnju 140/80/18. Po katalog za moj motor zadnja je 4,60 X18. Interesuje me da li mogu da stavim 120/80/18 ili 130/80/18, šta time dobijam a šta gubim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 10, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ništa, 4.60-18 je 120-90-18 i sve što možeš da staviš a da se ne izdeformiše preterano može bez primetne razlike u vožni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada penzos 6 Napisano Novembar 10, 2011 U prolazu, 11 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: xt 600 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo prvi motor koji imam u životu, a imam 45 godina tako da nisam baš najbolje upućen kako treba da se ponaša. Meni ove koje su sada na njemu (140/80/18) izgledaju sasvim ok, ali se bojim da nisu prevelike. Ionako moram da menjam zadnju gumu pa se razmišljam o dimenziji. Interesuje me da li prednja i zadnja guma moraju biti iste šare i marke (kao na kolima)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 10, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ima[ temu, sve o XT 600 pa vidi nekog od njih da ti kaže svoja iskustva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Novembar 10, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ništa, 4.60-18 je 120-90-18 i sve što možeš da staviš a da se ne izdeformiše preterano može bez primetne razlike u vožni. Ne bih se baš složio sa tobom, uostalom ova tema o dimenzijama guma je već više puta razglabana ovde na forumu. Iz mog iskustva, na Transalp ide u originalu 90 90 21 i pozadi 130/80-18. Stavio sam pozadi gumu samo 10 mm širu i odmah se odrazilo na ležanje u krivinama. Širu gumu je teže oboriti u krivinu i automatski postoji problem sa naglim "padom" (povećanjem nagiba motora) posle nekog određenog ugla obaranja. Da pojednostavim, obaram motor u krivinu i postoji delić sekunde kada se ništa ne dešava i onda odjednom "pada" što nenaviknutom vozaču - naročito početniku može predstavljati problem. Po mom mišljenju najbolje se držati fabričkih preporuka za dimenziju guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 10, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka tebi čast ali ja ne mogu da vidim razliku izmedju dve iste nove gume kojima je samo širina različita za 10mm pogotovo što se šira više pokupi pa bude 5-7 mm šira i zaobljenija. Ovi momci dole ne vide razliku ni izmedju auto i moto guma osim u trajnosti. http://www.youtube.com/watch?v=NYhkCA_JwJM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 609 Napisano Novembar 10, 2011 Drug član, 1370 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Yamahu XT 600 Teneru, i na njoj trenutno prednju gumu dimenzija 3 X 21, a zadnju 140/80/18. Po katalog za moj motor zadnja je 4,60 X18. Interesuje me da li mogu da stavim 120/80/18 ili 130/80/18, šta time dobijam a šta gubim? Možeš, dapače i bolje je da imaš gumu širine 120 ili 130 na toj felni, jer 140 nije original. Nećeš ništa izgubiti, čak ćeš i dobiti na okretnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...