Jump to content

Moto Zajednica

Radulovic BMW

Recommended Posts

• U prolazu, 54 postova

Pa reci ti meni koliko nas forumasa realno moze da kupi novi BMW motor ili kola? Da se ne lazemo... To je jedno... Druga stvar, idi ti u nemacku i probaj da zakazes prbnu voznju za neki BMW-ov motor... Cisto sumnjam da bi uspeo... Ja sam pre dve godine bio u Maranelu u poseti Ferrari-jevom muzeju... Nisu me pustili da udjem u fabriku, a kamoli da sam mogao da zakazem probnu voznju... :D Jebiga brale nije BMW za svakoga... :)

E tu se brate razilazimo u filozofiji!  ;)

BMW je za svakoga! Nije to svemirski brod! Probaj da kažeš to da BMW nije za svakoga nekom od menadžera u Nemačkoj pa ćeš čuti odgovor.

Vozim BMW, poznajem ekipu u NS koji rade u salonu i povremeno mi zatrebaju neke sitnice. Tih sitnica nema na lageru, a čekaju se od 7-21 dan! Sve zavisi da li sam potrefio da im je roba već stigla ili se naručuje za dve nedelje. To nikako ne može da se nazove usluga na nivou BMW-a. Oni kao da su još u 90-tim kada niko nije imao leba da jede sem odabranih.  :D

Niko ih nije tukao po ušima da uvoze BMW za koji je "malo tržište". Ali kada su već uvoznici MORAJU se ponašati ozbiljno. Kako će neko ko ima para da ih ostavi nekome ko ga ne poštuje?! Nije ni BMW savršen. I on se ponekad pokvari, treba mu redovan servis i sl. I šta onda? Da čekam 3 nedelje samo da stignu delovi? Ne hvala!

Koliko god forumaša da može da kupi novi BMW (možda je to jedan a možda i hiljadu, nebitno a tvrdim ti da bi se iznanadio koliko ih je odustalo) oni su potencijalni kupci kojima treba da se sve  servira na tacnu. Ako nije tako, što onda uopšte izlaze na sajmove i troše pare na štandove? Šta to vredi kad oteraš mušteriju kad ti dođe u salon?

Da se razumemo, ja ih ne pljujem! Znam ljude i znam da su ok. Ali mislim da im motocikli nisu prioritet i da imaju jedan uzak krug ljudi koji se redovno snabdevaju novim modelima i da im je to dovoljno. Da nije, već bi to bilo mnogo drugačije... Mislim i da polako gube korak sa konkurencijom (koja nije ništa bolja po pisanju ljudi na forumu) i da nisu bez razloga već izgubili pravo da uvoze BMW automobile. Ako se ne trgnu, može im se desiti vrlo uskoro da ostanu i bez uvoza motocikala. Dovoljno je da počnu da stižu žalbe korisnika i potencijalnih kupaca (Internet je čudo) u sedište BMW-a za ovaj deo Evrope i neko će početi da razmišlja ša se to dešava u onoj maloj balkanskoj državici i zašto se gub deo tog "malog tržišta" zbog neprofesionalnosti... A ako ih ne interesuje naše "malo tržište" onda i ne zaslužuju ništa bolje od ovih postova kritike.

I još nešto: mogu da ti potpišem da u određenim salonima širom Evrope postoje flote test motocikala za testiranje. Ferarijeva filozofija jeste nešto drugo i ekskluziva, i BMW jeste nešto posebno, ali ipak nije toliko ekskluzivan da sebi priušti luksuz da tera potencijalne kupce - pogotovu što BMW ne voli svako, a onaj ko ga voli nosi ga u srcu. Onaj ko izgubi takvog kupca ili je bezobrazan ili nesposoban.

PIVO ZA ONOG KO JE OVO SVE IŠČITAO! ;D JBG došla mi inspiracija ;)

Pivce za mene!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Imaš pivce ;)

Inače, poručio sam neke svari u NS i sada čekam... bilo je to pre 10-ak dana. Naravno potrefio sam momenat kada je "juče zaključena porudžbina". Dakle očekujem delove (sijalice ;) , levi prednji migavac, polugu menjača i još ponešto) u toku maja.

Lepo se ispričao sa momcima, pokazali mi komplet opremu koju su imali u salonu. Definitvno sam zaključio da neke stvari od opreme treba kupovati od njih jer su razlike u ceni minimalne, a opet, neke stvari su papreno skupe... Ko i uvek, kompromis za one koji ne kenjaju novce kao što sam ja.

Izgleda da može da im se ostavi motor po sisemu staro za novo... Pokazali su mi i dve polovne sprave koje su u salonu na prodaju. E sad, koliko sam razumeo, oni imaju dobru volju da ih drže u salonu, ali su ljudi već kupili druge motore od njih. Ovo ne smem da tvrdim ali su bila dva registrovana motora koji su prešli po par hiljada, a čiji su vlasnici kupili jače motore na sajmu u BG.

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Ja obozavam taj motor BMW i u fazi sam nabavke jednog doduse starog jedno 20 godina jer samo za takav imam novca,ali kad procitam sve ove postove, radujuci se kako je Radulovic ekstra profesionalan i ima delove, doslo mi je ipak da odem da kupim neku drugu marku motora. Ipak cu samo promeniti servisera jer za delove cekati mesec dana i vise stvarno nemam ni zelje ni strpljenja.

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Ja obozavam taj motor BMW i u fazi sam nabavke jednog doduse starog jedno 20 godina jer samo za takav imam novca,ali kad procitam sve ove postove, radujuci se kako je Radulovic ekstra profesionalan i ima delove, doslo mi je ipak da odem da kupim neku drugu marku motora. Ipak cu samo promeniti servisera jer za delove cekati mesec dana i vise stvarno nemam ni zelje ni strpljenja.

Pa vidi, pročitaj iskustva i sa drugim uvoznicima drugih motora i zaključićeš da je to manje više sve isto i da svi tako rade.

Ja sam ih pitao zašto je to tako (po x-ti put) i opet mi je objašnjeno da još nije došlo do kritične mase vlasnika motora da bi im se isplatilo držanje tih delova.

Moram da istaknem da za redovne servise imaju delove i da to nije nikakav problem odraditi. Ostalo, kao što je recimo crevo prednje kočnice za moj motor, pa poluga menjača, prednji levi migavac i sl. što je speifično a ima malo takvih motora, mora da se čeka...

Ruku na srce, moja mašina nije ni zakašljala poslednjih godinu dana da bi mi treabo neki ozbiljan servis, a za kozmetiku... ja ne volim da čekam, ali što se mora... još je teže ;)

Taka nam tura. Ko voli, nek izvoli ;)

• Drug član, 1261 postova

Nagradno pitanje:

Koliko koštaju zadnje pločice za r 1200 gs u dotočnoj radnji.

Tačan odgovor je 80 evra!!!!!!!!!

Jeste BREMBO ali u nemačkoj iste koštaju oko 50 a  lucas sinter 35 evra.

Radulović naplaćuje ulje 12 evra litar a isto to ulje u ovlaštenom servisu u italiji, sve sa značkom BMW i bez natpisa dal je sintetika, polusintetika ili mineralno , 8.80 sa zamenom. Motor je OK ali diler i serviser u Srbiji je po cenama zajebao Šubu kad nije raspoložen i Spasketa kad je raspoložen.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja