Jump to content

Moto Zajednica

Idemo na Dakar i 2012

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 318 postova

OK, OK, govno je neviđeno, dabogda mu crkla pumpa za vodu!

Molim te da ne govoriš tako o Cyril-u, on je moj večni dužnik, kada sam se zaglavio na Romaniacs-u jedino je on stao i pomogao mi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13020 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Molim te da ne govoriš tako o Cyril-u, on je moj večni dužnik, kada sam se zaglavio na Romaniacs-u jedino je on stao i pomogao mi.

OK, OK, neviđen je lik, dabogda pobedio!

p.s. Jel se zezaš?

A Ullevalseter? Norveško govno? Dolazi do blata vidi Concalvesa koji maše, okreće motor i zasipa ga prašinom.

• Svrati ponekad, 318 postova

p.s. Jel se zezaš?

Ma jok, pa bili su i klipovi na you tube. Stvarno je ispao lafčina, svaka mu čast.

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

p.s. Jel se zezaš?

Ma jok, pa bili su i klipovi na you tube. Stvarno je ispao lafčina, svaka mu čast.

Daj link na you tube.

Nemoj me krivo shvatiti, ne sumnjam u tvoje rijeci samo bi rado pogledao.

Nisam za razapinjanje, ali tamo je stvarno ispao supak!

• Svrati ponekad, 455 postova
  • Motocikl: KTM 640 Adventure

Još malo fer pleja od Francuza:

Rekao bi covjek nema osjecaja za motoriste. Pobjedio je 6 puta na Dakaru motorom!!!

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ne znam, ja bih takve stvari kao ovo bukvalno gaženje motoriste kažnjavao momentalnom diskvalifikacijom. STRAŠNO!

• Podržavam 2

• UruK Hai, 2083 postova
  • Motocikl: ADV

Danas Coma zaostao nekih 13 min, izgubio se u dinama, Despres sada vodi u generalnom plasmanu sa nesto malo vise od 11 minuta... Obzirom da se sutra vozi etapa od samo 29 km pobednik je izgleda poznat! Inace danasnju 13. etapu je dobio Helder Rodrigues KTM.

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

Mala digresija jer pišem o automobilima: kineski Great Wall je na sedmom mestu u generalnom plasmanu. Nalazi se ispred najboljeg Mitsubishija, BMWa, Nissana, Volkswagena. Kud ide ovaj svet?

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ne kuda ide, nego odakle dolazi. E tad bi pravi odgovor bio Kina. Pa kad malo bolje pogldas , i treba tako, ljudi rade, trude se. A Peterhansela bi trebalo na sred bivaka besiti za 00. Ajde moze se svakome desiti, mislio da moze proci, pa cuknuo covjeka, ali produzi kao da nist anije bilo, eee to mi je diglo pritisak.

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam.

Ne znam, ja bih takve stvari kao ovo bukvalno gaženje motoriste kažnjavao momentalnom diskvalifikacijom. STRAŠNO!

:takoje:

U periodu od 1980 do 2000te postojao je Camel Trophy, vecina ga se verujem seca.

A zasto ga spominjem?

Pa najveci sponzor toga je bio Land Rover koji je '99 odlucio da ukine sponzorstvo zato sto je takmicenje promenilo "karakter".

Mislim da je i ovde slican slucaj.

Normalno i dalje pratim Dakar rally, nadam se da ce da ga vrate u Afriku jer bih onda mozda mogao i uzivo da ga otpratim makar jedan dan, ali ovakve stvari me uzasavaju.

• Podržavam 1

U periodu od 1980 do 2000te postojao je Camel Trophy, vecina ga se verujem seca.

A zasto ga spominjem?

Pa najveci sponzor toga je bio Land Rover koji je '99 odlucio da ukine sponzorstvo zato sto je takmicenje promenilo "karakter".

Mislim da je i ovde slican slucaj.

Bravo! Pogodio si poentu!

Ovaj Dakar svake godine sve manje liči na onaj Dakar nekada. Pre svega, neverovatna je nejednakost između vozača fabričkih timova i "solo" vozača. Lova čini čuda, pa su fabrikaneri u mogućnosti da posle svake etape promene SVE na motoru, a solo vozači još uvek veruju u deda mraza. Kreću sa par plastičnih vezica i mole boga da im motor izdrži do kraja relija.

Da bi takmičenje bilo fer i sportsko, svi takmičari bi trebalo da imaju iste uslove, a ne ovako.... Gotovo je.

Dakar je postao (pre)teška komercijala. Pare, pare i samo pare :(

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Da se nadovezem na vase komentare... Kao klinac sam mastao o tome da idem na Dakar/Camel Trophy ..sve jedno.. Oduvek sam se lozio na rally voznju.. ravan put mi je nekako dosadan, dok tezak teren trazi celog coveka i mnogo mi je uzbudljiviji.. A kako sam rastao... kad god bih pomislio na rally bacio bih se u bedak jer sam shvatio da na tako nesto nikad necu ici, jer je iz dana u dan trka preko pustinje postajala sve skuplja i skuplja... Ne verujem da bih se ikad trkao zustro da budem prvi i da pobedim nekog ko ne razmislja o svojoj glavi koliko mu je u torbi dok vozi nesto brze od mene, vec bih se trkao da pobedim pustinju... sto meni i jeste cilj ovoga sto gledamo na prenosu. Svi koji zavrse tu dakar trku, za mene su pobednici. To je trka u toliko surovim uslovima kao da je na nekoj drugoj planeti... Gaboru svaka cast, zivi moj decacki san, a pretpostavljam i mnogih vas ovde koji pratite dakar...

.... Gotovo je.

Dakar je postao (pre)teška komercijala. Pare, pare i samo pare :(

Brate, koji si ti Dakar pratio sve ove godine?! Pa to je tako još od kraja 80-ih. Prvo je krenulo sa kolima pa polako prešlo na motore početkom 90-ih. Već dvadeset godina imaš tri ekipe. A. 2 - 3 lika koji se bore za pobedu, B. 5 - 6 likova koji bi jednog dana mogli da pređu u A. i C. Buranija.

Kod automobila makar postoje kategoraije "production", "buggy" i "solo" ali se pobednicima u tim kategorijama ne posvećuje apsolutno nikakva pažnja, bez obzira što ponekad neki završe i prvih 10.

Ja mislim da je problem u TV pravima i prenosu. Pratim ga godinama a znao sam veoma malo o celoj stvari dok nisam pogledao onaj "Road to Dakar" sa Boorman-om i onim Australijancem što ga je vodio na Dakar.

Kada bi pravili reportaže sa većim akcentom na amatere i četvrt profesionalce (kao što je do pre koju godinu na Eursportu i bio slučaj) ne bi nas toliko ni interesovali Coma i Despres.

Voleo bih da vidim neke privatne editovane videe sa Dakara. Sa svim ovim on board kamerama i čudima i amater može da napravi odličan film o svom učešću na Dakar-u.

Brate, koji si ti Dakar pratio sve ove godine?! Pa to je tako još od kraja 80-ih. Prvo je krenulo sa kolima pa polako prešlo na motore početkom 90-ih. Već dvadeset godina imaš tri ekipe. A. 2 - 3 lika koji se bore za pobedu, B. 5 - 6 likova koji bi jednog dana mogli da pređu u A. i C. Buranija.

Ma brate slažem se ja sa tobom, sve je kako kažeš. Ali do sada nisam video onakva gaženja motocikliste. Ili izvučem te iz blata, a ti po gasu i nestaneš... Bilo je toga sigurno i ranije, ali ovo što je bilo na klipovima sada me je baš ono, pogodilo. 'ebeš i takmičenje i prvo mesto ako gaziš preko leševa...

• Podržavam 1

• Drug član, 1359 postova

Ma brate slažem se ja sa tobom, sve je kako kažeš. Ali do sada nisam video onakva gaženja motocikliste. Ili izvučem te iz blata, a ti po gasu i nestaneš... Bilo je toga sigurno i ranije, ali ovo što je bilo na klipovima sada me je baš ono, pogodilo. 'ebeš i takmičenje i prvo mesto ako gaziš preko leševa...

valjda treba ovako

'ebeš i takmičenje i prvo mesto ako ostavljas leševe iza sebe...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja