Satelis 15830 Napisano Maj 4, 2013 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice lika sa fb-a ne znam kakvog su kvaliteta lonci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkoMi 1 Napisano Maj 11, 2013 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani forumaši,u potrazi za skuterom (prvim ) obilazio sam kojekave prodavce i nagledao i naslušao se svakakvih priča.Uglavnom su to krševi,a pod krinkom da su maltene novi. I na kraju se izbor sveo na PIAGGIO X9 180ccm 2002. godina. Skuter mi se svidio ima kofer originalan,uz njega dobijam jet kacigu (skoro nova),registrovan do aprila,gume solidne,vlasnik kaže da je zamjenio ulje i remen i lezajeve na prednjoj viljušci. E sad prilikom testne vožnje sam primjetio da prilikom kočenja desnom ručicom (prednja,ako se ne varam.LIJEVO je zadnja ali ona koči i prednji malo,ako može malo detaljnije pojašnjenja oko tog sistema kočenja) tada se prednji kraj skutera mnogo trese a kad kočim tom LIJEVOM ručicom onda se ponaša normalno. Vlasnik kaže da je pločice mijenjao,stavio je pločice koje su prelijepljene jer nije mogao naći originalne,i to trešenje je i dalje ostalo.Takođe kaže da je felnu balansirao i da je diskove provjeravao.I on pretpostavlja da bi mogla biti guma u pitanju. Ima li ko sličnog iskustva ili ideju šta bi moglo biti u pitanju. HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 13, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Plocice za x9 se mogu naci na svakom metru ... Bar sam ja lako pronasao prednje DESNE od 5 razlicitih proizvodjaca. Sto se tice gume, ja imam skoro novu pirelli da prodam, 14-ka sa moje x9 . Pre 20 dana sam menjao obe gume, jer nisam hteo da imam razlicite ... Ako ti nesto znaci, posalji PP . Sto se tice treskaranja... Moze biti vise faktora, najcesce je to zbog diska... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkoMi 1 Napisano Maj 13, 2013 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan a jel ima razlike izmedju lijevih i desnih? i kako funkcionise kocenje sa ta dva diska,jel oni istovremeno oba koce,ili jedan sluzi samo za prednju? kako najlakse utvrditi da li je disk kriv? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pižon 240 Napisano Maj 13, 2013 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Beograd, Vinca Motocikl: yamaha FZ6 fazer Prijavi odgovor kao problematičan Zlatni brembo nema leve i desne, cak su iste prednje i zadnje... mislim da to za napred leve i desne blage veze nema! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 13, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Desna kocnica desni disk a leva kocnica levi disk i zadnji disk! Za proveru diska se ne bih ti znao reci... Sto se tice plocica, dal' mogu desne na levu i obrnuto, to nisam proveravao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkoMi 1 Napisano Maj 14, 2013 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan a jel bi moglo ,recimo da zamjenim diskove lijevi i desni pa ako onda bude treslo kad stisnem zadnju kocnicu,onda je do diska 100% ili ako se moze skinuti tocak pa okrenuti da se zamjene mjesta diskovima. Izvinite sto sam ovoliko uporan ali skuter mi se svidja i ne bih da propustim kupovinu ako je samo disk u pitanju. P.S. jos sam primjetio da kazaljka obrtomjera radi nepravilno,recimo prilikom drzanja rucice gasa ravnomjerno obrtomjer skoci na 10 000 pa se vrati na 6000 a ne mijenja zvuk (znaci samo kazaljka skace) vlasnik je mijenjao digitalnu tablu (orginalnu ima u garazi),moze li ona imati veze sa analognom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pižon 240 Napisano Maj 14, 2013 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Beograd, Vinca Motocikl: yamaha FZ6 fazer Prijavi odgovor kao problematičan Petljanje oko table, skace cajger, trese... Skloni se ti druze od tog dobrog motora! Kofer je najlakse kupiti inace meni licno je originalan grozan, stvar ukusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija.l 18 Napisano Maj 14, 2013 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio x9 500cc Prijavi odgovor kao problematičan Aj sad ja malo . . .Pre jedno 1000 km zamenjeno ulje i filter na makini(Bardal 10-40).Prilikom zamene ulja,nisam licno video koliko je ulja bilo na meracu(majstor radio,ja pijuckao kafu). Skuter u fazi mirovanja nekih 8h,na cen.stenderu.Izvucem merac ulja i vidim da je nivo jedno 5-6 milimetara iznad MAX(to jest one poslednje crte). Tri puta merim,uvek isto.Imam neki trip da se oseti i benzin.Da li je moguce da je pomesao ulje i benzin i koji je razlog,sta je riknulo i koliko izadje intervencija,ako se ispostavi da su moje sumnje tacne?Jos cu ja to da ispratim ovih dana,ali ajd reko cisto da pitam doktore.Da li se ovo jos nekom desavalo? Pozz maxi ekipi!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 14, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Darko daj da ti ja prodam moju masinu i da si siguran ... Nista ne skace i ne trese! Sipas i vozis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija.l 18 Napisano Maj 14, 2013 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio x9 500cc Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi valjda prodao makinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darkoMi 1 Napisano Maj 14, 2013 U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Darko daj da ti ja prodam moju masinu i da si siguran ... Nista ne skace i ne trese! Sipas i vozis! jbg da nisam u BiH lako bi,kod vas ima mnogo vise izbora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 14, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je da ne gledas najnize cene u toj klasi motora,tj. taj model. Stara dobra glasi " koliko para, toliko muzike ... " Svi imaju neku racunicu... Posle ti to dodje na isto! Srecno u potraznji konjica! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
x9-250 4 Napisano Maj 14, 2013 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd Motocikl: piaggio x9 250 Prijavi odgovor kao problematičan kolege jedno pitanje koliko antifriza i koji antifriz ide u x9 250 hondin agregat.hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mktomi 6 Napisano Maj 14, 2013 U prolazu, 39 postova Lokacija: senta Motocikl: piaggio x9 500 evo Prijavi odgovor kao problematičan Ilija: to se desi zbog dva razloga, ili ti je pokvaren termostat, ili ako je motor evo onda moze zbog injektora. prvo meri punjenje motora( znaci kolko imas volta u akumulatoru kad motor radi: max 14.5). ako ti previse puni to moze biti razlog za kvar injektora, i onda ti se pojavi benzin u ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15830 Napisano Maj 15, 2013 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Aj sad ja malo . . .Pre jedno 1000 km zamenjeno ulje i filter na makini(Bardal 10-40).Prilikom zamene ulja,nisam licno video koliko je ulja bilo na meracu(majstor radio,ja pijuckao kafu). Skuter u fazi mirovanja nekih 8h,na cen.stenderu.Izvucem merac ulja i vidim da je nivo jedno 5-6 milimetara iznad MAX(to jest one poslednje crte). Tri puta merim,uvek isto.Imam neki trip da se oseti i benzin.Da li je moguce da je pomesao ulje i benzin i koji je razlog,sta je riknulo i koliko izadje intervencija,ako se ispostavi da su moje sumnje tacne?Jos cu ja to da ispratim ovih dana,ali ajd reko cisto da pitam doktore.Da li se ovo jos nekom desavalo? Pozz maxi ekipi!!! Problem je u termostatu najverovatnije, zaglavio je na otvoreno i sam agregat ne moze da postigne radnu temperaturu samim tim racunar salje informaciju ubrizgavanja kao kad je motor hladan i eto je cuvena proizvodnja mot. ulja. Proveri termostat odnosno tem. motora, ako ne postize radnu znas sta ti je menjati ( ako se oseca benzin u mot. ulju negine ti filter i novo ulje ) @ X9-250 1l destilovane i 1.5L G12 antifriza zavrsava posao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija.l 18 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio x9 500cc Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci sat,temperatura se ponasa naj normalnije.Kad je agregat hladan,upali na zub,pustim ga skoro svaki put da se zagreje na leru i ne peglam ga dok ne izadje iz plavog polja.Kad se zagreje ne prelazi mi polovinu na meracu,uvek stoji na istom,nema variranja temperature. Ok,ovo cu ipak proveriti,nego zanima me jel moze problem biti usled lose kompresije i karika? Koliko kesa je termostat? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15830 Napisano Maj 15, 2013 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kada su lose karike tad moz samo da trosi ulje dok kod tebe ga "proizvodi" cena termostata cini mi se da je oko 2-3K rsd nisam siguran 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
x9-250 4 Napisano Maj 15, 2013 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd Motocikl: piaggio x9 250 Prijavi odgovor kao problematičan hvala saelis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija.l 18 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio x9 500cc Prijavi odgovor kao problematičan Kada su lose karike tad moz samo da trosi ulje dok kod tebe ga "proizvodi" cena termostata cini mi se da je oko 2-3K rsd nisam siguran Hvala,ziv bio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 16, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Konacno promenjen silen blok ! Ljudi koje je je mucenje promenuti pomenuti deo,pa to je strasno ... Iznervirao sam se najstrasnije. Nocas do 1 sam sklapao skuter i jutros od 3 sata! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 16, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Konacno promenjen silen blok ! Ljudi koje je je mucenje promeniti pomenuti deo,pa to je strasno ... Iznervirao sam se najstrasnije. Nocas do 1 sam sklapao skuter i jutros od 3 sata! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija.l 18 Napisano Maj 16, 2013 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio x9 500cc Prijavi odgovor kao problematičan Konacno promenjen silen blok ! Ljudi koje je je mucenje promeniti pomenuti deo,pa to je strasno ... Iznervirao sam se najstrasnije. Nocas do 1 sam sklapao skuter i jutros od 3 sata! Jesi li ga nacinio,Dalibore? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 17, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Sredjeno ... Mnogo je bolja voznja sada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Maj 22, 2013 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Ljubitelji x9 -tke kad cemo u neki djir?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...