Jump to content

Moto Zajednica

nece da upali

Recommended Posts

• U prolazu, 80 postova

Pre dva dana sam je normalno upalio danas vergla kao luda ali da upali nikako.Ispada kao da je ostao u brzini ili da mu je dugme za gasenje ostalo u poziciji gasenja.Tako se ponasa,dok vergla nikakav znak da bar malo ima nade da ce upaliti.To mi se i prosle zime desilo pa je nekako upalio.Kada je toplo pali normalno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Yamaha YZF 750 R

Pre dva dana sam je normalno upalio danas vergla kao luda ali da upali nikako.Ispada kao da je ostao u brzini ili da mu je dugme za gasenje ostalo u poziciji gasenja.Tako se ponasa,dok vergla nikakav znak da bar malo ima nade da ce upaliti.To mi se i prosle zime desilo pa je nekako upalio.Kada je toplo pali normalno.

Mozda je sauh problem,cesta pojava/......

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

mogo si da napises koji motor je u pitanju...

ako je pegaso,,uh uh,,ima vise sitnica koje mogu da je zezaju,bar sa nju doktorirao tu i tamo :lol:

kad upali ako upali..vidi jel baca crni dim pozadi na auspluh,nadam se da imas goriva ,da povuces saug, da si skoro menjao svecice,cistio i stelovao karburatore...

daj malo vise tih informacija..

• Podržavam 2

• U prolazu, 80 postova

Izvini ,da tako mogao sam da napisem i model.Aprilia Pegaso 650 cube 2000 god.Sauh/Saug kako ko zove/do kraja aktiviran,naravno goriva ima jer se oseca da je posle nekog puta mozda i presisao,E A SVECICU nisam menja uopste od proletos a predhodni gazda nije menjao izgleda uopste.Izgleda smo i on i ja isti.Karburatori radjeni pre dva ipo meseca.Znaci kada je toplo pali kao lud a kada je ovako preko noci hladno nema teorije da upali ujutro.Onda krece hraos.Koji je cevasti kljuc u pitanju da menjam svecu?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma promeni za pocetak svecicu,pa cemo videti,smesa definitivno ne valja a mozda je i redak filter vazduha,ili pak preprljav,nevalja ni jedno ni drugo,pod tim redak mislim prestar,nikad menjan samo izduvavan,pa se ponasa kao i da ga nema,smeta na hladno najvise..i proveri dali su sve gumice od filtera do karba legle kako trebaju..

• Podržavam 1

• U prolazu, 80 postova

Da tako cu i da uradim,a sto se tice filtera za vazduh samo je izduvan.Cak mi je i majstor danas rekao da zapusim malo krpom usisnike na filteru vazduha ali nista.Koji je kljuc za svecicu i koju je dobro uzeti.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Koji je kljuc za svecicu i koju je dobro uzeti.

18mm je neki kao standard za motocikle, mada ima svega, najbolje da prvo provjeriš.

NGK svećice su najčešće falš, mada se i ostale marke kopiraju ali ne u tolikoj meri.

Pogledaj ako možeš da nađeš Champion ili Denso.

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

18mm је за Пегаза. Само је питање да ли ћеш успети обичним цевастим да одврнеш свећицу а да не скидаш резервоар. Боље би било да нађеш дубоку гедору па са њом да одврнеш.

• Drug član, 1710 postova

Izvini ,da tako mogao sam da napisem i model.Aprilia Pegaso 650 cube 2000 god.Sauh/Saug kako ko zove/do kraja aktiviran,naravno goriva ima jer se oseca da je posle nekog puta mozda i presisao,E A SVECICU nisam menja uopste od proletos a predhodni gazda nije menjao izgleda uopste.Izgleda smo i on i ja isti.Karburatori radjeni pre dva ipo meseca.Znaci kada je toplo pali kao lud a kada je ovako preko noci hladno nema teorije da upali ujutro.Onda krece hraos.Koji je cevasti kljuc u pitanju da menjam svecu?

Koliko ja znam prvo se stavi nova svecica (naravno filteri) pa se onda sredjuju karburatori i onda si siguran da je sve ok odradjeno i ustelovano...

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Cekaj stani..

a kumulator?

prva hladnoca i opadne mu duplo snaga.. pokusaj sa kablovima da pojacas struju..sa automobila ili drugog jaceg aku.

Prosle jeseni kupio Exide..

posle 4 meseca dobio drugi uz moju reklamaciju..

zasad pali, ali kilavo i imam utisak da ne bi dugo izdrzao verglanje..pogotovu na 2-3 stepena spoljne temperature..

ali Yamaha je to..pa pali na prvi zub :moto3:

• U prolazu, 2 postova

mogo si da napises koji motor je u pitanju...

ako je pegaso,,uh uh,,ima vise sitnica koje mogu da je zezaju,bar sa nju doktorirao tu i tamo :lol:

kad upali ako upali..vidi jel baca crni dim pozadi na auspluh,nadam se da imas goriva ,da povuces saug, da si skoro menjao svecice,cistio i stelovao karburatore...

daj malo vise tih informacija..

Pre nedelju dana sam kupio apriliu pegaso 650,god. 2002,sa karburatorima

vozio sam je par dana,neki dan upalim sa saugom i posle minut se ugasi,više nisam mogao da je upalim...kažu "nalio" si svećicu,kupim novu "denso" upalim iz prve,provozam 50 km ugasim,sutradan je upalim bez sauga i.... neće pune obrtaje,radi loše,gasi se,puca na auspuh i izbacuje crn dim pozadi(kad si već pomenuo crni dim) :)

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Previše goriva, premalo vazduha. A zašto, treba da se "čačnu" karbovi, filter, sauh Mujo... pa da se vidi. Mada to oće i kad je previše vazduha. Brlja, ne trpi velike obrtaje...

• U prolazu, 80 postova

Pa prijatelju ,ja prosle godine celu sezonu vozio sa starom svecicom bez ikakvih problema i naravno kada je zahladnelo nije hteo vise da upali.Posto je zima bila duga naravno nisam se ni setio svecice jer je stajao u garazi i lepo meni drug kupi svecicu NGK obicnu ,iako sam mu rekao za iridijum,stavimo ,motor kao lud.Radio perfektno dva dana,treci upali krene da puca,gasi se na semaforu i naravno opet karburatori moraju da se ciste jer su puni taloga.Znaci ponovo kod majstora.

Ja dragi prijatelji ne zatvaram ovu temu,jer vidim da ima nas dosta sa istim mukama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja