Jump to content

Moto Zajednica

Dainese jakna i Schuberth kaciga

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 428 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Jakna Dainese velicina XXl ali ne znam koliko to znaci ja sam 184cm visok a moze komotno do 190 cm visine. Jakna ima zimsku skidajucu postavu. Neostecena. 60 Eura

Schuberth Profil kaciga, velicina S , ocuvana, vizir odlican. 60 Eura

Zimske moto rukavice sa gelom, dobio iz USA velike mi XXL. Menjam za letnje XL kvalitetnije.

Tel: 064 66 11 443

post-4428-0-45331200-1318342877_thumb.jpg

post-4428-0-24361900-1318342890_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 428 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Jakna i rukavice prodati, ostala kaciga. Imam i disc lock nov sa dva kljuca, ako nekog interesuje.

• Zainteresovan, 823 postova
  • Motocikl: CBF1000FA

Jakna i rukavice prodati, ostala kaciga. Imam i disc lock nov sa dva kljuca, ako nekog interesuje.

Druze, kacigu bi bilo i neodgovorno prodati bilo kome, jer se radi o modelu koji se pojavio u prodaji 1999. godine. :stabre: Tako da ni tvoj primerak, koliko vidim, nije mnogo mladji.

"Profil" je model proizveden od polikarbonata, a to je materijal koji podleze starenju (usled UV zracenja, uticaja raznih hemijskih substanci, benzina, lakova itd.) tj. vremenom postaje krt. Svi tadasnji proizvodjaci, a i specijalizovani moto-casopisi su (na osnovu testova, ne legendi) preporucivali da se kacige proizvedene od polikarbonata posle 4-5 godina nosenja izbace iz upotrebe, jer u slucaju udarca vise ne nude optimalnu zasttitu i mogu da se raspuknu kao ljuska od jajeta!!!

Nemoj da se ljutis, ovo pisem sasvim dobronamerno i pretpostavljam da nisi bas informisan o ovoj problematici. Pretpostavljam da ni ti ne bi voleo, da neki kolega-bajker stavlja glavu u torbu, a misli da je dobro zastitio.

Novije generacije kaciga od polikarbonata su manje podlozne ovim uticajima, jer su proizvodjaci razvili nove metode povrsinske zastite tj. lakiranja koje stite polikarbonat od raznih spoljnih uticaja.

Bolje tu kacigu daj deci da se igraju ili stavi negde kao dekoraciju. Molim te, nemoj je nikom prodavati, evo ja cu da ti je otkupim za 10 evra i ucinim je neupotrebljivom. U svakom slucaju, nije joj mesto ni na cijoj glavi, mislim na bajkere!!! :jok:

p.s. pogotovo ih ne treba farbati i lepiti razne nalepnice po njima, osim onih koje nisu pravljeni namenski za ovu vrstu materijala

• Podržavam 9

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja