C.h.a.r.u.g.a 64 Napisano Maj 25, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YAMAHA FZ-1 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Da napisem i ja neko slovo na ovu temu.... Ceo zivot sam vozio R motore cak 9 godina ZX-10R, i dan danas sam zaljubljen u taj motor..... posle teskog udesa kupio sam na prvi utisak... krmacu GTR-1400...... Da naglasim da imam 56 god. i da sam prvi veliki motor kupio 1977 a prvog Japanca 1981.g. Prvih dana sam se nervirao manevrisanjem u mestu.....bio mi je glomazan...nemogu dobro cak ni noge da stavim na zemlju....medjutim kako je vreme odmicalo poceo sam da se navikavam na njega.... bio sam njim i u Maroku.....mozda je ruzno reci doktorirao sam ga....sto bi rekli ljudi treba mu naci caku....a iskustva imam na pretek.....uglavnom sa drugarima redovno idem do Arandjelovca i Bukulje....netreba da naglasim da voze R-ove....za neverovati krmaca je jako poslusna u krivinama i dugackim i kratkim....rado guli fuzasterima asfalt....zamenimo se po nekada a oni u cudu....frka im zbog gabarita i tezine ....i nikako im nije jasno....kako. Svaki motor treba dobro upoznati pa onda krenuti u divljanje....prvi utisci cesto varaju.... Nemogu reci da nebih i sada voleo nekog H2 sx ILI SLICNO ALI GENERALNO...PRILAGODI SE ONOME STO IMAS I MOZES DA PRIUSTIS I GLEDAJ DA UZIVAS.... Na testovima su profi vozaci i njima je lako da ocene razlike i to postujem...ali sam se mnogo puta uverio u zivotu da a svako ozbiljan to zna ....ako kupis najbolji motor u klasi na testu....to neznaci da ces biti najbolji i najbrzi pogotovo na nasim putevima.... 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
C.h.a.r.u.g.a 64 Napisano Jun 18, 2019 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: YAMAHA FZ-1 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Veoma korisna stvarcica na putu....GTR je ima serijski a mislim da preko Ali expressa moze da se naruci nesto slicno...na vreme me upozorilo da prednja guma gubi pritisak sad za vikend.... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1711 Napisano Jul 4, 2019 Drug član, 1360 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam Gtr 2 sezone, kupio ga novog, prodao sa skoro 40000km, ja sam ga isto maltretirao maksimalno, fuzaustere skroz pokidao, gulio kolenom po asfaltu sve to gtr može ali ima jednu opasnu manu a to su kočnice tj njegova težina od 300+ kg jednostavno pali kočnice, dva jača kocenja i kočnica propada do kraja, jako opasno.. A da ne pričam sto sam paknove menjao na 5000km a zadnju gumu na 1500km. Gtr je odličan i povozan motor ali nije za jurnjavu, može ali nije za to namenjen. Zato sam ga zamenio za z1000sx, e to je već druga priča, ali i na njemu kočnice znaju da otkazu poslušnost mada zaista kod ekstremne vožnje, paknovi traju 10000km a zadnja zna da izdrži i 5000km. Gtr više putni nego sport, sx više sport nego putni.. Uglavnom oba su odlična. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10805 Napisano Jul 4, 2019 Hronični Motociklopata, 7459 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan A koje gume si imao na GTR-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1711 Napisano Jul 4, 2019 Drug član, 1360 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Isprobavao u početku turing gume, tipa dunlop road smart, miselin pilot road 4, one se pri ostrijoj vožnji pregreju i zvaću u krivini, klizaju a potroše se i brze nego sport guma. Posle sam prešao na miselin pp 2ct i dunlop sport max, duže su trajale i bolje se ponašale pri oštroj vožnji. U principu sam najviše trošio miselin pp 2ct, uvek odjednom preko neta narucim 4 zadnje i 2 prednje i tako menjam, nekad i na 7 dana Ustedeo sam brdo para, otkad sam uzeo z1000sx.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10805 Napisano Jul 4, 2019 Hronični Motociklopata, 7459 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ovo prvi put cujem, da se Sport guma trosi sporije od Sport-Turing gume ST gume su uglavnom dvokomponentne, sredina treba duze da izdrzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15682 Napisano Jul 5, 2019 moto merkat °°, 4979 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Probaj na stazi ST gumu, takav mu je stil voznje pa je i logicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1711 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1360 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Biker-Boy je napisao: Ovo prvi put cujem, da se Sport guma trosi sporije od Sport-Turing gume ST gume su uglavnom dvokomponentne, sredina treba duze da izdrzi Pri normalnoj vožnji svakako da st gume duže traju ali pri sportskoj vožnji se skroz istope i pregreju. A i inače slabo vozim po ravnici tako da mi sredina gume i ne igra neku ulogu , obično mi se ivice potoše pre sredine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...