Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Pegaso 650 ie 2001.

Recommended Posts

• Ponosni BJB Redar, 1217 postova
  • Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš)

Apriliu sam pazario pre nešto manje od 3000km u oktobru 2010. u Novom Sadu.

Bila je kod gosn Lukača i jos jednog kolege sa foruma naodrzavanju.

Jednom na zemlji sa 20-30km/h (požalio sam se svima sa statusom neposredno posle toga jer je krivac utekao) i od tada je ogrebana plastika oko rezervoara.

Na cajgeru cca 28700 km, što bi po mojim saznanjima trebalo da bude prava kilometraža.

Kupio sam je sa stalno upaljenom lampicom za kontrolu ubrizgavanja ali to je sredjeno, mada se zbog loseg goriva povremeno upali. Kofer sa slika ostaje meni.

Nemam puno podataka o motoru osim da je ušao iz Mađarske, preko Subotice, a iz Novog Sada u Beograd. Lanac, lančanici, filteri, ulja menjani prošle godine u aprilu, akumulator u pre mesec dana, ali o zameni guma treba razmišljati .

Registricaja je na NS table (imam ovlašćenje) ali je istekla.

Posle nekoliko korekcija i raznih ponuda, poslednja cena je 1600 e

Zamene su moguce za malo starije endurace ili komforniji skuter ali ko zna.

Sve dodatne informacije na pp ili na tel 061 153 0 999 (ali cesto se ne javljam do veceri zbog posla)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova
  • Motocikl: Yamaha YBR 125

Ovo je stvarno sjajna ponuda, i zelim ti da ti dodje kupac sa spremnim kesom, koji zna sta hoce od motora. Pegaso je odlican motor, mnogo bolje poteze od F650, dobro je dizajniran, relativno udoban... Nego ja mislim da je tu nesto drugo u pitanju, jos jedan u nizu srpskih mitova poput onog da je Afrika najbolji motor na svetu i da vredi suvog zlata: Pegaso oduvek ima problem sa nadaleko cuvenim frajlaufom. Pa kad se bajke salju u nastavcima u siroke narodne mase, svi na kraju poveruju da su svi frajlaufi na Aprilijama na izdisaju, i da ce bas njima zapasti famozni trosak popravke sa delovima koji kostaju 300 EUR. A moze sve to isto od KTM-a, i sve je vise nego dvostruko jeftinije. A i ne desava se taj kvar bas tako cesto, ljudi obidju celu Evropu u sezoni na tim motorima, drugi obrnu desetine hiljada u gradskoj voznji, niko ne prijavljuje problem, samo nasi filozofi raspredaju price i izbegavaju ovaj motor bez ikakvog razloga. Zato ova cena jeste poklon, za taj novac se ne moze pazariti nista u godistu, a da iole lici na motor. Nego ne vredi, ovde ljudi radije veruju u bajke i mitove :lud: Ako ti nije bas zapelo za prodaju motora, bolje ga zadrzi. Ni ta zamena za stariji enduro nije neka opcija, mladja raga je bolja od stare, a lampu za ubrizgavanje ti pali zbog goriva, i to mu nista ne smeta.

• Podržavam 5

Djurkane

Hvala ti na dobronamernom komentaru. Ne zelim da hvalim motor, niti da se objasnjavam... nisam od onih koji svaki cas osvezavaju oglas da bi bio medju prvim na listi oglasa... niti se zurim.. Izuzetno sam zadovoljan Pegasom i verovatno cu uzeti, jednog dana, opet Apriliu.. Nazalost, moj problem je iskljucivo prakticne prirode... Upravo ono sto si i ti rekao, odlicno poteze

Bolje "poteze" nego sto bi moja devojka mogla da izdrzi... I to je jedini razlog... inace, nisam vikend vozac.. za godinu u mom vlasnistvu stajao je za zimski i letnji odmor i po koji vikend (ne vise od 30 dana)... all-weather voznja je potpuno ok na njemu, uz adekvatnu opremu... tako da, nece stajati ni ovu zimu... a o cenama drugih motora, raznih godista, kilometraza i porrekla necu da sudim.. a i ne interesuje me...

U zdravlje

Motor je na servisu, zamene dotrajalih delova i odrzavanje, nije u voznom stanju jer se cekaju delovi... nakon servisa i registracije cena ide gore, normalno :P

• Svrati ponekad, 121 postova

Motor ti je kao luce neka se devojcica jace drzi.

Stariji od ovoga nikako ti ne treba ovo je preva merke.

i jedino ga mozes zameniti za KLE koji nije ni prineti,

(vozio sam ga a sada TDM i devojka se ne zali nista)

ni po karakteristikama a kamoli po izgledu.

A valjda nisi lud da postanes skuteras.

U svakom skucaju zelim ti da ostvaris sta si naumio,

jos jednom PRAVI JE, ko ga uzme vrh.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja