Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem lagani enduro

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Dakle, tražim neki lagani enduro, sposoban da me preveze 100-200km asfalta, ali više šumski orjentisan.

Favorit je Yamaha WR250R, u obzir dolaze i novije Husqvarne TE450 ili TE610, BMW G650XC ili G450, KTM EXC450 ili 690 enduro, novijeg godišta (2008 pa na ovamo).

Možda i nešto starije, ali da valja - DRZ400, DR350 ili nešto slično.

Ništa preko 150kg me ne zanima. Samo u odličnom stanju.

Predložite...

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6391 postova
  • Motocikl: CRF300L

Moja preporuka je svakako DRZ, na terenu jako sposoban, a putovanja po Srbiji mu takodje nisu problem, servisni interval kao kod bilo kog drugog enduro motora. Krasi ga i mala potrosnja - ma koliko ga maltretirao nilkad nisam uspeo da prebacim 6l/100km, a zna da potrosi i 3,5l/100km, a takodje i velika pouzdanost.

Ovi hard endurci su svakako jaci i laksi, ali i to ima svoju cenu - neudobni za putovanja, servisni intervali na 1000-1500 km, velika potrosnja, pa samim tim i mala autonomija. Vise su za na prikolicu do terena nego za voznju do tamo. Uglavnom nemaju metalnu konstrukciju ispod zadnjeg blatobrana, pa je pravljenje nekakvog drzaca za stvari nemoguce, ostaje samo ranac za nosenje stvari itd.

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Pa, favorit mi je WR250R, prvi put sam ga video na Grzi, tvoj drugar Bora ga je vozio, i mnogo mi se svideo motor. Lagano, udobno sedište, motor bez vibracija i servisi na 5000km. Ali ih nema polovnih kod nas, a nov je jezivo skup. Razmišljam da ga dovezem iz Italije, ići ću tamo par puta do sledećeg leta...

DRZ bih uzeo rado, ali ni njih nema mnogo, pogotovo nema novijih.

Hvala na preporuci, ali pazi, tebe ću da cimam za info o DRZ-u ako njega uzmem... ;)

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Juče sam preuzeo G650XC, dobro poznat enduro ekipi. O utiscima ćemo na nekoj planini ili u šumi...

Pozdrav!

Cestitam. Uozbiljili smo se... :moto3:

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

Cestitke matori i ovde! Motor ti je kao lutka. Tacnije azdaja! :) Motor se cuje za sve pare a o ogibljenju necu ni da pricam. Savrseno. Cujemo se

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja