jasminko VIR 1468 Napisano Septembar 29, 2011 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam objasnjavao na sta se odnosi clan 32. A kao sto napisah u prvom postu i kod nas je polukruzno uslovna radnja, i mi moramo da svima ustupamo pravo prvenstva, osim kad je drugacije regulisano semaforom ili znakom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1881 Napisano Septembar 29, 2011 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Po nekima ovde onaj ko radi polukružno na zeleno mora da propusti one koji skreću desno na uslovno. Razmislite malo o svojoj edukaciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 29, 2011 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Odrastao samu u fici Crvenog Signala jel mi je cale radio kao instruktor. Polukruzna okretanja, sa i bez manevrisanja, kretanje pod rucnom i sve druge radnje koje zahtevaju puno paznje je radio u nekim zavucenim ili slepim ulicicama (Kotez I u Pancevu) gde je u toku prepodneva jako malo saobraca i gde vozila ne mogu da razviju vise od 30-40kmh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1881 Napisano Septembar 29, 2011 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se fića vozio u Crvenom signalu nigde nije bilo velikog intenziteta saobraćaja u odnosu na ovo danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesorkosmosic 323 Napisano Septembar 29, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam takođe odrastao u fići crvenog signala u kojoj je radio ćale koji prekosutra ide u penziju posle 40 godina instruktorisanja. Obuka, kao i saobraćaj uopšte, tada i sada se puno razlikuju, ali propisi su manje više isti. Ovde bi možda bilo najlakše da se crtežom prikaže konkretna situaci sa dva vozila u raskrsnici i da se decidno kaže ko ima prvenstvo. Tako nema zabune ko je odakle, kako i dokle dašao. Tačnije predlažem da Mikulinac nacrta situaciju u kojoj je bio a Jasminko odredi prvenstvo i stvar rešena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Septembar 29, 2011 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kad se fića vozio u Crvenom signalu nigde nije bilo velikog intenziteta saobraćaja u odnosu na ovo danas. Ima i danas slepih ulicica i mirnijih naselja samo treba potrositi par litara goriva vise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 29, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Evo da opisem situaciju a ako neko poznaje te ulice znace o cemu govorim posto je ta pojava svakodnevna bas na toj raskrsnici. Vozim iz Blagoja Parovica uzbrdo Zarkovackom ulicom(cini mi se da se tako zove). Krecem se ka ulici Beogradskog bataljona gde se desava sledece. Posto nemam prednost usporavam neposredno pred raskrsnicu i uocavam kola autoskole koje dolazeci ulicom Beogradskog bataljona sa moje desne strane skrecu ka ulici u kojoj se ja nalazim. Medjutim ona ne nastavlja spustanje Zarkovackom ulicom nego mota polukruzno da bi se vratila u istu ulicu odakle je dosla i to sve na 5 metara od mene. Bodem kocnicu i zaustavljam se na 20 cm od vrata iznenadjenog instruktora. Toliko je dobro sve uradila da se umalo popela na ivicnjak tako da je morala voznjom u rikverc da ispravi kola i zavrsi polukruzno. Pocinje bujica prelepih reci upucenih instruktoru a onda videvsi lepotinju za volanom resih da iskuliram. Nije tesko biti fin Pa da, ti si postavio temu zbog kandidatkinje. Da te je spucala, kamo li lepe sreće da se gorko pokaje pa to dobije sretan svršetak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8599 Napisano Septembar 29, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3205 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da opisem situaciju a ako neko poznaje te ulice znace o cemu govorim posto je ta pojava svakodnevna bas na toj raskrsnici. Vozim iz Blagoja Parovica uzbrdo Zarkovackom ulicom(cini mi se da se tako zove). Krecem se ka ulici Beogradskog bataljona gde se desava sledece. Posto nemam prednost usporavam neposredno pred raskrsnicu i uocavam kola autoskole koje dolazeci ulicom Beogradskog bataljona sa moje desne strane skrecu ka ulici u kojoj se ja nalazim. Medjutim ona ne nastavlja spustanje Zarkovackom ulicom nego mota polukruzno da bi se vratila u istu ulicu odakle je dosla i to sve na 5 metara od mene. Bodem kocnicu i zaustavljam se na 20 cm od vrata iznenadjenog instruktora. Toliko je dobro sve uradila da se umalo popela na ivicnjak tako da je morala voznjom u rikverc da ispravi kola i zavrsi polukruzno. Pocinje bujica prelepih reci upucenih instruktoru a onda videvsi lepotinju za volanom resih da iskuliram. Nije tesko biti fin ta raskrsnica i raskrsnica B.bataljona i Petra Martinovića kod marketa Maki su rskrsnice sa velikim brojem sudara. Ne prođe ni par dana, uvek neko staklo od sudara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Septembar 29, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Zašto uopšte daju ženama volan? Što se lepo ne ugledaju na bratsku Saudijsku Arabiju?! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Septembar 29, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Tako nema zabune ko je odakle, kako i dokle dašao. Tačnije predlažem da Mikulinac nacrta situaciju u kojoj je bio a Jasminko odredi prvenstvo i stvar rešena. Nema potreba da crtam jer 100% sam siguran u njihovu gresku. Inace sam Mikulanac, nikako Mikulinac Definitvno je polukruzno jedan slozen proces sastavljen iz vise delova a to je Jasminko najbolje objasnio. Ja da sam neka vlast pod hitno bi zabranio vezbanje tog manevra na pomenutoj raskrsnici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Octobar 3, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Nema potreba da crtam jer 100% sam siguran u njihovu gresku. ....Ja da sam neka vlast pod hitno bi zabranio vezbanje tog manevra na pomenutoj raskrsnici. Debilni manevar. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1468 Napisano Octobar 3, 2011 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Pri ovakvom polukruznom okretanju, vozac koji vrsi polukruzno mora prvo da propusti( ako ga ima) vozilo koje mu dolazi u susret, zatim pri ulasku u bocnu ulicu pesaka (opet ako ga ima), zatim , normalno, Mikulanca ( on je bio tu), pa pri izlasku iz ulice jos i vozilo koje mu dolazi iza ledja a krece se ulicom sa pravom prvenstva. Sve u svemu, ovaj slucaj polukruznog je cist kao suza, morala je da propusti Mikulanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Octobar 4, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Al ga nacrta matori, svaka ti cast. Da te ne poznajem rekao bi da si bio na mestu instruktora. A sto si mi naruzio motor popricacemo u cetiri oka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Octobar 4, 2011 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesorkosmosic 323 Napisano Octobar 4, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan To je situacija kada vozač za okretanje koristi bočnu ulicu sa svoje leve strane. Čisto da ne ostane nedoumica, dali je isto i kada vozač za okretanje koristi ulicu sa svoje desne strane ??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 4, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pri ovakvom polukruznom okretanju, vozac koji vrsi polukruzno mora prvo da propusti( ako ga ima) vozilo koje mu dolazi u susret, zatim pri ulasku u bocnu ulicu pesaka (opet ako ga ima), zatim , normalno, Mikulanca ( on je bio tu), pa pri izlasku iz ulice jos i vozilo koje mu dolazi iza ledja a krece se ulicom sa pravom prvenstva. Sve u svemu, ovaj slucaj polukruznog je cist kao suza, morala je da propusti Mikulanca. Da li bi mogao, ako imas volje i energije, da nam prikazes jedan primjer polukruznog, odnosno situaciju u kojoj Mikulanac mora nju propustiti? Da pokusam da shvatim strukturu tog pravila. Valjda je nedvosmisleno odredjeno sta je cisto, a sta nije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Octobar 4, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da je teorijski pravilno polukruzno izvrseno na slici koju je postavio Profesorkosmosic(gde nadje druze ovaj nick)mada i tu moze doci do konfuzije u zavisnosti koliko se brzo manevar odvija. U praksi je ipak malo drugacije. Zamisljam sebe kao bajkera na slici koji se zaustavio na trougao i ceka ukljucenje. Gleda levo, desno i propustivsi auto sa desne strane krene u raskrsnicu kad ono evo njega opet al u suprotnom pravcu. Moja situacija je ipak bila mnogo cistija jer je ona zavrsila polukruzno 2 metra ispod trougla u mojoj ulici, to jest morala je da vozi u rikverc da bi se vratila tamo gde je zelela. Nntom-ova slika to najbolje pokazuje samo kada bi se izbacio zadnji auto i ja koji dolazim kasnije i direktno idem u pravcu u suvozacevih vrata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Octobar 4, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Al ga nacrta matori, svaka ti cast. Da te ne poznajem rekao bi da si bio na mestu instruktora. A sto si mi naruzio motor popricacemo u cetiri oka HAHAHAAH Sve za tebe Mikula mali, a za motor izvini, zajebano mi je da ga nacrtam iz te perspektive, a i popio sam malo vise jogurta (Kravicu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexy 41 Napisano Octobar 4, 2011 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na toj raskrsnici se uvek vezba polukruzno i uvek ima nekog "novajlije". Na polaganju se u 98% slucajeva upravo tu radi polukruzno tako da ovi koji polazu uglavnom nauce napamet kako da urade polukruzno sto je po meni debilno, doduse kao i ostatak obuke Isto tako se redovno desava da dodje do sudara jer oni koji idu od HMZ moraju malo da udju u raskrsnicu da bi mogli da vide kola koja dolaze sa leve i desne strane i stalno se desava da udju previse. Dosta nezgodna raskrsnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...