Jump to content

Moto Zajednica

HJC FS-10

Recommended Posts

  • U prolazu, 13 postova
  • Lokacija: Limassol, Cyprus

Ponovih se kacigom. Dok sam vozio CB400, imas sam MDS Edge kacigu i u sustini mi je zavrsavala posao. Ali od kako sam presao na FZ-1, Edge je postala malo nezgodna na vecim brzinama. Posle dugo odlaganja, sad nedavno na odmoru u Grckoj pazarim HJC FS-10 + zatamnjeni vizir.

 

Prvi utisci su prilicno impresivni, ventilacija napokon radi. Od kako nosim FS-10, ne otvaram vizir skoro uopste, ni u gradu, ni na trenutnih 35 stepeni koliko je na Kipru. Aerodinamika je skroz zadovoljavajuca, nisam jos uspeo da je probam na brzinama preko 220 km/h, ali se do te brzine ponasa savrseno i bez buke. Ono sto kvari dojam je vrlo izrazena buka visoke frekvencije (zvizdanje, fijukanje) na malim brzinama sa potpuno otvorenim vizirom. Ovo prestaje kad se predje recimo 80-90km/h, a i nije toliko vazno s obzirom na to da retko pozelite da vozite sa otvorenim vizirom cak i na vrlo malim brzinama zbog odlicne ventilacije... Vizir ima 4 pozicije, potpuno otvoren, na pola (nisam sigran cemu ovo sluzi), zatvoren ali sa vrlo malim otvorem kroz koji pomalo duva i potpuno zatvoren. Postoji i prekidac na viziru kojim se isti zakljuca u zatvorenom polozaju. Verujem da ovo moze da znaci nekome ko kacigu koristi na stazi.

 

Zamagljivanja NEMA. Ovo je zaista impresivno, duvao sam, duvao ali vizir zamagliti nisam mogao :) Unutrasnjost se vadi, i moze da se pere. Inace je od nekog antialergijskog materijala i antibakterijski je obradjena te bi trebalo da smanji neugodne mirise na minimum. Ovo cu moci da potvrdim tek posle nego vremena. Kaciga dolazi sa dah-zastitom (breath guard, kako kod se ovo kaze na srpskom), ali sam je ja odmah skinuo, jer vizir prosto ne magli, te jos nemam potrebu da je koristim.

 

Interesantna opcija je i ugradjen suncani protektor koji izlazi na oci povlacenjem poluge na poledjini kacige, a uvlaci se pritiskom na dugme. Potrebno je malo navikavanje da se ovo uradi sa rukavicama, ali zaista malo. Sunacni vizir radi posoa, ali je nesto manji od slicnog sistema ugradjenog u Caberg.

 

Kaciga dolazi sa dve opcije deflektora ispod brade. Jednostavan spojler koji odbija vazduh i potpuni prekrivac brade. Kada se brada potpuno prekrije, buka se prilicno smanji a ulazak vetra skoro u potpunosti blokira. Odlicna opcija za malo duzu voznju.

 

Tezina kacige je 1550g, ovome malo doprinosi i gore pomenuti suncani vizor i njegov mehanizam. Kopcanje je putem D kopce. Zavrsna obrada je odlicna, a mehanizam zamene vizira jako jednostavan i vrlo solidno deluje. Sve u svemu svetlosnu godinu od MDS Edge kacige, ali tolika je i rezlika u ceni.

 

Slika modela koji sam ja pazario:

fsib-big.jpg

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5394 postova
  • Lokacija: Trebinje
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Neka je sa srecom,kaciga odlicno izgleda,a kvalitet se ne dovodi u pitanje. Ne znam sta HJC rade sa vizirom,ali magljenje je prakticno nemoguce.

 

Da te dugo sluzi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • In memoriam, 170 postova
  • Lokacija: Zg i tu i tamo Bg (po nekoliko dana)

Imam isti taj model samo druge boje! Kaciga je odlična!

Probao sam ju do 270 kmh i ne buči previše! Sve u svemu jako sam zadovoljan!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja