Jump to content

Moto Zajednica

honda vfr750f ulje

Recommended Posts

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

vfr750f koje ulje,bilo je bas dosta tema,ali bih ja ipak ponovo da pitam,neki od vas voze ovaj model,neki su vozili,motor jesta 88god,ali je u perfektnom stanju,ulje ko zna kolko je staro,ali je i dalje lepo i zuto,.a ne trosi na gram ulja,pa me samo strah da ga ne zajebem ako mu sipam neku pogresnu gradaciju,zato mi recite koje ulje da sipam,gde se ono moze naci,koja je cena,i ako mi isto mozete reci gde da nadjem filter za ulje

hvala unapred ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

Motul 5100 15-50 ima ga u Kragujevcu, cena 800 din litar. Dodji do mene u Batocinu pa cemo zajedno do tamo da kupis.

sad je najmanji problem da dodjem do batocine,mahina registovana i idemo gde hoces,samo sam mislio da kod mene ide 10-40,zato sam i postavio ovo pitanje,strah me je samo da nesto ne ukenjam :-[

• U prolazu, 36 postova

desi lave, nego sta mi preporucujes od ulja za moju baba hondu

vf 750 s iz 84 godine

koristim ipone polusintetiku ali mi preklizava lamela

dal motul 5100 ?

ili neki castrol?

uglavnom polusintetika mi treba gustine 15/50

molim za pomoc sta da izaberem

• Svrati ponekad, 189 postova

Ja sam 4god vozio VF750s i imam knjigu u kojoj lepo oise; tip ulja-''API grade SE or SF'', a viskozitet SAE10W/40. Da moze polusintetika. Ako treba knjiga javi napp. Pooz

• U prolazu, 36 postova

znam imam ija tu knjigu, no sad to i nije neki problem, problemi su mnogo veci, strasnoooooooooooo

spaner na prenjem mi je gotov, a ovaj gornji mi je pri kraju, a prrednji lanac koji zateze taj spaner, je isto gotov, a ovaj sa gornje glave je onako,

nemam predstavu znam da lanci kostaju oko 100eu komad a meni treba mozda 1 mozda 2, videcemo

a spaneri nemam predstavu kolko kostaju

sve nesto razmisljam da go ostavim za sebe pa da promenim i karike i sve to pa da istraje jos koju godinu

bas sam se smorio treba mi za to otprilike bar 400-500 eu dalse isplat

neznam dal moze da se nabavi polovan motor pa da ubacim ili sta vec

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: vfr rc36

U istoj toj knjizi kao i u svakoj drugoj za odrzavanje japanca [servisnoj knjizi] pise da gustina ulja koja se sipa zavisi od spoljasnje temperature na kojoj se motor vozi. Tako da leti ide 20/50 a zimi 10/40. To je preporuka za vecinu japanskih motocikala starijih i novijih.

• Svrati ponekad, 318 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750

Ja sam sipao prosle godime 300V u moju VFR-ku i odma pocela lamela da me zeza.Pre toga je bilo 5100 i sve bilo ok.Sad cu ga menjati opet i sigurno sipam 5100.Vise me muci kako da izmerim nivo ulja posto kad odvijenim meracem merim ulji on i ne dohvata ,a kad ga zavijem ima oko polovine.

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Po knjizi kad je zagrejan, ugasiš i ostaviš ga nekoliko minuta (da se slije sve u karter), i onda meriš. Ono što sam ja video svojim očima je da mehaničari sipaju i mere nivo na hladno, negde do sredine između max i min. A i logično je, sve što se slije u karter kad je vruć motor tu mora i da ostane kad se ohladi, nema gde da ode.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: ZzR 1100 / Sportster 883

Pozdrav druze, evo i ja sam vlasnik VFR-a, jos malo pa oldtimera  ;D 86.-to godiste i koristim MOTUL 5100  15-50,evo od februara sam vec dva puta menjao ulje i filtere (mnogo se vozi  ;D ) i nisam imao problema sa machinom. Eto pa ti sad odluci... Pozz  :)

• Drug član, 1713 postova

Odgovara naslov teme pa da ne otvaram novu, znaci ja sam pitam suprotno od svih, koje ulje je najjeftinije za ovaj motor, znaci ne najbolje to znam nego najjeftinije. A naravno da moze da se sipa u ovaj motor, ne zelim odgovor mozes i zejtin da sipas nego ulje koje zadovoljava standard.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja