Jump to content

Moto Zajednica

Odjava motora

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Zanima me procedura odjave motora, shta mi treba i koliko se placa ?

Ove sezone vise necu registrovati a ni voziti motor pa da ga odjavim.

I shta ce mi trebati sledece sezone da ga opet registrujem ?

:zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

ćutiš i praviš se lud. momu kumu istekle tablice pre par meseci, sad je registrovo i niko ga nije smarao što nije odjavljivo vozilo u međuvremenu. dva motora su u pitanju od čega je jeda stajao oko osam meseci.

• Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Ali ja sad imam stare tablice, pa shta ce mi reci kad sledece godine u martu dodjem da registrujem ? Registracija mi je istekla krajem augusta.

• MC Coyote, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000 F

U slicnoj sam situaciji,pre dva meseca mi istekla reg. sada hocu da ga registrujem.Zna li neko koliki su penali ako ga ne odjavim na vreme? Ali probacu sa forom za inostranstvo  :zvizduk:

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: s1000xr

poneses tablicu i saobracajnu popunis neki papiric uplatis 600din oni ti vrate saobracajnu sa pecatom da je odjavljeno vozilo

• Xtreme, 391 postova

Imam jednu dilemu na ovu temu. Naime naleteo sam na Suzuki RG125 GAMMA,prvi model za neke smesne pare,ali uz mali problem. Motor nije registrovan vec dve godine (istekla sredinom 2009.),a vlasnik je tablicu izgubio u medjuvremenu. Iskoristio sam neko prijateljstvo da proverim motor da li je legalan i ispostavilo se da je cist tj da nije kraden,a nema ni neku prijavu. Problem je sto vlasnik nije prijavio nestanak tablice,a nije ni pokusao da ga odjavi na "kvarno". Dakle neregistrovan motor bez tablice za male pare,a pritom cist. Posto mi motor odgovara u potpunosti (isti kao moj trenutni RG80 GAMMA) i uz smesnu cenu predstavlja vrlo dobru kupovinu. Tehnicki je ispravan i potrebne su sitne kozmeticke korekcije te bih prodajom svog motora,kupovinom ovog,"legalizacijom",dovodjenja u mint stanje jos bio u nekom plusu. Neki hint/help?

• Bandolerosi, 635 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100

Pa neka prijavi da je izgubio tablicu i proglasi je nevažećom, kao i svaki drugi dokument. Sa tom potvrdom neka traži novu i registruje motor. Naravno, na kraju neka ga proda tebi.

Mislim da je ovo postupak kojim može da se reši problem. Možda grešim, neka me neko ispravi.

Pozdrav :zdravo:

• Xtreme, 391 postova

Da,ali motor nije registrovan od 2009. :) Lik je totalno nezainteresovan za bilo kakvo ulaganje u taj motor,a ako bi se i odradjivalo to ja bih placao u sklopu cene motora. Zato i hocu da se detaljno raspitam da ne bih uleteo u vrzino kolo sa papirologijom

• дипл.инж.саобраћаја, 157 postova
  • Motocikl: R 1150 GS

дакле,

без обзира на то колико је возилу (мотоциклу) истекла регистрација, он је власников и ничији друго, сходно томе према закону, он је дужан да у року од 30 дана од дана истицања регистрације исти региструје или одјави, у противном се против њега покреће прекршајни поступак, који у пракси ја никада у животу нисам видео, а бавим се саобраћајем 15 година, дакле написаћеш једну изјаву да образложиш зашто ниси продужавао регистрацију или одјавио возило и уз одјавни лист, таксу и саобраћајну то ћеш предати надлежном органу, он ће ти поништити саобраћајну, исту ти вратити, као доказ о дањем власништву над возилом и крај.

што се тиче изгубљене таблице и дужег истека саобраћајне, процедура је следећа, пријави се губитак таблице, када се заврши поступак, следи иста процедура као горе.

• Podržavam 1

• suzuki rider, 365 postova

Ljudi treba mi pomoc. Drugar nasao povoljan motor ali je problem sto je registracija istekla prosle godine... Tablica nije vracena i motor nije odjavljen. Da li bi sada pri prenosu vlasnistva bila neka kazna da se plati ili isto vazi ovo iznad napisno?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Imam jednu dilemu na ovu temu. Naime naleteo sam na Suzuki RG125 GAMMA,prvi model za neke smesne pare,ali uz mali problem. Motor nije registrovan vec dve godine (istekla sredinom 2009.),a vlasnik je tablicu izgubio u medjuvremenu. Iskoristio sam neko prijateljstvo da proverim motor da li je legalan i ispostavilo se da je cist tj da nije kraden,a nema ni neku prijavu. Problem je sto vlasnik nije prijavio nestanak tablice,a nije ni pokusao da ga odjavi na "kvarno". Dakle neregistrovan motor bez tablice za male pare,a pritom cist. Posto mi motor odgovara u potpunosti (isti kao moj trenutni RG80 GAMMA) i uz smesnu cenu predstavlja vrlo dobru kupovinu. Tehnicki je ispravan i potrebne su sitne kozmeticke korekcije te bih prodajom svog motora,kupovinom ovog,"legalizacijom",dovodjenja u mint stanje jos bio u nekom plusu. Neki hint/help?

Pre desetak godina sam naleteo na NSU 250 OSL i kupio ga. Deda od koga sam ga uzeo je bio izgubio saobracajnu, imao je samo tablicu. Po njegovim recima ( a i po stanju motora ), motor je stajao 18 godina. Ladno sam otisao u SUP, sa kupoprodajnim ugovorom, vratio tablicu i registrovao motor .

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

Ljudi treba mi pomoc. Drugar nasao povoljan motor ali je problem sto je registracija istekla prosle godine... Tablica nije vracena i motor nije odjavljen. Da li bi sada pri prenosu vlasnistva bila neka kazna da se plati ili isto vazi ovo iznad napisno?

registracija za moj mz je istekla 1992 godine, tada je vlasnik motora otisao u svajcarsku. ja kupio motor 2006god, otisao sa vlasnikom da ga odjavi, napravili kupo-prodajni ugovor i registrovao ga na moje ime. nikakve kazne nismo platili, niti nas je neko pitao zasto nismo odjavili motor 14godina...

• suzuki rider, 365 postova

Ali to je bilo pre 5 god. Mene zanima da li je i dan danas tako ili su menjali nesto u novom zakonu? Jer opste je poznato da samo traze nacin kako ce da napune budzet.

• Drug član, 1245 postova

Ja sam se raspitivao kod vise ljudi koji su upoznati sa tim u detalje. Placa se odjava oko 600din i nikakva kazna. Meni je u aprilu istekla registracija i ovih dana moram ici da odjavim tablicu.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: kawa zx6r

Ali to je bilo pre 5 god. Mene zanima da li je i dan danas tako ili su menjali nesto u novom zakonu? Jer opste je poznato da samo traze nacin kako ce da napune budzet.

Nema nikakve kazne,ja sam prodao 900 rr pre 4 godine coveku iz okoline Bg-a,ostao motor na moje ime Sabacke table on ga je vozio na punomoc kad je istegla registracija nije se javljao,pre 6 meseci me zvao da konacno uradi prenos vlasnistva na njegovo ime ,motoru nije bila produzavana registracija 3 godine,nit tablice vracane i odjavljene.Otisli platili porez,napravili kupoprodjani ugovor overili u sudu,otisao u sup platio takse izvrsio odjavu saobracajne i vratio tablice bez ikakvih cimanja.

• Zainteresovan, 952 postova

Izjava se daje za izgubljenu ili unistenu tablicu, za odjavu samo se vrati i plati taksa. Ukoliko je tablica oduzeta od strane policije zbog isteka registracije moguca je neka dodatna kazna vlasniku koja se mora platiti pre odjave sto takodje nisam video ali sam cuo da se desava. Ne sumnjam da bi gramzivci voleli da naplate sve propustene registracije plus penale no i ovako vecina ne registruje i ne vozi pa bi ih dodatno opterecenje ostavilo i bez sadasnjih prihoda.

• U prolazu, 1 post

Pozz svima treba mi pomoc hitna,kupujem enduro motor,ng ima mali problem vlasnik nema nikakav dokument od motora,kaze da ga je kupio bez dokumenata ali da mu je vlasnik rekao da je motor bio registrovan i da su tablice vracene ali je saobracajna izgubljena..kako ja sad da izvadim saobracajnu ako zelim da registrujem motor..

• Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro

Prvo proveri u SUP-ovima da li ima nesto u arhivi,pa tek onda kupuj tako nesto bez saobracajne...

• Svrati ponekad, 136 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300

Bez provere vise ni hleb ne kupujem :) salu na stranu, bolje proveri i to 3x, moze biti da je 100% istina ali isto tako mozes da natovaris bedu na vrat

• Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :)

Kao sto su kolege vec rekle OBAVEZNO proveri u supu da motor nije kraden ili da nema neki teret, ako nije sve ˝cisto˝ zaobilazi u sirokom luku bez obzira na cenu jer samo mozes da imas problema posle.

• Drug član, 508 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Nadjes vlasnika koji je odjavio motor, on od MUP-a uzme papire o poreklu motocikla i na osnovu toga napravite kupoprodajni ugovor. Sa svim tim papirima, potvrda iz MUP i ugovor, ides da registrujes motor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja