exman 241 Napisano Septembar 3, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam taj problem i na LC4, sad se pojavio i na 525EXC: jedini nacin da ga u voznji izbacim na ler je dok jos ide, ako stanem (a motor radi) nema teorije. Na terenu jos i nekako, ali na semaforima pizdim dok drzim kvacilo. Ne znam da li je u pitanju mehanika/podesavanje ili mozda neodgovarajuce ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Septembar 3, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne znam kako je na KTM-u ali meni je na najobičnije dotezanje sajle kvačila rešilo problem lera (Honda)... Probaj da dotegneš sajlu, ništa ne košta... Simptomi su bili u dlaku isti kao što opisuješ i ludeo sam neopisivo jedno mesec dana - dva puta sam ulje promenio u tih mesec dana budući u tripu da ulje ne valja... Svako naglo kočenje u gradu kada nisam stizao da ga u vožnji izšaltam na dole do lera svodilo se na pizdenje neopisivo, kretanje iz druge-treće i slična sranja... Na kraju dotegnem sajlu i sve ko rukom odneseno. Menjač ko puter. Došlo mi da zalepim magareće uši na kacigu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Septembar 3, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan a da ti nisu mnogo krytw cizme? bez zezanja ja sam imao taj problem dok nisam navikao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
d4do 138 Napisano Septembar 3, 2011 taj sam, 175 postova Lokacija: Bosna i Hercegovina Motocikl: Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan ulje=vnogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosducati 551 Napisano Septembar 3, 2011 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: SUZUKI GSXR 750 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene na R6 takodje dotezanje sajle resilo problem tako da vredi probati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Septembar 4, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan a da ti nisu mnogo krytw cizme? bez zezanja ja sam imao taj problem dok nisam navikao Probao i u patikama-ne ide. Kvacilo je hidraulicno, probacu i to pre promene ulja. Hvala ljudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Septembar 4, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je hidraulično, to donekle menja stvar mada je suština ista - najverovatnije ne potiskuje dovoljno korpu da bi se lamele kako treba odvojile. U principu, kao i na kočnicama, treba proveriti nivo i stanje hidrulične tečnosti, ispustiti eventualni vazduh, proveriti gumice itd. E sad, konkretno za 525 EXC, na netu sam našao da se isti simptomi javljaju kada se pokrive one metalne lamele i to one krajnje koje su tanje od unutrašnjih (znači kad slažeš lamele idu metalna-frikciona-metalna-frikciona...). Krajnje dve lamele su tanje i hoće da se latelarno pokrive i to je navodno poznat "problem", a trajno se rešava prostim stvaljanjem debljih, "unutrašnjih", lamela i na te krajnje pozicije... Ja ipak predlažem da odzračiš ceo sistem, promeniš hidrauličnu tečnost i mislim da će problem biti rešen ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Septembar 4, 2011 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Pokusaj da krenes malo, ali vrlo malo, do 20 cm, i probaj onda iz "pokreta" u ler da ubacis.. Kod mene je to fora, nekad hoce u mestu u ler, a nekad zeza.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Septembar 5, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Ako je hidraulično, to donekle menja stvar mada je suština ista - najverovatnije ne potiskuje dovoljno korpu da bi se lamele kako treba odvojile. U principu, kao i na kočnicama, treba proveriti nivo i stanje hidrulične tečnosti, ispustiti eventualni vazduh, proveriti gumice itd. E sad, konkretno za 525 EXC, na netu sam našao da se isti simptomi javljaju kada se pokrive one metalne lamele i to one krajnje koje su tanje od unutrašnjih (znači kad slažeš lamele idu metalna-frikciona-metalna-frikciona...). Krajnje dve lamele su tanje i hoće da se latelarno pokrive i to je navodno poznat "problem", a trajno se rešava prostim stvaljanjem debljih, "unutrašnjih", lamela i na te krajnje pozicije... Ja ipak predlažem da odzračiš ceo sistem, promeniš hidrauličnu tečnost i mislim da će problem biti rešen ... Ovo je konkretno, pristupicu izvrsenju. Hvala i javljam rezultate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Novembar 12, 2011 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li rešio problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1047 Napisano Novembar 12, 2011 Drug član, 3012 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Kvacilo nikad nije radjeno na tom motoru, mislim da je vreme za kontrolni servis..... cca 20 min posla!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Novembar 26, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li rešio problem? Resio: pre zaustavljanja ga izbacim na ler, jbg. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Novembar 26, 2011 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Kvacilo nikad nije radjeno na tom motoru, mislim da je vreme za kontrolni servis..... cca 20 min posla!!! Moze li ukratko; sta to podrazumeva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1047 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 3012 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pa da se otvori, prokontrolisu lemele i ploce, i obavezno premere i opruge..... KTM ima posebno deklo za kvacilo tako da nije problem, najbolje na zameni ulja i NAJjednostaVnije... DEFINITVNO taj problem LER-a je vezan za NEdoVoljno odvajanje kvacila, pa i hidraulicnu komandu i MINERALNO ulje u njemu proVeri! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Jun 9, 2013 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan hvala ,imam isti problem na mom ktmu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 674 Napisano Jun 9, 2013 Drug član, 1126 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Tipujem na limove izmedju lamela.Usled pregevanja se deformišu što dovodi do toga da kvačilo "vuče" i kad je stisnuto,zubi na zupčanicima nategnuti i teško se izbacuje. Čim ugasiš zupčanici postaju slobodni i izbaciš ga bez problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Jun 9, 2013 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan uspem da ubacim u ler, al iz bar 2-3 pokusaja a nekad iz prve udje ako dobro nanisanim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plattner Yamaha Team 74 Napisano Jun 9, 2013 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan uspem da ubacim u ler, al iz bar 2-3 pokusaja a nekad iz prve udje ako dobro nanisanim "a nekad iz prve udje ako dobro nanisanim".. Tačnije,pri kočenju motorom kad se rasterete zupčanici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 9, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a jel su ti originalne rucice...jel imaju pun hod..imam ktm,a na radu rasturenog u parcice..mogu ti premeriti ploce itd, ali ako si menjo ili krivio rucice i tu moze da bude problem,i u ulju u kvacilu takodje zna da im bude problem..mislim...moz svasta nesto da bude,al moras krenuti od pocetka redom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 9, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a jel su ti originalne rucice...jel imaju pun hod..imam ktm,a na radu rasturenog u parcice..mogu ti premeriti ploce itd, ali ako si menjo ili krivio rucice i tu moze da bude problem,i u ulju u kvacilu takodje zna da im bude problem..mislim...moz svasta nesto da bude,al moras krenuti od pocetka redom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Jun 9, 2013 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan uspem da ubacim u ler, al iz bar 2-3 pokusaja a nekad iz prve udje ako dobro nanisanim "a nekad iz prve udje ako dobro nanisanim".. Tačnije,pri kočenju motorom kad se rasterete zupčanici. tad je ok ,al problem je kad stojim na semaforu ..... uhhh zez Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 9, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Može biti i da su ti ploče " Nazubile " korpu ili sredinu kvačila, pa da zato ne odvaja dobro - pogledaj i to. Ako nije puno - može se poravnati turpijom, ako je puno - onda novo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1423 Napisano Jun 9, 2013 Vinyl rider, 839 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Izvinte što se mešam ali jedini problem je nedovoljno odvajanje kvačila , ništa više. Proveriti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 330 Napisano Jun 10, 2013 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan jos jedna stvar kad sam u brzini i drzim kvacilo motor se krece lagano kapiram da je to to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...