Pablo 1862 Napisano Septembar 2, 2011 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Strasno! Ovo nikako ne bi smelo oda se zavrsi na komentaru "strasno" bar vi sa preko 15 000 virtuelnih clanova iza sebe imate bar neki uticaj na kaznu ili neko bolje tumacenje ovog idiotizma od kazne. Pre bi se obesio nego da im dam dozvolu za ovo sto se Copetu desilo a ja plus uopste nemam zenu i decu!!! IDIOTIZAM Ja razumem da si u afektu i da je prestroga kazna za Copeta, ali sta ocekujes da uradim? Da urgiram da mu smanje kaznu? Pa i ja placam kazne kao i svi drugi i nemam nikakvog uticaja na bilo koga u policiji i sudstvu. Ili ocekujes da promenim taj zakon? Promena zakona je ozbiljna stvar i ne radi se na o-ruk. Jedino da pozovem svih 15.000 virtuelnih clanova kako kazes, pa da odemo da strajkujemo gladju negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ok mozda sam preterao za tvoje urgiranje sto se tice kazne, ali sigurno ima neko ovde ko ovo bolje moze da protumaci nego ovaj idiot od sudije. Ne pisem u afektu, pisem u stanju velikog razocaranja u sistem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Dal je moguce da ste tolko licimerni... Јеси ти овде нови? 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Kazna bi bila adekvatna da je vozio totalno neosvetljen(ni farovi ni prednje pozicije) nocu na neosvetljenom delu puta. Ali samo zadnje pozicije.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Septembar 2, 2011 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ok mozda sam preterao za tvoje urgiranje sto se tice kazne, ali sigurno ima neko ovde ko ovo bolje moze da protumaci nego ovaj idiot od sudije. Ne pisem u afektu, pisem u stanju velikog razocaranja u sistem Znam. Neko vreme sam mislio da ce novi zakon stvarno nesto da promeni, ali se vrlo brzo pokazalo da je sve iskarikirano na nas, srpski nacin, tako da se sto vise para uzima od naroda, a ne da se popravi situacija u saobracaju. Poslednji primer je bonus-malus prevara. Ako si dobar vozac, mozes dobiti najvise 15% popusta, a ako nisi, imaces 2.5 puta vece osiguranje. To jos i ne zvuci lose, dok ne vidis da ako u jednoj godini ne napravis prekrsaj, dobijes tek 5% popusta, a ako napravis, onda ti se osiguranje uvecava za 50%. Dakle, uzimanje para, a ne nagradjivanje savesnih vozaca. http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2011&mm=09&nav_id=538839 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john doe 3 Napisano Septembar 2, 2011 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: imao nekad Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim, Cope je noću bio neosvetljen, bio je pokvaren prekidač za svetla, a ne jedna sijalica. Čitajte pažljivije. Kazna kada ne radi jedna sijalica ili kada vam danju ne rade svetla je daleko blaža. Ti kao da si na strani pandura I ja mislim da ovo nije samo zbog sijalice! Ko zna sta se tu desilo, pa ni taj pandur nije lud da se tako ponasa zbog sijalice, ja sam na strani kolege bajkera ali nije bas prijatno kad nocu naletis na neosvetljen auto, traktor, bager, tenk.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Nije prijatno ali nije ni isto kao kad naletis na traktorsku prikolicu punu sena tako da se i ne vidi koje je vozilo vuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Septembar 2, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja sam imao slicnu situaciju, ali za desni migavac (otpalo staklo i sijalica u toku voznje) e sad policajac nije hteo da saceka da otklonim kvar ali ni da upise u napomenu da mi nije dozvolio, rastali smo se tako sto je on zguzvao prijavu, a ja nastavio dalje. E sad dobio sam oprecna misljenja o tome dal treba da dozvoli da mi otkloni kvar ili ne, u svakom slucaju na prijavi sam video da je napisao tj. zakazao neki datum kod sudije za prekrsaje i ukoliko se nepojavim tada u toliko sati da se automacki slazem sa presudom to je novina(bar za mene u odosu na ranije) sa tim da moram da napomenem da sam vec imao takav slucaj al po starom zakonu gde je sudija odbacio slucaj zato sto ovaj nije dozvolio da otklonim kvar.... Bilo bi lepo da Cope napise celokupan razvoj dogadjaja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Septembar 2, 2011 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem da si tako lako popasao ovakvu kaznu..... Pre koji dan izlazi neosvetljen traktor i tako nastavi prema gradu, drugi bez zmigavaca i rotacije, svetala vuce duplu prikolicu punu bala sena koje nisu uvezane..... To je sve ok i za to se nema vremena...ali ima da zajashish radnog coveka i otkinesh ga za jednu platu ( unutrashnjost serbije) i oduzmesh mu pravo da vozi 3 meseca. Naravno svesno, jer znash koje su mu posledice takvog izricanja kazne... Pa sta bi mu falilo da te je opomenuo, ili napisao za pojas.. ILi si mozda bio drzak pa se ovaj uspalio da "merite onu stvar" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Septembar 2, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan rastali smo se tako sto je on zguzvao prijavu, a ja nastavio dalje. zakazao neki datum kod sudije za prekrsaje da prijavu zgužva, nema šanse. Duže svaki list iz onog bloka. Ukoliko nešto pogreše, moraju da pišu izveštaj, svaki list je posebno obeležen. Kako on može da ti zakaže termin kod sudije? Možda zna raspored rada? Nalupao si se... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan На новим пријавам одмах имаш заказан термин код судије за прекршаје! Уколико у року од пет дана не платиш казну, имаш одређен датум јављања у Краљице Јелене! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, hvala svima na podršci i saosećanju, svi vrlo dobro znamo u kakvoj državi živimo... Ja sam spremio sapun i četkicu za zube, prevazići ću već taj problem, ali nisam dobio odgovor - da li sa PSP-om mogu da upravljam skuterom za vreme zabrane A,B,... i ostalih kategorija u "velikoj" dozvoli? (Ako PSP institucija još uvek postoji) Pozdrav svima i hvala još jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne dobijas zabranu za sva motorna voyila kolko ja znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Septembar 2, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dobija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Цопе пита да ли добија и забрану да управља мопедом, уз ПСП дозволу! На остале категорије је попио забрану... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4733 Napisano Septembar 2, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6007 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan I PSP je kategorija tako da se zabrana odnosi i na nju. Pogotovo što na osnovu PSP kategorije imaš prava da voziš poljoprivredne i građevinske mašine odnosno kategorije F i M. Jebi ga... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Septembar 2, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Ne smes voziti ni elektro-bicikl. Zabrana je na SVA motorna vozila. A samo da dodam oko sijalice...besmislica je zasta se izrice zabrana voznje i tacke. A finansijski,necu ni da kazem da nije primereno nasim primanjima. Plus,nikakav efekat po bezbednost,cak mislim i da je gore. Austrija: pojas 30 evra,prekoracenje brzine od 21 km/h,bez izazivanja nesrece 20 evra, Sve je vise vozaca koji su "oduvali" prasinu sa svojih dozvola i u saobracaju su,jer im je neko blizak "ugrozavao bezbednost saobracaja",pa ostao bez dozvole ili je pak popio JEDNO pivo ,pa da ne uleti u sacekusu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Septembar 2, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan I PSP je kategorija tako da se zabrana odnosi i na nju. Pogotovo što na osnovu PSP kategorije imaš prava da voziš poljoprivredne i građevinske mašine odnosno kategorije F i M. Jebi ga... Nisam siguran da ZOBS poznaje PSP. Mislim da je ukinuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali3maj 76 Napisano Septembar 2, 2011 zaludan, 383 postova Lokacija: Tamo Negde Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobija zabranu za sve po novom zakonu ostavili su mu mogucnost na zalost da bude saputnik ili putnik, kako bilo ako vec imas PSP odvojen od odzvole mogao bi da vozis i da se pravis lud, ali ako te provere opet bi dobio verovatno zabranu. @mrle Nisam se nalupao nego sam procitao ono sto pise izgleda da si TI ovde neobavesten, sto se prijave tice zguzvao je predamnom sta ce da bude nemam pojma ostaje mi samo da cekam mozda je napisao izvestaj da se opravda , a opet mozda je prosledi dalje.Kako bilo meni je zakazao rociste u Novom Beceju posto je na toj teritoriji napravljen prekrsaj i izgleda da im je to pravilo i namera prosto izbegavaju tvog (u tvom gradu) sudiju sto u startu dize troskove ako hoces da se branis ili da se pomiris i cekas presudu da ti uruce. Kako bilo poenta je price da se vrlo lako za glupe stvari ostaje bez dozvole za pice uredu ali za ovakve stvari totalna glupost, za neregistrovan automobil i ko zna sta jos, ovo ce postati samo gore kad im proradi skola za ponavljace..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 261 Napisano Septembar 2, 2011 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to rupa u zakonu i da mozes da vozis sa PSP-om posto PSP nije kategorija nego poznavanje saobracajnih propisa. Bicikl sa motorom(skuter) nije motorno vozilo, pa se učiniocu krivičnog dela koji je upravljao biciklom sa motorom, ne može izreći mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom. http://www.sudskapraksa.com/2185-MERA-BEZBEDNOSTI-ZABRANA-UPRAVLJANJA--MOTORNIM-VOZILOM.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Septembar 2, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je to rupa u zakonu i da mozes da vozis sa PSP-om posto PSP nije kategorija nego poznavanje saobracajnih propisa. Bicikl sa motorom(skuter) nije motorno vozilo, pa se učiniocu krivičnog dela koji je upravljao biciklom sa motorom, ne može izreći mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom. http://www.sudskapraksa.com/2185-MERA-BEZBEDNOSTI-ZABRANA-UPRAVLJANJA--MOTORNIM-VOZILOM.html E sad treba lawyer... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 2, 2011 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Neko je pitao - evo razvoja događaja: Vozim pored sajma oko 22h uveče, takoreći bolje se vidi put od ulične rasvete nego od mojih farova na zastavi Yugo 55 koral. Pored mene se pojavljuje beli pežo i sa rotaciojama me izdvaja iz saobraćaja na parking kod sajma. Dobro veče - dobro veče, ne rade vam svetla, - ja kolko vidim farovi rade, pogleda i on farove - rade. Onda izađem iz kola kad zadnja pozicija ne radi. Ja malo pročačkam prekidač i svetla prorade. -Gospodine da uradimo alko test? - Naravno 0,00 promila na opšte razočarenje - Gospodine, sledi prijava za neispravna svetla. -Ali svetla rade, ja ga prekidam, dok gledamo zajedno svetla koja rade, i ja ne verujem šta se dešava. U tom mu kažem da je možda zašmercovao prekidač na mome kilavom Jugu, ali svetla su ispravna i vi vidite to isto zar ne, i ako želite, pristajem da idem na vanredni tehnički pregled, pa neka neko stručan da procenu o čemu se radi. Ode policajac lepo bez reči u kola, zatvori se i počne da piše prijavu. To pisanje prijave je trajalo nekih 20 minuta, a za to vreme mi je prijatelj suvozač rekao da sigurno čeka da častim i da to i uradim. Naravno odbio sam (na moju glupost), jer su svetla radila, i to sam imao nameru da objasnim i sudiji koji je kasnije ustanovio i naveo da policajac nema razloga da laže, a da posle 22h tehnički pregledi ne rade. Nisam hteo da nekome poklonim zadnjih hiljadu dinara iz džepa (a možda i više) na pravdi boga, i zato sada sve ovo pišem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Septembar 2, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ti si treci slucaj za koji sam cuo i svi su uhvaceni na Sajmu. Zanimljivo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Septembar 2, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Posto verovatno nemate nalog na tom sajtu, evo objasnjenja tog teksta tj presude: MERA BEZBEDNOSTI ZABRANA UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILOM Bicikl sa motorom nije motorno vozilo, pa se učiniocu krivičnog dela koji je upravljao biciklom sa motorom, ne može izreći mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom. Iz obrazloženja Naime, prvostepenim rešenjem je prema maloletnom sada punoletnom M.M. izrečena vaspitna mera posebna obaveza da redovno pohađa školu, zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. stav 1. KZ u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 289. stav 1. KZ, koje je, prema činjeničnom opisu dela navedenom u obrazloženju pobijanog rešenja izvršio upravljajući biciklom sa motorom marke " Tomos APN 4 ", pre sticanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa. Imajući u vidu da se mera bezbednosti propisana u članu 86. KZ, a čije je izricanje, prema odredbi člana 297. stav 5. KZ, u slučajevima iz st. 1. do 4. tog člana obavezno, odnosi na zabranu upravljanja motornim vozilom, a da se bicikl sa motorom, u smislu odredbe člana 10. stav 1. tačka 29. Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima (ZOOBSNP), ne smatra motornim vozilom već vozilom na motorni pogon, za čije upravljanje nije neophodno posedovanje vozačke dozvole, već samo potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa, samim tim, maloletnom sada punoletnom M. M. u konkretnom slučaju, zbog krivičnog dela kojim je ugrožen javni saobraćaj, nije ni mogla biti izrečena navedena mera bezbednosti. (Rešenje Apelacionog suda u Novom Sadu, Kžm-92/10 od 23.11.2010. godine) - Bilten Apelacionog suda u Novom Sadu, broj 2/2011, Intermex, Autor sentence: Milan Maločić, stručni saradnik 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Septembar 2, 2011 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Gornji primer presuđen je po starom ZOBS-u (vidi se i po datumu)... Novi zakon poznaje samo MOTORNO VOZILO (član 7, stav 33) a u istom članu, stavovima 34-49, precizirani su svi tipovi motornih vozila koje poznaje novi ZOBS. "Bicikl sa pomoćnim motorom" više ne postoji - članom 34 precizirana je kategorija "Moped" za koju je potrebna AM kategorija... itd. itd. Ispod su navodi ova dva člana... 33) моторно возило је возило које се покреће снагом сопственог мотора, које је по конструкцији, уређајима, склоповима и опреми намењено и оспособљено за превоз лица, односно ствари, за обављање радова, односно за вучу прикључног возила, осим шинских возила, 34) мопед је моторно возило са два точка чија највећа конструктивна брзина, без обзира на начин преноса, не прелази 45 km/h, при чему радна запремина мотора, када возило има мотор са унутрашњим сагоревањем не прелази 50 cm3, или са мотором чија највећа трајна номинална снага не прелази 4 kW када возило има електрични погон, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...