Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 830 postova

А бре, људи, па какав вам ТДМ пада на памет? Зар нико у овом Кунг Фуу не види онон мало BMW-јче? Прелистајте BMW каталог...

Jebiga, ja kad prodje motor ulicom, oslusnem, i pomislim: "Uh, da nije TDM?!?!"  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Dragi moji drugari Kinezi . Vidim da muku mucite i imate nameru narucivati direktno iz Kine . Sve je to moguce ali pod odredjenim uslovima . Samo da vam kazem da ce nekoga ko to bude narucivao taj posao kostati zdravlja i dosta zivaca . Pregovori sa njima su toliko teski a mora se biti i na licu mesta . Mogu vam pomoci oko organizacije kontejnera iz Pekinga ili Guang zhou ako vam bude potrebno .

Pozdrav

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Dragi moji drugari Kinezi . Vidim da muku mucite i imate nameru narucivati direktno iz Kine . Sve je to moguce ali pod odredjenim uslovima . Samo da vam kazem da ce nekoga ko to bude narucivao taj posao kostati zdravlja i dosta zivaca . Pregovori sa njima su toliko teski a mora se biti i na licu mesta . Mogu vam pomoci oko organizacije kontejnera iz Pekinga ili Guang zhou ako vam bude potrebno .

Pozdrav

Mi smo imali srece sto je jedan od nas bio spediter.

Prva uplata je isla odmah po postizanju dogovora(uplata USA $ na njihov racun). Nakon toga mi smo dobijali slike "nasih motora' u fazama izrade. Nakon nekog vremena trazili su nam podatke (svih 12 kupaca) i drugu i konacnu uplatu u USA$. U cenu je bio uracunat transport do Bgd-a.

Rok izrade motora su ispostovali, ali umesto 21 dan transporta kako je dogovoreno, nasi motori su "lutali" brodom po svetu skoro 3 meseca.

Kada su stigli u Beograd-sve je zavrseno za 2-3 dana (koliko se secam).

Na sajtu Hongdua postoji informacija koje su kolicine najmanje za prodaju. Tada je bilo i ugovoreno je 12 motora(150 i 250 ccm) u jedan kontejner.

Uplate USA$ na racun Kineskog proizvodjaca bile su "na obraz" (odnosno na konto nekoliko slika), ali oni su u celosti ispstovali dogovor, svaki motor je imao propratnu dokumentaciju za drugog vlasnika, beje su bile bas one koje su dogovorene...

Sve sem roka isporuke-sto je zanemarljivo.

Koliko ja znam nismo imali nikakvu "vezu" u Kini, a motore smo pogodili na osnovu podataka sa interneta i e-mail prepiskom.

A da se isplati-po cenama po kojima prodavnice prodaju "Kineze"-ispati se

Evo je npr. Moja Chituma, jos uvek u fabrici, u zavrsnoj fazi, bez prednjeg branika,stitnika za lance, kaseta...

post-2460-12879010298526_thumb.jpg

Uh, kad bi jos mogao da napises koliko su kostali 250 cc, a koliko 150 cc, pa d anas bog vidi  ;)

Dogovorili smo se da o tome ne pricamo.

Ali bas se isplati

• Drug član, 3087 postova

Jebiga, ja kad prodje motor ulicom, oslusnem, i pomislim: "Uh, da nije TDM?!?!"  ;)

Ма тебе је у'ватила превремена криза средњих година. ;D ;D ;D ;D

Ти си "печен" за моторе од сад па заувек.

pecen sam skroz, kaze mi ortak dobio neko nasledstvo, ali nije nesto kinta, 4.000 E, au ja reko, pa covece, mozes za te pare da kupis TDM + opremu do jaja! Mislim d anije razumeo sta hocu da kazem...  ;D ;D ;D

pecen sam skroz, kaze mi ortak dobio neko nasledstvo, ali nije nesto kinta, 4.000 E, au ja reko, pa covece, mozes za te pare da kupis TDM + opremu do jaja! Mislim d anije razumeo sta hocu da kazem...  ;D ;D ;D

U pravu je 3opre ;D

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Ма тебе је у'ватила превремена криза средњих година. ;D ;D ;D ;D

Ти си "печен" за моторе од сад па заувек.

navucen, oboleo,a bolest neizleciva! ;D

e jbt, s kim se ti druzis  ;D ;D ;D

Ma ja sam cuo da jedna snazna doza TDM-a do recimo Kapadokije moze da pomogne, pa cu to da pokusam, nek ide zivot...  ;) I ti ides samnom, mozda i tebi pomogne!

[

Ma nije.

Procice ga kada kupi TDM.

Znam kako mu je :)

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Bogami, ima modela koje bih bez razmišljanja kupio. Naprimer ovaj:

250cc_Motorcycle_with_EEC_EPA.jpg

250cc motorcycle FPM250E-BW/FPM125E-BW EEC/DOT/EPA Dry weight 150kg Wheel base 1470mm Exterior size 2160*770*1145mm

I sve to za US$ 990 iliti cca 800E, FOB Kina...plus prevoz, troškovi, carina...

zanimljivo,zanimljivo....a ovi "nasi" Kinezi,samo skutere uvoze,poneki cross i chopper...

Najveca im je zarada :(

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

uf stvarno ste mi bacili crva, ovde ima lepih primeraka koje bi voleo posedovati.

Jel postoji ikakva mogucnost da se dobije 1(jedan) primerak,

da ga neko tamo kupi i dotera vamo na primer ili tome slicno.

Da ga neko kupi tamo i posalje vamo nekim prevozom ?!

ovo su vrlo interesantni, povoljni i nadasve primamljivi primerci....

• Zainteresovan, 730 postova

Ma kod nas se ne voze toliko kinezi kao u Americi ili Kini recimo ;D, ima njih i jacih, evo ovaj gore 400ccm bas je fin, al polako, kad pocnu sinovi od ovih cikica na Yamahirijama vozati kineze mi cemo im se smijati. Jer ko se zadnji smeje, najsporije konta  ;D

Evo jos jednog 400ccm, Lifan naravno i to choper mozda sam ga negdje spomenuo, nasao sam jos njih al ko ce ih sve popamtiti.

lifan_lf400.jpg

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

U Kini se ne voze ti motori . Glavno trziste im je Amerika i Evropa .  Mozes lutati 10 dana ulicama  Pekinga , Sangaja  ili bilo kog drugog grada ali takve motore neces tamo videti .  Na najjacem sajmu na svetu koji se odrzava u kineskom gradu Guang Zhou ( Gvan Dzo) dolazi mnogo fabrika koje proizvode motore. Covek kad to vidi ne moze da poveruje dokle su onio tisli . 90% njihovih motora lice to jest kopija su vec postojecih koreanaca , japanaca,nemaca itd ... Sto oni da pametuju oko dizajna kada nemaju talenta .

Posto sam bio uvoznik skutera 50 ccm imam neka iskustva o tome .Nemojte da vas buni niska cena u Kini jer cete imati jos dosta troskova dok motor ne stigne ovde . Ako se odlucite na kupovinu i slanje motora direktno odande  morate optimalno napakovati kontejner , sto vise motora da bi delili transport na vise delova .Transport je u ovom slucaju najvisa stavka .  Mali je kontejner vam je oko 30 m3 . Cena malog kontejnera , kamiona iz luke do Bg , luckih troskova podizanja ne bi trebala preci 3000 eura . Cene kontejnerskog prevoza su sklone promenama ali je sada dobra situacija zbog pada cene nafte .Iz ove cifre vidite da ako se skupite za kupovinu 10 motora samo transport do BG vam dize cenu kostanja za  po 300 eura .

Pozdrav  !!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja