Ivan8 3 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Da li će i daytona biti na sajmu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Beogradjani, potrebna mi je informacija gde i za koliko para mogu da kupim, u Beogradu, akomulator za Chitumu 12V; 3-4 Ah ??? Nije li 4Ah za skuter? Tebi valjda treba 6-7Ah u zavisnosti od toga koji odgovara dimenzijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan8 3 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Kupi BATERIJU,bez čepova,marka je HAZE,imaš ih po pijacama.To su one zatvorene baterije koje se koriste za dečije autiće od 12 volti,ja takvu imam na zxmcu,jer nisam našao AKUMULATOR zbog toga što je naša dimenzija akumulatora van evropskih standarda. Pitanje:neko me je od vas pitao kako da učvrsti vizir,ja mislim da je DEKI59 ali nisam siguran,odgovorio bih ali neznam kome ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Mart 3, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Kupi BATERIJU,bez čepova,marka je HAZE,imaš ih po pijacama.To su one zatvorene baterije koje se koriste za dečije autiće od 12 volti,ja takvu imam na zxmcu,jer nisam našao AKUMULATOR zbog toga što je naša dimenzija akumulatora van evropskih standarda. Ivane hvala ti za savet za bateriju. Imam obecanje od jednog naseg drugara, koji je, po zadatku, ubacen u japanske redove ;D, da ce da mi obezbedi odgovarajucu bateriju. Pitanje:neko me je od vas pitao kako da učvrsti vizir,ja mislim da je DEKI59 ali nisam siguran,odgovorio bih ali neznam kome ??? Da Ivane, meni si ostao "duzan" objasnjenja (i slika) kako da ucvrstim vizir. Cim mi to posaljes, a posle Moto sajma i ja nesto da "prckam" oko motora. Beogradjani, potrebna mi je informacija gde i za koliko para mogu da kupim, u Beogradu, akomulator za Chitumu 12V; 3-4 Ah ??? Nije li 4Ah za skuter? Tebi valjda treba 6-7Ah u zavisnosti od toga koji odgovara dimenzijama. Nije.Originalni akomulator je od 3 A (nije 3 Ah ??? ??? ???) Dokaz:Friska slika originalnog akomulatora(neispravnog) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi je to sumnjivo.Standard za skuter 50CC 4t je 4 ampera.Jos nesto.Kada se stavi baterija, a stavlja se obavezno PB, to jest olovna a nikako nikl kadmijumska, skuter ne pali na dugme jer se kablovi moraju sa klema prebudziti na male papucice.Onda ne moze da povuce dovoljno struje zbog malog preseka kablova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ponuda sa site-a CPI-China.Fabricka cena je 2300-2500 dolara SM-250 Specification Supermoto 250 Engine 1 Cyl. 4 stroke OHC Displacement 250 cc Max. power 18 KW / 8000 rpm Max. torque/Nm @ rpm 20 N-M / 6000 rpm Emission limits Euro 3 Cooling Water-cooled Transmission 6 Gears Starter Kick Front brake Disk 267mm Rear brake Disk 230mm Front tyre 90/90-21 Rear tyre 110/80-18 Fuel Capacity 8L Dimensions L x W x H 2100x830x1200 Exhaust system STEEL Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan @ prica o akumulatorima ;D Sa 3Ah, nije ni cudo sto je vrisnuo. Pa na skutere stavljaju 4-5Ah (na mom bio cak 7Ah). Na 125-150 stavljaju od 6-7Ah, na 250ccm, 7 ili 9Ah. Pogledaj dimenzije i da li moze da se upakuje veci akumulator. Ja bih tu stavio 6Ah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Sva sreca te nam je podforum zaziveo,inace bi se jedva snasli u ovih 182 strana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan8 3 Napisano Mart 4, 2009 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Deki,pošalji mi mobilni na pp,zvaću te sutra da ti detaljno objasnim kako se kači vizir. Odo i ja na spavanje,pošto sam jedini,puška vas UBLA ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ima Salcano isti ko ovaj CPI, valjda neka kooperacija, svuda na deklovima pise CPI, u CG je kostao 2800-3000eura, nema ih vise u ponudi, ja se taman bio zaletio... mislim da je ovaj na slici od 50ccm, toga nije bilo kod nas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Mart 4, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan @ prica o akumulatorima ;D Sa 3Ah, nije ni cudo sto je vrisnuo. Pa na skutere stavljaju 4-5Ah (na mom bio cak 7Ah). Na 125-150 stavljaju od 6-7Ah, na 250ccm, 7 ili 9Ah. Pogledaj dimenzije i da li moze da se upakuje veci akumulator. Ja bih tu stavio 6Ah. I meni se cini (nisam neki 'strucnjak") da je 3 Ah malo. Ali ovaj akomulator je trajao vise od 3 godine i zavrsavao je svoj posao. Ako stavim jaci akomulator npr. od 6 Ah, kako ce to da podnese regler ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Mart 4, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sa jačim akumulatorom regleru samo treba više vremena da ga potpuno napuni, za te male razlike u kapacitetu to vreme je zanemarljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Kapacitet nema veze sa tim koliko nesto vuce tako da slobodno stavi veci i jaci akumulator - sve dok je isti nazivni napon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Motor ce pri paljenju potrositi istu struju, pa nema prevelike razlike u punjenju. Ono sto ce jaci akumulator mnogo bolje preziveti je neredovna voznja i punjenje, dok slabiji treba vise drzati u kondiciji. Recimo da nakon par godina opadne kapacitet, jaci ce i sa pola kapaciteta da vrti, a slabiji pitanje da li ce i da okrene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 4, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Arnyman Bilo bi lepo da nam neko prenese iskustva iz prve ruke o tom Salcaniju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Mart 4, 2009 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Sa jačim akumulatorom regleru samo treba više vremena da ga potpuno napuni, za te male razlike u kapacitetu to vreme je zanemarljivo. Kapacitet nema veze sa tim koliko nesto vuce tako da slobodno stavi veci i jaci akumulator - sve dok je isti nazivni napon Motor ce pri paljenju potrositi istu struju, pa nema prevelike razlike u punjenju. Ono sto ce jaci akumulator mnogo bolje preziveti je neredovna voznja i punjenje, dok slabiji treba vise drzati u kondiciji. Recimo da nakon par godina opadne kapacitet, jaci ce i sa pola kapaciteta da vrti, a slabiji pitanje da li ce i da okrene. E ovo mi je trebalo. U kolima imam akomulator za 20 Ah jaci nego sto je bio fabricki, ali imajuci u vidu "neznost" delova kod motora nisam se usudjivao da pomisljam na tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 4, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan CPI-China D18-125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 817 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 1413 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima Salcano isti ko ovaj CPI, valjda neka kooperacija, svuda na deklovima pise CPI, u CG je kostao 2800-3000eura, nema ih vise u ponudi, ja se taman bio zaletio... mislim da je ovaj na slici od 50ccm, toga nije bilo kod nas... a i onaj cpi oko 2300$ sto je otprilike 1900e (i vise), ove cene ih priblizavaju nekoj visoj cenovnoj kategoriji. Da li to znaci da su kinezi postali kao Japanci pre 30-40 godina (mislim po kvalitetu izrade), ili su malo naduvali cene ili pak nasi dileri naduvavaju cene. Ipak sprintov apolo je oko 1700e sto je skroz druga cenocna kategorija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Mart 4, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Posle dugo premišljanja i natezanja ipak sam napustio Kinu i preselio se u Japan. Računao sam da bih puno izgubio na novom Kinezu prilikom prodaje (kao i na bilo kom novom motoru) i odlučio se za polovnljaka. Da li sam pogrešio ili ne, vreme će pokazati. Pozdrav svima od Kineza u duši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj CPI-Salcano Supermoto ima samo jedan u Boki i to nisam siguran u kojem gradu tacno, znam da je bio u salonu u Kotoru, tu sam ga prvi put vidio i cuo i ima bruka dobar zvuk. Bio je jednom na servisu u Igalu, tada sam ga samo na blic vidio bez naljepnica i izgledao je najblaze receno, kao neki manji KTM. U ponudi je bio i Salcano GTR, poznati CPI-jev model, al sa masinom od 170ccm, cena oko 2800era, to je planulo dok si reko keks, takodje nema vise u ponudi, ne zna se oce li ih biti, ne pise nista na sajtu. Inace Salcano motori i skuteri su OK kvaliteta, s obzirom na cjenu koja je medju nizima u njihovoj klasi. Moj skuter koji je slican Qingqi QM125T-10H al sa 4T 150ccm masinom, detaljima kao sto je detektor zvonjave mobilnog telefona i definitivno boljim izborom boja, kosta nov u salonu 1250eura. Inace ja sam sa njim presao 16000km i jos uvek me dobro sluzi, samo sto sam ga je prerastao, zato ga prodajem. Samo da napomenem da ima "doktora" koji su bili na komplet remont poslje manje od 1000km, sve u okviru garancije, osim zadnje gume koju su skroz poderali, al ne zato sto je guma loseg kvaliteta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ron 0 Napisano Mart 4, 2009 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan E ljudi ovako . . . jos malo pa sajam . . . Dvoumim se izmedju Sprint Raptora 125 i Kinroada 250 . . . Dakle cena je na strani kinroada, estetika i kvalitet na strani sprinta . . . kubikaza . . . i ostale stvari znate i sami . . . Sve u svemu mrtva trka . . . Molio bih vlasnike pomenutih motora da mi daju kakve informacije . . . Znaci bitno mi je veoma bitno kakvi su na putu . . . posto planiram da prelazim velike distance . . . Da li je neko od vas imao iskustva na vecim putovanjima . . . na autoputu . . . sa kamionima i tako . . . Hvala unapred . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan CPI-China D18-125 Опет му га дали мало по ретроу - веселе седамдесете. Posle dugo premišljanja i natezanja ipak sam napustio Kinu i preselio se u Japan. Računao sam da bih puno izgubio na novom Kinezu prilikom prodaje (kao i na bilo kom novom motoru) i odlučio se za polovnljaka. Da li sam pogrešio ili ne, vreme će pokazati. Pozdrav svima od Kineza u duši. Па обзиром да знам какав је мотор на ГН-у, да ти кажем да и ниси побегао од "Кинеза". Јеси л' ти имао "Ћингћија"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moto shop 1 Napisano Mart 4, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: POZAREVAC Prijavi odgovor kao problematičan ja mogu i dalje da tvrdim da je Sprint naj, ali Raptor 125 je malo slab u odnosu 250 ccm, moze da ide oko 100 na sat, medjutim ja sam vozio Raptor 300 brzinom od 122 km na sat i nisam se odusevio zbog polozaja vozaca, to jednostavno nije motor za brzu voznju, ovaj od 300 se vozi do 120 na kratko, sa duzom voznjom je odlicno ici do 110 ili samo sto, a sa 125 Raptor je dobro do 100 km na sat, opet ne dugo ili uz malo prepravki voziti se 100 na sat. Pozdrav. posalji mi tvoj mail, imao bih mozda ponudu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 4, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan @Head ajde daj neki link dje nalazis ove interesantne CPI modele, meni izbacuje samo ovo sto ima i kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ron 0 Napisano Mart 4, 2009 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Brate aj posalji mi na pm broj telefona da se cujemo da te pitam par stvari . .. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...