Arakis 5997 Napisano Decembar 23, 2008 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da proveriš? Jedino da odšrafiš poklopac varijatora i da negde na netu vidiš (ako imaš servisno uputstvo - tim bolje) koliko je maksimalno "ugibanje" kaiša i da li je možda iskrzan ili oštećen. Imaš i naovom forumu http://www.skuteri.org/forum/index.php?showforum=32 dosta tema o tome. A mož' biti i ovo što Forrest veli...u tom slučaju izbaciš sav benzin i upuniš neki što znaš da je dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Decembar 23, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan nesto mi pada napamet,mozda cu da lupim glupost,al moze da bude i da se nakupilo djubreta u onom loncencetu karburatora,pa za svaki slucaj otresi i to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 23, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci..provericu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Decembar 23, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Da je gorivo lose pravilo bi ti problema i kada je masina hladna i kada je zegrejana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 23, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Da je gorivo lose pravilo bi ti problema i kada je masina hladna i kada je zegrejana. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Decembar 23, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Skols, normalno je da motor ide brze kad je hladan i kad je hladno vreme. Na nizim temperaturama, vazduh je gusci i ima veci procenat kiseonika po jedinici zapremine. Dok se motor ne ugreje, pusta vise goriva, a vise goriva+vise vazduha, tj kiseonika u ovom slucaju = veca snaga, i zato bolje vuce. To ne znaci da ako bolje vuce, da treba da vise zavrces gas, bas naprotiv. Kad se motor ugreje, onda se vrati u normalu i ide nesto slabije, ali opet bolje nego po toplom vremenenu. Sto se tice samog goriva, kad god imam prilike sipam na Lukoil u Novoj Pazovi, na prvom semaforu iz pravca Stare. Za motor ne mogu da kazem sta se desava jer nisam sipao tamo, ali kad sipam u auto(olovni doduse), bolje ide i manje ga trosi u odnosu na ostale pumpe u okolini. Nego koliko si ti presao sa njim? Da sacekas da sve legne lepo na svoje mesto, pa da se onda bacis na majstorijanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 23, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Presao je oko 1400km,radio sam pre mesec dana prvi servis,tad mu je skidana blokada...onda je zaladilo pa ga nisam neko vreme vozio.. a setio sam se,da sam ga ja cesto palio sa odvrnutim gasom,pa je moguce da je nesto goriva otislo u karb.? (ako je to moguce,ne znam ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan8 3 Napisano Decembar 24, 2008 Svrati ponekad, 458 postova Motocikl: gpz 500 s Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj vrijator kais. Moze biti i dovod goriva,ali pre bih rekao da je kais Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragonfly 5 Napisano Decembar 24, 2008 Svrati ponekad, 261 postova Prijavi odgovor kao problematičan O Miljenko da nije bombina??? ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Decembar 24, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan O Miljenko da nije bombina??? I meni lici na problem sa bobinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 24, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan `bem li ga,sta je,ne razumem se,zvao sam servis,jer mi je motor u garanciji,rade tek od kraja januara,a da ga sam otvaram bas i ne bih.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 24, 2008 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan `,rade tek od kraja januara,.. haha kraljevi... nisu spojili katolicke i pravoslavne nego i kineske praznike ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blue Rider 9 210 Napisano Decembar 25, 2008 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Novi Sad - Herceg Novi Motocikl: Suzuki Intruder VS 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ide kineski Deda Mraz ;D cuvaj Sretna Nova godina HOO HOOO HOOOO svim bajkerima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan E drugari jel zna neko sta moze biti sa ovim mojim sokocalom..mislim da sam spomenuo vec,al` `ajde opet..naime,kad je hladan motor,na najmanji okret rucice gasa on "`vata" kao lud i krece...cim ga vozim malo duze,tj kad se zagreje valjda,on u tom startu nece da vuce,nego kao da se muci da povuce i onda "explodira" i krene normalno..cim stanem na semafor ili usporim skoro do stajanja opet isto...Ima li neko ideju sta moze biti.. Vidi, ako ima lose hladjenje kaisha i varijatora onda se kaish greje i razvuche,pogotovo ako je loseg kvaliteta, ali mogao bi da pogledas centralnu oprugu tj povratnu oprugu kvachila, koja ustvari vrsi zatezanje kaisha primachinjanjem polutki remenice kvacila. To je onaj drugi deo kaisha koji ide na diferencijal, tj tochak.Ako je od losheg chelika onda ce lako grejanjem popustiti, a hladnoca ce je ocvrsnuti. Postoji mogucnost da su ti je 'slucajno' zamenili starom u servisu, ali to bi bilo stvarno..... Jednostavno , znaci, opruga ne zateze dovoljno kaish i on je labav na startu , jer ga posle malo dotezu i rolnice varijatora. To je kod tebe malo drasticno....Maj savet ti je da proverish i kaish i pogotovo tu oprugu, jer da je gorivo verujem da bi se gushila mashina, a ti to nisi spomenuo. Spominjao si samo start pa smo svi skapirali da je u pitanju neka mehanika u prenosu. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the oldwitch 1 Napisano Decembar 25, 2008 U prolazu, 65 postova Lokacija: HRVATSKA Prijavi odgovor kao problematičan nadam se da bas nije off-topic,ali nesto mi je zgodan ovaj "nas"kineski djed mraz,jos da moze i malo vece poklone nositi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 25, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, ako ima lose hladjenje kaisha i varijatora onda se kaish greje i razvuche,pogotovo ako je loseg kvaliteta, ali mogao bi da pogledas centralnu oprugu tj povratnu oprugu kvachila, koja ustvari vrsi zatezanje kaisha primachinjanjem polutki remenice kvacila. To je onaj drugi deo kaisha koji ide na diferencijal, tj tochak.Ako je od losheg chelika onda ce lako grejanjem popustiti, a hladnoca ce je ocvrsnuti. Postoji mogucnost da su ti je 'slucajno' zamenili starom u servisu, ali to bi bilo stvarno..... Jednostavno , znaci, opruga ne zateze dovoljno kaish i on je labav na startu , jer ga posle malo dotezu i rolnice varijatora. To je kod tebe malo drasticno....Maj savet ti je da proverish i kaish i pogotovo tu oprugu, jer da je gorivo verujem da bi se gushila mashina, a ti to nisi spomenuo. Spominjao si samo start pa smo svi skapirali da je u pitanju neka mehanika u prenosu. Pozdrav Hvala na odgovoru nntom-e, iskreno,ne razumem se u mehaniku bas,ali ucim polako..kontam sta si napisao,na servisu mi prilikom skidanja blokada,skinuli i prsten koji se tu nalazi oko kaisa,majstor koji je to radio,objasnio mi je sve kako funkcionise,stvarno je bio ljubazan..Vratio je isti kais,jer sam sve vreme bio pored motora dok je radio..Moguce da je kais loseg kvaliteta..pogledacu ovih dana ako stignem sa caletom i stricem koji se malo bolje razumeju,ako nista,onda cekam kraj januara da ga oteram kod njih..Nemam vremena da ga duze vozim da vidim kako se ponasa... Hvala jos jednom i pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Nema zasta majstore Ako budes dolazio u subotu javi mi se, Ja vozim Apriliu Sportcity skuter i matora sam kajla. Daces mi samo koji metar da ga provozam i reci cu ti sta mislim da je. Pozdrav majstore PS Ne slusaj Arakisa Vise nije jedan od nas. Sada vozi `ondu hihihi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 25, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Nema zasta majstore Ako budes dolazio u subotu javi mi se, Ja vozim Apriliu Sportcity skuter i matora sam kajla. Daces mi samo koji metar da ga provozam i reci cu ti sta mislim da je. Pozdrav majstore PS Ne slusaj Arakisa Vise nije jedan od nas. Sada vozi `ondu hihihi Naravno,dolazim u subotu.Lako ces me primetiti,masa od 115kg i 2m na jadnom kinezcicu i u smesnoj opremi sa ogromnom kacigom na glavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Decembar 25, 2008 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan masa od 115kg i 2m na jadnom kinezcicu i u smesnoj opremi sa ogromnom kacigom na glavi ovako sam ja izgledao u Temerinu jos plus u deda mrazovom odelu...... deca se razbezala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 25, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan masa od 115kg i 2m na jadnom kinezcicu i u smesnoj opremi sa ogromnom kacigom na glavi ovako sam ja izgledao u Temerinu jos plus u deda mrazovom odelu...... deca se razbezala Eto koga ce vaspitacice da zovu kad treba da se krene kuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forrest gump 14 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 1347 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo/Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da vidim brata nntom-a i u nasem dvoristu! Verujte mi na rec,"matori" je legenda koja hoda! Covek je isao do Crne Gore i nazad skuterom od 50cc(za one koji ne znaju) Matori,da li je to ADSL stigao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5997 Napisano Decembar 25, 2008 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gde ste braćo kosooka ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 25, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gde ste braćo kosooka ;D Kaze se bivsha braco...ti si sad nas brat Japanac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Decembar 25, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Gde ste braćo kosooka ;D Kaze se bivsha braco...ti si sad nas brat Japanac... ;D ;D :D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5997 Napisano Decembar 25, 2008 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ih, pa nemojte tako ;D Je l' može kineski japanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...